2013 ikiz anne adayları buraya

Slm kizlar,benim dun kontrol vardi.cok sukur bebislermin gelisimi iyi ama oglumun kafasi asagidaymis.dr acilma olabilir diyerek rahimagzina bakmasi icin beni ebeye gonderdi.`Allah`a sukur acilma yokmus.yalniz ebe parmakla muayene etti ve cok canim yandi.bir de dr demez mi haftaya yine baktiralim!rahimde acikligi olanlar vardi sanirim,bu sekilde muayene olan var mi onu merak ettim

Benim doktorum aylarca hep ultrasondan baktı. Geçen hafta doğumdan önce sancı çıkınca ebe alttan muayene etti ve açılma olduğunu gördü. Sonrasını biliyorsun doğum sürecim başladı canım.

Alttan muayene erken dogumu.tetikler diye biliyorum kadın olmak zor yaa.. en nefret ettgim seyyyy uff tansiyonum yukselir bnm

Anne olunca daha iyi anladım

Annemi... Onun kıymetini...

İçinde senden ayrı bir (benim durumumda iki) kalp daha atmasını...

Doğum denen mucizeyi...

Muayene sırasında ulltrasonda ikizlerimi ilk kez gören doktorumun “Artık hayatınızda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak,” derken neyi kastettiğini...

Bebek kokusunu...

Birine bakarken sevgiden gözlerinin dolmasını...

Birini gözünden bile sakınmayı...

Büyütmek ile yetiştirmek arasındaki farkı...

Her sabah üzerinden kamyon geçmiş gibi yorgun uyanmayı...

Ne kadar yorgun ya da ne kadar derin uyuyor olsan da üstleri açık kaldı mı acaba diye kırk kez uyanıp yavrularını kontrol etmeyi...

İyileşsin diye sabahlara kadar uyumadan başında beklemeyi...

Hayatta insanın alabileceği en büyük sorumluluğun çocuk yetiştirmek olduğunu...

Herkesin anne olamayacağını...

Çocuğuna söylediğin her sözün ne kadar önemli olduğunu...

Cennetin neden annelerin ayakları altında olduğunu...

Zamanın kıymetini...

Özgürlük kavramını...

Hasta olmaya bile hakkın olmamasını...

Teori ile pratik arasındaki devasa farkı...

Çocuğunla geçirdiğin her anın ne kadar kıymetli olduğunu...

Mükemmel annelik diye bir şey olmadığını...

Çocuğun için verebileceğin en güzel ve en önemli şeyin onu koşulsuz sevmek olduğunu...

Birini, uğrunda her şeyini feda edebilecek kadar sevebilmeyi...

“Allah kimseye evlat acısı vermesin” lafının ne kadar DOĞRU, ACI, bir... bir... Tarif edilemezliğini...

Hayata aslında ne denli mutlu geldiğimizi...

İngilizce “multitask” kelimesinin, bir ikiz annesi için Türkçe’de gerçek karşılığının olmadığını (aynı anda neleri yapabildiğimi buraya yazsam beni Super Mother kostümlü, üstün güçleri olan biri sanabilirsiniz diye yazmıyorum)...

Türkiye’de AVM asansörlerinin ve bebek odalarının yetersizliğini,

Önce hamile / çocuklu / engelli uyarısının ne kadar önemli olduğunu,

Türkiye’de puset (hele ki ikiz puseti) ile gezebilmenin deveye hendek atlatmaktan daha zor olduğunu...

Ağaçların dikilmesi gereken yerlerin kaldırım değil, park / bahçe / orman olduğunu...

Başka annelerin, akrabaların eleştirilerine kulak asmayıp kendinden emin olmak gerektiğini...

“Sıcak” kahve içebilmenin ne büyük lüks olduğunu...

“Anne olunca anlarsın”ı...

...

Bu listenin bitmeyeceğini...

Kızlar iki arkadaşımızdan da ses yok, umarım iyilerdir. milasis bebeklerinin suyunun azaldığından bahsetmişti en son, tetkik falan yaptırıyordu, dua istemişti. İnşallah her şey yolunda gidiyordur. Gelincikten de ses yok. Umarım bir sorun yoktur... Allah herkese iyilikler versin inşallah...

Benim doktorum aylarca hep ultrasondan baktı. Geçen hafta doğumdan önce sancı çıkınca ebe alttan muayene etti ve açılma olduğunu gördü. Sonrasını biliyorsun doğum sürecim başladı canım.

Alttan muayene erken dogumu.tetikler diye biliyorum kadın olmak zor yaa.. en nefret ettgim seyyyy uff tansiyonum yukselir bnm

daha önce diğer bir dr vajinal ultrasonla rahim boyunu ölçmüştü,normaldi.rahimde açılma ile rahim boyu aynı şey mi ki??doğum zamanı parmakla bakıldığını duydum ama şimdi çok erken.bir de sancım yok,e açılma da yok ama haftaya gene bakacaklar. bebeklerime bir zararı olur diye korkuyorum:18:

ebenin muayenesi oyle bi parmakla olmuyo
Yinede temkinli olmak lazim dr tavsiyesi tabi on.mli ama

ben 3. ayımdan beri hep alttan muayene oluyorum ama elle değil ultrason aletiyle. en son 22. haftamda açılma olduğunu farkedince elle baktı ilk defa,ondan sonra da dikiş atıldı zaten. geçmiş olsun.

en korktuğum şey alttan muane sanırım yaptırmam gibi geliyor.. ultrasonda ölçsünler ebe parmağını sokunca ne olacak ozaman doğum falan oluverir belkı umarım hiç yasamam bunu...

Bonny dogru soyluyosun ya,kizlardan ses yok,ins.hepsi icin hersey yolundadir:-(

Bugun kv ler umreden geldiler. Solemesı ayıp oranın meshur meyvesınden getırdıler. Bırkaçtane yedım ama erken doğuma neden olur diye yemeye korkuyorum..

mrh arkadaşlar rabbim evlatlarıızı sağlıcakla kucağınıza almaya nasip eylesin .ne mutlu size çifte mutluluk yaşıyorsunuz .sizlere çok özeniyorum bende tüp bebeğe başlıyorum rabbim sağlıklı sihatli hayırlı evlatlar nasip eylesin.gönlümden hep ikiz geçiyor ama ben tekede razıyım.ama ikizim olmasını çok isterdim tabi rabbim bilir.belkide bir ay sonra bende aranıza katılırım hayırlısıyla.kızlar hamişlerin duası kabul olurmuş lütfen bana dua edin.sizde benim dualarımdasınız.sorunsuz ve çok güzel bir hamillelik süresi geçirin ve sonundada evlatlarınızı sağlıcakla kucaklarınıza alın.allaha ement olun.

en korktuğum şey alttan muane sanırım yaptırmam gibi geliyor.. ultrasonda ölçsünler ebe parmağını sokunca ne olacak ozaman doğum falan oluverir belkı umarım hiç yasamam bunu...
dra zararlı olmaz mı diye sordum,bişey olmaz dedi.ama yine de korkuyor insan.açılma yokken sanki ebe açacakmış gibi düşünüyor insan ama dra güvenmek gerek

inşallah 2013 annelerine sen de yetişirsin hayırlısıyla.bu zorlu süreci birçoğumuz geçirdi.Rabbim ol deyince oluyor.sen de hep pozitif düşün,hayırlısını iste.Allah yardımcınız olsun

Allah gönlünde olanı hayırlısıyla versin inşallah canım. Bir ya da iki fark etmez, annelik mutluluğunu sen de tadarsın inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…