canım mini tüp bebek yapanların topiğinin linkini atmıştım, ben henüz kör cahilim bu konuda, ordakiler daha çok şey bilir, belki yazmışlardır da
benden de istemediler de ben rapor çıkarmayı planladığımdan ve fakültede işlemler uzun sürdüğünden özelde kendim yaptırdım. bi de sadece fsh yeterli bilgi vermiyor diye okuyunca biraz umutlandım, acaba mı belki de yoktur öyle bi şey diye. 180 tl ye yaptırdım özel klinikte.1 haftada aldım sonucu. zaten erken menopozda kaliteler düşüyor birde dozlar bizlerde biraz yüksek 375 doz kullanmıştım mesela ben lucrinden sonra şu an adını hatırlayamadığım yumurtlıyım diye verilen iğneyi.doktorum yurt dışında en fazla 300 kullanıldığını söylemişti ama benim yumurtalar tepki vermediğinden dozu arttırdı. 8-9 tane ölçü alıyorlardı ama sadece 3 tanesi dolu çıktı. doktor da ilacın dozundan olabilir dedi. buna dayanarak evet var demekki diyebiliyorumAlfabe,amayaa
Kizlar ben 37yasindayim siz bunlari yazinca testlerimi kontrol ettim amh bakilmamis bende.ama raporda rezerv azligi diyor,ben yastan diye dusunuyordum.1yil once asilama icin klomen hap kullandigimda 4-5yumurta olusurken,2ay once bence yuksek doz ignelerle 5yumurta olustu.demek ki gercekten bende rezerv azligi var.embriyo kaliteliydi bildigim kadariyla ama bu igneler cok mu etkiliyor acaba?
hoşgeldin tatlım topiğimize :) bizde senden bahsediyoduk..... daha doğrusu mini tüp bebekten kou sana geldi, alfabe sayesinde.... öncelikle gözün aydın, hamilesin bildiğim kadarıyla, Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin... arkadaşlar seni soru yağmuruna tutsun, benim çıkmam gerek.... sonradan okuycam ben... öpüyorum hepiniziiiii
Anladim canım bende iğne kullanicamda o yüzden merak ettim
inşallah çünkü 1 yıl önce fsh ım 6 nasıl bu kadar yükseldiğini bende anlamadım şimdi 17,44çok tedirginim 1 hafta dediler sonuç içinde nasıl bekliycem bilmiyorum :2:
Canım benim, amh 1 in üstünde iyi kabul ediliyor. Bir de dr sana yumurta rezervin konusunda bir şey söyledi mi ki canım. Ama bana kalırsa çok fazla ara verme canım. Çünkü biliyorsun yumuta kalitesi 30 dan sonra düşmeye başlıyor ve 35 den sonra bu düşüş çok daha hızlı oluyor. Elini çabuk tut canım.canım benim yaşım 36 amh' ım 1,4 normal midir ki? şu mini tüp bebek kafamı karıştırdı. ben tüpbebeğe ankaraya gidip geldim. Muğladayım eğer İzmir olursa daha yakın bana ama minisi bana uygunmu acaba
Benim kısa protokolde 1 denemde 6 tumi 2. Denemede 4 yumi toplandı mini tüp bebekte nasıl olacak bilmiyorum daha tedavideyimKısa protokolde kaçar yumi olmuştu sizin? Merak ettiğim için soruyorum, benim en fazla 3 yumi toplanabildi şimdiye kadar yüksek dozda ilaçla. Minide ne kadar olur merak ediyorum. Sonuçta çok az ilaç alacağız. Ama kaliteli döllenen 1-2 yumi olsa yeter.İnşallh Allahım, bu mini tüp olayına epey gönül verdim ve olacağına inanıyorum nedense. Bakalım artık hayırlısı.
Kuzummsenin amh iyi gözüküyor doktoruna görüş en doğrusunu doktorun karar verirkızlar tüp bebeğe başlamadan hemen önce benim amh 1,4 fsh da 8 çıkmıştı. şimdi normal yolla deniyorum ama şayet olmaz ise sizce mini tüp bebek olur mu? yani mini tüp bebek bana uygun mu? mini tüp bebeği anlamadım okudum ama.
Doğru diyosun canım hemen diğer tedaviye odaklanıyoruz 4 yumide kısa protokol uygulandı 4 yumiden sadece 2 si döllendi orta kalite 4 hücre transfer oldu malesef negatifti kalitelimyumi elde etmek için mini tüpe başladık Perşembe kontrol var Cumartesi opu olabilir bende acemisiyim valla ilk kez deniyorumBen 4 kere Egede negatif alan birisi olarak, Israel Beye kaç kere şans veririm bilmiyorum ama, olmazsa spermden şüphe edeceğim ve İstanbul Memoriala gideceğim yaz tatilinde. Bakalım artık hayırlısı diyorum. Ama ir merkezde çok fazla kalmanın çok anlamı olmadığını düşünüyorum.
Sen de benim gibisin,daha birine başlamadan bir sonrakini düşünüyoruz artık. İnsan bir kere negatif aldı mı hep o riski taşıyor aklının bir kenarında. İnşallah gerek kalmaz canım ve bu tedavinde alırsın bebğini kucağına.
Bu arada senin epey yumurtan olmuş. Amh neden düşük acaba? 4 yumi elde ettiğinde de mini tüp mü uygulanmıştı? Eğer öyleyse çok iyi.
Canım benim merkez 2. Denemeyi orda yaptım diye indirim yaptı 3500 ilaçlar daha fiyatı çıkmadı habire eczaneden alıyoruz tedavi sonunda ödeme yapıcaz ama 200 den daha fazla BUndada menapur vuruyorsun okadar az tutmazİşte o iğneler yumurta kaliitesini düşürüyor canım. Bu arada diğer topiclerden aldığım bilgiye göre Kent hastanesinde mini fiyatı 1750 dolarmış. İlaçlar da 150-200 TL arası tutuyormuş. Mini tedavisindeki diğer arkadaşlardan aldım ben de bilgiyi. Melindacığım, senin merkezde nedir fiyatlar, bilgi verir misin canım?
Artı, benim profilimden arkadaşlarım arasında Alisalis var. O bir buçuk yıldır mini tedavisi oluyor. Bu konuda oldukça bilgili. Ondan bilgi alabilirsiniz bu konuda. Bana çok yardımcı oldu sağolsun.
Izmir sana daha yakın kuzum yadına göre bence iyi ben 30 yaşındayım 0,6canım benim yaşım 36 amh' ım 1,4 normal midir ki? şu mini tüp bebek kafamı karıştırdı. ben tüpbebeğe ankaraya gidip geldim. Muğladayım eğer İzmir olursa daha yakın bana ama minisi bana uygunmu acaba
Canım amh a da baktırsana. Zaten rezerv azlığı da yaşa bağlı, amh düşmesi de. İlaçlar evet çok etkiliyor canım. Hatta tüp bebekte ilaç kullanımı diye google da aratırsan ilaç kullanımının yumurta kalitesini düşürdüğünü görürsün. Sen hamile kaldın en azından. Bir daha kalabilirsin eminim. Ama daha önceki mesajımda Selen'e de yazdığım gibi artık elimizi çabuk tutmakta fayda var. Ben de 1 ocakta 38 oldum bu arada.Alfabe,amayaa
Kizlar ben 37yasindayim siz bunlari yazinca testlerimi kontrol ettim amh bakilmamis bende.ama raporda rezerv azligi diyor,ben yastan diye dusunuyordum.1yil once asilama icin klomen hap kullandigimda 4-5yumurta olusurken,2ay once bence yuksek doz ignelerle 5yumurta olustu.demek ki gercekten bende rezerv azligi var.embriyo kaliteliydi bildigim kadariyla ama bu igneler cok mu etkiliyor acaba?
kızlar selam
ben alfabenin bahsettiği alisalis.. mini tüp ile ilgili yaşadıklarımı mini tüp ile ilgili topiğimden izleyebilir , sorularınızı özel mesajla da sorabilirsiniz. hepinize kolaylıklar ve bol yumurtalı günler diliyorum ve hepiniz en kısa zamanda böyle olun inşallahhhh
Canım sende mini tüp yaptırmışsın bende suan mini için tedavideyim kullandığın ilaçları yazarmısın :26:
Canım hoşgeldin. Rezerv azlığı olan epey bir kişi var gördüğüm kadarıyla. Bu konuda en bilgilimiz sensin. Hepimiz bu konudaki bilgilerine ihtiyaç duyacağız.
Kızlar işin üstadı geldi, ben aradan çekiliyorum artık. Yarın erken kalkacağım. Hepinize iyi geceler.
Canım ben klomen içtim menapur vurdum son kontrolde cetrotide verdi Perşembe kontrol var sanırım o gün çatlatma iğnesi verir Cumartesi opu olabilir dedi ama benim ilaçlar 200 Lirayı geçmiştir sadece cetrotide tanesi 113 lira Filandı kaç yumurta toplandı kaliteleri nasıldı :26:Kusura bakma cok sordumcanım adetin 3.gününden itibaren serophone hap içiyorsun, 8.günden sonra folikül ölçümüne gidiyor ve e2,lh ölçülüyor, duruma göre merional iğne, cetrotide iğne oluyor, toplamda 2,3 bazen 4 olabilir. birde çatlatma iğnesi oluyorsun, aynı anda endol hap içiloyor o kadar, maliyeti de 200 tl gibi oluyor. sen neler kullandın.
estağfurullahhh, hepimiz ilgili konuda üstad oluyoruz tatlım.
iyi akşamlar kızlar nasılsınız??
Birkaç gündür giremiyorum iş yerinde nette sıkıntı var yapılandırma yapıyorlar. Akşamları da ev işleri malum...
Ayrıca düşükten sonra çok fena grip oldum. İki gün işten eve gelince bayılmışım resmen. Birde migren mücadelesi işte.
Hepinizi çok özledim.
Kalbimdesin nasılsın canımmmm. yarın büyük gün meraktan ölüyorum. Kuzum sen hamilesin... Her aklıma gelişinde sana dualar ediyorum. Rabbim sağlıklı bir hamilelik geçirmeni ve bebişini/ bebişlerini sağlıklı kucağına almanı nasip eder inşallah.
Melindam3535 canım nasıl gidiyor umarım herşey yolundadır. Rabbim yardımcın olsun.
omersevinc,yeliz,cicibebe,bebek,neşe77, alfabe, nazan.e,ssofya, nazarboncuk,sevgiaşk,hatibulut, muge07,nihal,ozthebee,monica,amayaa ve ismini diğer arkadaşlarım
opu transfer ve beklemede olan herkese sabırlar diliyorum rabbimden. Hamilelere de Rabbimin sağlıkla kucağına vermesini diliyorum.
canım ne kusuru yarın test günüm belki pozitif çıkacak ilk kutlayan sen olmuş oldun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?