arkadaşlar biraz önce olan bir olayı anlatayım ben ebeyim bir kadın geldi hamileyim ama 3 çocuğum var ve ben bu bebeği aldırmak istiyorum nereye gidebilirim dedi.biraz denedim baktım ikna olmuyor uygun dr a yönlendirdim bu arada madem aldıracaksınız yaşınız da uygun 1 ay sonra ya tüplerinizi bağlayalım ya da ria takalım dedim.kadın ne dedi biliyormusunuz 'olmaz ben bebek istiyorum' o zaman aldırmayın bunu dedim yok neymiş şimdi hamile olursa yazın doğururmuş yazın o sıcakta çekemezmiş.ilkbaharda yapacağım bebeği dedi.ağzım açık kaldı.Kadını dövmek istedim.sonra da oturup ağladım.
Cnm is yerindeydim yazamadim cevap. Ya biliyosun ben kac aydir da menepozdayim. Lucrin depottan. Doktor uzun protokol baslayalim dedi. Ctesi ilk ignemi vurulcam allahin izniyle. Benim doktor pek bi agirdan aliyo bakalim hayirlisi :)) senin transferin hangi gun. Bilgi aldin mi sonradan yumoslarla ilgili??
Kızlar amh 0,6 çıkmış sizce nasıl?sonucu Cumartesi günü göstericem ozamana kadar meraktan çatlarım :18::18:
Hati biz seninle aynı gün opu olduk sanırım allahım hayırlı haberler almayı nasip etsin bize
Günaydın herkese canlar, umut dolu güzel bir gün olsun.
Dün biliyorsunuz transferim yapıldı. Çok güzel bir duygu. İçime bir ışık damlası bıraktılar Amayaa'nın dediği gibiAnneme söyleyince hemen isim buldu bebeğe, Damla olsun, yok yok Işık Damla olsun diye…
Pazartesiye kadar rapor aldım, evdeyim.
Önce embriyologla görüştüm, yola devam eden 5 yumurtam olduğunu, en iyi gelişeni yerleştireceklerini söyledi. Diğerlerinin durumu – dondurulup dondurulmayacağı bugün belli olacakmış, gelişimine devam edenleri dondurup haber verecekler. Umarım hepsi birden ziyan olmaz…
Embriyolog, hemşire ve doktorla yaptığım konuşmalarda beni şaşırtan ve rahatlatan pek çok nokta oldu. Sizinle de paylaşmak istedim. Onların sözünü dinleyip dinlememek size kalmış tabii ama Bahçeci ekibi biliyorsunuz son derece profesyonel ve bu işi bilen bir ekip….
- - Transferden sonra ya da ertesi gün hafif bir akıntı – ıslaklık olabilir. Bu sadece rahim ağzını temizledikleri ilacın kalıntısıdır, embriyonun düşmesi söz konusu değildir.
- - Sizin öksürmeniz, hapşurmanız, merdiven çıkmanız, bir yere uzanmanız ya da eğilmenizle embriyonuz düşmez. Araba fren yaptı, tümseğe çıktı falan diye de düşmez. Kendinizi sıkmayın.
- - Transfer sonrası 3 gün evinizde dinlenmenizi öneriyoruz. Ancak günlük yaşam aktivitelerinizi yerine getirmenizde hiçbir sakınca yoktur. Komşunuza gidin, yemeğinizi yapın, kitap okuyun, film izleyin…
- - Sürekli yatmak; vücuda oksijen alımını ve kan dolaşımını yavaşlattığı için TAVSİYE EDİLMEZ. Embriyonun tutunmak için bol bol kana ve oksijene ihtiyacı vardır. Ağır egzersiz yapmadığınız, ağır ve yorucu işler yapmadığınız sürece günlük hayatınıza devam etmeniz bebişin yararınadır.
- - Göğüslerde dolgunluk ve ağrı, adet görecek gibi hissetmek, damla şeklimde pembe-kırmızı akıntı olabilir. Transferin başarılı ya da başarısız olduğu anlamına gelmez. Kendinizde belirti aramayınız, kendinizi strese sokmayınız.
- - Gebelik testine kadar cinsel ilişkiye girmeyiniz.
- - Transferin ertesi günü ayakta, ılık ve kısa bir duş almanızda hiçbir sakınca yoktur.
- - Sigara, alkol, kahve, kola ve tüm bitki çayları yasak. Ama normal siyah çay içilebilir (abartmadan). Aşırı baharatlı ve yağlı gıdalardan kaçınıp bol bol protein, taze sebze meyve yemek önerilir.
- - Kabız olmamaya dikkat ediniz. Olursanız Duphalac adlı şurubu günde 3 kez öğün öncelerinde içebilirsiniz.
- - Ağrınız olursa minoset içebilirsiniz.
- - Yüzüstü ya da yan yatmakta sakınca yoktur.
- - Ananas, kabak çekirdeği, dut kurusu vb. önerip önermediklerini de sordum. “bilimsel bir dayanağı yok, ama kendinizi iyi hissedecekseniz tüketebilirsiniz” dediler.
Sonuç olarak canlar, ben yine de 3 gün falan banyo yapmamaya çalışacağım, sırt üstü yatmaya alışmaya çalışacağım ve kabak çekirdeği ve ananası ihmal etmeyeceğim. Ne olur ne olmaz diye, zararı yok ama belki faydası olur diye.
Ama yemeğini bile yatağında yiyenler, tuvalet hariç yataktan çıkmayanlar ve 2 hafta kadar yıkanmayanlar yaptıklarının iyi bir şey olmadığını bilsin istedim… Süreci bu kadar zor, büyük ve eziyetli bir hale getirirsek negatif bir sonuç aldığımızda yaşadığımız üzüntü de daha ağır olur. Devam etme gücünü de daha zor buluruz.
Yukarıda size yazdığım her şeyi ekip bizzat söyledi. “Bundan sonrası için sizin de bizim de yapabileceğimiz bir şey yok, kendinizi yıpratmadan 12 gün bekleyeceksiniz” hepsi bu dediler. Hatta embriyolog şöyle bir örnek verdi: Normal hamileliklerde, bu dönemde kimse hamile olduğunu dahi bilmez, hatta bu yüzden alkol-sigara tüketiyorsa devam eder, kendine özen göstermez, her türlü yanlışı yapabilir. Ama o bebek olacaksa yine olur, yine olur.
Bizim artık dua edip olumlu düşünmemiz lazım. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen.
İşte böyle kızlar, çok uzun yazdım biliyorum ama bunların çok önemli olduğunu düşündüm ben. Umarım size de faydalı olmuştur. Sorularınız varsa memnuniyetle cevaplarım. Ben dün transfer sonrası eşimle market alış verişi yaptım, geldim eve yemek yaptım. Bugün de evde tek başıma normal bir hayat sürüyorum.
Hepinizi öpüyorum göbüşlerden
Merhabalar bugun benim Bahçeci de transferim var dua edin 5.gun embiryosu inşallah bu sefer tutar
canım evet görüştüm benim nasipse transferim yarın :))) sende boşver ya başla bakalım iğnelere sonu güzel olsun rabbiimmm
Kizlar merhaba dun istanbul cerrahide transferim oldu dondirulmus embriyo ile .simdi pzara kadar evdeyim bisry sormak istiyorum.benim opu esnasinda birsuru ilac aldirmisti hastane bunlari transfer olduktan sonra kullanacaksin diye ayirmisti bende dun yanimda goturmeyi unutmusum dedim onlar yine bi kagit verir eve gelince baslarim.yazdiklari sunlar coraspin estrofem.folibol .clexane gobek ignesi .progestan fitil.pregnyl igne kalcadan. Bubalara test gunune kadar dev dedi.dun basladim sikinti yok ama uzun ince kalem gibi bi jel vardi vajinal onu aldirmislardi ama kullanma progestan fitile devam t
Et dediler.simdi okuyorum genelde kullanilmis ama bazilarida kullanmamamis.hani su kullanipta gwrisi koyu renk geliyor dediginiz jel..dun hemsireye p neden yok dedim.cok ilacin var bunlar yeter dedi. Simdi arada kaldim. Kullanmayan varmi aranizda? Transfer sonrasi me ilaclat kullandiniz ?
Ay hadi hayırlısı olsun arkadaşım bol şans... Ardarda alacağız seninle test sonuçlarını.
Canım ben Folik asit, Elevit vitamin, Coraspin, Estrofem ve Crinone jel kullanıyorum. Kimi doktorlar Coraspin yerine iğne, Crinone yerine fitil veriyor anladığım kadarıyla. Progestan fitil kullanıyorsan jele gerek yok yani, için rahat olsun.
haticim sana da bol şans canım bebişini al da bir daha bırakma inşallah...
ya yazdımda kimse cevap vermedi.opudan sonra kasık ağrısı ve kahverengi akıntılarım oldu ama çok sancım var.seninde böylemiydi ya.doktor cevap vermiyo.yarında transfer var içim iyice acıyacak
ben yazmıştım cevap
teşekkür ederimmmmmmmmmmmmmbelki biraz geç ama..benim için gün yeni aydı :)
herkese
haticim,akıntı normal canım,ne de olsa bi operasyon geçirdin sayılır,ondan ötürü yaniii,aramışındır belki ama ben söylim yine de
bugün azcık iyiyim sanki..seviniyo muyum hayır! nasılsa bir saate kalmaz yine kötülerim
gülüyorum artık halime...
neyse şekerler gereksiz konuşmayayım...
takipçinizim
Canım hayırlı olsun inş ayın 22 şinde güzel haberlerini alıcaz bilgiler içinde TSK ederim şuan iğne aşamasındayım verdiğin bilgiler transferden sonra işime cok yarıyacak bebişe ve kendine iyi bak öpüyorumGünaydın herkese canlar, umut dolu güzel bir gün olsun.
Dün biliyorsunuz transferim yapıldı. Çok güzel bir duygu. İçime bir ışık damlası bıraktılar Amayaa'nın dediği gibiAnneme söyleyince hemen isim buldu bebeğe, Damla olsun, yok yok Işık Damla olsun diye
Pazartesiye kadar rapor aldım, evdeyim.
Önce embriyologla görüştüm, yola devam eden 5 yumurtam olduğunu, en iyi gelişeni yerleştireceklerini söyledi. Diğerlerinin durumu dondurulup dondurulmayacağı bugün belli olacakmış, gelişimine devam edenleri dondurup haber verecekler. Umarım hepsi birden ziyan olmaz
Embriyolog, hemşire ve doktorla yaptığım konuşmalarda beni şaşırtan ve rahatlatan pek çok nokta oldu. Sizinle de paylaşmak istedim. Onların sözünü dinleyip dinlememek size kalmış tabii ama Bahçeci ekibi biliyorsunuz son derece profesyonel ve bu işi bilen bir ekip .
- - Transferden sonra ya da ertesi gün hafif bir akıntı ıslaklık olabilir. Bu sadece rahim ağzını temizledikleri ilacın kalıntısıdır, embriyonun düşmesi söz konusu değildir.
- - Sizin öksürmeniz, hapşurmanız, merdiven çıkmanız, bir yere uzanmanız ya da eğilmenizle embriyonuz düşmez. Araba fren yaptı, tümseğe çıktı falan diye de düşmez. Kendinizi sıkmayın.
- - Transfer sonrası 3 gün evinizde dinlenmenizi öneriyoruz. Ancak günlük yaşam aktivitelerinizi yerine getirmenizde hiçbir sakınca yoktur. Komşunuza gidin, yemeğinizi yapın, kitap okuyun, film izleyin
- - Sürekli yatmak; vücuda oksijen alımını ve kan dolaşımını yavaşlattığı için TAVSİYE EDİLMEZ. Embriyonun tutunmak için bol bol kana ve oksijene ihtiyacı vardır. Ağır egzersiz yapmadığınız, ağır ve yorucu işler yapmadığınız sürece günlük hayatınıza devam etmeniz bebişin yararınadır.
- - Göğüslerde dolgunluk ve ağrı, adet görecek gibi hissetmek, damla şeklimde pembe-kırmızı akıntı olabilir. Transferin başarılı ya da başarısız olduğu anlamına gelmez. Kendinizde belirti aramayınız, kendinizi strese sokmayınız.
- - Gebelik testine kadar cinsel ilişkiye girmeyiniz.
- - Transferin ertesi günü ayakta, ılık ve kısa bir duş almanızda hiçbir sakınca yoktur.
- - Sigara, alkol, kahve, kola ve tüm bitki çayları yasak. Ama normal siyah çay içilebilir (abartmadan). Aşırı baharatlı ve yağlı gıdalardan kaçınıp bol bol protein, taze sebze meyve yemek önerilir.
- - Kabız olmamaya dikkat ediniz. Olursanız Duphalac adlı şurubu günde 3 kez öğün öncelerinde içebilirsiniz.
- - Ağrınız olursa minoset içebilirsiniz.
- - Yüzüstü ya da yan yatmakta sakınca yoktur.
- - Ananas, kabak çekirdeği, dut kurusu vb. önerip önermediklerini de sordum. bilimsel bir dayanağı yok, ama kendinizi iyi hissedecekseniz tüketebilirsiniz dediler.
Sonuç olarak canlar, ben yine de 3 gün falan banyo yapmamaya çalışacağım, sırt üstü yatmaya alışmaya çalışacağım ve kabak çekirdeği ve ananası ihmal etmeyeceğim. Ne olur ne olmaz diye, zararı yok ama belki faydası olur diye.
Ama yemeğini bile yatağında yiyenler, tuvalet hariç yataktan çıkmayanlar ve 2 hafta kadar yıkanmayanlar yaptıklarının iyi bir şey olmadığını bilsin istedim Süreci bu kadar zor, büyük ve eziyetli bir hale getirirsek negatif bir sonuç aldığımızda yaşadığımız üzüntü de daha ağır olur. Devam etme gücünü de daha zor buluruz.
Yukarıda size yazdığım her şeyi ekip bizzat söyledi. Bundan sonrası için sizin de bizim de yapabileceğimiz bir şey yok, kendinizi yıpratmadan 12 gün bekleyeceksiniz hepsi bu dediler. Hatta embriyolog şöyle bir örnek verdi: Normal hamileliklerde, bu dönemde kimse hamile olduğunu dahi bilmez, hatta bu yüzden alkol-sigara tüketiyorsa devam eder, kendine özen göstermez, her türlü yanlışı yapabilir. Ama o bebek olacaksa yine olur, yine olur.
Bizim artık dua edip olumlu düşünmemiz lazım. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen.
İşte böyle kızlar, çok uzun yazdım biliyorum ama bunların çok önemli olduğunu düşündüm ben. Umarım size de faydalı olmuştur. Sorularınız varsa memnuniyetle cevaplarım. Ben dün transfer sonrası eşimle market alış verişi yaptım, geldim eve yemek yaptım. Bugün de evde tek başıma normal bir hayat sürüyorum.
Hepinizi öpüyorum göbüşlerden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?