2013 ikiz anne adayları buraya

binlerce kez maşallah bebeklerinin gelişimine
nasıl besleniyorsun bebekler kilo alırken sen de alıyor musun

çok tesekkür ederim canım benim allah razı olsun herşeyi yiorum canım öle tiksinmem felan yok kahvaltımı güzel yapıorum ara ögünlerde meyve 3 lt su içiyorum yaptıgım normal seyler ben 14 kg aldım bunun 5 kg bebekler 6 kg kan dersek yarım kiloda gögüs bana 3,5 kg kalıo galba tabiki dogruysa hesaplamam

Bugün tekrar gittik 4 mm yakın dedı. Pazartesı ve salı 2 ayrı prof. Dan randevu aldık gidicez. Rabbım sorunsuz kucagımıza almayı nasıp etsın. Allahtan ümit kesilmez. Sende kesme. Dualarım senınle

canım benim umarım geliştiginden öyledir haberlerini bekliyoruz rabbim yardımcınız olsun

karnım taş gibi, aynen kuzum yaaa, geceleri uyku sıklıkla bölünüyor. bir de gece ve gün içinde göğüs altıma kaburgama bazen fena sancı mı desem saplanıyo iğne gibi,bi süre sonra geçiyor ama ter döktürüyo hakketen. semineri idareederim dedi müdürüm. yani 1 gün gelirsin 3 gün gelmezsin felan dedi. bakıcaz. karne günü gittim ama hakkaten bi de son saat verdirdi bizim idare 3e kadar mahvoldum. pzt. nst bakalım ne olucak bizim. senle hemen hemen aynıyız canımcım. dualarını esirgeme, karşılıklı dualaşalım. bebişleri veseni öptüm güzellik.
ben lansinoh sütsağma , göğüs pedi ve gög. kremi aldım ama ,, sanırım sterilizasyon aleti de alamıcam.
çok mu şart bilmiyorum

cnmm hamilelik stresi yetmiomuş gibi bide bunlarla mı uğraşıosun ALLAH yardımcın olsun cnm sen takmamaya çalış sen bebeklerini düşün inşallah sağlıklıca kucağına alırsın öpüorum :)

Allaah razı olsun. Umarım oyledır.rabbım hepımızın yardımcısı olsun. Anne olmak gercekten zormus :)

bu bide daha bası bebegim daha neler olcak neler yasıcaz kimbilir karşımıza gecip çok iyi annelermiş gibi yorum yapan insanları dinlicez daha sakın ve relax bi hayat gecirmek en büyük dilegim gerisi rabimin izniyle gelir :)

canım benim hiç üzülme rabbim elbet birgün cezalarını verecektir sana süslü laflar söylemicem Allaha havale et hepsini elbet çıkacaktır bir yerden .. bazen insanlar böle bencil duygusuz Allah korkusuz olurlar biz bunlara vicdansız diyoruz sen evladına bak hiç üzülme sakın üzülme dualarımız hep seninle içinde pıt pıt kalbi atan ikitane yawru var bırak yardım etmesinler sen cennetti bahsedicektin kocana ama o bunu kazanamadı boşver sen meleksin anasın evlatlarını ona göre yetiştirip hayatına devam et .. bu adam böyleyken neden cocuk yaptın diyede kızıcam sana bi kere cocug düşürmüşler kaynanla esin birlik neden be yawrum neyse yumurta kapıda yapcak hiç birşey yok dedigim gibi duyma görme gitmek istemiyorsanda kaynana lafının arkasında dur ezdirme kendini ailenden kimsede cıkıp siz kimsiniz demiyomu ya ben daha fazla konusmayacagım allaha havale ediyorum hepsini bu kadarda vicdansız olunmaz ki

hic birsey evlatlarindan önemli olamaz, inan buna kocan bile. yapmiyorsa yardim sende hicbisey yapma, sonra pisman olupta geriye dönemezsin.varsin heryer batsin bu günler gelip gecici. önce bebeklerini saglicakla kucagina al ve sadece Allah güven ve ona sigin ondan yardim bekle, streste yapma. sende kendinedikkat dikkat et o bebekleri sna nasip eden rabbim mutlaka yardimci olacaktir

Günaydın canım bende canım hareketlerim zorlaşıyor gitgide duş bile alamıyorum doğru düzgün artık bizim bebişlerde 2000 civarı canım dinlen bol bol fazla tuzlu yememeye çalış hemşirem bana sütümün bol olması için her sabah ceviz önerdi.ve mevsim meyve ve sebzelerini yemem gerektiğini söyledi . Süt ürünlerinede ağırlık vericem . Göğüslerimin etrafında leke gibi şeyler çıktı sende de oldu mu ?

merhaba ikiz anne adayları! dün öğlen ve akşam iki tane düğüne davetliydik, hiçbirşey yapmadan oturdum düğünlerde ama eve gelince kasıklarıma acayip ağrılar girdi çok baskı oldu halende devam ediyor oramı tutarak yürüyorum böyle şeyler yaşayan oldu mu acaba yardımcı olursanız sevinirim. dr kontrolüme 1 hafta var daha

Canım merhaba kendini çok fazla yordugun için bu ağrıları hissediyorsun büyük ihtimal bol bol dinlen iş yapma istiharat et . Eğer için rahat etmicekse doktora görün

Günaydın.doktorunuz doğumun nasıl olucagni söyldimi
Bende 32.haftanın içindeyim.siz 35 olmussunuz darısı bize.
Iki hafta önce Sancim çıkmıştı erken olabilir diye yatırdılar.sonra
Geri ciktm hastndn. 35 haftyken dahada ağırlaşıyo mu ınsan.
Şimdi siz herseyinizi almışsinizdir. Ben daha fazla agirlasmadan
Alınacak herşeyimi almaya çalıstim.ama acil olarak ilk başta kullanabilecek neler aldınız
Ben doğumdan sonra tek bakicam. Dışarı çıkma imkanimda olmaz. Yazarsanız sevinirim..

havva cım haklısın şimdiden hallet işlerini 32 ile 35 hafta arasında dağlar kadar fark var..ben yürürken penguen gibi yürüyorum ve hemen yoruluyorum.bu siteden bi arkadaş bi liste paylaşmıştı..onu tamamladım.bak liste şöyle:

Alttan ya da yandan+alttan çıtçıtlı kısa kollu body 10 adet
* ayaklı pijama altları (penye/kadife) 8 adet
* Penye ayaklı ve uzun kollu tulum 5-6 adet
* uzun kollu body 8 adet
* çorap, yün patikler
* penye şapka, eldiven
* banyo havlusu
* penye battaniye 4 adet
* kalın battaniye 2 adet
* yün ve penye yelekler 4-5 adet
* minik penye önlükler 7-8 adet
EŞYA
* banyo küveti, küvet içi yatırma aparatı / filesi
* vücut ve baş şampuanı
* pişik kremi yeterli, bebek yağlarını ilk aylarda kullanmamalı.
* saç fırçası, tarağı
* tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* vücut derecesi (digital kol altı bebekken en uygunu)
* banyo termometresi
* bebek termoforu (ilk 100 gün gazında çok iyi geliyor) gazlı bebek sayısına göre 1-2 adet
* popo temizliği için kaynamış ılımış suyu koyacak hijyenik kaplar ve yumuşak makyaj pamukları (bence ilk 6 ay ıslak mendil kullanmayın)
* kirli çamaşır kutusu, torbası
* ufak boy ütü masası (çooook pratik, çok iş görür)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (anneanneler babaanneler dikebilir, kare ve ince uzun dikdörtgenler şeklinde)

ANNE İÇİN
* emzirme sütyenleri (penye ve balensiz, son haftalarda satın almalı)
* emzirme pedleri ve veya göğüs hazneleri
* külot şeklinde hasta bezi
* meme ucu kalkanı
* göğüs kremi (emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü)
* emzirmeye uygun gecelik ve kıyafetler
* emzirme yastığıya da hamlielikte de kullanılan sosis yastık (duble emzirmede çok işe yarıyabilir)
* gerekirse göğüs pompası (hastane tipi kiralanması da uygun bir çözümdür) ve süt poşetleri

HİJYEN VE BESLEME

* minik plastik bebek kaşıkları
* gerekirse, emzik (silikon uçlu)

BÜYÜK EŞYALAR
* bebek karyolasi / beşiği
* lastikli çarşaf ve yatak koruyucu
* odada ufak bir gece lambası
* çekmeceli şifoniyer veya dolap
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs yarar, ayni zamanda bebek oto koltugu olarak da adlandırabilirsiniz, bebek arabaları ile kombine ve ayri satılıyor)
* puset (ikizler için bebek arabası kararı ayrı bir uzmanlık konusu, ayrı ayrı kullanmayı tercih edenimiz de var; ikiz arabası tercih eden de. bebeklerin doğumundan sonraya bırakılabilir)
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)

ben çok faydalandım..kolay gelsin canıım.

Çok tesekkur ederim. Gerçekten insan şimdiden agirlasiyo. Her gün daha fazla zorlanyo. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

canım liste çin teşekkürler bende bi gözden geçirmiş oldum herşeyi.

Hamileliğin nasıl gidiyor sen nasılsın doğum tarıhı bellimi

:) yaa ben şimdiden öyleyim karın kasık ağrısı iki aydır çekiorum 20 li haftalardan sonrasını düşünemiorum. çalıştığım için akşama kadar sandalyede oturuorum kalktığımda felaket ağrı hissediorum pek dinlenemiorum. yaa ben çok ağırlaştım yürümeye dermanım yok sizde öylemiydiniz?

canım liste çin teşekkürler bende bi gözden geçirmiş oldum herşeyi.

Hamileliğin nasıl gidiyor sen nasılsın doğum tarıhı bellimi

her hafta kontrole gidiyoruz artık..bebeklerin hareketkeri çok değişti..kemikleri çok batmaya başladı:))buna da çok şükür.büyüdüler demek ki. dr um 36 dolunca alalım diyor.ikizlerde beklemenin bi anlamı yok bizim için artık olgun bebek diyor..ta bi dayanabilirsek inş.ayak ve çatı ağrım arttı.zor günler geldi çattı:))herkese güzel,sorunsuz hamilelikler diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…