çok iyi anlıyorum bende öleyim doğduğumuz değil doyduğumuz yerdeyiz mecburen ...iki farklı yeliz gibi köyde köykızı şehirde bizim köylünün ağzıyla şeeğergızı :) :)ya aslında ben sadece, Rabbim verecekse her durumda verir demeye çalışmıştım, kendimi övmeye falan değil..... bi de hayatımın kısır döngüsünü düşündüm bi an, düşünsene köyden çıktım, aklımdaki en enteresan olay neydi biliyo musun... ortaokula başladım şu an yaşadığım kasabada amcamda kalıyorum... okulun ilk günü müdür bi konuşma yaptı, kız öğrenciler muz çorap giysin miş.... muz çorap ne yaaaa diye düşünmekten bi hal olmuştum, sonra ablamla tuhafiyeye gittik, ablamda bilmiyodu, ben muz kokulu bi çorap diye hayal etmiştim :)))) tuhafiyeci verdi öyle öğrenmiş oldukizmirde okurken kendimi acayip köylü, köye döndüğümdeyse şehirli kaldım..... arada kalmış bi hayat işte.... yüreği köylü kalan bi şehirliydim işte..... sonra onca uğraş et, ne için köyde yaşamıyım diye... sonuç :köydeydim!!!!
Zaman su gibi akıp geçiyor baksana maşallah 7 haftalık oluyorsun 2 gün önce hamileliğimizi öğrendik şimdi bak kaç haftalık olduk hala inanamıyorum inşallah sağlıkla kucağımıza aldığımız günleride görelim eveeet göbeğim çıkmaya başladı herkes farketmeye başladı bende hissediyorum yürüyüşüm biraz değişti yanlış duruyorum galiba ağırlık öne doğru olunca bide rahmi tutan bağlarda gerilince biraz tuhaf yürüyorum :)) senin kontrol ne zaman bulantıların ne durumda benim bikaç gündür kötü baş dönmesi de eklendi doktor vücut su istiyor dedi kan yeterli gelmiyor vücuduna dedi ama kışında çok zor su içmek(
Kızlar bu forumda tam 4 senem geçti.. 4. tüp bebekte gebe kaldım ve bebeğime sahip oldum. Saatlerce internet başında, başarı hkayesi arardım..... Şimdi kendi hikayemi yazdım... Umarım bir gün sizlerde hikayelerinizi yazacaksınız !! yılmayın nolur.. Bu yolda basvurduğum alternatif yolları da anlattığım sitemi ziyeret etmek isterseniz beklerim
www.melinasmom.com
Sevgiler.
şimdi kısaca kendimden bahsediyim....
annemin 8. çocuğuyum ben. benden önceki 3 abim ve 1 ablam malesef vefat etmiş.... yaşayan 2 ablam bir abim var.... ailem canımdan öte..... 10 gün anne sütü kullanmışım sonra tüm bedenimde çeşitli yaralar çıkmış annemi de zehirlemişim, dönemin doktorları öyle demiş. annem hastaneye kaldırılmış... benimle birlikte tabi... orada bi teyze varmış, kimse beni kucağına bile alamazmış, o kadar yaralıymış bedenim, yanık gibi... hatta kafatasımda bi delik varmış.... bu sonraki yıllarda benim eğlence konum oldu, Rabbim beni fazla akıllı yaratmış sonradan normal insanlar arasında tuhaf hissetmiyim diye bi kısmı buharlaşsın diye delik açmış ama sanırım biraz fazlası buharlaşmış diyerek dalga geçerdim kendimle. neyse bu teyzenin torunu da ölmüş adını söyleyerek severmiş beni, isim annem olmuş :) sonradan torununun adını bana vermişler... o teyze bana bi regl olan kadının nazarının değdiğini söylemiş ve bir dua vermiş bizimkilere, 40 kadın 1 erkek okuyacak demiş suyunu biraz içireceklermiş bana, kalanıyla da biraz iğrenç ama reglli kanı olan bi bezle yıkamaları gerekiyormuş beni. doktorlar benim için ölür diyip eve göndermişler... babam nüfus cüzdanımı çıkarmamış, sene 81 olunca zor oluyomuş bu tarz işler... çıkar tekrar iptal ettir diye uğraşmıyım demiş. nasısa ölcem diye (bunu düşündükçe hala kendimden tiksindiğim oluyor) teyzenin tüm söylediklerini yapmışlar.....kısacası öldürmeyen Allah öldürmüyomuş....
erken menopoz riskim olduğu söylediklerinde eşime "doktorlar ölcek dedi diye ölmeyen ben doğurması zor dedi diye doğurmamazlık yapmıycam Allahın izniyle" demiştim....
tüm arkadaşlarımdan sonra işe girdim, yani doğru dürüst bi işe.... çok dua ettim, çok ağladım bunun için... 2001 mezunuyum ve mezun olduğum yıl kriz baş gösterdi, insanlar işten çıkarılırken ben taze mezun halimle bildiğin organize sanayiii bölgesinde kapı kapı dolaşıp iş aradım, ayaklarım su toplardı... yiycek ekmeğim kalmamış olsa, ölürdüm ölmediğime göre zamanı var dedim. sonunda tam gönlüme göre bi iş buldum, bursa merkezdeydim. özel sektörde... patronumu da çok severdim. kpss sonrası başvurumu yaptığımda hep bursa olsun diye dua ettim. bi arkadaşım "duanı tam et, ne diliyorsan tam olarak söyle" derdi hep, ben bursa olsun dedim.... atandım, bursanın bir ilçesine.... doğup büyüdüğüm köyün bağlı olduğu kasabaya.... :))))) memurdum çok şükür.....haaa hiç mi umutsuzluğa kapılmaaadımmmm.... ççççooookkkkkkkkk..... ama bi yanım hep iyi şeyler düşündü, vermek istemesi, istemeyi vermezdi diye düşündüm.... sonra yer değiştirmek için çok uğraştım ama olmadı. şimdi iyi olmuş diyorum
tüm iyi arkadaşlarımdan sonra evlendim.... hatta bu da benim için bi süre sonra zor bi şii halini aldı. artık bi işim vardı ama ben ailemin yanına yerleştim işe başladıktan 1 yıl sonra.... işe yarım saat mesafedeydi köy. bir işim vardı ama şöyle de bir durum vardı. ailem köyde yaşıyo diye ve ben okumayı çok istediğim için ilkokuldan sonra ailemin yanından ayrıldım. akraba yanında yada üniversite döneminde yalnız kalarak okumaya çalıştım. iyi bi eğitimim olsun, iyi bi işim olsun, köyde yaşamak zorunda kalmıyım diye..... iyi bi eğitimim oldu, işim de oldu ama köyde yaşıyodum. iş - ev dışında bi aktivitem yoktu... çok bunalmıştım. iyi bi insan sayılırım, kendi çapımda.... ama bi sevgilim yoktu. çok güzel sayılmasam da elim yüzüm düzgündü.... yalnız ölcem galiba gibi bi umutsuzluğa kapıldım..... koca delisi değildim de yahu bi adam da alıcı gözle bakmaz mıydı??32 yaşında evlendim, asla yapmam dediğim bi şekilde görücü usulüyle tanıştık ve on ay içinde evlenmiştik.... iyiki kocamla evlenmişim....
yani demem o ki.... öldürmeyen Allah öldürmüyo, görecek ne günümüz varsa onu görmemiz gereken yerde yaşıyoruz..... Rabbim bana her istediğimi verdi çok şükür.... biraz uğraştım, biraz umutsuzluğa kapıldım ama sonrasında hep "iyi ki böyle olmuş" dedim.... şu an içinde o yüzden bu kadar kocamaaaannnn bi umudum var, Rabbim vermeyeceği hayali kurdurmaz diye düşünüyorum...
çok çok çok güzel şeyler olacak inşallah....
aynen tatlım benim..... çok çok çok anlamlı ve güzel bi jest yapmış eşin... Rabbim sizi birbirinize bağışlasın ömrü billah ağzının tadı hiç bozulmasın ve bebişle mutluluğunuz katlansın inşallahhhhhaynen öyle benim güzel arkadaşım ALLAH bukadar istek verdiyse bize inşallah nasipte edecektir bigün inşallah elbet yaşadıklarımız sebebsiz değil inşallah buzdolabımın üzerinde yapışık olan ihtiyaç listesine yazdığım gibi'' herşey bigün güzel olucak bigün''sadece 1 dakika silecek yılların acısını o dakika yavrularımızın kokusunu içimize buram buram çektiğimiz dakika olacak inşallah ... kocalarımızdan ALLAH binlerce kez razı olsun onun bukadar desteği olmasa ben ne yapardım bimiyorum canım benim ben yıllık izni kalmadı diye biliyodum masraflar artınca parasını almıştı meğerse bir haftalık iznini transfer sonrası yanımda olabilmek için saklamış pazartesi izne çıkıyomuş beni okadar çok mutlu etti ki anlatamam o bana Allah ın en güzel hediyesi teşekkür ederim Allah ım
canım benim iyi dileklerin için ALLAH C.C razı olsun.Rabbim hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın.ben yaptırdığım testleri fotograf aklbümüne koydum profilimde bakabilirsin
canım çok geçmiş olsun dikkat edin kendinize
kocalarınıza iyi bakın yahuuuusürekli bir kocalarla ilgili haberler var
canım Güzbaharcığım henüz transfer günü belli değil yumurtalar cevap vermemişti yarın yine kontrolüm var.benimkiler tembel biraz sonradan şaha kalkıyorlar inşaALLAH yumurta sayısı çok olmazda sıkıntı yaşamam
valaa takılmıyom artık gonal a ek 2 gündür bide merional 75+150 kullanıyom bide orangutan(ben öle diyom adına) baskılayıcı verdi sabah kontrole gidiyom bakalım bakalımm büyümüşmü yumoşlar :44::44:
Kızlar bu forumda tam 4 senem geçti.. 4. tüp bebekte gebe kaldım ve bebeğime sahip oldum. Saatlerce internet başında, başarı hkayesi arardım..... Şimdi kendi hikayemi yazdım... Umarım bir gün sizlerde hikayelerinizi yazacaksınız !! yılmayın nolur.. Bu yolda basvurduğum alternatif yolları da anlattığım sitemi ziyeret etmek isterseniz beklerim
www.melinasmom.com
Sevgiler.
Neşecim canım Allah hepimizin yüzünü güldürsün...cok sukur cnm inss dondurulmuslarin yuzunu guldurecekler cnm yaa ben hic kilo veremiyorum sadece almamaya calisiyorum artik:
allaaaaaaaaaah razı olsun canımm benimm aynı dileklerin bin katı senin içinde olsun inşlahhh
bide bişi sorcam kız bu smileyleri nerden buluyonuz siz bende nie çıkmıyo ki
bide 2014 topiğine mi geçtiniz orda da gördüm de bi kaç kişiyi ve seni bende geliyimm mii napim bilemedimm sanki oraya gidince burayı bırakmış gibi olmayım bide ikisinide mi idare ediyim ha kız ne diyon neyapımm :) :) :)
Amayaacım ben de tam dört düşükten sonra 6,5 aylık dünyaya gelmişim, 1 kg bile değilmişim. Benim için de ölür demişler. Bundan 32 sene önce Malatya'dan bahsediyoruz, daha kuvöz falan yokmuş hiçbir yerde. Yurt dışından kuvöz getirtmişler bir şekilde ama kullanmayı bilen yok... Kullanım kılavuzu italyanca, anlayan yok... O zamanların koşullarında gerçekten de hasta bir bebeğin hayatta kalması mucizeymiş... Allah bizleri bağışlamış ailelerimize, galiba bize düşen de bu hayatın hakkını vermek. Herkesin hikayesinde zorluklar, sıkıntılar var, önemli olan bunlara nasıl yaklaştığımız. Çabalamayı, mücadeleyi bırakmamak.şimdi kısaca kendimden bahsediyim....
annemin 8. çocuğuyum ben. benden önceki 3 abim ve 1 ablam malesef vefat etmiş.... yaşayan 2 ablam bir abim var.... ailem canımdan öte..... 10 gün anne sütü kullanmışım sonra tüm bedenimde çeşitli yaralar çıkmış annemi de zehirlemişim, dönemin doktorları öyle demiş. annem hastaneye kaldırılmış... benimle birlikte tabi... orada bi teyze varmış, kimse beni kucağına bile alamazmış, o kadar yaralıymış bedenim, yanık gibi... hatta kafatasımda bi delik varmış.... bu sonraki yıllarda benim eğlence konum oldu, Rabbim beni fazla akıllı yaratmış sonradan normal insanlar arasında tuhaf hissetmiyim diye bi kısmı buharlaşsın diye delik açmış ama sanırım biraz fazlası buharlaşmış diyerek dalga geçerdim kendimle. neyse bu teyzenin torunu da ölmüş adını söyleyerek severmiş beni, isim annem olmuş :) sonradan torununun adını bana vermişler... o teyze bana bi regl olan kadının nazarının değdiğini söylemiş ve bir dua vermiş bizimkilere, 40 kadın 1 erkek okuyacak demiş suyunu biraz içireceklermiş bana, kalanıyla da biraz iğrenç ama reglli kanı olan bi bezle yıkamaları gerekiyormuş beni. doktorlar benim için ölür diyip eve göndermişler... babam nüfus cüzdanımı çıkarmamış, sene 81 olunca zor oluyomuş bu tarz işler... çıkar tekrar iptal ettir diye uğraşmıyım demiş. nasısa ölcem diye (bunu düşündükçe hala kendimden tiksindiğim oluyor) teyzenin tüm söylediklerini yapmışlar.....kısacası öldürmeyen Allah öldürmüyomuş....
erken menopoz riskim olduğu söylediklerinde eşime "doktorlar ölcek dedi diye ölmeyen ben doğurması zor dedi diye doğurmamazlık yapmıycam Allahın izniyle" demiştim....
tüm arkadaşlarımdan sonra işe girdim, yani doğru dürüst bi işe.... çok dua ettim, çok ağladım bunun için... 2001 mezunuyum ve mezun olduğum yıl kriz baş gösterdi, insanlar işten çıkarılırken ben taze mezun halimle bildiğin organize sanayiii bölgesinde kapı kapı dolaşıp iş aradım, ayaklarım su toplardı... yiycek ekmeğim kalmamış olsa, ölürdüm ölmediğime göre zamanı var dedim. sonunda tam gönlüme göre bi iş buldum, bursa merkezdeydim. özel sektörde... patronumu da çok severdim. kpss sonrası başvurumu yaptığımda hep bursa olsun diye dua ettim. bi arkadaşım "duanı tam et, ne diliyorsan tam olarak söyle" derdi hep, ben bursa olsun dedim.... atandım, bursanın bir ilçesine.... doğup büyüdüğüm köyün bağlı olduğu kasabaya.... :))))) memurdum çok şükür.....haaa hiç mi umutsuzluğa kapılmaaadımmmm.... ççççooookkkkkkkkk..... ama bi yanım hep iyi şeyler düşündü, vermek istemesi, istemeyi vermezdi diye düşündüm.... sonra yer değiştirmek için çok uğraştım ama olmadı. şimdi iyi olmuş diyorum
tüm iyi arkadaşlarımdan sonra evlendim.... hatta bu da benim için bi süre sonra zor bi şii halini aldı. artık bi işim vardı ama ben ailemin yanına yerleştim işe başladıktan 1 yıl sonra.... işe yarım saat mesafedeydi köy. bir işim vardı ama şöyle de bir durum vardı. ailem köyde yaşıyo diye ve ben okumayı çok istediğim için ilkokuldan sonra ailemin yanından ayrıldım. akraba yanında yada üniversite döneminde yalnız kalarak okumaya çalıştım. iyi bi eğitimim olsun, iyi bi işim olsun, köyde yaşamak zorunda kalmıyım diye..... iyi bi eğitimim oldu, işim de oldu ama köyde yaşıyodum. iş - ev dışında bi aktivitem yoktu... çok bunalmıştım. iyi bi insan sayılırım, kendi çapımda.... ama bi sevgilim yoktu. çok güzel sayılmasam da elim yüzüm düzgündü.... yalnız ölcem galiba gibi bi umutsuzluğa kapıldım..... koca delisi değildim de yahu bi adam da alıcı gözle bakmaz mıydı??32 yaşında evlendim, asla yapmam dediğim bi şekilde görücü usulüyle tanıştık ve on ay içinde evlenmiştik.... iyiki kocamla evlenmişim....
yani demem o ki.... öldürmeyen Allah öldürmüyo, görecek ne günümüz varsa onu görmemiz gereken yerde yaşıyoruz..... Rabbim bana her istediğimi verdi çok şükür.... biraz uğraştım, biraz umutsuzluğa kapıldım ama sonrasında hep "iyi ki böyle olmuş" dedim.... şu an içinde o yüzden bu kadar kocamaaaannnn bi umudum var, Rabbim vermeyeceği hayali kurdurmaz diye düşünüyorum...
çok çok çok güzel şeyler olacak inşallah....
2014 topiği de güzel yelizcim ara sıra gel bak bence... Amayaa'yı aldatmış da sayılmayız hem, kendisi de geliyor oraya.O topiğin sahibi de çok güzel bir insan, ondan da çok şey öğrendim ben.
Yine de benim için de buranın yeri bambaşka... Konudan bihaber ve panik halinde buldum sizi, neredeyse her şeyi sizden öğrendim... Hiç unutmuyorum, ilk mesajım üzerine amayaa upuzun bir cevap yazdı. Tüm süreci adım adım detaylarıyla anlattı. (uzun protokol bir de!)
O mesajın çıktısını aldım, eve gittim eşime okuttum. Hala da hiçbir doktordan bu kadar detay duymuş değiliz. Konuya girişimiz onun sayesinde oldu.Allah razı olsun...
Supersin vALLAHi.RABBIM tez vakitte ; hayirlisindan,saglikli sihatlisinden,birazda annesi gibi cilginindan bi evlatla evinizin nesesini arttirsin (taclandirsin) insaALLAH
Canım benim ikinci denememdi ilk denememde doktorumun değil ama beraber çalıştığı tüp bebek merkezinin azizliğine uğradım herşeyde varmışş bir hayır bu sayede doktorum mete beyi tanıdım ve doğru tedavisi yakın takibiyle inşallah yavruma kavuşucam.evet canım bizde sperm problemi vardı hem sayı çok az hem de hareket kötüydü eşim klomen kullandı transfere kadar 3. Gün 2 tane 1. Kalite embriyo transfer edildi 1 saat merkezde yattım transfer sonrası sonrada 3 gün evde dizlerimin altına yastık koyarak yattım herkesin yazısında okuduğum gibi hergün 1 avuç kabak çekirdeği ve 2 dilim ananas yedim 5. Gün banyo yaptım sonrada normal hayatıma geri döndüm ama gerçekten yavaş hareket ettim farklı başka hiçbişey yapmadım ama sen çook şanslısın harika dondurulmuş embriyoların var 5. Ve 6. Gün kaliteleri harika doktorun kesinlikle çook mutlu ve umutludur bu durumdan allahın izniyle pozitif sonuç alıcaksın en geç martın başında pozitif haberini kutlıycaz burdan ama nolur "ya bu seferde olmazsa" gibi olumsuz düşüncelere kapılma olucak neden olmasın hayatta herşey insanlar için bizimde sınavımız bu şekilde oldu allah çaresiz dert vermesin bide transfer olurken dikkatini verebilirsen dua et ben "ya halık,ya bari,ya musavvir" dedim hep içimden yardım edebildiysem ne mutlu aklına ne takılırsa bana yazabilirsin :)))
Yardımcı olmaz olur musun canım çok da oldun Allah razı olsunİlk deneme de 5.gün transferiydi herşey yolundaydı. Doktorumla henüz yüzyüze görüşmedim ama telefonda ben sizden çok ümitliydim embriyo kaliteliydi sizin yaşınız gençti ama %100 şansımız yoktu herşey iyi olsa da.bu sefer olmadı Şubatta donmuşlarla devam edelim dedi. Evet dediğin gibi aklımdan geçiyor ya bu sefer de olmazsa diye.Ama Rabbim büyüktür bir kapıyı kapatır diğerini açar. Hakkımda hayırlısı inşallah. Kabak çekirdeği ve ananası bu sefer deneyeceğim. Bide biraz kabız olmuştum ilkinde bu sefer daha dikkat edeceğim. Gerisi Allah ın takdiri ol derse olacak.
Canım benim demekki senin zamanın ilkinde değilmiş gerçekten bunda da vardır bir hayır bende ilk negatifi aldığımda çoook üzülmüştüm ağlamıştım ama birsürüde ders almıştım 2. Tedavimde daha rahattım daha az belirti aradım daha az kafama taktım yapmam gereken herşeyi yaptım bol bol dua ettim burda kızlarla vakit geçirdim son günler artık daha zor geçiyordu ama sonucunu olumlu düşündüğünde o da katlanılır oluyordu.sen çok şanşlısın doktorun hep olumlu konuşuyor embriyoların uzun süre dayanmış en iyi halleriyle dondurulmuş gerçekten doktorun tedavini harika bir şekilde tamamlamış yaşında genç baksana artık gerisi allahın izniyle sende,ne kadar olumlu düşünürsen kendine inanırsan yavrunu kucağına almaya bi o kadar yaklaşırsın.ama dediğin gibi kabızlığa dikkat et bende çok şükür olmadı ananas ve kabak çekirdeğinin faydasına inanıyorum dene ne kaybedersin?belki inanmazsın canım ama ben doktorumla görüşme yaptığım ilk gün sonucun olumlu olacağını hissettim sende nolur inan canım ilk sen yavrularına tutun sonra onlar zaten senin gibi bi anneyi bulmuşken bırakmazlar.hamilelerin duası kabul olur derler söz her duamda sana özel olarak dua edicem inşallah rabbimde kabul eder...
Aynen canim ya cok haklisin :) dha dune kadar gun sayiyodum transfer gunumu ama smdi ikiz annesiyim cok skur :) bnm bulntilarm basldi canim ya kusma cok nadir yok dencek kadar az ama midem bulanio ve istahim yok b haftda 3kilo verdim resmnbebegm bnden bslenmye baslsa zorlicm kndmi inslh o zmna kadr istahim acilir :) snki bnmde elimle dokunnca kasiklarim sis gbi acaba bebekten midr canim ama sdce elimle dokndgmda yukseklik var gbi :) ikiz diye dha cok cikar bide zayifim ama b kadr erkn belirir mi :)
Snada gcms olsn cnm ya dedgin gbi su icilmio ama bn mesele cikolata yiyorm sevmedgm halde sirf su icmk icin :)
İkinci kontrolumde pazrtesi canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?