2013 kasım aralık aylarında tüp bebek denemesi yapacaklar BURAYAAAA :)))

Sare cvpladigin icin teşekkür ederim benim dondurulmuş tedavisi olcak bu ay bazi hatalar yaptim o yüzden öbür ay iğneyle devam edicez bu sıkışık olma durumu beni biraz tedirgin ediyor

Sare cvpladigin icin teşekkür ederim benim dondurulmuş tedavisi olcak bu ay bazi hatalar yaptim o yüzden öbür ay iğneyle devam edicez bu sıkışık olma durumu beni biraz tedirgin ediyor

Canım ben yanlış okumuşum, su kısmı doğru da. İşlem baya kısa sürüyor. 10 dakikada bitiyor. Ben işlemden sonra 1,5 saat dinlendim. Tedirgin olma işlem kısa, işlem sonrası bi 10 dak. Daha dayanıyorsun sonra sürgü veriyorlar.

canım görmedim yazdıını bana üç bardak yeterli demişlerdi bol şanslar allah yadımcın olsun

ben en son denememde tutabildiğim kadar tutmuştum idrarımı yurt dışında bir merkezde yaptırmıştım profum hemen idrara cıkma demişti ben 1saat sonra yapmıştım hayırlı olur ve güzel haberler alırsınız inşallah

Canim yaa bende bian ne oluyoruz dedim oyle bayılma filan ben ilkinde anestezi ile yaptirmistim drum kisa bi islem demisti ama yinede sizlerden bilgi almak istedim

peki yarin opusu olan bi kisi icin bu karari vermek cok mu gec olur..cunku bildigim kadariyla yine bi kac igne ilac bisiler yapiliyo transferden once???ben embriyolarin durumunu beklersem bunlari yapmamis olucam..

Opudan sonra transfere kadar progesteron takviyesi (genellikle iğne şeklinde), coraspin, folbiol, antibiotik ve prednol veriliyor. Onun dışında opudan önce bir şey gerekmiyor. Eğer duruma göre karar vermek istiyorsan bir kaç gün bu ilaçları kullana bilirsin. Bir şey kayb etmezsin.

bence duda mantıklı ama benim dr ozellikle bu tedaviyi uyguluyor yani ben ohss olmadım ve 22tene yumurta toplandı bide ben ilk defa dodurulmuş tırasferi olucam daha önce ikiside tazeydi ama olmadı inşallah bu olur kısmet

Gerçekten de kısmet. Rabbim ister donmuş tedavisi olsun, ister tazelerle olsun, sonucu hepimiz için güzel eylesin. Yumurta sayın güzelse (sende çok güzel maşeAllah) dondurmak da mantıklı. Ancak az olanlar için aynı şeyi düşünmüyorum (kıt olan bilgilerimle).

Canım arkadaşım bi mukabil... bende hergün girip güzel haberleri alıyorum, dualarımı ediyorum tedavisi tamamlanıp üzülenlere (kalinkam canım yazamadım sözler düğümlendi boğazımda, neşecim için ağladım çok sevinmiştim o hamiş olunca...), tedaviye başlayacaklara (kalbimdesin senin içinde çok çok dua ediyorum) ve tedavi olanlara ( hati, sevgi ve diğer arkadaşlar) kese göreceklere, kalp atışı duyacaklara (kodal. binnua, çilek ve diğerleri inşallah ), amayacım sana, bana ve bebek isteyen, rabbimden mucize bekleyen herkese...

Ama girip yazamıyorum içim çok dolu çünkü... sadece sonucun negatif olması değil, negatiften rahatlayan bir koca var sonuçta yanımda... (Bir yerde okumuştum 7 gün oruç tutup orucu 21 kez okuduğun "Ya Halik, Ya Bari, Ya musavvir" okuduğun suyla açarsan allah dualarını kabul edermiş diye.. Şimdi oruç tutuyorum).. bana hala "sen o işi bırakmadın mı diyen bir eş var yanımda... Çocuk isteğimi bilip "abla esra erol hamileymiş biliyomusun " diyip içimin yanacağını anlamayan mı desem anlamak istemeyen mi kızım var yanımda.. inanın ağlayamadım bile, olmamasına değil bunlara bile ağlayamıyorum...

hepinizi çok öpüyorum... dediğim gibi her gün giriyorum, gelişmeleri takip ediyorumi kuranlarımı okuyorum, her biriniz için ( bu topicte olan herkes için) ayrı ayrı dua ediyorum... ne olur sizde beni dualarınızdan eksik etmeyin . rabbimin mucizesi bizlere de nasip olsun inşallah... ve beni unutmayın

canım ağlattın beni ..... en güzeli cennette meleklerinle buluşacaksın orada onlar annelerini bekliyorlar.. sana dua ediyorlar... sen ağlarsan onlarda üzülür değil mi arkadaşım...

Rabbim en kısa zamanda bu dünyada da anne olmanı, onun kokusunu içine çekmeni, büyütmeni, evlendirmeni, torunlarınla oynamayı ve daha birçok güzelliği yaşatsın inşallah... bu sefer olacak inşallah...

canm bu arada ben de sakaryadanım... serdivandan...

Son düzenleme:

günaydınnnn.... ay seni görmek ne güzel geldi sabah sabah.... Rabbim gönlündekini nasip etsin şekerim. hep aklımda ve dualarımdasn... neşe yi hiç sorma yaaa.... içim yandı geçti sanki

dün ve bir önceki gün haberlerde bi çantada bi müze önüne bırakılan göbek bağı bile kesilmemiş bi bebek haberi vardı. şüpheli paket olaraka haber verilmiş bomba uzmanları gelmiş sonra bebek olduğu anlaşılmış. dün de annesinin kameraya bırakma anları takılmış. içim nası acıdı çocuğa. yazık yavrum daha 3 günlük ya, dışarda kar var... annesi onu bırakmış, sokağa Rabbim herkese merhamet versin önce galiba. sona da bence bu cinayete teşebbüstür ve ona göre de cezalandırılmalıdır.

amayammm canım nasılsın.. işe başlamışsın... dikkat et kendine canım arkadaşım... ağırdan al işleri tez canlılığı biraz kenara kaldır... bu sefer olacak senin için öyle hissediyorum biliyor musun... çok öpüyorum...

canım sana da günaydın... bugün arayacaktım zaten seni... rabbim hepimizin gönlündekini nasip etsin inşallah... ben de bir gün anne olacağımı hissediyorum ne bilimmm.
haberi bende izledim. canım ağladım hatta izlerken.. eşimde yanımdaydı o da çok üzüldü.. bir yanda bunlar bir yanda da bana bakarak isteyenler var.. bu nasıl dünya deyip durdu.. bebkte bir tatlıydı gidip onu alasım geldi resmen...

kesinlikle cinayet.. düşünsene paketi bomba sanmışlar.. ya patlatsaydılar..

Günaydın herkese canlar, umut dolu güzel bir gün olsun.

Dün biliyorsunuz transferim yapıldı. Çok güzel bir duygu. İçime bir ışık damlası bıraktılar Amayaa'nın dediği gibi Anneme söyleyince hemen isim buldu bebeğe, Damla olsun, yok yok Işık Damla olsun diye…
Pazartesiye kadar rapor aldım, evdeyim.
Önce embriyologla görüştüm, yola devam eden 5 yumurtam olduğunu, en iyi gelişeni yerleştireceklerini söyledi. Diğerlerinin durumu – dondurulup dondurulmayacağı bugün belli olacakmış, gelişimine devam edenleri dondurup haber verecekler. Umarım hepsi birden ziyan olmaz…
Embriyolog, hemşire ve doktorla yaptığım konuşmalarda beni şaşırtan ve rahatlatan pek çok nokta oldu. Sizinle de paylaşmak istedim. Onların sözünü dinleyip dinlememek size kalmış tabii ama Bahçeci ekibi biliyorsunuz son derece profesyonel ve bu işi bilen bir ekip….
  • - Transferden sonra ya da ertesi gün hafif bir akıntı – ıslaklık olabilir. Bu sadece rahim ağzını temizledikleri ilacın kalıntısıdır, embriyonun düşmesi söz konusu değildir.
  • - Sizin öksürmeniz, hapşurmanız, merdiven çıkmanız, bir yere uzanmanız ya da eğilmenizle embriyonuz düşmez. Araba fren yaptı, tümseğe çıktı falan diye de düşmez. Kendinizi sıkmayın.
  • - Transfer sonrası 3 gün evinizde dinlenmenizi öneriyoruz. Ancak günlük yaşam aktivitelerinizi yerine getirmenizde hiçbir sakınca yoktur. Komşunuza gidin, yemeğinizi yapın, kitap okuyun, film izleyin…
  • - Sürekli yatmak; vücuda oksijen alımını ve kan dolaşımını yavaşlattığı için TAVSİYE EDİLMEZ. Embriyonun tutunmak için bol bol kana ve oksijene ihtiyacı vardır. Ağır egzersiz yapmadığınız, ağır ve yorucu işler yapmadığınız sürece günlük hayatınıza devam etmeniz bebişin yararınadır.
  • - Göğüslerde dolgunluk ve ağrı, adet görecek gibi hissetmek, damla şeklimde pembe-kırmızı akıntı olabilir. Transferin başarılı ya da başarısız olduğu anlamına gelmez. Kendinizde belirti aramayınız, kendinizi strese sokmayınız.
  • - Gebelik testine kadar cinsel ilişkiye girmeyiniz.
  • - Transferin ertesi günü ayakta, ılık ve kısa bir duş almanızda hiçbir sakınca yoktur.
  • - Sigara, alkol, kahve, kola ve tüm bitki çayları yasak. Ama normal siyah çay içilebilir (abartmadan). Aşırı baharatlı ve yağlı gıdalardan kaçınıp bol bol protein, taze sebze meyve yemek önerilir.
  • - Kabız olmamaya dikkat ediniz. Olursanız Duphalac adlı şurubu günde 3 kez öğün öncelerinde içebilirsiniz.
  • - Ağrınız olursa minoset içebilirsiniz.
  • - Yüzüstü ya da yan yatmakta sakınca yoktur.
  • - Ananas, kabak çekirdeği, dut kurusu vb. önerip önermediklerini de sordum. “bilimsel bir dayanağı yok, ama kendinizi iyi hissedecekseniz tüketebilirsiniz” dediler.

Sonuç olarak canlar, ben yine de 3 gün falan banyo yapmamaya çalışacağım, sırt üstü yatmaya alışmaya çalışacağım ve kabak çekirdeği ve ananası ihmal etmeyeceğim. Ne olur ne olmaz diye, zararı yok ama belki faydası olur diye.
Ama yemeğini bile yatağında yiyenler, tuvalet hariç yataktan çıkmayanlar ve 2 hafta kadar yıkanmayanlar yaptıklarının iyi bir şey olmadığını bilsin istedim… Süreci bu kadar zor, büyük ve eziyetli bir hale getirirsek negatif bir sonuç aldığımızda yaşadığımız üzüntü de daha ağır olur. Devam etme gücünü de daha zor buluruz.
Yukarıda size yazdığım her şeyi ekip bizzat söyledi. “Bundan sonrası için sizin de bizim de yapabileceğimiz bir şey yok, kendinizi yıpratmadan 12 gün bekleyeceksiniz” hepsi bu dediler. Hatta embriyolog şöyle bir örnek verdi: Normal hamileliklerde, bu dönemde kimse hamile olduğunu dahi bilmez, hatta bu yüzden alkol-sigara tüketiyorsa devam eder, kendine özen göstermez, her türlü yanlışı yapabilir. Ama o bebek olacaksa yine olur, yine olur.
Bizim artık dua edip olumlu düşünmemiz lazım. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen.
İşte böyle kızlar, çok uzun yazdım biliyorum ama bunların çok önemli olduğunu düşündüm ben. Umarım size de faydalı olmuştur. Sorularınız varsa memnuniyetle cevaplarım. Ben dün transfer sonrası eşimle market alış verişi yaptım, geldim eve yemek yaptım. Bugün de evde tek başıma normal bir hayat sürüyorum.
Hepinizi öpüyorum göbüşlerden

Ayyy bu arada gebelik tesitini de 12 gün sonra yapmamı istedi, 5. gün transferi olmama rağmen. Ay 22 Aralık'a kadar ben nerelere gidem acaba...

kızlar günaydın.ya kızlar opudan sonra bitmeyen kahverengi akıntılarım var.afedersiniz hem şeffaf hem kahverengi.ve çok felaket kasık sancısı çekiyorum.normalmi doktorumu aramalıyım bilmiyorum.yarında transferim olacak.ne yapmalıyım ya :26:

Merhaba canim bende dun transfer oldum.yazdiklarinij aynilarini doktorumda bana dedi.buyuk gun 22aralik.5.gun embriyosuydu benimde.ilk defa denememopu oldugumda rahim uygun bulujmadigi icin dondurulmustu.ilk transferim dondurulmus oldu.simdi pazartesiye kadr izinliyim ama simdiden evde yapacak bisey bulamiyrum..bu sabah belimde bir agri var canim sendede oldumu.benim belim normaldede hassasti zaten.simdi operasyon falan etkilemistir diye dusunuyrum..oyle belirti arayan biri degilim.bulamamda) ama heyecandan olurum 12gune kadr heralde) senin nasildi transfer islemi bide hangu ilaclati verdiler canim sana?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…