2013 kasım aralık aylarında tüp bebek denemesi yapacaklar BURAYAAAA :)))

Kızlar benim kocam aceleci bugün illa test yap dedi, yaptım koca bir negatif bugün 8. Günüm. Saklıya kadar değişir mi bir şeyler acaba?

idrar testine güvenme lütfen. moralinide bozma. kan testinin zamanını bekle. pozitif düşün pozitif olsun inşallah...

Tüp bebekte 3. Tedavim. Gecen sefer transfer olmadı sadece progesteron hormonu yükseldiği için. Bu denemede herşey yolunda gitti çok şükür . 10 Aralık transferim oldu. 23 nde test günüm . Benim gibi tüp bebek yaptırmış tüm bekleyen arkadaşlara bol şans herşey gönlünüzce olsun .

İns cnmm benim agrilar gittikce artio heran adet olacam sanki

Cnm idrardaa cikmayabilir uzme sakin kendini bekle saliya cok.az kaldi hep birlikte hayirli haber vericez ins

idrar testine güvenme lütfen. moralinide bozma. kan testinin zamanını bekle. pozitif düşün pozitif olsun inşallah...

Valla canlarım pozitif düşünmeye çalışıyorum, Allah'tan hayırlısı bakalım. Sadece Rabbim isterse olur, bunun farkındayım. Ama moralim bazen bozuluyor, bazen sebepsiz yere yüreğim daralıyor, ağlıyorum. Allahım hepimizi anne olma mertebesine eriştin Ya Rabbim.

17 sinde sonucu alacak kimler vardı canlar? Ayşenur, nazarboncugu, sevgiaşk, ben başka kimler vardı hatırlayamadım?

Cnm banada sebepsiz yere huzun basio cok.normal uzmeyelim kendimiziki bebisler rahatca tutunsunlar

Canimm 17sinde hamis patlamasi olur insallahh kuzumm 1 arkadas daha vardi sanki uzun zamandir gorunmuyo bukezolsun du galiba arkadas

Cnm col sagol umarim.kimyasal degildir 17 sinde guzel bi sonuc alirmm bence kuzularin seninledir cnm ole dusun ben hep 3 kisi yasiorum.elim karnimda konusuorum onlarla la havle cekiorum karnimi sivazlayarak insan bi nebzede olsun rahatlio cnm sende yap

inşallah canım bu arada bende 1 tane kuzu var :) 4 tanede buzlukta :)
inşallah canım dr herşey normal bozmayın moralinizi demiş eşime arattırdım bugün adet ağrım var hafif hafifi iyiye işarettir inşallah inşallah seninde değerin kat kat olur ben sadece neden kasıklarımda batma yok diye taktım ilk 2 3 gün vardı hemde vajinaya doğru
ama şuan vajinaya doğru batma var çok hafif hayırlısı herşeyin akıntım geliyo adet olcam diye ödüm kopuyo gerçi adet içinde çok erken :44:

Canım ben toparlanamadım ama şimdi müthiş bir hırs geldi... sürekli araştırma yapıyorum doğal yolla ne yapabilirim diye.. Pre seed jel diye bir şey okudum, onu araştırıyorum. aynı zamanda bazı kürlerde yapmayı düşünüyorum.. Ben içicem ama eşim içer mi bilmiyorum.. Ona göre biz bu sayfayı kapattık. Bana söz verdi. Bir kez denedik. Olmadı, nasip buymuş.. (aslında bende onu ikna etmek için mecburen bir kez deneyelim olmazsa hayırlısı buymuş deriz diyordum, şimdi o da bu sözlerimi bana karşı kullanıyor) sürekli dua ediyorum. okumalarımı bırakmadım.. sadece birkaç gün ara verdim. şimdi devam ediyorum... hatim başlamıştım zaten tedavi sırasında ona devam ediyorum. Bebeğim gelene kadar da devam edeceğim inşallah.. Canım o dediğin şeyi hiç duymadım. Açıkçası bende merak ettim... Ben sakıncası olacağını düşünmüyorum... benzeri çok örnek gördüm daha evvel çevremde ama ben hiç denemedim.. Sen bir öğren sonra bana da ne yaptığını söylersen sevinirim.. Çok öpüyorum.. dua ile kal...

ben de deniyim canım... inşallah içer... benim araştırnma yaptığımdan onun haberi yok daha.. o sayfayı kapattı... bana sen hala oralardı mısın diyor... ben de kocaman bir EVET diyorum. Aramızda bu konuya yönelik başka bir konuşma geçmiyor.

BUgün Maca bitkisi diye bir şey duydum.. Sperm probleminde çok etkiliymiş... Onu da araştırıyorum.. Keçi boynuzunu da bu akşam alıcam.. sağlık için yemen lazımmış diyecem...:)))

Bendede yok cnm batma gecti onlar bel agrim yogun bugun

Bendede yok cnm batma gecti onlar bel agrim yogun bugun

hhmmmmm bende de arada adet ağrısı var belim zaten her zaman ağrıdığı için belfıtığından dolayı onu bilemiyom

ben bişey farkettim ama yumurta toplamadanmı acaba
göbek deliğimin altı kısmı sola doğru gerginlik ve bastırınca yada hafif arkaya doğru yatınca acıma var rahim orası mı acaba yada bebek ortayamı yerleşir sağamı solamı acaba
acaba neden kii :44:yeni farkettim

Son düzenleme:
Cnm banada sebepsiz yere huzun basio cok.normal uzmeyelim kendimiziki bebisler rahatca tutunsunlar

Canimm 17sinde hamis patlamasi olur insallahh kuzumm 1 arkadas daha vardi sanki uzun zamandir gorunmuyo bukezolsun du galiba arkadas

Aysenurcum üzmemeye çalışıyorum kendimi, az önce annem bana dedi ki kızım senin sağlığın herşeyden önemli, ben yanarım yavruma yavrum yanar yavrusuna dedi, öyle bi içim cız etti ki, ilk defa annelik neymiş onu hissettim sanki. Ben bebeklerim bana tutunsun sağlıklı olsun diye Rabbim e dua ediyorum, annem de önce kızımın sağlığı iyi olsun sonra torun gelir diyo :'( Allah ım sen bizlere altından kalkamayacağımız yük yükleme Ya Rab.

Nazarım sen deyince hatırladım arkadaşı nerelerde acaba? Onun durumu nasıl ki acaba?

İnşallah canım. Allah isteyen herkese nasip etsin. Çok teşekkür ederim...

Hanımlar bir sitede buldum bunu, alıntıdır. Yapanın emeğine sağlık.

stanbul Tp Bebek (Dr. Fuat Eserol) -- BETA - Gn Gn Tp Bebek Siklusu

Gün Gün Tüp Bebek Siklusu

1.gün : Gonadotropin tedavisi (menegon, puregon veya gonal-f) siklusun 1-3. gününde başlar.Bununla yumurtalıklarda çoğul follikül gelişimi sağlanır. Siklusun erken döneminde folliküller 2-4 mm civarındadır. Bu folliküllerde yumurtalar bulunmaktadır. Doğal bir siklusta her ay yalnızca bir follikül olgun bir yumurta geliştirir. Bu durumda ise yardımcı üreme teknikleri için birden çok yumurta üretilecektir. İlk 13-14 günlük dönem folliküler fazdır ve bu dönem yumurtaların seçilip olgunlaştığı dönemdir.

2-5.gün : Gonadotropin tedavisi devam eder. Birçok follikül harekete geçer ve büyümeye başlar.

6.gün : Gonadotropin tedavisi devam eder. Bu arada büyümeye başlayan birçok folikülün üretimi sonucunda da vücuttaki estradiol düzeyleri artamaya başlar. Progesteron düzeyleri düşüktür. Rahimde iç (endometrial) tabaka kalınlaşmaya başlamıştır. Endometrial tabaka 3 mm kalınlıktan, implantasyon öncesi 8-12 mm kalınlığa kadar ulaşır.

7.gün : Gonadotropin tedavisi devam eder. Bu günlerde öncü folikülün 12-14 mm civarına ulaşması beklenir.

8.gün : Gonadotropin tedavisi devam eder. Foliküllerin seçilme dönemi sona ermiştir. Folikül büyümeye devam ederken folikülün olgunlaşma dönemi başlamıştır.

9-10.gün : Gonadotropin tedavisi devam eder. Gelişmekte olan foliküller büyümeye devam eder.

11.gün : Folliküller nerdeyse olgunlaşmış durumdadır, estardiol seviyeleri en üst düzeylere ulaşmıştır. Rahimde endometrial tabaka kalınlaşmaya devam eder. Önde giden foliküller 17 mm yi aştığı zaman HCG (pregnyl) uygulanır. Bu sayede gelişen foliküllerin olgunlaşmasındaki son aşama tamamlanır. HCG uygulamasında 34-36 saat sonra yumurta toplama işlemi programlanır.

12.gün : Folikül ve yumurtalar toplanmadan önceki olgunlaşma basamaklarının son dönemlerini geçirmektedir.

13.gün : Yumurtlama gerçekleşmeden, labaratuvarda döllenmek üzere uzun bir iğne ile foliküllerdeki yumurtalar aspire edilir. Labaratuvarda yumurtalar ve spermler embriyo geliştirmek amacıyla bir araya konurlar. Her yumurta 50.000 sperm ile birlikte inkübe edilir. Bu işlem IVF-in vitro fertilizasyon (tüp bebek) denir. Eğer sperm sayısı az ise yumurtalar İCSİ-intra sitoplazmik sperm injeksiyonu (mikroenjeksiyon) yöntemi ile döllendirilir. Döllenmeyi hızlandırmak amacı ile her yumurtanın içerisine bir sperm enjekte edilir. Eğer döllenme gerçekleştiyse inkübasyondan 12-18 saat sonra gözlenebilir. Yumurta toplama günü veya ertesi günü progesteron tedavisine başlanır. Progesteron endometrial tabakanın atılmasını, dökülmesini önleyerek implantasyonun olmasına ve gebeliğin devamına olanak tanır. Progesteron düzeylerinin artmasıyla endometriumda luteal faz başlamaktadır.

14.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Laboratuvarda döllenma teyid edilir. 24 saat sonra da döllenen yumurta iki hücreli bir embriyo haline gelir.

15.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Laboratuvardaki 2 hücreli embriyo tekrar bölünerek 4 hücreli bir embriyo halini alır.

16.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Ebiyo 8 hücreli olmuştur. İki veya üç embriyo rahime yerleştirilir. Bazı vakalarda embriyo transferi blastosist aşamasında, yani siklusun 18-19. günlerinde gerçekleştirilir.

17.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Rahimde hücre bölünmesi devam eder, 16, 32 ve ardından 64 hücreli morulla halini alır.

18.gün : Progesteron tedavisine devam edilir.

19.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Progesteronla desteklenen endometrium siklusun 19. günü 8-12 mm kalınlığa ulaşmıştır.

20.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Uterus (rahim) içerisinde birçok hücreden oluşan blastosist, çevresinde zona pelisuda adı verilen kabuktan sıyrılarak implantasyona hazır hale gelir. Bu aşamada artık blastosist uterusun endometrial tabakasına yerleşmeye hazırdır. Embriyo endometriuma yapışmadan önce uterus içerisinde 4-5 gün yüzebilir, hücreler ise bölünmeye devam etmektedir.

21.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Embriyo rahmin endometrial tabakasına implante olur. Embriyonun en sık implante olduğu noktalar rahmin üst ve arka bölümüdür.

22.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Estrojen düzeyleri ikinci defa en yüksek seviyeye ulaşmıştır. Progesteron düzeyleri de en yüksek seviyededir. Embriyonun dış yüzeyinde bulunan özel hücreler artık endometriumu invaze etmeye başlamıştır. Embriyo implante olmaya başlamıştır.

23.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Embriyo endometriuma yarı yarıya gömülmüş durumdadır. Embriyoda iki tip özel hücre bulunmaktadır. Plasentayı (bebeğin eşi) oluşturacak olan trofoblastlar ve fetüsü (bebeği) oluşturacak "inner cell mass" yani iç hücre kitlesi.

24.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Embriyo uterusun endometriail tabakasına tamamen gömülmüştür. Endometriumun yüzeyinde gözlenen tıkaç bize embriyonun implante olduğu noktayı göstermektedir. Uterus içerisindeki diğer blastosistler implantasyon özelliğine sahip değildir. Birçok vakada birden fazla embriyo transfer edilir ancak bunların hepsinde gebelik oluşmaz, çünkü bunların gelişimi durur ve endometriuma implante olmaz.

25.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. İmplante olmuş embriyoda daha da fazla sayıda hücreler oluşmaktadır. Plasenta "human chorionic gonatotropin" yani insan koryonik gonadotropini salgılamaya başlar. Bu hormon korpus luteumu destekleyerek korpus luteumun progesteron üretimini sağlar. Progesteron ise endometrial tabakanın bütünlüğünü ve devamlılığını sağlar.

26.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. İmplante olmuş embriyoda hücre bölünmesi devam etmektedir. Korpus luteum tarafından üretilen progesteron endometriumun dökülmesini önler.

27.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. İmplante olmuş embriyoda hücre bölünmesi devam etmektedir.

28.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. İdrar veya kanda "human chorionic gonadotropin" in belirlenmesi gebeliğin sağlandığını gösterir. Gebelik tesbit edildikten sonra progesteron tedavisine 10-12. haftaya kadar devam edilir. Bu haftadan sonra plasenta tarafında üretilen progesteron gebeliğin devamını sağlayacaktır.

arkadaşlar bu clexane iğneyi yapyığım yerden sürekli kan gelmiş bugün zıbınım hep kan olmuş şimdi pamukla üstüne bastırdım... aranızda böyle olan oldumu nolur yardım edin çok korkuyorum niye böyle oldu.... yarın test günüm

Merhaba Rabbim yar ve yardımcınız olsun aynı kaderi paylaşıyoruz hepimiz mesajlarınızı okuyunca yazmak istedim bize bunu nimeti verecek olan Rabbim hatim okuman çok güzel allahım kabul etsin bende duyduğum şeyleri okuyorum sizinlede paylaşmak istedim 21 tane hurmaya hergün bir tanesine okunacak Meryem süresi 21gün sonunda her sabah aç karna birer tane yenecek yine Meryem süresini bekar bir bayan cuma günü ezan ile sela arasında niyetine sizi alıp okuyacak dua ile Rabb'imize sığınaktan başka elimizden birşey gelmiyor o canı verecek Rabbim inş tez zamanda yüzünüzü güldürsün iyi akşamlar

Rabbim bu soğuk ve karla birlikte tedavi gören arkadaşlarıma yardım eyle...Allah yardımcımız olsun...dua ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…