2013 Kasım Annelerinin Doğum Hikayeleri:))

doğum tarihi : 20 ekim
kilosu : 2880gr
boyu : 49 cm

artık anlatma vakti geldi sanırım
20 ekim pazar günü kahvaltımı 10 gibi yaptıkdan sonra kv mutfagı etrafı toplarken bende uzandım tansiyonum çıktı sandım rahatsız gibiydim saat 1 gibi kv me doğum çantamı gösterdim içindekileri hemşirelere vermesi gerekeni falan filan sonra çantanın fermuranı kapatıp yanıma koyduğum anda altımda bir ıslaklık hissettim kv idrarını kaçırmışsındıor dedi basınçtan dolayı bende wc gittim baktım azar azar hala devam ediyor baktım idrar değil hemen dotorumu aradım hastaneye gel doğum başlamış dedi annemi aradım ben doğuma gidiyorum çık yola diye ( annem bana 3 saat uzaklıkda ) saat 2 gibi doğumhaneye suyum gelerek fakat sancım olmadan güle oynaya girdim sancı odasında 2 kişiydik yanımdaki sancı çekerken bende tık yoktu :) açılmam 4cm çok iyi dediler saat 6 da annem yetişti yanıma geldi annemi görünce başladım ağlamaya sanırım o ağlamayla 6.30 gibi sancım başladı 3 dk bir gelmeye başladı nefes egzersizleriyle acımı hafiflettim açılmam 8 cm olmuştu ama kızım aşağıya inmemişti inmiş olsaydı doğardı dediler inmesini beklicez dediler saat 8.30 kadar sancı çektim artık ara vermeyen sancılarım başlayınca doğum masasına aldılar o sırada hemşire olan yengem doktorumdan izin alarak yanıma geldi onu yanımda görmek çok rahatlattı beni 3 ıkınma seansından sonra kordon dolanmış kızıma 2 ıkınmadan sonra gelmezse vakum denicez o da olmazsa sezeryan dedi bende bu kadar sancıyı boşuna mı çektim kızımı normal doğurucam diye inat ettim ve doktorun bana verdiği son şansta kızımı doğurdum akşam saat 8.55 ve o sancılar acılar hepsi uctu gitti bende bir hafifleme tek söylediğim o benim kızım mı belki onkere tekrarlamışımdır kızımı temizleyip bana getirdiler gözleri açık bana bakıyordu yavrum benim normal doğumdan korkan arkadaşlar sakın orkmayın eger sağlığınızla ilgili problem yoksa normal doğurun bebeğinizin doğduğu anı görmenin tarifi yok ve 5 dk içinde berabersiniz ve emzirmeye başlıyorsunuz tabiki doğum sancıları çekiyorsunuz ama doğduğu anda hatırlamıyorsunuz bizim elifimizle kavuşma anımız böyle allah isteyen herkese nasip etsin ben kızıma kavuştum darısı kuvezde yavrusunu bekleyen ve hala doğum bekleyenlerin başına

Son düzenleme:
kızlar oğluşum geldi çok şükür.10 gün kaldı küvezde ama şimdi beraberiz.hepinize teşekkür ederim.siz de sağsalim kurtulun inşallah.rabbim ayırmasın hiç kimseyi yavrusundan.

Çok güzel anlatmışsın inş. bize de böyle bir doğum nasip olur.

Allah bagislasin, anali babali büyütsün insaallah

rabbim yavruna uzun ömür versin bizlerede seninki gibi bi doğum nasip etsini nş

Allah analı babalı buyutmeyı nasıp etsın İnşallah

Allah analı babalı büyütsün canım, ne güzel bir doğumun olmuş darısı başımıza inşallah bize de normal doğum nasip olur

burcucum okudum hikayeni normal doğum gerçketen güzel allah isteyen herkese nasip etsin inş. allah analı babalı büyütsün canım

canım ben yeni okuyabildim, umarım oğluşunda sende iyisinizdir şimdi . Gözün aydın. Allah analı babalı büyütmek nasip etsin inş.
sevgiler.

Biraz zor olmuş ama sonucu güzel canım. Allah analı babalı büyütmek nasip etsin inş. sevgiler.

inşallah benim de mutlu sonla biten doğum hikayem olur burda sizinle paylaşırım.hepsinde ayrı ayrı duygulandım ağladım ne de olsa ilk bebişimiz günler hayal kurmakla geçiyor:)))

Bebeğin Adı:UTKU
doğum Günü ve Saati:24 EKİM 15:56
Bebeğin Boyu ve Kilosu:49CM 2700GR
doğum Şekli:GENEL ANESTEZİ SEZERYAN
Kaçıncı Haftada Doğduğu:38+2
HAMİLELİK VE DOĞUM HİKAYEM
2 düşük 1 dışgebeliğim vardı. eşim varikosel ameliyatı olalı neredeyse 1 yıl olacakdı ama hala bizde tık yoktu.
eşime tedavi konusunda çok baskı yaptım hergün söylendim. o ise oluruna bırakmak istiyordu herşeyi. ama kendiliğindende bişey olacağı yoktu. en sonunda eşim iyi bir dr buldu. bütçemizi zorluyordu ama kuruşu kuruşuna helal olsun yavrum benimle. fazlada uzun sürmedi tedavimiz hemen olumlu sonuç aldık tedavimizin 3üncü ayıydı. iki aydır yumurta takibi yapıyorumdum ateş ölçme yöntemiyle.
yumurtladığım günler bol bol çalışdık adetim bir gün geçmişdi daha fazla bekleyemezdim hemen idrar testi aldım. silik bi şekilde ikinci çizgiyi gördüm. evet ben hamileydim zaten hissediyorum. bukez farklıydı ve inanıyordum yavrum benle kalacaktı. sıkı sıkı tutunacakdı annesine. 7 haftamızda kalp atışını duyduk yavrumun öyle güzel bi sesdiki hayatımda hiç bu kadar güzel bi ses daha duymamışdım.
duygukanmışdım ayaklarım yerden kesilmişdi. 2 buçuk aylıkken yavrum annesine şaka yapmak istedi. karnıma kıramplar girdi ve kanamaa soluğu hast.de aldık. gebelik öncesi olan miyomlarım büyümüş ve bana sancı yapmaya bebeğimi düşürmeye çalışıyomuş. 2 gün yatışım oldu serumlar ağrılarımı hafifletti. kanamamda kesilince taburcu oldum.
arada ağrılarım oluyordu 3 aydan sonra kesildi. hamilelğimin en güzel zamanı gelmişti. 3-6 ay şükürler olsun önemli sorunlar yaşamadık. gayet rahattım. işime gücüme devam ettim.4 aylıkken oğlum olacağını öğrendim. ama ben biliyordum zaten yani hissediyordum.işyerimden dğum iznime ayrıldım. tam rahat edeceğim derken. trombosit düşüklüğü yaşadım. kontrole gittiğim özel hast. bana ünv. yada araştrma hast.sine git. doğumunu orada yap dedi. moralim sıfırdı yeni hast. yeni drlar. nasıl olacaktı doğumum. hayırlısı dedim.evdeydim bütün gün oğluşumla konuşuyor hergün kk ya bakıyordum.doğum hikayelerini okuyor ağlıyordum. biran evvel bende doğurmak istiyordum.son bir haftadır sancı çekiyordum. eşimi 2 güne bi hast.ye götürtüyordum. açılmam yok diye eve gönderiliyordum. tabi yalancı çoban durumuna düşmüşdüm artık.
ilk doğumum olduğu için gerçek sancı neymiş meğerse bilmiyomuşum. gerçek sancıları yaşayınca işte bu doğum sancısı dedim. eşim hala inanmıyor bak doğracaksan götürürüm diyordu. o gecenin sabahı nişanım geldi. nasıl sevinmişim saatler sonra belkide yavrum benimle olacak diye. ogünün ertesine kadar sancımın artmasını bekledim. sabah eşim kahvaltımızı hazırladı biraz sancı ile iki lokma yedim onuda aferdersiniz geri çıkardım. hast. yolunu tutuk. ilk önce samatya devlet hast.sine gittik. bebeğinin kilosu zayıf solunum sorunu yaşarsa burasad yenidoğan yoğunbakım ünt. yok sen yine cerrahpaşaya git alırlar belki dediler.(daha önce cerrahpaşada yatak yok diye alınmamışdım) sancılar eşliğinde cerrahpaşaya geçdik. zaten yanyana hastler.yatak yok yatışın olmaz dedi baş hemşire.daha muayene bile olmamışdım eşim çıkışdı miyomlu gebe bebğimiz küçük trombosit düşüklüğü var diye. Allah razı olsun o hemşireden işlemlerimi halletti. uzm. dr. şansıma oradaydı beni muayene edip yatışımı yatptılar. vee doğum haneye alındım. idrarım alındı ilkönce. sonra nstya bağlandım. bir hemşire gelip beni soydu üzerime ameliyat albisesi gibi bişey giydirdi.açılmam 5-6 cm olmuştu. lavman yapıldı. normal normal doğuracakdım. sevinçliydim. ümitliydim. herkes bunu yapıyordu bende yapabilirdim. dr geldi oo açılman süper dedi 1 saat doğumun olur dedi. o arada suyumu patlattı. öyle dayanılmayacak bişey olmadı. nst bağlıydım. 10 dk sonra cihazdan garip sesler çıkmaya başladı. dr başıma geldi. hemen talimat verdi. acil sezeryan. oksijen verin hemen. biri ağızıma oksijen tutuyo biri sandalye getirmiş kalk kalk çabuk ol diyordu. neden sezeryan oluyorum ne oldu. dedim bebeğimin kalp atışları düşmüş meğerse.apar topar ameliyathanenin yolunu tuttuk. ameliyathane buz gibiiydi bayıltacaksınız demi beni dedim. uyutacağız dediler asla epidurala cesaretim olmazdı zaten.sorular sorular derken gerisini hatırlamıyorum. hemşire başımdaydı hadi kalk ne yatıyosun bebeğini hiç sormuyosun. oğlun oldu biz onu kız sandık kız gibi bi oğlun oldu diyolar ama ben nefes alamıyorum. ölecem sandım. neyse ilk nefesi aldıkdan sonra kendime gelip. oğlum nasıl demişim.
odama getirildim. ablam beni karşıladı.hemen yavrumu sordum.acaba solunum sorunu varmıydı. şükürler olsun hiç bi sorunumuz olmadı. iyi aynı sana benziyo dedi ablamama ben görmeden inanırmıyımbiraz sonra hemşire emzirmrm için getirdi oğlumu.nasıl kaptı mememi ama benim memeucum yoktu ertesi gün pompayla çıkardım.2 gece hast.de kaldık.şimdi evimizdeyiz. emişiyoruz.çok çok çokkkkk güzel bi duygu Rabbim isteyen herkese yaşatsın. (biraz uzun oldu kusura bakmayın) hepinizi öpüyoruzzzzz..

hikayelerinizi ağlayarak okuyorum inş bende sağlıkla yavrumu kucağıma alırıımm :)

Masallah cnm Allah anali babali buyutsun

her hikayede ağladım ve mutlu oldum...ama bu sefer sinirlendim biraz üniv. hastanesine... sancın var gidiyorsun yatak yok diyorlar...

Kızlar buradaki doğum hikayelerini okudukça heyecanlanıyorum, bir taraftanda geriliyorum Galiba vakit yaklaştıkça korkmaya başladım ben. Her hastane kontrolümde sanki tutup kolumdan doğuma götürecekler gibi geliyor. Hastaneden çıkınca kuş gibi hafifliyorum. Sanki eninde sonunda olmayacak gibi

kızım beyza 30 ekim sabahı saat 9:30da anne karnındaki yolculuğunu başarıyla tamamladı...

herzaman ki gibi gece 3 buçuk 4 gibi uyandım ve bi daha uyku tutmadı beni o gece...
önceki gün baya işler yaptığım için sabah 5 gibi karnım ağırmaya başladı sanıyordum ki aradan geçen 2 saat bunun normal ağrı olmadığını gösterdi...
1 saat içinde üç dört kere ve aralıklıydı gelen ağrılar...eşim işe gitmek için kalktı bende onunla beraber kalkıp ne olur ne olmaz diye bavul hazırladım...
eşime: işe gitmesen mi acaba dedim...
oda :nst ye gidelim orda anlaşılır dedi...
7 buçukta doğum hastanesine gittik...nst istediğimizi söyledik doktor da isterseniz muayne edeyim dedi..doğumumu orda planlamadığım için kabul etmedim..
doğum yapacağım hastaneye gittik...doktor henüz gelmemişti doktorun yardımcı ebesi muayne etti ki ne dese beğenirsiniz....

7 cm açık...bebek doğmak üzere...:18:

sezeryan istiyordum ne olcak şimdi dedim...mümkün gözükmüyor dedi...bana bir sürü sezeryanın zorluklarını anlattı...
derken yarım saat içinde doktor geldi...onada dedim sezeryanı kaçırdım di mi diye..istersen yaparız bebek yukarı kaçmış dedi...ama bu seferde ben korktum sezeryandan ve iyikide korkmuşum...
Birde bende o son bir saat hiç sancı olmadı.. bunun için suni sancı verdiler derken kızım 10 dk sonra dünyaya gözlerini açtı... Allah herkese nasip etsin bu duyguyu yaşamayı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…