2013 ikiz anne adayları buraya

migreninden dolayı ağır tutmuş seni bunu bir kere yaşadım gerçekten çekilecek ağrı değil. bu hafta kontrolüm var bende soracağım doktora merak ediyorum normalde kasılmalarım var doktor normal demişti nidilatıda tedbir amaçlı vermişti günde iki kullanıyorum. doktora gittiğimde 30. hafta bitecek inş. nstye girerim sanırım. inş. bu süreci atlatırız sağlıklı kucaklarımıza alırız bebişleri çoğul gebelik gerçekten zormuş.

bebeklerim dogalı bugun 9 gun oldu 35+5 dogdular mehmet yusuf sümeyye azra 67-76 doguma gıttım sezaryan oldum 2 gun kuvezde yattılar

üç boyutlu ultrason kandan tahlili yaptırdınızmı acaba ikizlerde yapılıyormu?

canım ben 14. haftaydı sanırım ikili test yaptırmıştım, kan alınmıstı benden. ama doktor hanım ikili test filan çoğul gebeliklerde güveniliir değil zaten demişti,ama yaptırdık işte..üçlüyü de yaptırmadım Allah var. bi perinatoloğa yönlendirdi bizi . dün bu perinatolloji uzm. detaylı herşeyine baktı... beyin zarı oluşumu için 3 hafta daha bekleyip yine gelin o zaman net görürrüz dedi.
umarım senin yavruların da sağlıklıdır melekler . bizim haftalar aynı seninle, paslaşalım kuzum.

Hamile arkadaşlara ve yeni doğum yapanlara Rabbim yardım etsin bebeklerede sağlık sıhhat versin inşallah..Forumda buraya bakmadan geçemiyorum benimde tek yumurta ikizi oğullarım var şimdi 6 yaşındalar sizleri çok iyi anlıyorum endişelerinizin çoğunun yersiz olduğunu o miniklerin nasıl güçlü olduğunu yaşayarak farkedeceksiniz Rabbim çocuklarımızı korusun

merhaba bende salı günü perinatollojiye gidicem 3lü ultrason icin ama kendi doktorum kandan tahlil verdi bende yaptırmadım cünkü perinatolloji cogul gebelik oldugu icin istememişte ikilide kandan testi arada kaldım bakalım ne diyecek prof perintolloji . cok şükür saglıklılar ama kan uyşmazlıgımız var 2 haftada bir indirek coombs yapılıyor.görüşmek üzere

sterilizatör almadım ben. kaynayan suda 2-3 dakika bekletiyorum. sonrasında da 5 dakika bekletip alıyorum. günde 3 kere böyle yapıyorum. bir de arada kaynar su döküyorum biberonlara. her kullanımdan sonra steril etmiyorum yani.
dediğim gibi normal ortam mikrobuna alışkın olmaları lazım. allah hastalık yapıcı mikroplardan korusun. onun için bağışıklığın güçlü olması gerekiyor. bunun için anne sütüne çok ihtiyaçları var bebeklerin. antikorlar anne sütünden geçiyor çünkü.
boynu çok kirleniyor çocukların. 3 günü geçirmemek gerek yıkamak için. ama bizi annelerimiz haftada bir yıkamış. onun da aman aman bir zararı yok bence.

biz de öyle yapıyoruz ama ben araştırdım bu konuyu ve streilizatör almaya karar verdim
çünkü bu diğer mikroplara benzemiyor
çok çabuk mikrop ürüyormuş dibinde ve çok ii temizlenmei gerekiyormuş
hem de çok zamanımızı alıyor
direk ağızdan beslenmeyle alakalı olduğu için ben sterilizatör alacağım karar verdim
ben mesela elbiselerini ütülemiyorum
elbiseden çok mikrop geçmez dışarıya götürmezsen ,yani ütülemeye gerek olduğunu düşünmüyorum hiç ütülemedim çok şükür 2 aydır da en ufak hastalık geçirmediler
zaten 2 güne bir kıyafetleri değişiyor o yüzden ütülenecek kadar mikrobik bir durum olduğunu düşünmüyorum
elbiseden mikrop bulaşması zor ,zamanında annelerimiz ütülüyormuydu hayır ,bize bişey oldumu hayır.
ama biberon olayı öyle değil ,direk ağıza veriyorsun ve mikrop üreme olayı çok çabuk oluyor
o yüzden bence her zaman ihtiyacımız olacak sterilizatöre
çünkü steril etmek de yoruyor insanı ,hem yoruyor hem de aklı da kalıyor insanın ii temizlendimi diye

ultrasonda yanılma payı olabiliyor
hem belki bebekler gününe göre ilerdedir daha ne işte
genel eksikleri al ama kıyafet konusunda ihtiyaç oldukça al abartma çünkü çok çabuk büyüyorlar
bilmiyorum beyaz leke olayını ama başka doktora da gitmeni tavsiye ederim..
bu gibi durumlarda tek doktorla yetinme
RABBİM şifa versin inş. birşey yoktur
gözünaydın RABBİM sağlıkla gelmelerini nasip etsin inş

sıkma canını ..
çok zor gerçekten başkalarıyla uğraşmak ama biraz daha sabret .
inş. herşey yoluna girecek ..

Selam herkese bende araniza katilmak istiyorum yalniz benim sizden bir fazlam var ucuzlerime hamileyim:)
Sonucta cogul gebelik sikintilarimiz ayni
suan 26.haftadayim biraz sikintili geciyo tabi agrilar sancilar derken bu zamana geldim ama endiseliyim tabiki erken dogum endisesi ve bebeklerin kuvezde kalma endisesi...insallah hepimiz sag salim yavrularimizi kucagimiza aliriz
smmmoz den baska ucuz yok sanirim dimi:)

Cinsiyetleri belli mi canım. allah bağışlasın yavrularını sana..

Aramiza hoşgeldin

maşallah diyelim canım hoşgeldin...hangi ildesin,cinsiyetleri ve isimleri hazırmı merak ederiz biz bunları:)

küvez konusuna alışmaya çalışsan iyi olur.ikiz doğumlarımızda bile birçoğumuzun bebeği kısalı uzunlu kaldı küvezde..orası okdara korkulacak biyer değil yeterki bebeklerin sorunları doktorların çare olabileceği cinsten olsun...hayırlısı ile 32.haftayı görmeni dilerim..

Tesekkurler hosbulduk 2 oglusum 1 kizim olacak insallah
evt aslinda kuvez konusunda alismam gerek saglikli olsunlarda gerekiyorsa kalsinlar
insallah 32 ve uzerini gormek nasip olur

slm kızlar 14.03.2013 tarihinde spinal anestezi ile 38 haftalık ikizlerim dünyaya geldi.oğlum 2.780 kızım 2.500 doğdular. sağlık durumları Allaha çok şükür iyiydi fakat ben pek iyi değildim sezeryan gerçekten çok sıkıntılı bir durummuş yada bana göre öyle oldu.bebeklerimi emziremediğim için küveze aldılar.bugün taburcu olduk hastaneden.böyle bir duygu anlatılmaz yaşanırmış.gözlerimi kapattığımda bile hep bebeklerimin yüzü gözümün önünde 1 dk. bile ayrılmak istemiyorum yanlarından.daha yeni fırsat bulup yazabildim bakımlarıda çok zor özellikle emzirme konusu.annem ve kayınvalidem yanımdalar ona rağmen aynaya bakmaya zor fırsat buluyorum.aslında anlatmak istediğim,sormak istediğim okadar çok şey var ki çok uzun olucak fırsat buldukça sormaya ve yazmaya çalışıcam.kendinize iyi bakın.öptüm..

Hayirli olsun,gule gule buyut,masallah kuzularina,ins.sezeryan sıkıntilarinida en yakin zamanda atlatirsn,tecrubelerinle aramizda gormek isteriz senide;-)

ayyy nasıl duygulandım anlatamam.adaş bebeklerimiz sağlıklı olarak evlerindeler....gözün aydın...

doğum yapan arkadaşlar yavrularınız hayırlı olsun Allahım analı babalı büyütmeyi nasip eylesin
inşallah hepimiz için güzel bir hafta olur
bizim çarşamba günü doğum tarihimiz belli olacak inşallah herşey yolundadır
hafta sonu benim birkaç eksiğim hariç çantamızı hazırladık

canım ya ben biraz tez canlıyımdır bi an boş bulundum zorlanmadım da ama psikolojik olarak üzüldüm bişey olur mu diye haftasonu eltimin oğlunun doğum günü falan vardı giremedim tekrar ama fırından sonra yattım bi kaç saat kalkmadım kuzularım ben üzülüp ağlayınca bana kıyamadılar herhalde yatana kadar hep hareket ettiler dün de ilk tekmemi yedim :) hangisi attı bilmiyorum ama bana erkekdi gibi geldi çünkü sağ tarafımdaydı

bebeişini kucağına alan herkesi tebrik ediyorum rabbim sizlere sağlıkla büyütmeyi, bizlere de aynı mutluluğu tatmayı nasip etsinn

Dogan bebislere saglikli bi omur dilerim.bizde hayirlisiyla kavusuruz ins :) gun gectikce sabirsizlaniyorum hafif bide endise allahim yardim etsin bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…