- 28 Mart 2013
- 59
- 9
- 86
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #8.301
zeyaycım
senın tek yumurtamı cıft yumurtamı bebısler
bebek odası/ yatağı cozumlerı olarak aklında neler var?
buısler zor sımdıden düşünmek lazım
hatta belkı dolaşmak gezmek bıle lazm
yaızn sıcağında evde cıkamayacam ben sanırım
Ben foruma yeni katıldım.. Herşeyi çözemedim. Benim monokoryonik -diamniyotik ikiz gebeliğim var.. Henüz 3 aylık
Hayırlı olsun arkadaşım :) benimde monokoryonik diamniyotik gibi. Yani hala ayirt edilemedi. Nasıl gidiyor peki hamilelik
benim tüp bebek çift yumurta canım. ben temmuz sonunda alışveriş yapacağım internetten. eşim bişey olursa çok üzülürüz diye şu an çorap bile aldırmıyorbebek elbiselerini görünce çıldırıyorum
bende internetten inceliyorum. yatak olayını park yatak düşünüyorum, birde ikiz bebek için gerekli alışveriş listesi edindim. sitenin başlarında şu an doğum yapmış arkadaşlar yayınlamışlardı o listeyi kaydettim.
benim birde yatak istirahati zorunluluğum olduğu için mecburi internetciyim
ama sen bana bakma keyfini çıkar büyük eşyaları sonraya bırak ama küçük küçük bir şeyler al. çünkü insanı inanılmaz mutlu eden bir şey :)
listeyi senin için ekliyorum
* Alttan ya da yandan+alttan çıtçıtlı kısa kollu body 10 adet
* ayaklı pijama altları (penye/kadife) 8 adet
* Penye ayaklı ve uzun kollu tulum 5-6 adet
* uzun kollu body 8 adet
* çorap, yün patikler
* penye şapka, eldiven
* banyo havlusu
* penye battaniye 4 adet
* kalın battaniye 2 adet
* yün ve penye yelekler 4-5 adet
* minik penye önlükler 7-8 adet
EŞYA
* banyo küveti, küvet içi yatırma aparatı / filesi
* vücut ve baş şampuanı
* pişik kremi yeterli, bebek yağlarını ilk aylarda kullanmamalı.
* saç fırçası, tarağı
* tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* vücut derecesi (digital kol altı bebekken en uygunu)
* banyo termometresi
* bebek termoforu (ilk 100 gün gazında çok iyi geliyor) gazlı bebek sayısına göre 1-2 adet
* popo temizliği için kaynamış ılımış suyu koyacak hijyenik kaplar ve yumuşak makyaj pamukları (bence ilk 6 ay ıslak mendil kullanmayın)
* kirli çamaşır kutusu, torbası
* ufak boy ütü masası (çooook pratik, çok iş görür)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (anneanneler babaanneler dikebilir, kare ve ince uzun dikdörtgenler şeklinde)
ANNE İÇİN
* emzirme sütyenleri (penye ve balensiz, son haftalarda satın almalı)
* emzirme pedleri ve veya göğüs hazneleri
* külot şeklinde hasta bezi
* meme ucu kalkanı
* göğüs kremi (emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü)
* emzirmeye uygun gecelik ve kıyafetler
* emzirme yastığıya da hamlielikte de kullanılan sosis yastık (duble emzirmede çok işe yarıyabilir)
* gerekirse göğüs pompası (hastane tipi kiralanması da uygun bir çözümdür) ve süt poşetleri
HİJYEN VE BESLEME
* minik plastik bebek kaşıkları
* gerekirse, emzik (silikon uçlu)
BÜYÜK EŞYALAR
* bebek karyolasi / beşiği
* lastikli çarşaf ve yatak koruyucu
* odada ufak bir gece lambası
* çekmeceli şifoniyer veya dolap
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs yarar, ayni zamanda bebek oto koltugu olarak da adlandırabilirsiniz, bebek arabaları ile kombine ve ayri satılıyor)
* puset (ikizler için bebek arabası kararı ayrı bir uzmanlık konusu, ayrı ayrı kullanmayı tercih edenimiz de var; ikiz arabası tercih eden de. bebeklerin doğumundan sonraya bırakılabilir)
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)
Alıntı : kiz Anneleri.net
Doktor beni tedirgin etti sadece. Bir şey olmasından korkuyorum.. Samsun a taşındım burda baska bir doktora daha gidicem.. onun dışında mide bulantılı rutin bir şekilde geçiyor hamileliğim.. Senin gebeliğinde hayırlı olsun :)
Ben foruma yeni katıldım.. Herşeyi çözemedim. Benim monokoryonik -diamniyotik ikiz gebeliğim var.. Henüz 3 aylık
benım de tup bebek cnm aynı zamanda endometrıozıs hastasyım 2 kez opere oldum senın gıbı zor kavuştum rabbım tamamına erdırsın. esın aslında haklı soyluyo bende onun gıbı düşünüyorum ama düşünmek de ıstemıyorum bı taraftan ..
ıkı tane zıbın takımı aldım dayanamadım cıldırıyo ınsan dukkanlara gırınce başka bısey almadım dahalıste ıcıntesekkurler
suan işteyim ayaklarım nasıl şişmiş bea pef
http://www.kadinlarkulubu.com/ikiz-...-monokoryonik-ikiz-gebelik-geciren-var-2.html
bence bu topice bak canım benim daha yardımcı olur bence ?
merhaba arkadaşlar :) dün kontrolüm vardı miniklerimi gördüm. biri 5,61 cm biri 5.63 cm biri 5,08cm gelişimleri iyi dedi doktorum :) ikiz olanlar çok tatlılardı şimdiden kavgaya başlamışlar birbirlerini tekmeliolar çok güzel bir duygu onları hareket ederken görmek ve çok erken ama ikizlerin biri erkek dedi doktor yani iki oğlum olacak demek oluo :) sağlıklıca inşallah diğeri de kızdır :) arkadaşlar 12 hafta bitio ama bnm mide bulantılarım artarak devam edio ne yapıcamı bilemiorum 6 kilo verdimsizlerin kaç haftalıkken geçti yardımcı olun lütfen hiç bişi yiyemiorum
merhaba arkadaşlar :) dün kontrolüm vardı miniklerimi gördüm. biri 5,61 cm biri 5.63 cm biri 5,08cm gelişimleri iyi dedi doktorum :) ikiz olanlar çok tatlılardı şimdiden kavgaya başlamışlar birbirlerini tekmeliolar çok güzel bir duygu onları hareket ederken görmek ve çok erken ama ikizlerin biri erkek dedi doktor yani iki oğlum olacak demek oluo :) sağlıklıca inşallah diğeri de kızdır :) arkadaşlar 12 hafta bitio ama bnm mide bulantılarım artarak devam edio ne yapıcamı bilemiorum 6 kilo verdimsizlerin kaç haftalıkken geçti yardımcı olun lütfen hiç bişi yiyemiorum
Kızlar Merhabaaa
asıl sen nasılsın 31.haftalık anne?nasıl gidiyor
cnm merhaba nasılsın?? yazamadım kaç gündür? nasıl geçti doktor kontrölün??
2 haftacık sonra tam hareketlenirler heralde canım söle bi rahatla beline destek yapıp oturma pozısyonunda uzan eline cikolata dondurma sevdigin birşey al ye bu aradada rahatla sakınle bak bakalım ne yapıyorlar karnını oksa ince sesle konus onlarla karsılık vermeleri lazım biri tepki verebilir ikisinden bekleme biri gıcık oluyobeni korkuttu hatta dedim niye tepk vermiyo tembel sey
Maşallah arkadaşım ya :) yerim ben onlari yerimmide bulantısı 3 aydan sonra yavaş yavaş azalır inşallah.
benimde ikizlerim olacak inşallah.. mide bulantılarım arttı.. Ama zamanla azalacak diyorlar sabredicez.. Allah sağlıklı kucağına almayı nasip etsin:)
inşallah yaaa :) sosyal hayat denen bişi kalmadı ölü gibiyim gören gayret edio bana hiç yüzüm gülmez oldu bebeklerime bile sevinme fırsatım olmadı mide bulantılarından dolayıbu halimle çalışıorum çok zormuş anne olmak :) annelerimizin kıymetini bilelim :) ALLAHIM hepimizi yavrularımıza sağlıklı sıhhatlice en önemlisi hayırlıca kavuşmamızı nasip eder inşallah öpüorum tüm minik annelerini :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?