- 7 Mart 2012
- 3.765
- 2.595
- 133
Herkese Merhaba,
Dün yumurtalarım toplandı. 9 taneymiş, şimdi aradılar 7 tanesi döllenmiş. Hedefimiz 5. güne ulaştırmak.
Aklıma takılan 1-2 şey var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
1- Şu narı ne zaman yiyorduk da ne zaman yemiyorduk?Transfer sonrası mı yemek sakıncalı diyordunuz?
2- Doktoruma hala "çift embriyo koysanız olmaz mı" diye soramadım, soramıyorum. Mevzuata göre uygun değilim ama sizce şansım olur mu istesem?
3- Cinsel ilişki için de bu forumda hem yasaklı bir dönemden bahsediliyordu, hem de iyi bile etkileyebiliyormuş dediğiniz bir dönem vardı. Bilgisi olanlar aydınlatırsa çok sevinirim.
4- Transfere kadar neler önerirsiniz, beslenme vs. de nelere dikkat etmeliyiz? Ananas ve kabak çekirdeğine başlayalım mı? :)
Hepinize teşekkür ederim, sizlerin sayesinde daha az stresle ve kolay atlatıyorum bu dönemi İyi ki varsınız.
Al benden de o kadar canım ya ..eşim çok titiz benim :) sağıma da yattım solumada sırt üstüde yatmadım bir tekKizlarrr bugun transferim oldu bu gece yatak odasinda mi yatsam salonda koltukta mi kararsizin devamli sirt ustu mu yatmak lazim yoksa yanda yatabilir miyiz kanepe daha dar ya ondan cok hareket edemem diye kanepede yatiyim diyorum da esim de cok abartiyosun felan siz naaptiniz veya naapicaksiniz
günaydın tatlım ben başlıyım yavaştan cevaplamaya....
1- narı transferden sonra yemesen daha iyi diyebiliyorum. normal yolla gebe kalan arkadaşıma doktoru nar, ananas ve maydanozdan uzak durmasını söylemişti doktoru.
2- bence şansını kesinlikle denemelisin. kaybedecek bişey yok sonuçta. olmaz derse peki dersin, en azından şansını dene
3- bazı merkezler tedavinin başından sonuna kadar yasaklarken bilmiyom neden benim merkez ne başından nede transfer sonrasına böyle bi yasak getirmemiş, hatta emriyolog transfer sonrası birlikteliğin olumlu etkilerinden bahsetmişti. açıkcası ben ilkinde cesaret edememiştim 10. günden sonra olmuştu bi kez... zaten tutunduysa artık sorun olmaz mantığıyla.... bunu da bence merkezine sor.
4- ananas ile ilgili fikrimi ilk maddede yazdım ama bazıları da günlük eşleri ananas alıyomuş yiyolarmış ve tutmuş... bilemiyom kardeş ben.... tersim dönüyo böyle, merkez sadece bana protein ağırlıklı beslenirsen iyi olur demişti transfer sonrası için. ancak benim merkez çok stres oluyosan 2-3 sigara iç de diyo... ona göre karar ver :)
Ananas konusunda ben transfere kadar yiyip sonra birakmayi dusunuyorum opudan sonra kabak cek baslicam, bizim merkez de iliskiyi yasakladi ne diyolarsa uyuyoruz bu konudada dediklerini yapiyom ben. nar hic duymadim. gelecek tavsiyeleri bekliyoruz arkadaslar
Prolaktin! Tabiki baktır, doktorlarına söylemedin mi, belkide bakılmıştır ama emin de değilim, kan testlerinde o varmı içinde. Bir ara bendede yüksek çıkmıştı. İlaçla tedavisini olmuştum.
Bugun cok heycanliyim arkadaslar saat11de opum var bana dua edin yumisler guzel guzel toplansin.opuyorum hepinizi, sevgiler
canım nar yemeyin diyorlar rahmi kalınlaştırıyomuş ananas drum ne zararı ne yararı olur dedi maydonoz yemeyin derler
bence çift istemelisin şansını dene
cinsel ilişki tedavinin başından test gününe kadar yasaklandı bizeee
beslenme olarak protein sebze ve balık ağırlıklı beslenebilirsin
monicacım :)
hayırlı olsun inşallah..
cevaplar
1-nar hiç yemedim fikrim yok..
2-sor,çift istiyorum de,ne kaybedeceksin,belki de koyarlar..
3-cinsel ilişki yasaklar listemde vardı,transferden sonra..hatta hala yasak,geçen gün gebelik takibini yapan doktorum da dedi..
eşimle iyice arkadaş moduna bağladık,1 ayı geçti valla heee
4-transfere kadar 3,transferden sonra 2 tane olmak üzere toplam 5 ananas yedim,hatta bir de meyve suyunu içtim..
ananası transfer sonrası önermiyolarmış,bunu da yedikten sonra öğrendim..ama nasip işte,tuttu benim yine de..o yüzden ye ya da yeme diyemicem canım..
kabak çekirdeği ye,mesela transferden sonra 3 gün akşamları ye otururkenceviz filan ye..kabız olmayacağın şeyler ye,kayısı kurusu olabilir..su iç bol bol..sebze yemeye çalış dah çok....hmm bu kadar..gerisi Allahın takdiri...hadi hayırlısı inşallah canım
be sbh öğle aksam 2ser fitil kullanyodum geri geliyor dedim iğneye geçtim bana yat demediler yorulma dediler ama yatıyorum ymkleri fln nasıl yiyosun yerken otruyomusun yoksa uzanarakmı senin sebeb neydi cnm
Slm canım benimde 2. Denemem olacak adet olmayı bekliyorum valla bu sefer hiç birsey yapmıyorum hatta kafam cok rahat 1. Denemede cok stresliydim transferden sonra12gün yatmıştım sadece wc gitmeye kalkmıştım sonuç kocaman negatif bu sefer hiç yatmayı düşünmüyorum sadece yediklerime dikkat ediyorum süt balık sebze ananas bide bı yerde okudum dut kurusu tutunmayı sağlıyormuş hemen aldım başladım yemeğe akşamları 1 avuç yiyorum Dr elevit solgar ve balık yağı verdi onları düzenli bir şekilde içiyorum onun dışındada kafam cok rahat bu olmazsa vücudum dinlendikten sonra 3. Ye devamMerhaba kızlar ben aranıza yeni katildim size bir sorum olacak 2.tup bebek oncesi nelere dikkat etmeliyiz
Jelin bir kısmı akar bir kısmıda içerde kalabilir ve parça şeklinde gelebilir rengi önemli tabii test gününe yakınsa kahverengi ya da pembemsi geliyorsa jel gebeliği düşündürebilir transferden hemen sonra bu tarz geliyorsa işlemler esnasındaki ufak kanamalardan kalan eski kandır.ilk 3 günde tutunma gerçekleştiğinden bir çok doktor ilk 3 güne dikkat edin der...
Bizimki sebepsizdi canım, yemek için sofraya geçiyorum, sonra geri yatıyorum.benim jelde geri geliyor. Birisi çıksa dese ki transferden sonra yaşayıp yaşamadıkları şu belirtilerden anlaşılıyor, o kişiye acayip dua ederim :)
Kaderdaşlar nasıl anlayacaz biz bu bebelerin yaşamaya devam edip etmediklerini ? Test tarihim ayın 17 si nasıl geçer ki bu zaman? :S
Bilgilendirmen için Allah razı olsun canım, aklımızı kurcalayan bir sürü soru var. Allah'a şükür burda cevaplarını bulabiliyoruz.
Merhaba kızlar ben aranıza yeni katildim size bir sorum olacak 2.tup bebek oncesi nelere dikkat etmeliyiz
Bizimki sebepsizdi canım, yemek için sofraya geçiyorum, sonra geri yatıyorum.benim jelde geri geliyor. Birisi çıksa dese ki transferden sonra yaşayıp yaşamadıkları şu belirtilerden anlaşılıyor, o kişiye acayip dua ederim :)
Kaderdaşlar nasıl anlayacaz biz bu bebelerin yaşamaya devam edip etmediklerini ? Test tarihim ayın 17 si nasıl geçer ki bu zaman? :S
Amayaa sen bir tanesin... İlk günden beri neredeyse ne öğrendiysem senden öğrendim bu konularda.
Çok teşekkür ederim kardeşim. Ben de çok fazla takıntı haline getirmeyip rahat olmaya ve akışına bırakmaya çalışıyorum bazı şeyleri. 9 yumurtan var 7 tanesi döllenmiş dediler, yok kalitesiymiş yok büyümesiymiş hiçbirinden haberim yok. Ama bir yandan da azıcık daha ilgi, dikkat, tavsiye istiyorum ben de anlamadım neyin peşindeyim..
Doktorum bana da bol bol protein ye demekten başka bir tavsiyede bulunmadı.
Senin bir sonraki denemen ne zaman başlıyor? Kaç zamandır merak ediyorum.
arkadaşlar bu işlemlerden yaptıran varsa bilgilerini ve çıkan sonuçları paylaşabilirlermi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?