2013 ikiz anne adayları buraya

Merhaba, yanlis hatirlamiyorsam seninle diger topic te birlikteydik. Tekrardan hayirli olsun bebislerin. Haftalarimiz ayni senle. Benim de ikiz ve cinsiyetler belirsiz. Bugun dr daydik ama cok erken ci siyet icin dedi 16.-18. Hafta gibi gel ayrintili bakalimo zamansoyleri dedi. 4 boyutlu ultrasonu sordum ama ben hic bakmicam dedi. Folok asit, coraspin. Progestan ve elevit kullaniyorum ben.

Bence bu konuda çok aceleci davranma. Çünkü cinsiyet tahmini sonradan değişebiliyor. Bana dr'um önce iki kız dedi, sonra bir kız- bir erkek dedi. 17. haftamda öğrendim. Fakat 20. haftada genellikle ayrıntılı ultrasona girildiği için en iyi orada öğrenirsin.

Normal cnm. Ağrılarını dert etme. Çünkü sürekli olacak. İlk 3 ay folik kullandım. Şu an elevit kullanıyorum. 2 hafta sonra kontrolüm var. Büyük ihtimal takviye yapacak.

Ok, yazışalım cnm:) Bu arada perinatolog sonuçlarını da paylaşmayı unutma.

arkadaşlar şekr testi sonuçlarını yazdım ama cevap alamadım.kimsenin şeker yükleme sonucu yüksek çıkmadı mı??

sorulard, cevaplar yazılar hep kaynıyor artık canım::) kalabalıklastık ondan:)benım seker yuksek cıkmıstı..167 gıbı bırseydı...ben cıft doktora gıdıyorum.artık testı yapan doktorumla gorusmek ıstemıyorum.oburunden devam edıcem.dolayısıyla bır daha olcum yapılacak bana..sımdı yapman gereken su , 1 hafta dıyet yapacaksın.hamur ısı, pılav makarna, tatlı, havuc muz ananası kesıceksın( bunlar yukseltıyor sekerı.sütün ıcıne tarcın at sekerı dengelıyor.kepeeklı ekmek ye..sebze ve et agırlıklı beslen...arada kacamak yaptım mı, evet yaptım cunku hamılelıkte cok zor bı anda kesmek...bakalım pazartesı yıne yuksek mı cıkacak benım testım.merakla beklıorum

zararı bebeklere su acıdan oluyormus: tombul doguyolarmıs, seker problemlerı olurmus, suları fazla oluyormus ...vs...kontrol altına alınabılır bırsey ama kafama hıc takmıyorum sımdı onları ..nehırın de yuksektı.o dogum yaptı ama

haberdar et benı de kendınden:)

Haberler güzel olunca insan anne olmanın tadına daha çok varıyordur.Herkesin ilgisi, sevgisi de cabası.Benim şimdiden ikiz olduğunu üstelik biri kız biri erkek olduğunu duyanlar nasıl şaşırıyor. Bir de doğduktan sonra çok tatlı bir görüntü oluyor.Allah nazardan korusun yavrularımızı.Hastanede uslu duruyorlar mı bari minikler?

Merhaba arkadaslar..
Delikiz masallah subsnallah sana bebislerine ve sutu nede mama vermeden yetiyosa ne guzel dsrisi benim basima insallah. Hic mama vermek istemiyorum insallah ta yeter. Esime kalsa sut annesi bulalim diyo.. Sizler ne dusunuyosunuz sut anne fikrine??
Bide ev supururken karniniz sertlesiyomu??

sağolasın
süt anneyi hiç düşünmedim doğrusu ..

ay sorma bir başka oluyor gerçekten o durumda ,bi de zayıfım ve minyonumya kimse inananmıyor onların benim olduğuma ,gören de yaşın da ufakmış diyor
halbuki 31 oldum haberleri yok
hep ufak zannediyorlar ben de o zaman 2 çocuklu kadınım ayol diyorum
uslular çok şükür ,aşıda ağladılar ama normal ağlama yıkmadılar ortalığı
kızım ürkek biraz ama o da iidi bugün tebrik ettim kendisini
ama görsen sanki hastane sadece bizimle ilgileniyordu seve seve bitiremediler
ay çok zordur dimi bakımı filan diyorlar yooo diyorum çok da zor değil
şaşırıyorlar tabi
RABBİM isteyen herkese versin inş.
Maşallah bebişlerine delikız, hep güzel haberlerini alırsın ve bizlere de iletirsin inşallah.
sağolasın
evet insan deşarj oluyor burda yaa valla

kızlar merhaba....
nehircim hayırlı uğurlu olsun bebişlerin,gözünaydın canım.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah...

bu arada maşallah sayımız ne kadar artmış,yalnız değiliz artık kalabalıklaşmışız:) doğum yapacak arkadaşlar sizinde sağlıklı ve hayırlı doğumlarınız olur inşallah...

delikız maşallah sanada bebişlerine de

bu arada anca fırsat bulup girebiliyorum daha yeni bi düzen oluşturduk çünkü...

benim minişlerin 1.ay kontrolleri vardı veeee.... oğluşum 4060 gram kızcağızımda 3980 gram olmuş,bu arada bende mamayı neredeyse kestim sayılır günde bir ya da iki kere oda geceleri veriyorum artık.bakalım bu hafta geceleride anne sütüyle beslemeye çalışıcam.umarım doyarlar... doktor sütümün yüksek kalorili olduğunu söyledi:)benimkiler biraz oburlar ve kolay kolay doymuyolar.Allahtan babalarıda bende uzun boyluyuz umarım minişlerde bize çekerler....

merak ettiğim bişey var delikız sen kaç saatte sağıyorsun sütünü ve seninkiler hatırlıyorsan 1 aylıkken bir öğünde ne kadar süt içiyorlardı?

başakcım sen de mamada hangi markayı kullanıyosun?

ne ev süpürmesi yaaa hala evmi süpürüyorsun saçamalama...

kızlar sütünüzü buzlukta saklarken neyin içine koyuyorsunuz.lansihoh poşetlerden aldım 25 tanesi 27 tl.3 saatte 1 sağınca poşet dayanmıyor.zaten poşet sağlıksız yazıyor internette.biberon almaya bütçe dayanmaz kafam karıştı.siz nasıl yapıyorsunuz.

arkadaşlar şekr testi sonuçlarını yazdım ama cevap alamadım.kimsenin şeker yükleme sonucu yüksek çıkmadı mı??

gecmis olsun canim benimde 50lik 152 cikmisti yanilmiyorsam.gitmeden oncede kuru incir filan yemistim.belki ondandir diye ertesi gun 100luk yaptirdi drum.oda birkac rakam ustundeydi sınırın.dahiliyeye gonderdi.oda 75lik yaptirdi.yine sınırdan birkac rakam yuksekti.seker aleti alip diyet uygulayarak gunde 7 kez olcun dedi.cok uzuldum cok agladim.hic beklemiyordum drumda hic beklemiyordum dedi ama yuksek iste.neyse diyet yaptim 1 ay hic kilo almadim sekerimde hic yuksek cikmadi insuline gerek kalmadi cok sukur.ogluslarimin birinin suyu hafif fazla sekerden olabiliyormus.ins.saglikla tamamlariz hepimiz...

marketlerde ben görüyorum aslında canped in emici külodunu. ben internetten almıştım. medikallerde de satılıyor.

hilbur ben bebedor un kini aldım ilk. 20 lisi 18 lira. sonradan eşim başka bir eczaneden 20 li 2 paket poşeti 33 liraya almış. o da minion marka.
poşetten başka bir şeyle saklama lüksümüz yok sütlerimizi. normalde gün içinde içecekleri sütü ben kavanozda saklıyorum. düzenli olarak kaynatıyorum zaten kavanozları. dondurucuya poşetle koyuyorum. buzdolabında saklayacağın sütü yani gün içinde içecekleri sütü sen de kavanozda saklayabilirsin. poşet sarfiyatı azalıyor o zaman baya bir. bir de ben poşet iyice dolmadan dondurucuya atmıyorum. 280 ml kadar dolduruyorum. bir seferde dolmazsa diğer seferde sağdığımdan aekliyorum.
gerçekten para dayanmıyor hiç bir şeye. ıvır zıvır derken cepler boşalıyor.
lansinoh çok pahalı hiç almadım. sonuçta kaliteli plastikten yapılıyor hepsi.
biberonla saklanmaz zaten süt. donduruda yer kaplar çok.
bu arada benim buzdolabının dondurucusu 3/4 ü sütümle doldu. maşallah diyeyim. böyle giderse mini bir dondurucu almak gerekecek.

sağolasın
maş. miniklere seninkiler de ii kilo almışlar ..
zaten yağlı süt kilo aldırır
benimkilerin kilo almasının sebebi de sütümün yağlı olması
yoksa sadece anne sütüyle bu kada kilo almaları zor ,mamayla ancak alacakları kilo bu ..
valla süt sağma aralığım duruma göre değişiyor
gündüz 3-4 saate bir ,geceleri de bebelerin kalkışına bağlı ama geceleri de 5-6 saatte bir sağıyorum ..
valla 1 aylıkken 75-100 arası içiyorlardı sanırım

hil_bur 32 haftalık doğum yaptım demiştin kaç kg doğduklarında üçüzlerin de miladı 32 hafta merak ediyorum yoğun bakımda kalma sebepleri neydi. doktor 2 kg ulaşırlarsa küveze gerek kalmaz diyor inş. ulaşırlar sağlıklı olurlar

kızlar cevaplarınız için teşekür ederim.sizlere de geçmiş olsun.ben aç gittim 50 lik 170 çıktı.dr iki hafta karbonhidrat ve şekerden uzak durmamı ve bir dahakine 75 lik test yaptırmamı söyledi.yasak olduğundan mıdır nedir canım daha çok tatlı şeyler çekmeye başladı.yiyemeyince de biraz sinirlerim bozuluyor ama bir dahaki teste kadar dayanmam lazım.
milasis muz ve havuç meselesini bilmiyordum uyarman iyi oldu.tarçınlı sütü de deneyeceğim.inşallah senin de pazartesi olçümün iyi çıkar.
tbsn hala diyet yapıyor musun?bir de 1 ay kilo almamışsın ya bebekler aldı ama dimi?

Emziren annelerimiz size bir sorum olacak . Siz emzirdikten sonrami gogusu sagiiyirsunuz bosaltiyosunuz o sutu difrize koyuyorsunuz dimi ilerde vermek icin.

haeshin,hem normal doğum yaptın,hem kuzularının kilosu iyi, hem küvezde kalmamışlar valla kocaman MAŞAALLAH hayırlı olsun,güle güle büyüt...

çok teşekkür ederim her şey iyi gidiyor maşşallah dört kişi bakıyoruz şanslı bizim bebişler hepimizi nöbete diktiler ama hiç birimiz şikayetçi değiliz :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…