canımm maşallah çok güzel büyümüş :) aman gece vuracağın iğnenin saatine dikkat et o çok önemliymiş baya bi tembihlemişti beni. hadi hayırlısı olsun :)
Merhaba arkadaşlar..forumu uzun zamandır takip ediyorum ve çoook fazla şey öğrendim.
Benim sıkıntıma gelince
7 kasımda 5.gün embriosu transferim yapıldı
11.gün kan testim 120 çıktı doktorm 2 hafta sonrasına keseler için randevü verdi,2 kese var ama biri sönmüş belli belirsiz bu büyük ihtimalle kendi sönücek dedi,diğer kese daha iyi içinde yolk saç oluşmuş fakat kese sınırlarını beğenmedim dedi ve 1 hafta sonrasına çağırdı.
Dün 2.görüşmemize gittik,gelişmemiş dediği kese de büyümüş ama içi tamamen boş,iyi olanasa doktorun deyimiyle "bozulmaya başlamış" ve henüz kalp atışı yok.cuma tekrar bakıcak olmazsa kürtaj olucakmışım.ne düşünmeliyim bilemiyorum.transferden 35 gün geçmiş kalp atmaması birdaha atmayacağı anlamına mı geliyor yani benim bebeğim ölü mü şuanölüyse keseler neden büyüyo?bilgisi olan varsa lütfen beni aydınlatın (
Canim bence esine arat mudur beyi ben oyle yapmistim ben de devlet memuruyum bu arada hatta mudur bey musait degilmis memur arkadasa soylemis esim sonra raporu alinca esim goturdu daireye teslim etti canim tabi sonra benim telefon hic susmadi neyin var ne oldu diye butun daire aradi merakli cok oldugu icin stres olma raporu halledemezsen yillik iznini istersin bu arada en kolay rapor psikiyatri ortopedi ve tabii kafin dogumdan aliniyor ama merkez san rapor bulma konusunda yardimci olmali diye dusunuyorum canim
cnm seninle aynı gün opu muz :) benimde cuma saat 9 da büyük olasılıkla pazartesi de transfer olacak.beraber bekleriz artık test günümüzü:) bana bu akşam 21:00 da yap çatlatma iğnesini dedi doktor ..ay şu iğnelerden bir kurtulsak artık delik deşik oldu göbeğim
sağol canım eşim yada babam konuşacakta daha telefonu açmadı. merkez bana yardımcı oldu ama cuma günü opu olduğu için tüp bebek tedavi aşaması yazarım diyor. bende kabul etmedim. 5 gün biryerden alayım dedim. pazartesi transfer olacak. perşembeden önce yola çıkmanız doğru değil dediler. pazartesiden yazayım tüp bebek diye diyor olmaz dedim. Allahım bana yardım edecek inanıyorum.Bu kadar sıkıntının sonu güzel olacak diye düşünüyorum.
Canim soyle yapabilirsin merkezin verdigi raporu zaten resmi kurumlar kabul etmiyo maalesef ancak is goremezlik belgesi veriyosa onu kabul ediyo yoksa biliyosun hastane veya aile hekimi raporu istiyo. Sen onlarin verdigi raporu alip annenlerin aile hekimine gidip ondan rica edebilirsin yardimci olur aile hekimleri benimki 10+10 vercekti ama benim tek hekim rapor hakkim 10 alinca doldugu icin ben heyet almak zorundaydim
cnm benim transferim pazartesi olmuştu cumadan önce yola çıkma dedilr.haklısın canım elimden geleni yapıyorum. babam ben ararım müdürü sen karışma dedi. aradı ama açmadı telefonu. 18 yıllık devlet memuruyum hala abuk sabuk insanlarla uğraşıyorum. sen tamamiyle haklısın tatlım. ama işte ben çok tez canlıyım inan tüp bebeğe başladığımdan beri bu müdürle raporla uğraşıyorum sende az çok biliyorsun. bebeği bile düşünemedim . Bugün yumurta sayısını sormayı da unuttum pazartesi tek tek saymıştı bugün onu bile takip edemedim. seninkilere de bravo 12 ye kadar orada olsan ne olacak ki hayret bişey ya.transferden sonra çalışacak mısın canım. Çünkü bana transferden sonra yola çıkmana izin veremeyiz en az 2-3 gün ankarada kalman lazım ondan sonra yola çıkabilirsin dediler.
iğnen ovitrelleyse kendin vur cnmsağol canım benim. gece ankarada herhengibir hastanenin aciline gideceğim tam 12,30 dediler. seninde opu günün yarındı sanırım allah yardımcın olsun. güzel haberlerini bekliyorum.
sen kalp atısını gördünmü cnm?Boş gebelik denilen olayı yaşıyorsun şuanda sanırım. Keseler büyüyor ancak oluşan embriyoda kromozomlarında sorun olduğu için kesenin içinde bebek oluşmuyor. Küçük olan keseyi kendi vücudun atar sanmış doktorun ancak ikiside büyümeye devam etmiş ki büyürlermiş. Şöyle düşün oluşan embriyolar sağlıklı değilmiş bu sebeple vücut bunu atmak istiyor. Ama Allahtan ümit kesilmez cuma günü umarım kalp atışı duyarsın. Çok geçmiş olsun arkadaşım.
cnm çok yatma arada ge rahat ol.agrı da normal hala opudan kalma yerler agrıyo merak etme ben dik bile duramazdım hemen agrırdı.Merhaba tatlı anneler, nasılsınız? Dünden bugüne ne var ne yok diye okuyayım dedim bir saatimi aldı :) Topik olarak acayip gevezeyiz :) bugün opusu olan, transferi olan tüm kardeşlerime Allah'tan yardım diliyorum, inşallah herkes gönlündeki hayırlı ve sağlıklı evlatlara kavuşur. Ben hala beklemedeyim. Test tarihime bugünü saymazsak birde test gününü saymazsak 5 gün kaldı :) hepinizi öpüyorum.
Yukarda okudum yatmak gerekmiyormuş, bir arkadaşda vicdanımız rahat olsun diye yatıyoruz demiş. Aynen katılıyorum sizlere :) ben yatayım da sonra yatmadım da ondan mı olmadı bebeğim diye üzülmeyim. Dün ve bugün biraz ayaklanadım. Sürekli yatmıyorum, ayaklarımı uzatıp oturuyorum :) arada evde dolanıyorum. Ama benim dolandıkça kasıklarım ağrıyor, sizde de öyle mi oluyor?
rapor veren bir yer buldum ankarada 100 tl muayene diyor daha masraf çıkar mı bilmiyorum. sağol canım iznim çok müdür şayet telefonu açarsa iznimi almaya çalışacağım. :44:
hangi hastane cnm?
cnm benim transferim pazartesi olmuştu cumadan önce yola çıkma dedilr.
iğnen ovitrelleyse kendin vur cnm
iğnem prednly 5000 canım, kalçadan olduğu için mecbur acile gideceğim.
Canım benim seni çok iyi anlıyorum geçmiş olsun öncelikle mağlesef tüp bebeğin bu zorlukları var işte hamile olduğumuz kanda çıksa bile hamile olduğumuza inanamıyoruz normal gebelerin bir anda yaşadığı sevinci bizler ne yazıkki taksitle yaşıyoruz 2011 yılında aynısını bende yaşadım tatlım keseyi görmeye gittiğim hafta keseyi görememişti doktorum kan tahlili yaptık kanımda artış süperdi 1 hafta sonra yine çağırdı bu sefer keseyi gördük ama 2 hafta geride dedi 1 hafta sonra tekrar gittik bu sefer kalp atışını aldık ama zayıftı 2 hafta sonrası kalp atışımız vardı ama doktorum çok umutlanma dedi yaşama şansı %25 demişti nitekim 2. ayında kaybettim bebeğimi hayatımın en kõtü zamanlarıydı kendimi suçladım hep neyi yanlış yapmıştım donmuş embriyolarım olmasına rağmen 2 yıl sonra anca cesaretimi toplayıp tekrar yaptırdım RABBİM 'İN izniyle kanda yine çıktıMerhaba arkadaşlar..forumu uzun zamandır takip ediyorum ve çoook fazla şey öğrendim.
Benim sıkıntıma gelince
7 kasımda 5.gün embriosu transferim yapıldı
11.gün kan testim 120 çıktı doktorm 2 hafta sonrasına keseler için randevü verdi,2 kese var ama biri sönmüş belli belirsiz bu büyük ihtimalle kendi sönücek dedi,diğer kese daha iyi içinde yolk saç oluşmuş fakat kese sınırlarını beğenmedim dedi ve 1 hafta sonrasına çağırdı.
Dün 2.görüşmemize gittik,gelişmemiş dediği kese de büyümüş ama içi tamamen boş,iyi olanasa doktorun deyimiyle "bozulmaya başlamış" ve henüz kalp atışı yok.cuma tekrar bakıcak olmazsa kürtaj olucakmışım.ne düşünmeliyim bilemiyorum.transferden 35 gün geçmiş kalp atmaması birdaha atmayacağı anlamına mı geliyor yani benim bebeğim ölü mü şuanölüyse keseler neden büyüyo?bilgisi olan varsa lütfen beni aydınlatın (
ne güzel inşallah beraber bekleriz ve güzel haberler alırız canım.senin çatlatma iğnen benimkiyle aynı mı canım? bana ovitella gibi bişey yazıyordu sonra vazgeçti buna döndü aralarında fark varmı ki biliyor musun?
cnm benim transferim pazartesi olmuştu cumadan önce yola çıkma dedilr.
iğnen ovitrelleyse kendin vur cnm
sen kalp atısını gördünmü cnm?
cnm çok yatma arada ge rahat ol.agrı da normal hala opudan kalma yerler agrıyo merak etme ben dik bile duramazdım hemen agrırdı.
Kasım 25 de transferim oldu ilk denemem hamileyim çok şükür rabbim hayirlisiyla kucagimiza almayi da nasip eder isteyen herkese hayırlı bir evlat verir inşallah
hayırlı olsun cnm cok sevindim senin sebeb neydi ve kaçıncı gün kaç hücreli kaç adet embriyo verlmişti sana cvp verirsen sevinirim
Evde dolanıyorum canım. Ama adet olacakmışım gibi arada ağrı giriyor, korkuyorumnormalde 13 ünde adet günüm, 17 si test günüm.
Allah razı olsun canim doktorlar herhangi bir sebep bulamadilar ama 4 yıllık evliyim hiç gebeligim olmamıştı 3.gün embriyosu 8 hucreliydi 2 adet transfer edildi ikiside tuttu mu yoksa biri mi tuttu bilmiyorum 7 gün sonra ultrasyonda öğreneceğiz 3 tanede embriyom kaldı onları da dondurduk rabbime şükürler olsun bu duyguyu taktırdı bizlere isteyen herkese hayırlı bir evlat verir inşaallah
kızlar bana bir akıl verin allah rızası için.ne yapçam bilmiyorum.dondurulmuş embriyo tedavisindeyim.dün adetimin 13. günü rahim kalınlığım 6.6 çıktı.doktorum istersen histeroskopi yapalım istersen tedaviye devam edelim diyor.ama bi sorun olduğunu düşünmüyorum da diyor.bana bırakiyor.anlamadım gitti.bu rahime ne olduda böyle oldu diyorum.kürtajdan şüpeleniyorum diyorum.sanmam kürtajın iyi yapılmış gibi gözüküyor diyor.ama istersen histeroskopi yapalım diyor.sanki paramın peşindeler gibi gelmeye başladı bana.güvenim çok sarsılmaya başladı.bu benim 3. dnemem aynı merkezde.ilki tuttu ama kalbni atmadı kürtaj oldum.2 denemde güvenimi yitirmeye başlamıştım.çünki tam 30 gün boyunca ilaç kullandım rahim ancak ve ancak 8 mm oldu oda en kalın yeri.tedavimi iptal etmediler.ve nitekim tutumadı.adet olmam gereken günde transfer oldum.şimdi son dondurulmuş embriyolarım ve son şansım.çünki maddi olarak sıfırdan başlamaya ne param ne takadim var artık.
doğru adımlar atmak zorundayım.doktorum kararı bana bırakıyor.2.de rahim kalınlaşmadığını biliyordu ve yüksek doz başlamadı ilaçlara.şimdi doz arttırdık.en başında yüksek doz versene.bilmiyorum ama bende artık karıştım ve karar veremiyorum.
canım transfer gününü saymıyorsun değil mi? sayılmaz çünkü. transferden sonraki gün 1 olur, 5 inde transfer olduysanız 6. günündesin....Canım moralini bozma erkendir herhalde. Bügün daha 7. Günümüz bide bizimki 3 günlük embriyolardan. İnşallah pozitif haberleri alacağız.
Merhaba tatlı anneler, nasılsınız? Dünden bugüne ne var ne yok diye okuyayım dedim bir saatimi aldı :) Topik olarak acayip gevezeyiz :) bugün opusu olan, transferi olan tüm kardeşlerime Allah'tan yardım diliyorum, inşallah herkes gönlündeki hayırlı ve sağlıklı evlatlara kavuşur. Ben hala beklemedeyim. Test tarihime bugünü saymazsak birde test gününü saymazsak 5 gün kaldı :) hepinizi öpüyorum.
Yukarda okudum yatmak gerekmiyormuş, bir arkadaşda vicdanımız rahat olsun diye yatıyoruz demiş. Aynen katılıyorum sizlere :) ben yatayım da sonra yatmadım da ondan mı olmadı bebeğim diye üzülmeyim. Dün ve bugün biraz ayaklanadım. Sürekli yatmıyorum, ayaklarımı uzatıp oturuyorum :) arada evde dolanıyorum. Ama benim dolandıkça kasıklarım ağrıyor, sizde de öyle mi oluyor?
Evde dolanıyorum canım. Ama adet olacakmışım gibi arada ağrı giriyor, korkuyorumnormalde 13 ünde adet günüm, 17 si test günüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?