2013 kasım aralık aylarında tüp bebek denemesi yapacaklar BURAYAAAA :)))

evet canım seninle aynı merkezdeyiz.valla herşey güzel giderken çok ümitlenmiştim ben ama nasip kısmet olmadı. Rabbim hepimize tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. donmuş transferinde bir farklılık yaptılar mı? progestan yerine iğne vb. ben rahim filmi felan çekinmiştim zaten bir sorun yok. ama çok detaylı araştırma yapılmadı tabi genetik tarama,kan pıhtılaşması vb.sen bunları yaptırdın mı? Ne gibi testler yaptın tutmadığını öğrenince?

cnm gecmis olsun inss dondiriklerin yuzunu guldursun cnm

amin canım inşallah

bende dün ağladım ağladım bugün biraz daha iyiyim işe döndüm. dün ilaçları kestim ama sızıntı şeklide adet oluyorum daha tam başlayamadı zaten 8.günden beri olmaya çalışıyormuşum demek ki.Rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin. Bu adetimle değil bir sonrakiyle donmuş tedavisine başlayacağım Rabbim onda nasip eder inşallah. Bu arada tutunmasıyla alakalı progestan değilde iğne kullanılsa daha mı iyi olur bilgin var mı?

kalinkam ;

canım benim hiiç sıkma canını bende yıllardır troid hastasıyım sürekli ilaç kullanıyorum 3 4 haftada bir kan verip kontrol ettiriyorum benim drumda değer 2,5 ve altı olması iyi bizim için dedi ilaçla düzene giriyor ama ilaç kullanman lazım
canını sıkma dr a git ve ilacını kullan hiç bişey olmaz ALLAH ın izni ile

kızlar nasılsınız bakemm herkes iyidir umarım ben işlerden başımı kaldıramıyorum

Son düzenleme:

canım arkadaşım bu mesajı şimdi okudum... Öncelikle tedavin tekrar hayırlı olsun, sağlıklı bir bebekle sonuçlansın inşallah. Benim doktorum da benden tsh baktırmamı istemişti benim de 4,5 çıkmıştı. Gebelikte istenen değerin üstünde diye sabah aç karnına 1 tane aldığım "eu...." diye bir ilaç verdi. (bir de şeker yüklemesi yapmışlardı, insülin direnci var mı diye. Yokmuş ama uzun süreli açlıklarda kan şekerim çok düşüyor ve dengelenemiyormuş. Bunun için de bir ilaç verdi.) Ben de o zaman anladım ki aniden acıkmam ve açken kanın beynime sıçraması, çok ciddi sinirlenmem hep bundanmış. Tedavi boyunca bu ilaçları hiç kesmedim, hala da kullanıyorum. Faydasını da görüyorum. Neden bu kadar uzattım? Moralini bozmana gerek yok demek için, gebeliğe engel bir durum değil bu. Bir tane ilaçla kontrol altına alınıyor, hayatına devam ediyorsun. Lütfen üzülme. Doktor bugün zaten içini rahatlatacaktır. Geçmiş olsun tatlım , bana da haber ver doktordan sonra olur mu? Öpüyorum.

Ayy akşam kulaklarım çınlıyordu, meğer nazan beni anmış :))
Ben de bir an önce başlamak istiyorum ama bir yandan da tereddüt ediyorum; hani 2-3 ay vücudu dinlendirmek lazım diyorlardı? Bizim kızlar patır patır her ay deneme yapıyor? :))
Gerçi bizim gibi kürtaj yaşayanların sanırım en az 2 ay beklemesi şart Ama başarısız tüp bebek denemelerinde üst üste denemenin faydası ya da zararı olur mu, fikri olan varsa beni aydınlatabilir mi?

Doğru diyosun kuzum sayılı gün çabuk geçer İnşalllahhh sonu güzel olsun

canım bende hiç ara vermeden başlayacaktım, hatta başladım bile denilebilir.... ilk tedavimde negatif aldıktan sonrak ilk adette aradım, sonra kontrole gittim ve ilaçlara başladım dondurulmuş için, transfer günü geldi çattı ama çözülmedi. neyse ilaçları bıraktım regl oldum, aradım 2 hafta sonra kontrole gittim bir hafta sonra 3. kez ilaç kullanmaya başladım ama bir hafta kadar ilaç kullanmaya devam ettim, kontrole gittiğim de miyomlarımın tehlike arz etmeye başladığı fark edildi ve ameliyat oldum. sonra da ameliyat oldum... derken hiç ard arda tedavi olamadım şekerimmmm :))))) inşallah bu konuda fikri olan vardır ben de merak ediyorum. gerçi benim de ameliyattan sonra beklemek gerekti ama sonrası yada öncesi doğrumuydu merak ediyorum

Bu konuda da doktorlar arasında iki farklı görüş var anladığım kadarıyla amayaacım... Kimileri vücudun ilaçların etkisindeyken hız kesmeden deneyelim diyor, kimileri de bedensel ve ruhsal açıdan bu kadar yüklenmeyelim bir mola verelim diyor. Senin durumunu -ve aslında her birimizin durumunu- düşününce de ben "her şeyin başı kısmet" diyorum :)

o zaman ben de bu konuda sana katılıyorum şekerimmm

ALLAH saglicakla kucagina almayi da nasip etsin.haftaya persembe bizde duyacagiz insALLAH

ben sadece progestan kullandım bu sefer başka ilaç kullanmadım.karyotip analiz dediğini kim istedi?mthfr c677t-faktör 2-faktör-5 mthfr 1298c-protein s-protein c-b12-folik asit testlerini de merkez mi istedi ve nerede yaptırdın?bende donmuşa başlamadan önce yapacak bişey varsa yapayım diyorum.rahim filmimde benim de sorun yok.histeroskopi çekilmedi ama. şubat 17 de 2.adeti olurum tekrar başlayacağım inşallah canım.bu sefer güzel haberler alırız ve yüzümüz güler inşallah

Son düzenleme:
kızlar yarın 10. günüm kan testi yaptırıcam. Dua edin bana. opuyorum hepinizi. Allahım iyi haberler vermeyi nasip eder inşallah
cnm inss yarin senin icn bayram olsun cnm inss guzel haberle gel cnm

Cnm gozun aydi allah sagsalim kucagina almayida nasip etsin cnm

canım iki deneme başarısız olduğunda doktor istiyo pıhtı ve karyotip analizi ama benim ikinci kimyasal olunca doktor üçüncü dondurulmuşuda deneyelim ondan sonra araştırma yaparız dedi yani ilk deneme başarısız olunca istemiyolar bunu sebebide teste gönderdikleri hastaların 100 de sadece 2 sinde sorun çıkıyomuş yani genelde bu testler yapılsada çoğunlukla temiz çıkıyo buda devlete çok paralara mal oluyomuş... yaptıracak olduğun zaman kartal araştırma genetik bölümünden hem kendin hem eşin için randevu al tüp doktorun zaten istek kağıdı yazıyo onu genetik doktoruna veriyosun durumunu anlatıyosun ordanda laboratuvara gidip kan veriyosun genetik doktoru ekstradan teste ihtiyaç duyarsa onlarıda yaptırıyo karyotip analizi bitek orası yapıyo diye biliyorum ALLAH kolaylık versin canım senin doktorun kim... kaç tane dondurulmuşun var peki canım inşallah bu denemede bebeğine kavuşursun...

sağol canım bilgilendirdiğin için. Amin Rabbim hepimize kolaylık versin inşallah.

Benim doktorum Alev Hanım sanırım seninki de oydu yanlış hatırlamıyorsam

2 tane donmuşum var.Biri 5.gün diğeri 6.gün donduruldu.

günaydın canım; evet aynı merkezde devam edicem, soranusta.... sen nerde devam edeceksin?

selam kızlar aylar önce girmiştim bu topiğe...açılmasını 4 gözle beklemiştim.tüp bebek yolunda herşeyimiz hazırdı bizim kızlar...
tahlilllerimiz olmuştu,ilaçlarımız alınmıştı raporumuz çıkmıştı rahim filmi herşey tastamamdı dört gözle adetimi bekliyoduk o ay bir an önce olsam da ilaçlarıma başlasam diodum.doktorum aralık sonuna doğru transferin olmuş olur demişti.bir önceki ay aşılama tedavisi olmuştum kistler çok arttığı için yumoşlar çatlatılamadan yarıda bırakıldı ve ondan önceki ayda,artık aşılamada bekleyiş umudum bile yoktu onca iğneler onca eziyetler sonra hep hüsran...tam 3 kez aşılama tedavisi gördüm ilkinde ise tuttu sevincini 3 gün yaşayabildim ve düşükle sonuçlandı...ondan bir önceki yıl ise hamile kalabilmiştim ama bebeğim 3.ayında bana veda etmişti...
son adet tarihim 9 ekim oldu benim,8 kasım geldiğinde hala olamadım diye gözyaşı döktüm çıldırmak üzereydim kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş ya tamda öyle oldu benim.o gece eşimin kollarında ağlayarak sabah ettim nolur benimde olsa minicik yavrum onu sımsıkı sarsam diye.etrafımda herkes hamileydi ama benim olmuyordu doktorlarda tek yol tüp bebek demişlerdi...bense geciken adetimi hiç bebişe yormadım o ay çünkü OLMUYORDU bizim umutlar çoktaan son bulmuştu ama ağrılarım olunca annemin zoruyla test yaptım ve gözlerime inanamadım çığlık ata ata ağladım 9 kasım sabahı...çok şükürki 16.haftama kadar geldim kızlar rabbim nasip ederse bir erkek evlat bekiyoruz.o benim mucizem oldu şimdi her gece tüm olmayanlar için rabbime yalvarıyorum bu güzelliği nasip etsin herkese diye.
kızlar siz siz olun hiçbir zaman umudunuzu kaybetmeyin allahın nimetlerini ne zaman sunacağı hiç belli olmuyor.size anlatmak istedim hikayem belki umut ışığı olur diye.
listede ismimi görünce çook duygulandım yaşadıklarım gözümde canlandı belki sonucumuda eklersiniz listeye.hamile arkadaşlarıda canı gönülden tebrik ediyorum allah kucaklarımızda nasip etsin kıymetlilerimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…