2013 ikiz anne adayları buraya

bu arada bebeklerimii ultrasyonda izledim ikisi birbirine bakıomuş dktr öyle dedi:)) minicikler. kalp atşlarını grdum her defasnda heyecnlanıyorum. allah istyen herkse wersn. inşallah hepmz sağlıklı bi şklde alrız bebeklermizi kucagmıza.

ciğer geliştiriciyi kaçıncı haftadan itibaren vuruyorlar...ben 30 u geçince biliyordum

Benimkide tek yumurta :)) nefes alamama sorunu 20.haftamda baslamisti.ben daha kotu olurum diye dusunmustum ama simdi sadece kasiliyorum ve o zaman baya zorlaniyorum.cok uzun zamandir da yatar vaziyetteyim.tavsiyem ne yap et, bi sekilde dinlen bol bol.eger ilgilenmek zorunda oldugun bi cocugun daha yoksa evi, isi gucu bi kenara birak.rabbim yar ve yardimcimiz olsun insallah

merhaba cnm, benim 18. haftada suyum gelmeye başladı 1 hafta çapada yattım, suyun gelişi durduğu için beni çıkardılar ama her hafta geliceksin 2. düzey ultrasona dediler... o zamandn itibaren gidiyorum. benim de monokoryonik diamniyotik bizim riskler diger ikiz gebeliğe göre daha fazla oluo. biz tranfüzyondan korkarken bambaşka sorunlar geldi...doktorun sıkıntı görmediyse o nedenle göndermemiştir. içini ferah tut cnm inş sağ salim allah yüzlerini görmeyi nasip eder:)

insallah uzun uzun bekler bebişlerin canım ...
bebek arabasi daha almadım.ama fikrim degişmezse önluü arkalı alıcam.cünkü eltim yanyana kraftın aldı.cok agır ve hicbir kapıdan sıgmıyo.
besige gelince park yatak olanlardan 2 tane aldık.biri beyaz biri pembe.öyle bilindik bi marka degil.cunku bi kızım var zaten bunlarıda uzun süre yanımdayatırmıycam.kızımın odasına 2 baza daha alıp 3 kızıma bi oda da yatırıcam.ama oyun parkımız çok güzel.üzeri cibinlikli tülü var.dönenceli müzik ,ayıcıklar....markalı olanlardan daha bi güzel ve kullanışlı.fiyatıda magaza sahibi 2 tane aldıgımız icin tanesini 250 tl.den verdi....
bide benim hastane muayene ve dogum ücreti cok tuzlu...bu yüzden şuan dogumu düsünüyoz ekstra bi ücret cikarsa diye ....allahım hepimizin yardımcısı olsun .....

Ne kadar sanslisiniz...imkanlari olan bi hastanede takibiniz yapiliyor.ben ankaradaydim,sonra tayinimiz cikinca doguya geldik.cok sukur yinede ama burda riskli gebelik bolumu yok.doktor az...allah emanet bi surec gecirdim basima bi suru sey geldi.hepsi bi sekilde atlatildi..suyum geldi demissin, tarif edermisin ne kadardi, nasil farkettin? O haftalarda benim de basima boyle bisi geldi.sivi seklinde akiskan su gibi islaklik farkettim.hemen doktora gittim, doktor sularina bakti.normal dedi.alsense diye bi ped verdi.ped cok cok hafif renk degistrdi.boyle olunca ya bebegin suyu ya da iltihap oluyormus.doktora napicaz dedigimde yapacak bisi yok, suyun geliyo dedi.sok gecirdim.baska mudahale yapmadi iki gun sonrada haber vermeden hastaneyi terk etti.baska bi doktor buldum, o da su ic dedi, anyibiyotik verdi muayene bile etmedi.yetinmedim ankaraya gittim en buyuk kadin dogum hastanesine.ordaki uyuz adam da dinlemedi bile, damla damla su gelmez, gunluk ped al dedi!ben 4ayliktan beri bu sorunu yasiyorum.hala var bu sikayetim ama bakan yok..cok buyuk bi sorun bu cok ciddi ama bugunlere kadar gelebilirmiydim gercekten su mu, baska bisey mi cozemedim.sen yazinca paylasmak istedim.erken haftalarinda olan arkadaslarimiz var, bu konuda uyanik olsunlar.bu arada bende transfuzyondan cok korkmustum ama baska seyler oldu...rabbim herkesin yardimcisi olsun insallah

herkese günaydın arkadaşlar.....
dün çok çokkkkkkkkkkkk güzeldi..
hacı annemler umreden geldiler.
hep diyodum onlar gelmeden doğum yapmiyim..çok şükür..
ama dün biraz fazla oturdum galiba bu gece her zamankinden daha çok ağrım oldu..
ama insanın anne,babası yanında olması gibi bişey yokmuş,onların varlığı....

Face te oldugumuz için sana yazmayı unuttum gelincik,ben cok zorlanıyorum vakit gecmiyor patlayacak gibiyim,karnım hep catladı ve acıyor ,her tarafım agrıyor ,gece uykum yok ,yürürken bile zorlanıyorum.pazartesi kontrolum var bakalım ne diyecek doktorumuz,en son iki hafta once 2.150 gr dılar sımdı kılo almıslarmıdır merak edıyorum. Senin bebişlerin kilosu ne durumda, Allah yardımcımız olsun hersey bebekler için dimi napalım dayanıcaz

aa neden öyle acaba bnm 4+5 te çift yumurta ikizi olduğu 6 haftada üçüz olduğu belli oldu. çok beklemezsin kesinleşir başka bi doktora git çok merak ediosan :)

biz 5. haftada gittigimizde sadece keseyi gormustu doktorum. 2hafta sonra tekrar gelin kalp atislarina bakalim dedi. 7. haftada da "evet gebelik var.1 cm kadar da boyu var" dedi. diger kontrole bir ay sonra gittik. o zaman ogrendik ikizlerimizi. ancak bebisler buyudugu icin tek mi cift mi yumurta oldugu malesef anlasilamadi. sanirim diger haftalarda da daha zor anlamak. zaten bugunnitibariyle 13+1 olduk.

ne güzel sona yaklaşmışsın bebeklerinin durumu iyidir.2 buçukun üstünde doğacaklar küveze girmelerine gerek kalmayacak..nasıl geçirdin hamileliğini genel olarak...ciğer geliştirici ilaç vs aldınmı?

Coooookkkkk canim sikkin yaaaaaa(( bgn kontrolum vardi, benim sipalar az kilo aliyolar ona mii uzuleyim yoksa yine nst de sancim cikti ona mi...o kadar zor durumdayim ki sandalye ustunde bile oturamiyorum.belim feci agridi!!!3saat bekledim, hastanede.muayeneydi , nst falan filan derken perisan oldum.yarin sabah bi daha giricem nst ye.yine sanci cikarsa yatiracak tekrardan...offf....ben bu isi kiviramiycam galibaaaa kizlaarr..((

İnşallah rana , benexol (vitamin) ,osteocare ve demir ilacı kullanıyorum düzenli olarak.bana ciğer geliştirici iğne yapılmadı ,hamileliğimde bol bol dinlendim 30.haftadan sonra calısmadım.sürekli elim karnımda onları severek gecirdim hamileliği, kimseyi hiçbirseyi takmadım yani stresten uzak durdum :) İnşallah sizde rahat ve mutlu bir hamilelik gecirirsiniz ve sağlıkla bebeklerımızı kollarımıza alırız

Geçmiş olsun kiloları ne kadarki ? haftan hiçte kotu degil gayet iyi ,1-2 hafta idare edersen hiç problem kalmaz inşallah ,

ayyy ne güzel inş. darısı başımıza..benexol b12 yi başlarda kullandım sonra bıraktım..bu dr a sormadım..bende osteocare ve demir ilacı kullanıyorum... osteocareı nakadar zamandır kullanıyorsun?ben de kendimi kötü hissettiğim an bırakacağım işi..dr da 30 haftadan sonra istirahat demişti...nerdesin bu arada hangi ilde

Son düzenleme:
Geçmiş olsun kiloları ne kadarki ? haftan hiçte kotu degil gayet iyi ,1-2 hafta idare edersen hiç problem kalmaz inşallah ,

Sagol canim...zayif benim kuzularim cok uzuluyorum.zaten bunca zaman tek plasenta transfuzyon varmi korkusu icinde gecti son adete gore benim bugun 33+1olmam gerek ama onlar 1hafta geriden geliyolar doktorumu degistirmek zorunda kaldim bikac ay once onunda ultrasonu mu eski ne hic bi kagit falan da vermiyor, haftayida kiloyuda yuvarlak soyluyor.bazen iki haftada bir gidiyorum, ayni haftayi soyluyor bana..hic mi buyumediler diyorum, karnim sisti kocaman oldu, catlagim yoktu her yanim catlak simdi.buyumuyolarsa bunlar ne dedim..birebir olcum bekleme hata payi var, diyip duruyor..15gun once 4hafta dayan dedi.2hafta dayandim kaldi 2haftam diye sevinerek gittim simdi.3~4hafta daha dayan diyor...valla sastim kaldim..

bu arada kilolarini yazmayi unutmusum..biri 1700 digeri 1600(puff...bi dogsunlar popolarini isiricam ikisininde canimi okudu sipalarim...cok seviyorum cok endiseleniyorum onlar icin...

gözünüz aydın,Allah kabul etsin.sen de maşallah hepimizin görmek istediği haftaya gelmişsin.Rabbim bebelerini sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah

zaten bu hastane köşeleri insanı daha da hasta ediyor.sancıyı durdurmak için bir tedaviye başlamadılar mı?biliyorsun şu aşamada moral cok önemli,kıvıramıcam yerine birkaç hafta daha durabilirim diye düşün.bebişlerinle birlikte Allah'a emanet olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…