- 28 Mart 2013
- 59
- 9
- 86
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #8.361
ben ankarada hrs doğum hastanesine gidiyorum.tarık aksu beyin hastasıyım.burada bana 2li test 4lü test şimdide detaylı ultrason yapılacak.detaylı ultrason bildiğim kadarıyla 20. haftadan sonra yapılması gerekiyor.el ayak parmakları tam mı ,omirilik beyin yani bütün organlara bakılıyormuş. yaklaşık 1 saat sürecek dedi dr.bence yapılması gerekiyor..
bende 2 hafta sonra ayrıntılı ultrasona gireceğim. günlerimiz aynı olduğu için merak ediyorum. sende de ayakta durunca baskı hissi oluyor mu ya da çok oturunca karnında ağrı hissediyormusun.
ben yatmaktan bunaldım 3 aydır yatıyorum. kalkıncada ağrılar başlıyor. normal mi yoksa bana mı özgü merak ettim .
canım ben hiç yatmadım ama dediğin ağrılar bende çok uzun yürürsem kasık aşağısı bacağın üst kısmında ağrı ve karnımda sertlik kasılma oluyor. dr sordum rahim genişliyormuş magnezyum verdi düzenli olarak hergün bir tablet alıyorum.yatakta sağdan sola dönerken kemiklerim acıyo resmen ellerimde bu ara uyuşmalar oluyor.çoğu kişide oluyor sanırım biz iki katı hissediyoruz ikiz olduğu için.
Merhaba Elifduru bende yarın kontrole gideceğim. Benim kuzularım 17+4 haftalıklar eğer gösterirseler öğrenicez:) Birçok kişi çukulata ve meyva suyu nu öneriyor deniycem bakalım test ettikten sonra yarın yazarım :) Yiğenim 5, ayında göstermişti. Her kontrolde namaz kılar gibi pozisyondaydı:) hayırlısı bakalım çok heyecanlıyım...
12 haftalık ikizlere hamileyim. Gecen hafta şiddetli kanama sonrası hastanede yattım. Çok şükür Rabbime ikiside şimdi iyiler. Kendi doktoruma gittim iki gün önce erken doğum tehdidi dedi. Böyle birşey yaşayan varmı? Çok erken değilmi.. 12. Hafta rahmi dikmeliyiz servikal serklaj yapıcaz dediçok korkuyorum nolur akıl verin
Cnm gittin mi doktora? Merakla bekliyorum senin sonucunu da :) ben de bugün gittim. Doktor dedi ki erken saatlerde genelde hareketleri yavas olur. Bir de genelde sirt ustu yatarken hareketleri daha az oluyormus. O yuzden yan yatirdi beni. O zaman minik kuslar hareketlendiler :) Bebisler haftalarindalar cok sukur.ikisinin de kalp atisini dinledim. Biri yavas yavas atiyordu digeri hizli hizli. Bi anda moralim bozuldu tabidoktor anlik oyle olabiliyor dedi. Birdaha dinletti baktik kut kut atiyo cok şükür ikisi de. Ancak ben gecen hafta tahlil vermiştim sonucunu bugun aldik. TSH degerim düşük çıkmış(0, 09) doktor bana ailem de guatr hastası olan var mi diye sordu. Ama yok yani.bugun tekrar kan tahlili verdim sonuçlar cikmis internetten baktik. Ancak doktora göstermedik henüz. Simdi de TSH degerim 0, 17 cikti. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mı?
sanada hayırlı olsun cnm öğrenmişsindir sanırım cinsiyetleri artık :?
Merhaba bugün kontrolum çok şükür güzel geçti. bebişler 250 gr olmuşlar yaklaşık 13 cmler onları görmek nasıl güzel bir duygu.. Rabbim bu mucizesini dileyen her kula hayırla yaşatsın... Ama cinsiyetlerini öğrenemedik üstelik çukulatada yemiştim( biri kız gibi dedi ama diğeri totosunu dönmüştü:) bu cuma detaylı ultrason için gidicem hayılrısı bakalım.. bugün çok heyecanlıydımmmm..çok şükür...
Cnm gittin mi doktora? Merakla bekliyorum senin sonucunu da :) ben de bugün gittim. Doktor dedi ki erken saatlerde genelde hareketleri yavas olur. Bir de genelde sirt ustu yatarken hareketleri daha az oluyormus. O yuzden yan yatirdi beni. O zaman minik kuslar hareketlendiler :) Bebisler haftalarindalar cok sukur.ikisinin de kalp atisini dinledim. Biri yavas yavas atiyordu digeri hizli hizli. Bi anda moralim bozuldu tabidoktor anlik oyle olabiliyor dedi. Birdaha dinletti baktik kut kut atiyo cok şükür ikisi de. Ancak ben gecen hafta tahlil vermiştim sonucunu bugun aldik. TSH degerim düşük çıkmış(0, 09) doktor bana ailem de guatr hastası olan var mi diye sordu. Ama yok yani.bugun tekrar kan tahlili verdim sonuçlar cikmis internetten baktik. Ancak doktora göstermedik henüz. Simdi de TSH degerim 0, 17 cikti. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mı?
Merhaba canım evet gittim dr a çok şükür herşey olması gereken süreçte...Elhamdülillah.. Biri 18+4 diğeri 17+4 yaklaşık 250 gr boyları da yaklaşık 13 cm inanılmaz güzel bir duygu kuzuları görmek. Mucizeler...Rabbime şükürler olsun ...Bu hafta cuma günü detaylı ultrason yapılacak... Cinsiyetlerine gelince net olmamakla birlikte birni kız gibi dedi diğerinin totosu dönüktü göremedi:)kısmet bakalım. bende seni merak etmiştim ama herşey yolundaymış çok şükür süper...İnşallah kucağımıza sağlıkla alırız. Söylediğin değeri bilmiyorum ama netten yada test sonucunda normal olması gereken değer aralığı yazıyormu ona bakabilirsin ama bence bakma net kafanı karıştırabilir dr unla konuş derim.. sevgiler
cnmm gözün aydın İNŞALLAH doğuma kadar sorunsuz gider. ALLAH bizleri ve miniklerimizi korusun :)
Oy oy kuzular ya maşallah :) cok şükür cnm bende senin iyi sonuclar duymana sevindim.detayli ultrason sonucunda inşallah güzel çıkar. Bizim de bu hafta normalde cinsiyet için gittik. Gecen hafta biri gostermemisti bu hafta yine göstermedi yaayagi ile kapatmis dedi. İnat galiba bu biraz dedim :) doktor Karadenizlilik var mi dedi :) dedim samsunluyuz :) ondandir dedi sağlık olsun minik kuslarimiz gerisi boş :)
Çok teşekkür ederim.. Çok keyifliydi..Umarım cuma günkü ultrasonda da güzel sonuçlar olur Allahın izniyle... Sen yaptırdınmı yada bilgin varmı? Demek göstermedi edepli çocuk annesi:) benimkide göstermedi. Üstelik çikolatada yemiştimbelkide dediğin gibi karadenizliliktendir bende trabzonluyum:) Kız erkek farketmez sağlıklı ve hayırlı evlat olsunlar dediğin gibi .. sonuçlarından haberdar et olurmu? görüşmek üzere..
12. hafta bitene kadar kullanıcaksın demişlerdi transferden sonra zaten 15. haftama geldim rahatsızda etmeye başlamıştı arkadaşım birazda benim isteğimle bıraktık progeston a geçtik 5. aya kadarda bunu kullanalım dedi oda kasıklarımda ağrı olduğu için
ama sende 24. haftandaymışsın çok uzun kullanmışsın rahatsız etmiyormu o koku akıntı beni ciddi rahatsız etti.
isin rahatligina bakarsak birtanem olmaz bi is faydasi varsa aksada koksada devam ben bir ay daha kullanicam bunlari hersey onlari biraz daha fazla iceride tutmak
BEnde de hipertiroid çıktı. t3 t4 yüksek tsh düşük. 1 ay proypcil diye bir ilaç kullandım. Normal değerlere yaklaştırdık. 1 ay ara verdik. bakalım 1 ay sonra ilaçsız kontrol olacak. endişelenme bişey olmuyor.
BEnde de hipertiroid çıktı. t3 t4 yüksek tsh düşük. 1 ay proypcil diye bir ilaç kullandım. Normal değerlere yaklaştırdık. 1 ay ara verdik. bakalım 1 ay sonra ilaçsız kontrol olacak. endişelenme bişey olmuyor.
samsunluu
aynı şeyleri ben de yaşadım ..17 ve 18.haftalarımda t3 ve t4 değerlerim yüksek ve bunların baskılaması sonucu tsh ım 0 dı.çok korktuk tabi.
endokrin uzmanına gittim.tahlillerde guatr ile ilgili değerlere bakıldı..normal..vucudun tsh ı mikrop gibi görmesi kaynaklı baskılama mı sözkonusu diye ankara ya test gitti..normal..dr um bekleyelim dedi.1 hafta sonra tekrar test ve herşey normale dönmüş..
20 .hafta civarında geçti..
çok duydum ilaç kullanmak zorunda olan.ama benim ki böyle bi durum değilmiş.aynı şekilde karaciğer değerlerimde fırlamıştı.ikiz gebelikte olur muş.gittiğim gastroloji uzmanı da çok rahat ve ii bir dr du.herşey geçti.inşallah senin de öyle olur.hayırlsı hakkımızda.ben de seninle aynı şeyleri yaşadım..çok zor ama geçer inş.
kal sağlıcakla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?