- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #6.701
aslında şeker sonucunu göstermek için dr a gitmiştim ama bir gün önceki gece karnımda çok fazla setleşme olduğunu söyledim dr a. o zaman bi nst ye gir sadece kasılman var mı ona bakalım dedi. bende anlam veremedim nst için erken olduğunu düşünüyordum. hemşire de hatta erken olduğunu söyledi. 10 dk sürdü nst. sonra dr sonuca baktı grafikte 1 kere küçük bir yükselme vardı ve ona bakaraktan bana günde 4 tane nidilat verdi. ilaç cidden çok ağır, 3 gün boyunca migrenim tuttu. normalde de migren var zaten bende. sonuç itibarıyle ilacı bırakabileceğimi proluton depotla devam etmemi söyledi. umarım tüm bekleyen anneciklerin bebekleri vakti zamanında sağlıkla gelirler. erken geçten ziyade sağlıklı olmaları çok daha önemli sanırım.
bebeklerim dogalı bugun 9 gun oldu 35+5 dogdular mehmet yusuf sümeyye azra 67-76 doguma gıttım sezaryan oldum 2 gun kuvezde yattılar
bebeklerim dogalı bugun 9 gun oldu 35+5 dogdular mehmet yusuf sümeyye azra 67-76 doguma gıttım sezaryan oldum 2 gun kuvezde yattılar
üç boyutlu ultrason kandan tahlili yaptırdınızmı acaba ikizlerde yapılıyormu?
canım ben 14. haftaydı sanırım ikili test yaptırmıştım, kan alınmıstı benden. ama doktor hanım ikili test filan çoğul gebeliklerde güveniliir değil zaten demişti,ama yaptırdık işte..üçlüyü de yaptırmadım Allah var. bi perinatoloğa yönlendirdi bizi . dün bu perinatolloji uzm. detaylı herşeyine baktı... beyin zarı oluşumu için 3 hafta daha bekleyip yine gelin o zaman net görürrüz dedi.
umarım senin yavruların da sağlıklıdır melekler . bizim haftalar aynı seninle, paslaşalım kuzum.
Kizlar biberonlari nsl steril ediyosunuz makina disinda.ben kaynar suda bekletiyorum o kadar.bi akrabamiz sunu anlatti,bebegine 7ay kendi bakmis,sterilligi cok abartmistm diyo,7.ayda bakiciya vermis,direk hasta olmus cocuk,oyle alistirmisim ki,ilk kez disardan biri gelince,bagisiklik kazanamayinca hasta oldu dedi.zaten o kadar yetismek zor valla..banyoyu 2gune bir yaptiriyoruz,2gunde bile mama dökuldukce boynu kötu oluyo,koltuk alti falan pisik oluyo,keske hergun yikasam diyorum
biz de öyle yapıyoruz ama ben araştırdım bu konuyu ve streilizatör almaya karar verdimsterilizatör almadım ben. kaynayan suda 2-3 dakika bekletiyorum. sonrasında da 5 dakika bekletip alıyorum. günde 3 kere böyle yapıyorum. bir de arada kaynar su döküyorum biberonlara. her kullanımdan sonra steril etmiyorum yani.
dediğim gibi normal ortam mikrobuna alışkın olmaları lazım. allah hastalık yapıcı mikroplardan korusun. onun için bağışıklığın güçlü olması gerekiyor. bunun için anne sütüne çok ihtiyaçları var bebeklerin. antikorlar anne sütünden geçiyor çünkü.
boynu çok kirleniyor çocukların. 3 günü geçirmemek gerek yıkamak için. ama bizi annelerimiz haftada bir yıkamış. onun da aman aman bir zararı yok bence.
ultrasonda yanılma payı olabiliyorherkese merhaba, yarın inş 28. haftamıza başlıyoruz:) kızlar ben en son 10 gün önce gittim dr. a ve dr bebeklerimin kilolarının 1150 olduğunu söyledi ama biraz fazla söyledi gibi geldi bana sizce normal mi hamilelik takvimine göre 850 - 900 gibi bişi olması gerektiği yazıyor yani yaklaşık olarak.. benim dr mu abartıyor acaba diye düşündüm:)
artık eksiklerimizi yavaş yavaş tamamladık sayılır. ama aklıma takılan bişi var ben süt sağmak için makine almadım. doğum yapan arkadaşlara soruyorum hepiniz kullandınız mı bunu yoksa doğumdan sonra ihtiyaca göre mi alınmalı??? bi benim eksiklerim kaldı inş halletmeden doğurmam. çünkü geçen hafta nst ye girdim ve kasılma olduğunu söyledi dr önlem almak için de nidilat verdi. ama ilaç bana çok ağır geldi. 3 gün sonunda bıraktım şuanda iyiyim ama kasılma oluyorsa da ben hissetmiyorum.. dua edin erken gelmesin benim bebişler de
bilmiyorum beyaz leke olayını ama başka doktora da gitmeni tavsiye ederim..Selam arkadaşım. Dündü sanırım yazdım ama kimse cevaplamadı. Sen sayfa adminisin duymuşsundur belki. 18 haftadayım Perşembe detaylı ultrasonda bebeklerin kalbinde beyaz leke görüldü diğer herşeyimiz normal kromozom anomali falan yok. İkili test biliyorsun yapılmıyor ikizlerde ultrasonla kontrol etmişlerdi risk yok dediler . Acaba bu durumla karşılaşan varmı? Her iki doktor da telaşlanmamı her bebekte çıkabileceği söyledi. Bilgin varmı merak ediyorum bu durumla karşılasan varmı ?
gözünaydın RABBİM sağlıkla gelmelerini nasip etsin inşdün perinatoloğa gittik arkadaşlar, çok şükür Rabbime herşeyleri iyi çıktı.. üç boyutlu ultrasonla yüzü gözü herşeylerini gördük..
kiloları, boyları çok milimlik farklarla başa baş gidiyo.
cinsiyetlerini de öğrenmemiştik daha önce , doktor hanım bu da ikinci kızınııııız dedi ve :)))))) aslında bi erkek bi kız çoğunun içinden geçendir tabii, bizim de öyleydi ama güzel Allahım bize iki prenses layık gördü. doktor kızlar babacı olur dio, sen bi erkeği düşün kendin için şimdiden die şaka yapıo..çok mutluyum kızlar eşim de öyle... bizim için dualarınızı bekliyorz. ben de burdaki tüm anneler ve anne adayları ve isteyenlere her daim dua ediyorum..
sizleri öpüyorummmmmm
Allah'a emanetsiniz
sıkma canını ..merhaba şanslı anneler...
internet problemi nedeniyle yazamadım bir süredir. doğum yapanlara hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum darısı başımıza vakitlice sağlıklıca inşl :)
hastaneden çıktığımdan beri kayınvalidem yanımda o bana değil ben ona bakıyorum bütün gün oturuyoruz. yemeği yapıyorum yapmazsam ben aç kalıyorum çünkü. geçen hafta bulantılardan sonraki gün 8 saat aç kalmışım normal insan duramaz böyle değil mi? çok gerildim bu durumdan.
neyse bebişlerin odası için eşyalar geldi park yataklar, halı, ıvır zıvır. yarın da inşl dolapları gelecek. eşim yaptı özel bakalım nasıl olacak.
ben iyiyim çok şükür. yatıyorum sürekli. ama yeme konusunda biraz zayıfım. çok abartı yemiyorum.
ayrıca çevremdekiler diyorlar ki hep yatılmaz biraz gez. gezince çok yoruluyorum ve belim bacaklarım ağrıyor. diyorum ki tek gebelik değil bu zaten erken doğum riski hep var biz de gezmek buna davetiye çıkarmak. yokkkk. anlamıyorlar artık cevap bile vermiyorum. sıkıldım valllaaaaa....
Selam herkese bende araniza katilmak istiyorum yalniz benim sizden bir fazlam var ucuzlerime hamileyim:)
Sonucta cogul gebelik sikintilarimiz ayni
suan 26.haftadayim biraz sikintili geciyo tabi agrilar sancilar derken bu zamana geldim ama endiseliyim tabiki erken dogum endisesi ve bebeklerin kuvezde kalma endisesi...insallah hepimiz sag salim yavrularimizi kucagimiza aliriz
smmmoz den baska ucuz yok sanirim dimi:)
Selam herkese bende araniza katilmak istiyorum yalniz benim sizden bir fazlam var ucuzlerime hamileyim:)
suan 26.haftadayim biraz sikintili geciyo tabi agrilar sancilar derken bu zamana geldim ama endiseliyim tabiki erken dogum endisesi ve bebeklerin kuvezde kalma endisesi...insallah hepimiz sag salim yavrularimizi kucagimiza aliriz
smmmoz den baska ucuz yok sanirim dimi:)
smmmoz den baska ucuz yok sanirimrmeni diler dimi:)
slm kızlar 14.03.2013 tarihinde spinal anestezi ile 38 haftalık ikizlerim dünyaya geldi.oğlum 2.780 kızım 2.500 doğdular. sağlık durumları Allaha çok şükür iyiydi fakat ben pek iyi değildim sezeryan gerçekten çok sıkıntılı bir durummuş yada bana göre öyle oldu.bebeklerimi emziremediğim için küveze aldılar.bugün taburcu olduk hastaneden.böyle bir duygu anlatılmaz yaşanırmış.gözlerimi kapattığımda bile hep bebeklerimin yüzü gözümün önünde 1 dk. bile ayrılmak istemiyorum yanlarından.daha yeni fırsat bulup yazabildim bakımlarıda çok zor özellikle emzirme konusu.annem ve kayınvalidem yanımdalar ona rağmen aynaya bakmaya zor fırsat buluyorum.aslında anlatmak istediğim,sormak istediğim okadar çok şey var ki çok uzun olucak fırsat buldukça sormaya ve yazmaya çalışıcam.kendinize iyi bakın.öptüm..
slm kızlar 14.03.2013 tarihinde spinal anestezi ile 38 haftalık ikizlerim dünyaya geldi.oğlum 2.780 kızım 2.500 doğdular. sağlık durumları Allaha çok şükür iyiydi fakat ben pek iyi değildim sezeryan gerçekten çok sıkıntılı bir durummuş yada bana göre öyle oldu.bebeklerimi emziremediğim için küveze aldılar.bugün taburcu olduk hastaneden.böyle bir duygu anlatılmaz yaşanırmış.gözlerimi kapattığımda bile hep bebeklerimin yüzü gözümün önünde 1 dk. bile ayrılmak istemiyorum yanlarından.daha yeni fırsat bulup yazabildim bakımlarıda çok zor özellikle emzirme konusu.annem ve kayınvalidem yanımdalar ona rağmen aynaya bakmaya zor fırsat buluyorum.aslında anlatmak istediğim,sormak istediğim okadar çok şey var ki çok uzun olucak fırsat buldukça sormaya ve yazmaya çalışıcam.kendinize iyi bakın.öptüm..
Canım niye sen kaldırdın ki? Ağrın falan mı var da kendini kötü hissediyorsun, psikolojik olarak mı? Yat biraz uzan ayağa da kalkma. Geçmiş olsun, kötü düşünme bir şey olmaz bebişlerine inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?