.ayy kızlar o korku bende de var kaldı 12 gün kırk hafta olmasına ağrılarımda var ama açılma var mı yok mu bakmadılar da suni sancı ve sonunda sezeryan olmaktn bende korkanlardanım o yüzden hep dua ediyorum kızım bu aralar gelsin diye
Bugün sağlık ocağında kontrolüm vardı bende aynı soruyu sordum ebe hesmsıreye dedim sancım gelmezse suni sancıyı kabul etmeliyim diye eğer cesaretin varsa sen bilirsin dedi çünkü 1 - 2 saat sancı çekip beni sezeryana alın diyeceksen boşa sancı çekme dediYuruyusumu yaptim geldim her yerim agriyo ya tecrubeli arkadaslara birsey sormak istiyorum 41. Haftaya kadar bekleyip hic acilma olmazsa suni sanciyi kabul etmek mantikli mi yoksa direk sezeryan mi istenmeli suni sanci ise yarar mi benimki daha kanala bile girmemis of yaa
.Suni sancı cok zor diyorlar ama o da sancı sonucta. Ama sezeryanda daha sonrasi zor oluyormus ya suniyi kabul etsek mi acaba. Epidural olmuyor mu bu suni sanci verince :)
Aynen bende çok duydumben etrafımda hiç suni sancı alıp normal doğurabilen görmedim ya plasenta parçalandı deyip sezeryana aldılar yada açılma olmadı deyip ameliyata. ben de çok korkuyorum normal doğumun en güzeli kendi sancınla doğurabilmek sanırım. bu da herkese kısmet olmuyo bakalım bizim doğum hikayelerimiz nasıl olucak..
Bende normal sancı gelsin diye bekliyorum bakalım inşallah kuzum kendiliğinden açılmamiz olurda suni sancıya falan gerek kalmazHayal kırıklığı yasadım resmen o kadar inandırmıştım ki kendimi normal doğum için. Kanala inmişlerde bizde sıkıntı işte :) suni sancıdanda sezeryandanda korkuyorum cok. insallah seninde acılman olurda normal doğumla hemen doğurur kurtuluruz bi daha ne ağrı ne sızı çekeriz.
ben etrafımda hiç suni sancı alıp normal doğurabilen görmedim ya plasenta parçalandı deyip sezeryana aldılar yada açılma olmadı deyip ameliyata. ben de çok korkuyorum normal doğumun en güzeli kendi sancınla doğurabilmek sanırım. bu da herkese kısmet olmuyo bakalım bizim doğum hikayelerimiz nasıl olucak..
slm arkadaşlar bende çarşamba 6 kasımda oğluşumu kucağıma aldım çok şükür spinal sezeryan 39 hafta 1 günlük 3.800 gram 50 cm
şimdi evdeyiz çok şükür mama ve süt takviyesiyle gidiyoruz.geçmişe bakamadım doğuranları şimdiden tebrik ederim.
Kızlar hepinize selam
beni hiç merak eden oldu mu bilmiyorum ama pazartesi günü doğum yaptım, küçük mucizemle uğraşıp duruyorum ilk defa bilgisayarı elime alma şansım oldu....
artık pazartesileri çooooooooookkk seviyorum anlayacağınız
Allah hepinize kolaylıklar ve şans nasip etsin...
normal doğum yaptım, suni sancı da aldım ama, bebişim 3600 gr doğdu, hayatımda gördüğüm en güzel bebek kendisi
öpüşüp koklaşıp duruyoruz, ilk fırsatta doğum hikayemi yazmaya çalışırım ama günler biraz yoğun ve yorucu geçiyor.öpüyorum hepinizi
bu arada kimler doğurdu çok merak ediyorum ama geçmişi okumaya fırsatım yok benim yakışıklı ağlıyor şimdiiiiii
Kızlar hepinize selam
beni hiç merak eden oldu mu bilmiyorum ama pazartesi günü doğum yaptım, küçük mucizemle uğraşıp duruyorum ilk defa bilgisayarı elime alma şansım oldu....
normal doğum yaptım, suni sancı da aldım ama, bebişim 3600 gr doğdu, hayatımda gördüğüm en güzel bebek kendisi
öpüşüp koklaşıp duruyoruz, ilk fırsatta doğum hikayemi yazmaya çalışırım ama günler biraz yoğun ve yorucu geçiyor.öpüyorum hepinizi
bu arada kimler doğurdu çok merak ediyorum ama geçmişi okumaya fırsatım yok benim yakışıklı ağlıyor şimdiiiiii
Kızlar hepinize selam
Canimmm cok mutlu oldum Rabbim saglik sihat versin ikinizede.... masallah normal bide 3600.. helal olsun valla.ebem beni korkutt 4 e yakin olursan normal olmaz dedi bana umut oldun gercektenhikayeni merakla bekliyoruz, bende ikinizi opuyorum, iyi bak yaksiikliya
Senin etrafinda degilim ama ben suni sanciylanormal dogurdum :))
Her dogum seklininkendine göre riskleri var o yüzden korkutmayin felaketleri düsüpte kendinizi ,
Ayrica suni sancidada epidural yapiliyor ...
Ben 41+2 de hic agrisiz sancisiz gittim suni sancimi yedim kizlar :)
Zormuydi dsenz dogumn kolayi yok bence , normalide sezeryanida suniside zor ...
Ama cikacak bir sekilde ..
Korkutmayin kendinizi bukadar yaa ...
belirsizlik insanı yoruyor belki de bu yüzden bu kdr çok kuruyoruz kafamızda :18:
bebişimin sağlığı herseyden önemli onun için en hayırlısı hangisiyse ben hepsine razıyım yeter ki kollarıma alıp koklıyım cennet kokulumu
Haftamız aynı seninle. Benim de şafakayy kızlar o korku bende de var kaldı 12 gün kırk hafta olmasına ağrılarımda var ama açılma var mı yok mu bakmadılar da suni sancı ve sonunda sezeryan olmaktn bende korkanlardanım o yüzden hep dua ediyorum kızım bu aralar gelsin diye
Böyle insanların ağzına doldurcaksın isotu bidaha da açmasına izin vermiceksin. Açtıkça bi daha açtıkça bidaha. Beb ikili ve üçlü testlerimi yaptırmadım allahtan gelen kabulümdür kötü bişey çıkarsa aldırmayı düşünmüyorum boşu boşuna hamileliğim zehir olmasın diye. Ama bunu bilen eşimin ailesi ikidebir yanımda down sendromundan bahsedip zehir etmeyi başardılar sağ olsunlar. Ruh halimizi düşünen kimse yok anlayacağınıZ.ya kızlar ne salak insanlar varkarşı komşum gördü beni kapıda sen hala doğuramadın mı dedi ( klasik cahil insanlrn bizim psikolojimizi düşünmeden sölediği şey ) bende yok bekliyorum dedim 39+5 gunluk oldum bugun dedim . yok başladı kötü kötü şeyler anlatmaya burda anlatmıcam sizi üzmemk için ama çok kötü şeyler o kadar üzüldüm ki , telaşlndım kendimi sakinleştirmesem doktoruu arayıp p.tesi sezeryan olmak istiyorum dicektim nerdeyse ((
Aynen yaa ;-) karnın düşmüş aman dikkatvet yakında doğurursun diyolar 1 aydır. Dra soruyorum hayır diyo ;-) herkes jinekolog kesiliyo başımıza ;-)Aynen canim.. 1 ay oncede benim karnim dusmustu her an dogurabilirdimnasi telaslandirmislardi anlatamam..eve geldim karnimi inceliyorum ayna karsisinda
Kızlar hepinize selam
Kızlar hepinize selam
belirsizlik insanı yoruyor belki de bu yüzden bu kdr çok kuruyoruz kafamızda :18:
bebişimin sağlığı herseyden önemli onun için en hayırlısı hangisiyse ben hepsine razıyım yeter ki kollarıma alıp koklıyım cennet kokulumu
Aynen oyle canim.. bu arada alakasiz ama bisey sorcM.. kofte karabibersiz olurmu evde kalmamista :)))
Oo canim masallah rabbim kolayligini veriyo desene,, boyle etrafimda olumlu konusanlar olunca inanilmaz rahatliiyorum. Sezeryan hep urkutuce gelmistir bana bu zamana kadar.. insaalh allahim gonlume gore verir...Gizlioznem korkma canim , bende 3880 g oglusumu suni ile normal dogurmustum ..
Her gören bu cocuk senden nasil cikti diyordu :).. Hastaneden 52 kiloyla taburcu olmustum
Canım 3570 gram doğdu benim kız da, bebeğin doğma anı öyle korkunç değildi hiç, çok rahatlatıcı bir his...
kusura bakma şimdi gördüm. geç kaldım sanırımolur tabi ama karabiberle daha güzel olur :)
slm arkadaşlar bende çarşamba 6 kasımda oğluşumu kucağıma aldım çok şükür spinal sezeryan 39 hafta 1 günlük 3.800 gram 50 cm
şimdi evdeyiz çok şükür mama ve süt takviyesiyle gidiyoruz.geçmişe bakamadım doğuranları şimdiden tebrik ederim.
Doğuramayanlardan biri de benimdün kontrolumüz vardı oğlum daha kanala bile girememiş ve sırtı sağımdaymış..sırtı sağdayken kanala girerse yüzü yukarı şekilde bakar doğar ki bu seni ve bebeğı çok yorar çok ıkınırsın, ben bu gibi durumlarda vakum kullanırım ama vakum seni korkutmasın öyle sağda solda konuşulduğu gibi değil bu vakum olayı şimdi çok daha değişik.ben de cok severim vakum kullanmayı dedi doktor amcamız...yani kısacası bebeğin sırtının sola gelmesi böylece yüzü aşağı bakar sekilde doğması tercih edilen pozisyondur diye ekledi...benim sata göre 11.11 ama bastan beri 1 hafta geriden geliyordu bebeğim o yüzden doktor satı değiştirdi 18.11 beklenen tarihmiş...gelmezse 10 gün daha bekleriz yine olmazsa suni bu da olmadi sezaryen dedi... offf yani bekleyecek çok günümüz var.. zaten oğlumun da yeri çok rahat hiiiç gelesi yok
Suni sancı muhabbeti olmuş..her hangi bir sağlık problemimiz olmadığı sürece normal doğumun tüm kapılarını zorlamak istiyorum suni de dahil..tabi epidurale güveniyorum biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?