2013 ikiz anne adayları buraya

bn hep geziyom yaw:)) yatınca kasık ağrım oluyor neredeyse 4.ayımdan beri hem iş hem ev ayaktayım .İşte oturuyorum evde olunca sürekli dışarda alışverişteyim yeni evin eksiği,bebek alışverişleri bayğı gezdim akşam da yatınca hertarafım tutuluyor,ama ertesi günü yine iyi oluyom yine geziyom:))

evet öyle olduğunu biliyorum ama herşeyi tüm detayıyla yapamıyorum malesef. tek başımayım zaten. şuan için bebeklere sağdığım taze sütten veriyorum. herhalde şu dönem en taze süte ihtiyaçları olduğu dönem. biliyorsun benimkiler çok küçük doğdular. artanı saklıyorum. sonuçta süt bozulmuyor dondurucuda. ben poşet dolmayınca en fazla 3 saat bekletiyorum dolapta. bir dahaki sağmamda ekliyorum. zaten 3 saatte bir sağıyorum. o kadardan da bir şey olmaz. her şeyi üsülune göre yapamıyorum. yani 4*4 lük yapamıyorum. tek başına bu kadar oluyor.
biberonları ve pompanın parçalarını da her seferinde steril edemiyorum. her 4-5 saatte bir steril ediyorum. sonuçta süt 5-6 saat dışarıda bozulmadan duruyorsa biberonları da 4-5 saatte bir temizlesem yeter diyorum kendi kendime. yoksa tek başşıma başa çıkamam. çocukların gysilerini bazen ütülüyorum bazen ütüleyemiyorum.
bir de şuna inanıyorum ben. steril bir hayat olamaz. yani bebeklerin, çocukların, mikrobu gördükçe vücutta mikroba karşı dirençleri oluşuyor ve bağışıklık kazanıyor. yeter ki o mikrobu çok yüksek düzeyde almasın vücutları. vücudun mikropla az miktarda tanışması gerekiyor direnç kazanması için. o yüzden çok da korumak istemiyorum çocukları. yoksa çok çabuk hasta olurlar. çok korunan bebekler enfeksiyonları çok ağır geçirirler.
bazı şeyleri savsaklıyorum stemeden ama elimden geldiğince usülüne göre yapmaya çalışyıroum işte. mesela sen ne kadar zamanda bir yıkıyorsun bebekleri? her gün mü? doktor her gün dedi ama ben 2 günde bir ykıyordum. eşim işe başladı bu hafta. akşamları yorgun oluyor. 3 günde bir çıkarttık yıkama işini. çok yorucu bebekleri yıkamak ya. banyoyun elektrikli ısıtıcı ile 26-27 derece çıkartıyoruz. orada yıkayıp kurutup yağlayıp giydiriyoruz.
bu arada ben hiç uykusuzluktan şikayetçi değilim. ama bebeklere bakarlen sürekli eğilmekten, kalkmaktan belim çok ağrıyor. sırtım da öyle. bir gün tutulacak. belimi destekleyecek bir şey yapmam gerekecek. herkes uykusuzluktan bahseder ben ve eşim bel ağrısından muzdaribiz.

Hadi gözün aydın sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah, benimkilerde kız birde kedim var oda dişi babamız şuan şikayetçi degil ama zaman ne gösterir bilemem

benimkilerinde üçüde kız, istedik biri erkek olsun ama hep hayırlısı dedik kısmet böyleymiş demekki bizimde dişi van kedimiz var birde ben evde beş kız bir erkek olacağız inş. :)

şu an 30. haftadayım çok şükür problem yok 32. haftada 2 kg görme şansımız var dediğin gibi küvezden korkmuyorum hatta mantıklı geliyor bana bebekler 2,5 kg olana kadar kalsın istiyorum emme reflekside gelişir bakalım doktora danışayım.

bebeklerin kg normal benimde aşağı yukarı öyleydi. nstye kafam takıldı nasıl oluyor bendede kasılma olabilir o zaman banada nidilat verdi ilk gün ikisini birden iç dedi içtim sabaha kadar migren gibi ağrı çektim sanırım tansiyonu düşürdüğü için oldu sonra teker içtim sabah akşam etkilemiyor şimdi kaç tane içiyordun merak ettim. nstye girmedim henüz ama girmem gerekiyor sanırım bende kasılma var ama bu haftalarda arada olması normalmiş. inş. erken gelmezler bol bol dinlen

küvezde kalmalrının bir çok açıdan da sakıncası var. doktorumuz mümkün olduğunca erken çıkarmak istedi kızlarımı küvezden. biri 1800 gr diğeri 1500 gr dı küvezden çıkınca. iyiki de çıkmışlar.
mesela bir sakıncası gözlerine oluyor bebeklerşn. özellikle küüvezde kalan bebeklerin detaylı göz muayenesi yapılmak zorunda. bir de enfeksiyon kapma riski oldukça fazla. haberlerde çok sık duyuyoruz hastaned yenidoğan yopun bakımında toplu ölümlerin gerçekleştiğini.
bizim doktorumuzun en çok korktuğu şey enfeksiyon kapmalarıydı. bebekler 1 saat bile fazla kalsın istemiyordu hastanede.beslenmeleri azıcık düzeldiğinde hemen taburcu etti. yani küvezde kilo almalarını beklemedi. sadece küçük kızımın kilo almasını bekledi. onun için normaldi. çünkü 1300 gr doğdu v beslenemiyordu. 1500 gr olduğunda taburcu edeceğim dedi. 1500 gr oldu ve akşam 8 de taburcu eetti kızımı. ertesi sabahı bile beklemedi.
ben eve 1500 ve 1800 gr lık bebeklerle geldim. tüm bakımlarını ben üstlendim. evde de iyi beslendiler. azıcık azıcık arttı beslenmeleri. şuan da gayet iyi. 28 günlüğüz ve küçüük kızım 2000 büyüğü ise 2700 gr oldu. kilo alımları normal sınırlar içinde seyrediyor.
bence evde daha iyi bakılıyor bebeklere. sırf kilo alsınlar diye küvözde kalmammalı bebekler. ciddi organ sıkıntıları varsa ve benim kız gibi çok düşük kilolu ise kalmalı. o da mümkün olduğunca az sürede olmalı.
umarım küvöze ihtiyacı klamaz bebeklerinin.

Sınemcim bebislerinede sütunede masallah,ben kucuk ogluma prematil,buyuk ogluma aptamil 1 kullaniyorum

seni çok iyi anlıyorum canım bende yanlız olsam senin dediğin gibi olurdum sanırım.şuan ben steril etmeden ve ütülemeden hiçbişey kullanmıyorum ama annem var saolsun herşeyi ütülüyor.benim annem benden dinç ve sağlıklı.geceleri 12-3 ben uyuyorum.o yetiyor sonrada beslenme aralarında 1er saat iyi idare ediyorum.ama bel ağrısı aynı bende de var sanırım doğumla alakalı o.birde kambur duruyorum göğüslerimden.mikroba alışmaları için daha çok vakitleri olucak inan bana unutma hala günlerini doldurmadılar anne karnındalar aslında...yıkama işinde sen cesaretliymişsin benimkiler altlarını alırken bile hapşırıyor hemen bende valla geçen hafta kere bu hafta bir kere yıkadım korkudan.

gelişimlerinin iyi olmasına çok sevindim canım,maşallah.çevremdekiler de bana böyle diyet yaparsan bebek nasıl beslenecek deyip duruyor.ben de aldığım protein miktarını artırdım.inşallah işe yarar.

tavsiyen için teşekür ederim canım.pepino bi ara denemiştim ama tadını pek beğenmemiştim.madem ki bebişlere faydası var yerim o zaman:)

küvez konusu biraz doktorun bakış açısına göre değişiyor sanırım.bana doğumdan önce 2 kg altında olursa bebeklerin eve yollayamayız o kadar küçük bebekler için yeterli streril ortamı sağlayamazsın demişlerdi mesela.ve biz sadece emme refeksi için 15 gün kaldık küvezde.hastanenin durumuylada ilgili sanırım.ben mesela birini verdiklerinde diğerini hastanede yatarak beklemiştim hatırlarsanız ve tuğba senin hastanede 2 bebeğinide verdikleri bikaç saat vakit geçirdiğiniz günden cesaretlenip emme saatleri dışında diğerinide verimisiniz demiştim.yoğun bakımın ortamından dışarı çıkarıp bebeği tekrar içeri alamayız o zaman kattan buraya enfeksiyon getirebilir dediler.bizimhastane ve doktorlar çok pimpirikti sanırım.mesela yanımda kaldığı gece hastanede bebekler derin 1 gün hiç kilo almadı diye bizim taburcumuz 2 gün uzadı..

Kizlar biberonlari nsl steril ediyosunuz makina disinda.ben kaynar suda bekletiyorum o kadar.bi akrabamiz sunu anlatti,bebegine 7ay kendi bakmis,sterilligi cok abartmistm diyo,7.ayda bakiciya vermis,direk hasta olmus cocuk,oyle alistirmisim ki,ilk kez disardan biri gelince,bagisiklik kazanamayinca hasta oldu dedi.zaten o kadar yetismek zor valla..banyoyu 2gune bir yaptiriyoruz,2gunde bile mama dökuldukce boynu kötu oluyo,koltuk alti falan pisik oluyo,keske hergun yikasam diyorum

arkadaşlar ben bugün mikrodalga fırını kaldırıp tezgahın üzerine koydum önce bişey olmaz diye düşünmüştüm ama şimdi kendimi çok kötü hissediyorum ağırlığı 12,5 kiloymuş bişey olur mu bebeklerime

Canım niye sen kaldırdın ki? Ağrın falan mı var da kendini kötü hissediyorsun, psikolojik olarak mı? Yat biraz uzan ayağa da kalkma. Geçmiş olsun, kötü düşünme bir şey olmaz bebişlerine inşallah.

üç boyutlu ultrason kandan tahlili yaptırdınızmı acaba ikizlerde yapılıyormu?

bence biberon sterrili çok önemli.ihmal etmemek lazım.bendemi 2 günde 1 yıkasam ya.ben korkuyom yıkıyamıyom.siliyom yağlıyom..

bence biberon sterrili çok önemli.ihmal etmemek lazım.bendemi 2 günde 1 yıkasam ya.ben korkuyom yıkıyamıyom.siliyom yağlıyom..
Hilalcim bence yika,zaten yikarken odalarinin isisini arttiriyosun,kiyafetlerinide isitip giydirirsn,karnini doyuruncada baya bi uyurlar,banyonun etkisiyle..yani disari cikaracak degilsn,uykudan kalkana kadar baska bi odayada gecirme,iyice kurumus ve vucutlari alismis olur,ins.o zaman hasta falanda olmazlar...ne kadar dogru bilmiyrm ama soyle bisey okumustm,yenidoganlari sık banyo yaptirmak bagişiklik sist.guclendiriyomus,baglantiyi cozemdm ama vardir bi hikmeti heralde

aslında şeker sonucunu göstermek için dr a gitmiştim ama bir gün önceki gece karnımda çok fazla setleşme olduğunu söyledim dr a. o zaman bi nst ye gir sadece kasılman var mı ona bakalım dedi. bende anlam veremedim nst için erken olduğunu düşünüyordum. hemşire de hatta erken olduğunu söyledi. 10 dk sürdü nst. sonra dr sonuca baktı grafikte 1 kere küçük bir yükselme vardı ve ona bakaraktan bana günde 4 tane nidilat verdi. ilaç cidden çok ağır, 3 gün boyunca migrenim tuttu. normalde de migren var zaten bende. sonuç itibarıyle ilacı bırakabileceğimi proluton depotla devam etmemi söyledi. umarım tüm bekleyen anneciklerin bebekleri vakti zamanında sağlıkla gelirler. erken geçten ziyade sağlıklı olmaları çok daha önemli sanırım.

mecburi kalmadıkça küvezde kalmayacaka yani zaten bizim doktor 2 kg olursa küvezde kalmalarına gerek yok demişti. kilosu düşük olsa bile sağlıkları yerindeyse bırakmamak gerekir o zaman. bizimkiler tahmini 1500 gr altında doğmazlar gibi görünüyor gidişata göre. teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. maşallah bebeklerin güzel toparlamış Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…