- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #8.681
havva cım haklısın şimdiden hallet işlerini 32 ile 35 hafta arasında dağlar kadar fark var..ben yürürken penguen gibi yürüyorum ve hemen yoruluyorum.bu siteden bi arkadaş bi liste paylaşmıştı..onu tamamladım.bak liste şöyle:
Alttan ya da yandan+alttan çıtçıtlı kısa kollu body 10 adet
* ayaklı pijama altları (penye/kadife) 8 adet
* Penye ayaklı ve uzun kollu tulum 5-6 adet
* uzun kollu body 8 adet
* çorap, yün patikler
* penye şapka, eldiven
* banyo havlusu
* penye battaniye 4 adet
* kalın battaniye 2 adet
* yün ve penye yelekler 4-5 adet
* minik penye önlükler 7-8 adet
EŞYA
* banyo küveti, küvet içi yatırma aparatı / filesi
* vücut ve baş şampuanı
* pişik kremi yeterli, bebek yağlarını ilk aylarda kullanmamalı.
* saç fırçası, tarağı
* tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* vücut derecesi (digital kol altı bebekken en uygunu)
* banyo termometresi
* bebek termoforu (ilk 100 gün gazında çok iyi geliyor) gazlı bebek sayısına göre 1-2 adet
* popo temizliği için kaynamış ılımış suyu koyacak hijyenik kaplar ve yumuşak makyaj pamukları (bence ilk 6 ay ıslak mendil kullanmayın)
* kirli çamaşır kutusu, torbası
* ufak boy ütü masası (çooook pratik, çok iş görür)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (anneanneler babaanneler dikebilir, kare ve ince uzun dikdörtgenler şeklinde)
ANNE İÇİN
* emzirme sütyenleri (penye ve balensiz, son haftalarda satın almalı)
* emzirme pedleri ve veya göğüs hazneleri
* külot şeklinde hasta bezi
* meme ucu kalkanı
* göğüs kremi (emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü)
* emzirmeye uygun gecelik ve kıyafetler
* emzirme yastığıya da hamlielikte de kullanılan sosis yastık (duble emzirmede çok işe yarıyabilir)
* gerekirse göğüs pompası (hastane tipi kiralanması da uygun bir çözümdür) ve süt poşetleri
HİJYEN VE BESLEME
* minik plastik bebek kaşıkları
* gerekirse, emzik (silikon uçlu)
BÜYÜK EŞYALAR
* bebek karyolasi / beşiği
* lastikli çarşaf ve yatak koruyucu
* odada ufak bir gece lambası
* çekmeceli şifoniyer veya dolap
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs yarar, ayni zamanda bebek oto koltugu olarak da adlandırabilirsiniz, bebek arabaları ile kombine ve ayri satılıyor)
* puset (ikizler için bebek arabası kararı ayrı bir uzmanlık konusu, ayrı ayrı kullanmayı tercih edenimiz de var; ikiz arabası tercih eden de. bebeklerin doğumundan sonraya bırakılabilir)
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)
ben çok faydalandım..kolay gelsin canıım.
kızlar günaydın! dün size kasıklarımda ağrılar var diye yazmıştım akşam üzeri iyice arttı baskı şeklinde hrs doğum hastanesinin aciline gittim kendi dr tarık bey çıkmıştı başka bir dr muayene oldum. bebeğimin birinin plesentası aşağı inmiş bu sancılar ondanmış serum taktılar 3 saat yattım hastanede böyle bi durum yaşayan oldu mu kızlar korkuyorum ilerleyen haftalarda yukarı çıkar mı acaba
Canım doktor naska bişey demedimi napman gerekiyormuş flan . Umarım herşey yolunda gider
kızlar günaydın! dün size kasıklarımda ağrılar var diye yazmıştım akşam üzeri iyice arttı baskı şeklinde hrs doğum hastanesinin aciline gittim kendi dr tarık bey çıkmıştı başka bir dr muayene oldum. bebeğimin birinin plesentası aşağı inmiş bu sancılar ondanmış serum taktılar 3 saat yattım hastanede böyle bi durum yaşayan oldu mu kızlar korkuyorum ilerleyen haftalarda yukarı çıkar mı acaba
ağır kaldırma istirahat et yukarı çıkabilirde çıkmayabilirde dedi sık kontrole gidecekmişim bana dua edin ne olur inşallah yukarı çıkar
ağır kaldırma istirahat et yukarı çıkabilirde çıkmayabilirde dedi sık kontrole gidecekmişim bana dua edin ne olur inşallah yukarı çıkar
ddm hangi şehirdesin istanbuldaysan hangi dr a gidiyorsun çok özel bir hamilelik yaşıyorsun üçüz maşallah senin minikleri ayrı bir heyecanla takip ediyorum çok şeker olacaklar inşallah hayırlı bir hamilelik ve sağllıklı doğumlar diliyorum sana ve hepimize
arkadaşlar bir sorum olacak? hamilelikte mezar ziyareti sakıncalı die duydum. kesinliği hakkında bilgim yok ama gitmek istiorum bilemedim ne yapcambilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim...
merhaba,
benim kayınvalidem de aynı şeyi söyledi hatta geçen kandil beni mezarlga sokmadı arabada bekledim gönlü kırılmasın yaşlı diye birşey demedim ama saçma geliyor bana böyle şeyler dogru mu onu da bilmiyorum ama niye mezarlıga hamile giremesin ki :)
geçmiş olsun elifduru çalışıyormusun şayet çalışıyorsan rapor almanı tavsiye ederim
bir arkadaşım senin yaşadığın durumu yaşadı bir ay rapor alıp yattı sonra geçti sağlıklı bir şekilde 40. haftasında doğum yaptı dinlenmeyle düzeliyor
inşallah herşey gönlünce olsun
Canım çalışıyorsan rapor al evde dinlen ve cok fazla kendini yorma ben 3.ayımdan beri yatıyorum .dikat et kendine dualarım seninle
saol daisy sen neden yatıyorsun dr mu dedi bi sıkıntı yok inşallah
Selaam güzel ve şanslı anneler :) haberlerım iyi bebeklerın bırının ense kalınlıgı 2.76 dedı doktorum herseyıne baktı detaylı bı sekılde down sendrom belırtısı yok dedı ama yınede kan aldılar. 1 hafta onden gıdıyolarmıs. Insalllaah hersey güzel olucak . :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?