- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #8.661
binlerce kez maşallah bebeklerinin gelişimine
nasıl besleniyorsun bebekler kilo alırken sen de alıyor musun
Bugün tekrar gittik 4 mm yakın dedı. Pazartesı ve salı 2 ayrı prof. Dan randevu aldık gidicez. Rabbım sorunsuz kucagımıza almayı nasıp etsın. Allahtan ümit kesilmez. Sende kesme. Dualarım senınle
canım benim umarım geliştiginden öyledir haberlerini bekliyoruz rabbim yardımcınız olsun
Kızlar merhaba,
Dün NST'ye girdim. Her şey yolunda çok şükür. Hatta iki makinaya bağladıkları için kısa sürdü. Bundan sonra her hafta NST'ye giricem. Ben neredeyse tüm hazırlıkları tamamladım. Büyük bir bahar temizliği yaptırdım, evim şimdi pırıl pırıl. Doğumdan önce yine birilerini çağırıp, süpürüp sildirip rahat rahat doğuma giderim artık. Bebekler için bir sterilizatör almam kaldı, onu da birkaç günden netten alıcam zaten. Bavulum da büyük oranda hazır. Çocuk odası çok güzel oldu, odanın dışında bir de park yatak aldım. Unutmayın ilk üç ay ikizleri ayırmamak gerekiyor, birlikte yatırmak gerekiyor, bu nedenle kendi odama rahatlıkla taşıyabileceğim bir park yatak aldım. Fazla üst baş almayın. Şimdiden bir sürü hediye geldi. Her hafta yıkayıp ütülemekten sıkıldım. Dolaplarındaki eşyaları da benim gibi 0-3 ay, 3-6 ay, 6-9 ay gibi ayrı ayrı istifleyin. Sonrasında çok rahat edeceğimi düşünüyorum. Alınan ne varsa yıkayın, bana paketiyle dursun, sonra yıkarsın diyenler oldu ama dinlemedim. Çünkü sonradan uğraşmak daha zahmetli, ayrıca bir yerlerde unutulma ihtimali yüksek, çocuk giymeden eşyaları küçülüyor. Hepsi gözünüzün önünde olsun. Bunun dışında mutfaktaki bir dolabımı komple boşalttım, bir sürü eşyamı da yer açılsın diye evden yolluyorum. Ne gereksiz şeyler var şu evimizde gerçekten. Hem ben hem de bebekler rahat etsin istiyorum. Hastane süslemelerini kendim aldım, çok daha ekonomik oluyor, üstelik sizin zevkinize uygun oluyor, ayrıca kartondan kendim de süslemeler yaptım. Kendime lohusa seti yaptırdım (taç, broş, bileklik, bebeklere taç). Bu işten olabildiğince zevk almak istiyorum. Siteyi eskisi gibi takip etmiyorum. Çünkü geçmişi okumak çok zor oluyor. Kimler doğum yaptı bilmiyorum. Umarım herkesin sağlığı yerindedir.
Çok güzel bir haftada doğum yapıyorsun cnm. Darısı bana inşallah. Çocuklarımı yoğun bakımda görmek istemiyorum. İnşallah sağlıkla, rahatlıkla bebeklerini kucağına alırsın.
Sevilco inşallah sen de iyisindir, benim karnım taş gibi oldu, dr ultrasonda dokundukça ağrıdı. NST sıkıcı ama sancılarımızı ölçmesi açısından çok önemli. İkimiz de 1 ay daha dayanabiliriz umarım.
Allah herkesin yardimcisi olsun.çok zor durumdayım.ama kimseye söyleyemiyorum. 30haftalıkken
Hastanede Sancim çıktı 1 hafta yAttım hastaneden eve geldim.her yer berbattı.gorumcem karşı binamizda oturuyor.
Ben hastenedeyken eve gelip benim kiyaftlerimi getirdi.ama hiç bi yere dokunmamis ben zaten beklemiyordum
Ama çok şaşırdım.sonra hastaneden cikicagim gün eşim annesind e kalmak istediğini söyledi bende hayır dedim
Zaten ilk çocuğumu onun yüzünden düşmüştü; ( bu zamana kadar kapımı bir kez çalıp yardıma ihtiyacın varmı diye
Hiç kimse sormadı.kendi ailemin yaninada gidemedim.eşimin sorun çıkaracağını bildiğim için.
Şimdi evdeyim her isimi kendim yapmaya çalışıyorum.esimede bi kere dedim m yardım et falan diye.
Ama annesine gitmediğim icin mecbur yapacaksın dedi evde olmayı sen istedin dedi. bende bida demedim. Yavaş yavaş
Herşeyi yapmaya çalışıyorum.kimseyle paylasamadigim icin sizlere anlatmak istedim.kaç
Gündür ikiz gebelik sayfasındaki herşeyi okudum.doğumdan sonrada tek olacağım icin onların faydasi olur diye dusundum
.offfff gerçekten doğum stresi bastı. Doktor büyük ihtimal erkende olur deyince iyice
Gerildim. Bakalım hayırlısıyla sağlıklı bi sekilde dogsunlarda başka bişey istemiyorum.
Kendinize dikkat edin.öpüyorum bebisleride sizide. .....
Allaah razı olsun. Umarım oyledır.rabbım hepımızın yardımcısı olsun. Anne olmak gercekten zormus :)
Allah herkesin yardimcisi olsun.çok zor durumdayım.ama kimseye söyleyemiyorum. 30haftalıkken
Hastanede Sancim çıktı 1 hafta yAttım hastaneden eve geldim.her yer berbattı.gorumcem karşı binamizda oturuyor.
Ben hastenedeyken eve gelip benim kiyaftlerimi getirdi.ama hiç bi yere dokunmamis ben zaten beklemiyordum
Ama çok şaşırdım.sonra hastaneden cikicagim gün eşim annesind e kalmak istediğini söyledi bende hayır dedim
Zaten ilk çocuğumu onun yüzünden düşmüştü; ( bu zamana kadar kapımı bir kez çalıp yardıma ihtiyacın varmı diye
Hiç kimse sormadı.kendi ailemin yaninada gidemedim.eşimin sorun çıkaracağını bildiğim için.
Şimdi evdeyim her isimi kendim yapmaya çalışıyorum.esimede bi kere dedim m yardım et falan diye.
Ama annesine gitmediğim icin mecbur yapacaksın dedi evde olmayı sen istedin dedi. bende bida demedim. Yavaş yavaş
Herşeyi yapmaya çalışıyorum.kimseyle paylasamadigim icin sizlere anlatmak istedim.kaç
Gündür ikiz gebelik sayfasındaki herşeyi okudum.doğumdan sonrada tek olacağım icin onların faydasi olur diye dusundum
.offfff gerçekten doğum stresi bastı. Doktor büyük ihtimal erkende olur deyince iyice
Gerildim. Bakalım hayırlısıyla sağlıklı bi sekilde dogsunlarda başka bişey istemiyorum.
Kızlar Günaydınnn
günaydın daisy nasılsın ?
-ız :)
daisy günaydın aramızda 1 gün var..nasılsın?ben baya ağırlaştım.36 da dr um alırız diyor.beklemeye gerek yok diyor.kilolar nasıl biz 2000 civarıyız..tekrar hayırlı sabahlar.
bir de liste vardı bi tane..güncellenme yok mu?
merhaba ikiz anne adayları! dün öğlen ve akşam iki tane düğüne davetliydik, hiçbirşey yapmadan oturdum düğünlerde ama eve gelince kasıklarıma acayip ağrılar girdi çok baskı oldu halende devam ediyor oramı tutarak yürüyorum böyle şeyler yaşayan oldu mu acaba yardımcı olursanız sevinirim. dr kontrolüme 1 hafta var daha
Günaydın canım bende canım hareketlerim zorlaşıyor gitgide duş bile alamıyorum doğru düzgün artık bizim bebişlerde 2000 civarı canım dinlen bol bol fazla tuzlu yememeye çalış hemşirem bana sütümün bol olması için her sabah ceviz önerdi.ve mevsim meyve ve sebzelerini yemem gerektiğini söyledi . Süt ürünlerinede ağırlık vericem . Göğüslerimin etrafında leke gibi şeyler çıktı sende de oldu mu ?
Günaydın.doktorunuz doğumun nasıl olucagni söyldimi
Bende 32.haftanın içindeyim.siz 35 olmussunuz darısı bize.
Iki hafta önce Sancim çıkmıştı erken olabilir diye yatırdılar.sonra
Geri ciktm hastndn. 35 haftyken dahada ağırlaşıyo mu ınsan.
Şimdi siz herseyinizi almışsinizdir. Ben daha fazla agirlasmadan
Alınacak herşeyimi almaya çalıstim.ama acil olarak ilk başta kullanabilecek neler aldınız
Ben doğumdan sonra tek bakicam. Dışarı çıkma imkanimda olmaz. Yazarsanız sevinirim..
havva cım haklısın şimdiden hallet işlerini 32 ile 35 hafta arasında dağlar kadar fark var..ben yürürken penguen gibi yürüyorum ve hemen yoruluyorum.bu siteden bi arkadaş bi liste paylaşmıştı..onu tamamladım.bak liste şöyle:
Alttan ya da yandan+alttan çıtçıtlı kısa kollu body 10 adet
* ayaklı pijama altları (penye/kadife) 8 adet
* Penye ayaklı ve uzun kollu tulum 5-6 adet
* uzun kollu body 8 adet
* çorap, yün patikler
* penye şapka, eldiven
* banyo havlusu
* penye battaniye 4 adet
* kalın battaniye 2 adet
* yün ve penye yelekler 4-5 adet
* minik penye önlükler 7-8 adet
EŞYA
* banyo küveti, küvet içi yatırma aparatı / filesi
* vücut ve baş şampuanı
* pişik kremi yeterli, bebek yağlarını ilk aylarda kullanmamalı.
* saç fırçası, tarağı
* tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* vücut derecesi (digital kol altı bebekken en uygunu)
* banyo termometresi
* bebek termoforu (ilk 100 gün gazında çok iyi geliyor) gazlı bebek sayısına göre 1-2 adet
* popo temizliği için kaynamış ılımış suyu koyacak hijyenik kaplar ve yumuşak makyaj pamukları (bence ilk 6 ay ıslak mendil kullanmayın)
* kirli çamaşır kutusu, torbası
* ufak boy ütü masası (çooook pratik, çok iş görür)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (anneanneler babaanneler dikebilir, kare ve ince uzun dikdörtgenler şeklinde)
ANNE İÇİN
* emzirme sütyenleri (penye ve balensiz, son haftalarda satın almalı)
* emzirme pedleri ve veya göğüs hazneleri
* külot şeklinde hasta bezi
* meme ucu kalkanı
* göğüs kremi (emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü)
* emzirmeye uygun gecelik ve kıyafetler
* emzirme yastığıya da hamlielikte de kullanılan sosis yastık (duble emzirmede çok işe yarıyabilir)
* gerekirse göğüs pompası (hastane tipi kiralanması da uygun bir çözümdür) ve süt poşetleri
HİJYEN VE BESLEME
* minik plastik bebek kaşıkları
* gerekirse, emzik (silikon uçlu)
BÜYÜK EŞYALAR
* bebek karyolasi / beşiği
* lastikli çarşaf ve yatak koruyucu
* odada ufak bir gece lambası
* çekmeceli şifoniyer veya dolap
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs yarar, ayni zamanda bebek oto koltugu olarak da adlandırabilirsiniz, bebek arabaları ile kombine ve ayri satılıyor)
* puset (ikizler için bebek arabası kararı ayrı bir uzmanlık konusu, ayrı ayrı kullanmayı tercih edenimiz de var; ikiz arabası tercih eden de. bebeklerin doğumundan sonraya bırakılabilir)
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)
ben çok faydalandım..kolay gelsin canıım.
havva cım haklısın şimdiden hallet işlerini 32 ile 35 hafta arasında dağlar kadar fark var..ben yürürken penguen gibi yürüyorum ve hemen yoruluyorum.bu siteden bi arkadaş bi liste paylaşmıştı..onu tamamladım.bak liste şöyle:
Alttan ya da yandan+alttan çıtçıtlı kısa kollu body 10 adet
* ayaklı pijama altları (penye/kadife) 8 adet
* Penye ayaklı ve uzun kollu tulum 5-6 adet
* uzun kollu body 8 adet
* çorap, yün patikler
* penye şapka, eldiven
* banyo havlusu
* penye battaniye 4 adet
* kalın battaniye 2 adet
* yün ve penye yelekler 4-5 adet
* minik penye önlükler 7-8 adet
EŞYA
* banyo küveti, küvet içi yatırma aparatı / filesi
* vücut ve baş şampuanı
* pişik kremi yeterli, bebek yağlarını ilk aylarda kullanmamalı.
* saç fırçası, tarağı
* tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* vücut derecesi (digital kol altı bebekken en uygunu)
* banyo termometresi
* bebek termoforu (ilk 100 gün gazında çok iyi geliyor) gazlı bebek sayısına göre 1-2 adet
* popo temizliği için kaynamış ılımış suyu koyacak hijyenik kaplar ve yumuşak makyaj pamukları (bence ilk 6 ay ıslak mendil kullanmayın)
* kirli çamaşır kutusu, torbası
* ufak boy ütü masası (çooook pratik, çok iş görür)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (anneanneler babaanneler dikebilir, kare ve ince uzun dikdörtgenler şeklinde)
ANNE İÇİN
* emzirme sütyenleri (penye ve balensiz, son haftalarda satın almalı)
* emzirme pedleri ve veya göğüs hazneleri
* külot şeklinde hasta bezi
* meme ucu kalkanı
* göğüs kremi (emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü)
* emzirmeye uygun gecelik ve kıyafetler
* emzirme yastığıya da hamlielikte de kullanılan sosis yastık (duble emzirmede çok işe yarıyabilir)
* gerekirse göğüs pompası (hastane tipi kiralanması da uygun bir çözümdür) ve süt poşetleri
HİJYEN VE BESLEME
* minik plastik bebek kaşıkları
* gerekirse, emzik (silikon uçlu)
BÜYÜK EŞYALAR
* bebek karyolasi / beşiği
* lastikli çarşaf ve yatak koruyucu
* odada ufak bir gece lambası
* çekmeceli şifoniyer veya dolap
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs yarar, ayni zamanda bebek oto koltugu olarak da adlandırabilirsiniz, bebek arabaları ile kombine ve ayri satılıyor)
* puset (ikizler için bebek arabası kararı ayrı bir uzmanlık konusu, ayrı ayrı kullanmayı tercih edenimiz de var; ikiz arabası tercih eden de. bebeklerin doğumundan sonraya bırakılabilir)
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)
ben çok faydalandım..kolay gelsin canıım.
merhaba ikiz anne adayları! dün öğlen ve akşam iki tane düğüne davetliydik, hiçbirşey yapmadan oturdum düğünlerde ama eve gelince kasıklarıma acayip ağrılar girdi çok baskı oldu halende devam ediyor oramı tutarak yürüyorum böyle şeyler yaşayan oldu mu acaba yardımcı olursanız sevinirim. dr kontrolüme 1 hafta var daha
canım liste çin teşekkürler bende bi gözden geçirmiş oldum herşeyi.
Hamileliğin nasıl gidiyor sen nasılsın doğum tarıhı bellimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?