- 15 Temmuz 2013
- 1.380
- 283
- 123
mervecim merhaba bende seninle aynı merkezde tedavi görüyorum bugün 4.tedavime başladım ilk 3 tedavimin birincisi taze diğer iki tanes dondurulmuştu benimde embriyolarımın hepsi 1.kalite 5.gün blastokistti taze hiç tutmadı dondurulmuşlarda kimyasal gebelik oldu şimdi sıfırdan başlıyorum insan ister istemez herşey mükemmelken neden olmadı diye sorguluyo ama malesef bi açıklaması yok RABBİM in taktiri demekten başka çare yok yaşadığımız belirtiler asla gebelik belirtisi değil sadece kullandığımız ilaçların yan etkileri lekelenme bendede olmuştu aynı senin gibi fitili 4'a çıkarmıştık falan ama yapacak bişey yok ... biz sonrasında bisürü tahlil yaptırdık rahim filmi falan çektirdim ama bi sonuç elde edemedik neden tutunamadığına dair artık bundan sonrasına bakacağız inşallah dondurulmuş bebeklerin sana sımsıkı tutunur psikilojik olarak kendini rahat bırakmaya çalış moralinide bozma ilk seferde olacak diye bişey yok ya inşallah bigün bizde anne olacağız ALLAH KOLAYLIK VERSİN CANIM...
cnm gecmis olsun inss dondiriklerin yuzunu guldursun cnm
canım benim, güzel kardeşim... evet birkaç gün insan kendini çok kötü hissediyor.ama biraz daha zaman geçince yeni tedavinin heyecanına kapılıyorsun.kendi adıma ben öyleyim cuma günü pozitif sonuçtan negatife dönünce sadece ağladım ağladım.bugün işe başladım aynı zamanda adette oldum hastaneyi aradım çarşamba gününe randevu aldım startı verdik inşaALLAH tekrar başlayacağım bir aksilik olmaz ise.sende bir kaç gün ağla adet olunca tedaviye başla bundan sonra ALLAH'ın izniyle herşey güzel olacak...ümidimizi yitirmeyelim her tedavi bir öncekiyle aynı olacak diye bir kural yok unutma tatlım
ALLAH'tan hepiniz için kolaylıklar diliyorum... bugün ilk muayneye gittim tedaviye başladık çok şükür hatta ilk iğnemi oldum bide kan verdim benim prolaktinim sınırdaydı baktırmak istedim doktorda kan almışken tsh a da bakalım dedi eski tsh testlerimin hepsi normal eve çok sevinçli gelmiştim sonra doktorum aradı prolaktin iyiymiş ama tsh değerim 5 küsür çıkmış doktor en fazla 3.5 olmasını istiyoruz hemen bi dahiliye doktoruna gidip durumunu anlat ve tsh ı düşürmek için ilaç kullanmaya başla gebe kalırsan bile bu ilaca sürekli devam etmelisin dedi çok moralim bozuldu sanırım son zamanlarda kendimi hep mutsuz huysuz hissetmemin sebebi bu hormondu...neyse yarın bi dahiliye doktoruna gideceğim bakalım ne diyecek.acaba bu değer gebe kalmamı engeller mi ki...
BU DURUMU YAŞAYAN OLDU ACABA ARANIZDA SEVGİ VE DUA İLE ARKADAŞLAR...
Melindam,tek tasin hayirli olsun,insallah kucagina da saglikla alirsin:))
Sahracim,senin de opun hayirli olsun,transferine kadar guzel gelissin bebek:))
Kalbimdesin canim senin de adet baslamis,bekletmemis...
Nese,Monica,Amayaa,Selen ve ben hani bana hani bana demiiiiis
İnsallah bizde baslariz yakinda....
Canım ya annelik bu işte:))) amin canım benim inşallah hepimiz zamanı geldiğinde kucağımıza alırız
ikizmiydin tatlım sennn??? ovvvv yaşlanıyorum sanırım unutmuşmuyum neyimmmm
İki embryo trnsferi olmustu canim dun keselerimizi gorduk cok skr :))yaslilik dan degil o annelkk hevesnden hepimiz leyla gibiyiz
Doğru diyosun kuzum sayılı gün çabuk geçer İnşalllahhh sonu güzel olsunen uzun gecenin sonu bile güneşin parıl parıl parladığı bi gün ya, hıh işte tam olarak onu yaşayalım inşallah hayatlarımızda.... tedaviye başlayan arkadaşların son tedavileri olsun, sonu bebişli olsun, sağlıkla dünyaya gelsinler inşallah, gebe olanlarımız sağlıkla kucaklarına alsınlar, sorunsuz rahat bi gebelik geçirsinler, benim gibi bekleyenler de ımmmmm beklemelerinin sonu güzel sonuçlansın, önce pozitif haberlerini sonra güzel gebeliklerini geçirsinler inşallahhhhhhhh....
ikizmiydin tatlım sennn??? ovvvv yaşlanıyorum sanırım unutmuşmuyum neyimmmm
oh ohhhh missss.... yaşasın ağrısız regl dönemiiii..... canım şimdiden heyecanlanıyorum senin için
kız ne kaldı şunun şurasında 1 şubata :)))))
ahahahaha evet şekerim aynen öyle vallahiii.....
tatlımmmmmm polyannaaa olmuşsun sen tam. en sevdiğim mod.... darısı başımızaaaa :))))
Ayy akşam kulaklarım çınlıyordu, meğer nazan beni anmış :))
Ben de bir an önce başlamak istiyorum ama bir yandan da tereddüt ediyorum; hani 2-3 ay vücudu dinlendirmek lazım diyorlardı? Bizim kızlar patır patır her ay deneme yapıyor? :))
Gerçi bizim gibi kürtaj yaşayanların sanırım en az 2 ay beklemesi şartAma başarısız tüp bebek denemelerinde üst üste denemenin faydası ya da zararı olur mu, fikri olan varsa beni aydınlatabilir mi?
canım bende hiç ara vermeden başlayacaktım, hatta başladım bile denilebilir.... ilk tedavimde negatif aldıktan sonrak ilk adette aradım, sonra kontrole gittim ve ilaçlara başladım dondurulmuş için, transfer günü geldi çattı ama çözülmedi. neyse ilaçları bıraktım regl oldum, aradım 2 hafta sonra kontrole gittim bir hafta sonra 3. kez ilaç kullanmaya başladım ama bir hafta kadar ilaç kullanmaya devam ettim, kontrole gittiğim de miyomlarımın tehlike arz etmeye başladığı fark edildi ve ameliyat oldum. sonra da ameliyat oldum... derken hiç ard arda tedavi olamadım şekerimmmm :))))) inşallah bu konuda fikri olan vardır ben de merak ediyorum. gerçi benim de ameliyattan sonra beklemek gerekti ama sonrası yada öncesi doğrumuydu merak ediyorum
o zaman ben de bu konuda sana katılıyorum şekerimmmBu konuda da doktorlar arasında iki farklı görüş var anladığım kadarıyla amayaacım... Kimileri vücudun ilaçların etkisindeyken hız kesmeden deneyelim diyor, kimileri de bedensel ve ruhsal açıdan bu kadar yüklenmeyelim bir mola verelim diyor. Senin durumunu -ve aslında her birimizin durumunu- düşününce de ben "her şeyin başı kısmet" diyorum :)
Şükürler olsun ki, bugün dünyanın en güzel iki sesini duydum. önceleri neden yok diye dolan gözlerim, artık varlıklarını hissettiğim için doluverdi.Allahım tüm isteyenlere nasip et yarabbim........
evet canım seninle aynı merkezdeyiz.valla herşey güzel giderken çok ümitlenmiştim ben ama nasip kısmet olmadı. Rabbim hepimize tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. donmuş transferinde bir farklılık yaptılar mı? progestan yerine iğne vb. ben rahim filmi felan çekinmiştim zaten bir sorun yok. ama çok detaylı araştırma yapılmadı tabi genetik tarama,kan pıhtılaşması vb.sen bunları yaptırdın mı? Ne gibi testler yaptın tutmadığını öğrenince?
evet canım insan gerçekten büyük bi hayal kırıklığı yaşıyo ama zamanla kabulleniyo...yok canım dondurulmuştada progestan ve estrofemi aynı şekilde kullanıyosun ama dondurulmuş tedavisi çok kolay iğne yok sık takip yok transfer dahil 3 tefa gidiyosun merkeze çok daha rahat ve konforlu benim tazede hiç tutmadı dondurulmuşta tuttu ama kimyasal gebelik oldu vücutta dinlenmiş olduğundan hatta daha çok şans oluyo yeterki embriyo sağlıklı çözülsün...eşim ve bana karyotip analiz yapıldı yani kromozom larda bi anormallik varmı diye bakılıyo (eşinden ve senden kan alıyolar) kanda pıhtılaşma ya yatkınlık varmı diye ben tedaviye başlamadan önce MTHFR C677T-FAKTÖR 2-FAKTÖR-5 üçünü yaptırmıştım genetik doktoru buna ek olarak MTHFR 1298C-PROTEİN S-PROTEİN C-B12-FOLİK ASİT testlerinide istedi Allah a çok şükür hepsi normal çıktı birde rahim filmi çektirdim normalde histereskopi de yapılacaktı ama rahim filmi temiz çıkınca doktor gerek duymadı netten bazı doktorlarada danıştım yapilması gereken başka bi test var mı diye hepsi gerek yok dediler BİSMİLLAH dedik başladık bakalım inşallah Allah hepimizin yüzünü güldürür bu sefer inşallah sende dondurulmuşlarınla kavuşursun bebeğine canım moralini yüksek tutmaya çalış..
kalinkam ;
canım benim hiiç sıkma canını bende yıllardır troid hastasıyım sürekli ilaç kullanıyorum 3 4 haftada bir kan verip kontrol ettiriyorum benim drumda değer 2,5 ve altı olması iyi bizim için dedi ilaçla düzene giriyor ama ilaç kullanman lazım
canını sıkma dr a git ve ilacını kullan hiç bişey olmaz ALLAH ın izni ile
canım cevabın için çok teşekkür ederim bugün haydarpaşa numune hastanesi dahiliye ye gittim doktor sınırda yüksek dedi kan tetkikleri ve ultrasonografi istedi kan sonucu yarın çıkacak ultrason içinse şubat 12 ye randevu verdiler henüz ilaç yazmadı yarın kan sonuçları için tekrar gideceğim ultrasonu görmeden ilaç yazmam derse özelde çektiririm artık bir an önce ilaca başlayayımda düşsün inşallah daha önceki tsh testlerim hep normal acaba neden bianda yükseldi tekrardan teşekkür ederim canım ALLAH'a emanet ol...
[ı]evet canım seninle aynı merkezdeyiz.valla herşey güzel giderken çok ümitlenmiştim ben ama nasip kısmet olmadı. Rabbim hepimize tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. Donmuş transferinde bir farklılık yaptılar mı? Progestan yerine iğne vb. Ben rahim filmi felan çekinmiştim zaten bir sorun yok. Ama çok detaylı araştırma yapılmadı tabi genetik tarama,kan pıhtılaşması vb.sen bunları yaptırdın mı? Ne gibi testler yaptın tutmadığını öğrenince?[/ı]
evet canım insan gerçekten büyük bi hayal kırıklığı yaşıyo ama zamanla kabulleniyo...yok canım dondurulmuştada progestan ve estrofemi aynı şekilde kullanıyosun ama dondurulmuş tedavisi çok kolay iğne yok sık takip yok transfer dahil 3 tefa gidiyosun merkeze çok daha rahat ve konforlu benim tazede hiç tutmadı dondurulmuşta tuttu ama kimyasal gebelik oldu vücutta dinlenmiş olduğundan hatta daha çok şans oluyo yeterki embriyo sağlıklı çözülsün...eşim ve bana karyotip analiz yapıldı yani kromozom larda bi anormallik varmı diye bakılıyo (eşinden ve senden kan alıyolar) kanda pıhtılaşma ya yatkınlık varmı diye ben tedaviye başlamadan önce mthfr c677t-faktör 2-faktör-5 üçünü yaptırmıştım genetik doktoru buna ek olarak mthfr 1298c-protein s-protein c-b12-folik asit testlerinide istedi allah a çok şükür hepsi normal çıktı birde rahim filmi çektirdim normalde histereskopi de yapılacaktı ama rahim filmi temiz çıkınca doktor gerek duymadı netten bazı doktorlarada danıştım yapilması gereken başka bi test var mı diye hepsi gerek yok dediler bismillah dedik başladık bakalım inşallah allah hepimizin yüzünü güldürür bu sefer inşallah sende dondurulmuşlarınla kavuşursun bebeğine canım moralini yüksek tutmaya çalış..
cnm inss yarin senin icn bayram olsun cnm inss guzel haberle gel cnmkızlar yarın 10. günüm kan testi yaptırıcam. Dua edin bana. opuyorum hepinizi. Allahım iyi haberler vermeyi nasip eder inşallah
Şükürler olsun ki, bugün dünyanın en güzel iki sesini duydum. önceleri neden yok diye dolan gözlerim, artık varlıklarını hissettiğim için doluverdi.Allahım tüm isteyenlere nasip et yarabbim........
ben sadece progestan kullandım bu sefer başka ilaç kullanmadım.karyotip analiz dediğini kim istedi?mthfr c677t-faktör 2-faktör-5 mthfr 1298c-protein s-protein c-b12-folik asit testlerini de merkez mi istedi ve nerede yaptırdın?bende donmuşa başlamadan önce yapacak bişey varsa yapayım diyorum.rahim filmimde benim de sorun yok.histeroskopi çekilmedi ama. şubat 17 de 2.adeti olurum tekrar başlayacağım inşallah canım.bu sefer güzel haberler alırız ve yüzümüz güler inşallah
canım iki deneme başarısız olduğunda doktor istiyo pıhtı ve karyotip analizi ama benim ikinci kimyasal olunca doktor üçüncü dondurulmuşuda deneyelim ondan sonra araştırma yaparız dedi yani ilk deneme başarısız olunca istemiyolar bunu sebebide teste gönderdikleri hastaların 100 de sadece 2 sinde sorun çıkıyomuş yani genelde bu testler yapılsada çoğunlukla temiz çıkıyo buda devlete çok paralara mal oluyomuş... yaptıracak olduğun zaman kartal araştırma genetik bölümünden hem kendin hem eşin için randevu al tüp doktorun zaten istek kağıdı yazıyo onu genetik doktoruna veriyosun durumunu anlatıyosun ordanda laboratuvara gidip kan veriyosun genetik doktoru ekstradan teste ihtiyaç duyarsa onlarıda yaptırıyo karyotip analizi bitek orası yapıyo diye biliyorum ALLAH kolaylık versin canım senin doktorun kim... kaç tane dondurulmuşun var peki canım inşallah bu denemede bebeğine kavuşursun...
günaydın canım; evet aynı merkezde devam edicem, soranusta.... sen nerde devam edeceksin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?