2013 kasım aralık aylarında tüp bebek denemesi yapacaklar BURAYAAAA :)))

monicacım :)
hayırlı olsun inşallah..
cevaplar
1-nar hiç yemedim fikrim yok..
2-sor,çift istiyorum de,ne kaybedeceksin,belki de koyarlar..
3-cinsel ilişki yasaklar listemde vardı,transferden sonra..hatta hala yasak,geçen gün gebelik takibini yapan doktorum da dedi..
eşimle iyice arkadaş moduna bağladık,1 ayı geçti valla heee
4-transfere kadar 3,transferden sonra 2 tane olmak üzere toplam 5 ananas yedim,hatta bir de meyve suyunu içtim..
ananası transfer sonrası önermiyolarmış,bunu da yedikten sonra öğrendim..ama nasip işte,tuttu benim yine de..o yüzden ye ya da yeme diyemicem canım..
kabak çekirdeği ye,mesela transferden sonra 3 gün akşamları ye otururken ceviz filan ye..kabız olmayacağın şeyler ye,kayısı kurusu olabilir..su iç bol bol..sebze yemeye çalış dah çok....hmm bu kadar..gerisi Allahın takdiri...hadi hayırlısı inşallah canım

Al benden de o kadar canım ya ..eşim çok titiz benim :) sağıma da yattım solumada sırt üstüde yatmadım bir tek

Amayaa sen bir tanesin... İlk günden beri neredeyse ne öğrendiysem senden öğrendim bu konularda.
Çok teşekkür ederim kardeşim. Ben de çok fazla takıntı haline getirmeyip rahat olmaya ve akışına bırakmaya çalışıyorum bazı şeyleri. 9 yumurtan var 7 tanesi döllenmiş dediler, yok kalitesiymiş yok büyümesiymiş hiçbirinden haberim yok. Ama bir yandan da azıcık daha ilgi, dikkat, tavsiye istiyorum ben de anlamadım neyin peşindeyim..
Doktorum bana da bol bol protein ye demekten başka bir tavsiyede bulunmadı.
Senin bir sonraki denemen ne zaman başlıyor? Kaç zamandır merak ediyorum.

Canım çok teşekkür ederim. İlişkiden uzak durmak en iyisi sanırım. Zaten aklımız fikrimiz hep bebişteyken zor işler bunlar

Prolaktin! Tabiki baktır, doktorlarına söylemedin mi, belkide bakılmıştır ama emin de değilim, kan testlerinde o varmı içinde. Bir ara bendede yüksek çıkmıştı. İlaçla tedavisini olmuştum.

canım daha önce 2 defa bakılmıştı mesela en son bakılanda referans aralığı 0-24 arası normal kabul edilirken benim ki 20 çıkmıştı normal demişlerdi ama benim süt hiç kesilmediği için acaba diyorum yükseldimi?doktorla bi konuşayım cumartesi bakalım ne diycek...

Teşekkür ederim, kabak çekirdeği öneriyorlar bir de. Tutunmaya yardımcı oluyor diye. İnşallah emeklerimiz boşa çıkmaz arkadaşım.

Çilek arkadaşım, ne zaman moralim bozulsa paniğe kapılsam aklıma seni getiriyorum, rahatlıyorum. Bebeklerine çoook seviniyorum. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, inşallah ben de yaşarım bu duyguyu.
Çok teşekkür ederim canım, son noktada dediğin gibi Allah'ın takdiri.

be sbh öğle aksam 2ser fitil kullanyodum geri geliyor dedim iğneye geçtim bana yat demediler yorulma dediler ama yatıyorum ymkleri fln nasıl yiyosun yerken otruyomusun yoksa uzanarakmı senin sebeb neydi cnm

Bizimki sebepsizdi canım, yemek için sofraya geçiyorum, sonra geri yatıyorum.benim jelde geri geliyor. Birisi çıksa dese ki transferden sonra yaşayıp yaşamadıkları şu belirtilerden anlaşılıyor, o kişiye acayip dua ederim :)

Kaderdaşlar nasıl anlayacaz biz bu bebelerin yaşamaya devam edip etmediklerini ? Test tarihim ayın 17 si nasıl geçer ki bu zaman? :S

Merhaba kızlar ben aranıza yeni katildim size bir sorum olacak 2.tup bebek oncesi nelere dikkat etmeliyiz
Slm canım benimde 2. Denemem olacak adet olmayı bekliyorum valla bu sefer hiç birsey yapmıyorum hatta kafam cok rahat 1. Denemede cok stresliydim transferden sonra12gün yatmıştım sadece wc gitmeye kalkmıştım sonuç kocaman negatif bu sefer hiç yatmayı düşünmüyorum sadece yediklerime dikkat ediyorum süt balık sebze ananas bide bı yerde okudum dut kurusu tutunmayı sağlıyormuş hemen aldım başladım yemeğe akşamları 1 avuç yiyorum Dr elevit solgar ve balık yağı verdi onları düzenli bir şekilde içiyorum onun dışındada kafam cok rahat bu olmazsa vücudum dinlendikten sonra 3. Ye devam Diye düşünüyorum hakkımızda hayırlısı inş hepimiz bu sayfadaki bütün arkidişlerim potizif sonuçları alır Görüşleri doldururuz

Bilgilendirmen için Allah razı olsun canım, aklımızı kurcalayan bir sürü soru var. Allah'a şükür burda cevaplarını bulabiliyoruz.

http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/574513-erken-gebelik-belirtileri-liste-topigi.html#post27427616

Bilgilendirmen için Allah razı olsun canım, aklımızı kurcalayan bir sürü soru var. Allah'a şükür burda cevaplarını bulabiliyoruz.

Allah hepimizden razı olsun tatlım
Link verdim ordan girip bak istersen test gününe kadar yaşananlar var orda en gerçek haliyle belki sorularına cevap bulursun...

Merhaba kızlar ben aranıza yeni katildim size bir sorum olacak 2.tup bebek oncesi nelere dikkat etmeliyiz

transfer öncesinde dinlenmiş ol mutlaka iş güç yapma rahim için önemli bebekler dinlenmiş bir bedene gelmeli...
transfer öncesinde yapılacak çok fazla birşey yok aslında sonrasında bazı şeylere dikkat edilebilir.

arkadaşlar bu işlemlerden yaptıran varsa bilgilerini ve çıkan sonuçları paylaşabilirlermi acaba

Canim bende senin gibiydim. Biri bisey dese de belirti arasam bende de varmi diye. Bu dusunce cok yanlış ilk once onu soyleyeyim. Bireysel ozellekler herkeste farklılık gosteriyo. Bende sordugumda yok gogus hassasiyeti oluyo yok kasik agrisi yok bel agrisi diyorlardi. Beni aliyordu vesvese. Benim niye gogsum agrimiyo yok benim niye bel agrim yok. Aha da belim agridi hamilemiuim degil miyim diye kafayi yiyecektim. Amaaaann dedim nasibimde ne varsa o olur. Bol bol dua ettim. Bi yandan inandim olacagina bi yandan da Allahim benim icin hayirlisini nasip eder nasil olsa.olmamasi hayirlisiysa olmaz dedim. Hep boyle sakinlestirdim kendimi. 10gun test yapsam mi dedim vazgectim. 11de yapacagim dedim durdum. 12.gun kan verdigim halde sabrettim. Esimle birlikte bakmak icin. Neticede Allah sabrini veriyor. Ben bile hayret ettim kendime ama dayandim. Sende dayan canim. Zamanindan once test yapma. Hayirlisini dile. Allahima sukurler olsunki hamileyim suan.
Bide progestan fitil kullaniyordum ben onu aldiktsn sonra kasiklarim agriyordu. Hala agriyor. Kendini ne ksdar dinlersen endisen o kadar artar. Nar yenmemesi gerektigini de yedigim 2 buyuk nardan sonra ogrendim ama nasip iste. Ananssta yok rahmi kasiyormus dediler tutunmasina engel olabilir vs. Onuda yemistim valla.Olacaksa her turlu olur olmazsa olmaz.Bi arkadasima doktor sen kicini da kirsan bu bebek dusmez demisti. O yuzden sabir arkadasim. Bu iste en onemli sey oluruna birskmak stres yapmamak.Allah yar ve yardimcimiz olsun.

valla şekerim bi ben bilsem söyliycem de bilemiyorum henüz.... regl olmayı beklemem gerek, reglden 2 hafta sonra kontrol var sonrasında da duruma göre değerlendirilecek işte.... bende düşündüm düşündüm en son ne zaman regl oldum diye, sonunda hatırladım ameliyatımdan bi gün önce 19 kasımda oldum:) hatta doktoru arayıp "şey ben regl oldum, ameliyatı ertelememiz gerekecek mi?" diye büyük bi umutla sormuştum, azıcık korkuyodum da ama bi şey olmaz diyince kestiler, kaçamadım
şimdi bakalım ne zaman regl olcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…