- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #7.121
kizlar sonunda ögrendik kuzularimin cinsiyetini bir kiz bir erkek:)) sagliklilar cok sükürr...
slm kızlar bugün prenslerim kontrolu vardı nts ye girdik çok şükür iyi. sularıda iyi kilomuz biri2000 diğer 1900 olmuş doktor bana biraz kızdı çok kilo almışsın dedi ama elimde değil karnım doymuyor oyuzden durmadan cnm yemek yemek istiyor .ne yapacam bilmiyorum bu saaten sonrada rejimde yapamam bakalım kısa bildiğim kadar yemekten kısmaya çalışacam
Bnm de istahim cok acik tartiya cikmaya korkuyorum :)canim masaallah prenslerine.cok guzel gelismisler.ins bundan sonrada hersey yolunda gider.kac kilo aldinki?benim pasalarin kilolarida seninkiler gibi.1900 2000.200 gr gibi bi yanilma payi varmis tabi.saglikla ve vakitlice dogsunlarda sonrada toparlanirlar Allahin izniyle.bende diyet yapiyordum sanci cikip erken dogum tehlikesi olunca biraktim.kuzular buyusun diye.benim midede alismis hic acikmiyorum zorla yiyorum artik.Rabbim sanada kolaylik versin canin istedigi halde kendini tutmak cok zor.umarim basarirsin
Allah sana ve bebişlerine iyilikler versin canım. Evet ne Mergen' den ne Gelincik'ten haber alamıyoruz maalesef. Dua etmek geliyor elimizden sadece, inşallah iyi haberlerini duyarız.
herkese günaydın,
dün ilk defa iki doz ciğer geliştirici iğnemi yaptırdım ama sabaha kadar da gözümü kırpmadım bende uykusuzluk yaptı bir de karnım çok sertleşti dün gece
yavaş yavaş hastane çantamı hazırlayım diyorum bi kenarda dursun. ama içine neler koyucamı bilemiyorum. hazırlayan arkadaşlar yada doğum yapan arkadaşlar paylaşırsanız sevinirim. paylaşan mutlaka olmuştur ama tek tek sayfaları aramak zor bayaa ilerlemişiz:)
Canım bu listeyi baz alarak yapmıştım genel hazırlıklarımı,işine yarar umarım.
* Alttan ya da yandan+alttan çıtçıtlı kısa kollu body 10 adet
* ayaklı pijama altları (penye/kadife) 8 adet
* Penye ayaklı ve uzun kollu tulum 5-6 adet
* uzun kollu body 8 adet
* çorap, yün patikler
* penye şapka, eldiven
* banyo havlusu
* penye battaniye 4 adet
* kalın battaniye 2 adet
* yün ve penye yelekler 4-5 adet
* minik penye önlükler 7-8 adet
EŞYA
* banyo küveti, küvet içi yatırma aparatı / filesi
* vücut ve baş şampuanı
* pişik kremi yeterli, bebek yağlarını ilk aylarda kullanmamalı.
* saç fırçası, tarağı
* tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* vücut derecesi (digital kol altı bebekken en uygunu)
* banyo termometresi
* bebek termoforu (ilk 100 gün gazında çok iyi geliyor) gazlı bebek sayısına göre 1-2 adet
* popo temizliği için kaynamış ılımış suyu koyacak hijyenik kaplar ve yumuşak makyaj pamukları (bence ilk 6 ay ıslak mendil kullanmayın)
* kirli çamaşır kutusu, torbası
* ufak boy ütü masası (çooook pratik, çok iş görür)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (anneanneler babaanneler dikebilir, kare ve ince uzun dikdörtgenler şeklinde)
ANNE İÇİN
* emzirme sütyenleri (penye ve balensiz, son haftalarda satın almalı)
* emzirme pedleri ve veya göğüs hazneleri
* külot şeklinde hasta bezi
* meme ucu kalkanı
* göğüs kremi (emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü)
* emzirmeye uygun gecelik ve kıyafetler
* emzirme yastığıya da hamlielikte de kullanılan sosis yastık (duble emzirmede çok işe yarıyabilir)
* gerekirse göğüs pompası (hastane tipi kiralanması da uygun bir çözümdür) ve süt poşetleri
HİJYEN VE BESLEME
* minik plastik bebek kaşıkları
* gerekirse, emzik (silikon uçlu)
BÜYÜK EŞYALAR
* bebek karyolasi / beşiği
* lastikli çarşaf ve yatak koruyucu
* odada ufak bir gece lambası
* çekmeceli şifoniyer veya dolap
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs yarar, ayni zamanda bebek oto koltugu olarak da adlandırabilirsiniz, bebek arabaları ile kombine ve ayri satılıyor)
* puset (ikizler için bebek arabası kararı ayrı bir uzmanlık konusu, ayrı ayrı kullanmayı tercih edenimiz de var; ikiz arabası tercih eden de. bebeklerin doğumundan sonraya bırakılabilir)
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)
Alıntı : kiz Anneleri.net
maşallah bebişlerineslm kızlar bugün prenslerim kontrolu vardı nts ye girdik çok şükür iyi. sularıda iyi kilomuz biri2000 diğer 1900 olmuş doktor bana biraz kızdı çok kilo almışsın dedi ama elimde değil karnım doymuyor oyuzden durmadan cnm yemek yemek istiyor .ne yapacam bilmiyorum bu saaten sonrada rejimde yapamam bakalım kısa bildiğim kadar yemekten kısmaya çalışacam
canim masaallah prenslerine.cok guzel gelismisler.ins bundan sonrada hersey yolunda gider.kac kilo aldinki?benim pasalarin kilolarida seninkiler gibi.1900 2000.200 gr gibi bi yanilma payi varmis tabi.saglikla ve vakitlice dogsunlarda sonrada toparlanirlar Allahin izniyle.bende diyet yapiyordum sanci cikip erken dogum tehlikesi olunca biraktim.kuzular buyusun diye.benim midede alismis hic acikmiyorum zorla yiyorum artik.Rabbim sanada kolaylik versin canin istedigi halde kendini tutmak cok zor.umarim basarirsin
ben bu haftasonu ist oturuyorum ankaraya anneme gitmek istiyorum yolculuk yapmaktanda cekiniyorum ama cok daraldım birde kızım var 2,5 yaşında ben gidicem dedigimdede aaa hamilesin diyorlar .bende şimdi cıkamazsam dahada bir yere kıpırdayamam 3 cocukla doktorumada sordum 6 aydan sonra olmaz şimdi gideceksen git dedi ne yapsam bilemedim tedirginim?:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?