2013 kasım aralık aylarında tüp bebek denemesi yapacaklar BURAYAAAA :)))

Alfabe,amayaa
Kizlar ben 37yasindayim siz bunlari yazinca testlerimi kontrol ettim amh bakilmamis bende.ama raporda rezerv azligi diyor,ben yastan diye dusunuyordum.1yil once asilama icin klomen hap kullandigimda 4-5yumurta olusurken,2ay once bence yuksek doz ignelerle 5yumurta olustu.demek ki gercekten bende rezerv azligi var.embriyo kaliteliydi bildigim kadariyla ama bu igneler cok mu etkiliyor acaba?

benden de istemediler de ben rapor çıkarmayı planladığımdan ve fakültede işlemler uzun sürdüğünden özelde kendim yaptırdım. bi de sadece fsh yeterli bilgi vermiyor diye okuyunca biraz umutlandım, acaba mı belki de yoktur öyle bi şey diye. 180 tl ye yaptırdım özel klinikte.1 haftada aldım sonucu. zaten erken menopozda kaliteler düşüyor birde dozlar bizlerde biraz yüksek 375 doz kullanmıştım mesela ben lucrinden sonra şu an adını hatırlayamadığım yumurtlıyım diye verilen iğneyi.doktorum yurt dışında en fazla 300 kullanıldığını söylemişti ama benim yumurtalar tepki vermediğinden dozu arttırdı. 8-9 tane ölçü alıyorlardı ama sadece 3 tanesi dolu çıktı. doktor da ilacın dozundan olabilir dedi. buna dayanarak evet var demekki diyebiliyorum

bu arada benimde emriyo için iyi kalite demişlerdi ama 2.gün transfer yaptılar. hiç araştırmadan ne dedilerse yaptım. şimdi olsa 2. gün transfer istemem mesela. en az 3. gün olmalı diye düşünüyorum

hoşgeldin tatlım topiğimize :) bizde senden bahsediyoduk..... daha doğrusu mini tüp bebekten kou sana geldi, alfabe sayesinde.... öncelikle gözün aydın, hamilesin bildiğim kadarıyla, Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin... arkadaşlar seni soru yağmuruna tutsun, benim çıkmam gerek.... sonradan okuycam ben... öpüyorum hepiniziiiii

kızlar selam

ben alfabenin bahsettiği alisalis.. mini tüp ile ilgili yaşadıklarımı mini tüp ile ilgili topiğimden izleyebilir , sorularınızı özel mesajla da sorabilirsiniz. hepinize kolaylıklar ve bol yumurtalı günler diliyorum ve hepiniz en kısa zamanda böyle olun inşallahhhh

amayaaacığım, kalbimiz ne temiz karşılıklı, aynı anda yazmışız. yok canım henüz hamile değilim, bizim sürekli takıldığımız 40 yaş topiği var, orada totem yaptım,hatta hep beraber yaptık uğur getirsin diye. şu an o topicte hemen herkes hamile..... benim 1 negatifim var, hatta 2 ama ben ilkini saymıyorum, çünkü endometrium ççoook ince iken transfer olmuştum (myom ameliyatı yüzünden). ve negatif oldu tabii.. ama ben saymıyorum, kasım ayında da bir embryo transferim var, onda kimyasal gebelik yaşadım, inşallah üçüncü de (hatta ikinci diyelim biz ona) olacak, şu an 2 adet donmuş embryom var, birkaç tane daha olursa iyi olur diye miniye devam ediyorum... hepinizi öpüyorum.

inşallah çünkü 1 yıl önce fsh ım 6 nasıl bu kadar yükseldiğini bende anlamadım şimdi 17,44 çok tedirginim 1 hafta dediler sonuç içinde nasıl bekliycem bilmiyorum :2:

Evet canım, geç çıkıyor. 1 Haftayı bile geçebilir sonucun gelmesi. Ama fsh oynak bir şey. Bazılarının amh bile değişiyormuş. Amh çok düşük olup ta normal şekilde gebe kalanlar var. Hele fsh a hiç takılma canım. Stres bile etkiliyor fsh ı. Benim amh düşük çıkınca hem Türk hem yabancı sitelerden epey bir araştırmıştım bu konuyu. Dedim ya amh düşük olup doğal gebelik oluşanlar bile var.Ama inşallah seninki yüksek gelir. Bence fsh yükselme sebebi çikolata kistin olabilir.Onun tedavisi yapılıyor mu peki canım?

Slm kızlarrrrrrr bende bu ay başlıyorum tüp bebeğe Acıbadem Şahin beye gidiyorum.başka gidenarkadaşlar varmı aranızda????

Canım benim, amh 1 in üstünde iyi kabul ediliyor. Bir de dr sana yumurta rezervin konusunda bir şey söyledi mi ki canım. Ama bana kalırsa çok fazla ara verme canım. Çünkü biliyorsun yumuta kalitesi 30 dan sonra düşmeye başlıyor ve 35 den sonra bu düşüş çok daha hızlı oluyor. Elini çabuk tut canım.

Benim kısa protokolde 1 denemde 6 tumi 2. Denemede 4 yumi toplandı mini tüp bebekte nasıl olacak bilmiyorum daha tedavideyim
Kuzummsenin amh iyi gözüküyor doktoruna görüş en doğrusunu doktorun karar verir
Doğru diyosun canım hemen diğer tedaviye odaklanıyoruz 4 yumide kısa protokol uygulandı 4 yumiden sadece 2 si döllendi orta kalite 4 hücre transfer oldu malesef negatifti kalitelimyumi elde etmek için mini tüpe başladık Perşembe kontrol var Cumartesi opu olabilir bende acemisiyim valla ilk kez deniyorum
Canım benim merkez 2. Denemeyi orda yaptım diye indirim yaptı 3500 ilaçlar daha fiyatı çıkmadı habire eczaneden alıyoruz tedavi sonunda ödeme yapıcaz ama 200 den daha fazla BUndada menapur vuruyorsun okadar az tutmaz
Izmir sana daha yakın kuzum yadına göre bence iyi ben 30 yaşındayım 0,6

Canım amh a da baktırsana. Zaten rezerv azlığı da yaşa bağlı, amh düşmesi de. İlaçlar evet çok etkiliyor canım. Hatta tüp bebekte ilaç kullanımı diye google da aratırsan ilaç kullanımının yumurta kalitesini düşürdüğünü görürsün. Sen hamile kaldın en azından. Bir daha kalabilirsin eminim. Ama daha önceki mesajımda Selen'e de yazdığım gibi artık elimizi çabuk tutmakta fayda var. Ben de 1 ocakta 38 oldum bu arada.

Canım sende mini tüp yaptırmışsın bende suan mini için tedavideyim kullandığın ilaçları yazarmısın :26:

Canım hoşgeldin. Rezerv azlığı olan epey bir kişi var gördüğüm kadarıyla. Bu konuda en bilgilimiz sensin. Hepimiz bu konudaki bilgilerine ihtiyaç duyacağız.
Kızlar işin üstadı geldi, ben aradan çekiliyorum artık. Yarın erken kalkacağım. Hepinize iyi geceler.

Canım sende mini tüp yaptırmışsın bende suan mini için tedavideyim kullandığın ilaçları yazarmısın :26:

canım adetin 3.gününden itibaren serophone hap içiyorsun, 8.günden sonra folikül ölçümüne gidiyor ve e2,lh ölçülüyor, duruma göre merional iğne, cetrotide iğne oluyor, toplamda 2,3 bazen 4 olabilir. birde çatlatma iğnesi oluyorsun, aynı anda endol hap içiloyor o kadar, maliyeti de 200 tl gibi oluyor. sen neler kullandın.

estağfurullahhh, hepimiz ilgili konuda üstad oluyoruz tatlım.

kızlar rezervi az olanlar veya klasik tüp bebekte kalitesi düşük yumi olanlar mini tüp tedavisini mutlaka denemeliler. bu biraz sabır işi, heray bir,kaç tane yumi oluyor . benim en fazla 3 yumim döllenmişti, o yüzden klasikdeki gibi 10,15 yumi beklemeyin yani. gerçi klasik tüpde çok yumi alınıp boş çıkıyor veya kalitesi düşük oluyorsa da anlamı yok zaten. mesele ben bugüne kadar hiç döllenmeme veya dondurulmuşun çözünmesinde Allaha şükür bir problem yaşamadım. en iyi kararı araştırmalarınızla sizler vereceksiniz..

Canım ben klomen içtim menapur vurdum son kontrolde cetrotide verdi Perşembe kontrol var sanırım o gün çatlatma iğnesi verir Cumartesi opu olabilir dedi ama benim ilaçlar 200 Lirayı geçmiştir sadece cetrotide tanesi 113 lira Filandı kaç yumurta toplandı kaliteleri nasıldı :26:Kusura bakma cok sordumIlk mini tüp yaptırıyorumda

Canım bizde seni özledikkk hem de çoook...selen senin o kadar güzel bir kalbin varki inanıyorum allahım seni çok bekletmeden yavrunu kucağına vericek bizde burdan seninle beraber kutlama yapıcaz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…