2013 Mart Anneleri.. Hadi gelin, burada buluşalım.. Herşeyi paylaşalım..

bende öğretmenim ama yarı yıl tatilini bekleyemedim. herseyim tamam nerdeyse:) gerçi ben cok yardım aldım. kızkardeşimde erken doğum riski vardı, bu yüzden o herşeyini 28. haftadan itibaren hazırlamıştı. benim hamileliğimde de annem ve kızkardeşim ne olur ne olmaz diye acele ettirdiler biraz, birazda zaten fiyat araştırması filan yapıyordum, uygun buldukça aldım, kardeşimden kalanlarda vardı. şimdi ufak tefek eksiklerimiz var, onları da geze geze alıyorum, zamanında gelirse daha çok vakit var nasıl olsa...
ağırlaştığınızı hissediyorsanız bence yavaş yavaş biyerlerden başlayın, özelliklede yardım edecek kimse yoksa. bebeğin çamaşırlarını ütüleme işi mesela gerçekten çok zahmetli oluyor, biriktirmeden biraz biraz yapmak lazım....
hepinize kolay gelsin, çok güzel telaşlar bunlar. keske bütün işler böyle olsa:))))

Bende oyle yapmaya calisiyorum.tamamiyle agirlasmadan islerimi bitirmeye calisiyorum.birde yurt disinda olunca hersey bana kaliyor.nerdeyse islerim bitti sayilir.camasirlarinida bugun yikadim utusu kaldi

Bayanlar carpintiyi azaltmak icin onerebileceginiz seyler varmi?oldugum yer suan yaz sicaklar bastirdi biraz is yapayim carpinti tutuyor.klimayi acip uzaniyorum ama bu seferde islerim kaliyor.onerebileceginiz biseyler varmi?rahatlatici seyler.

24 haftada size katildim. Nisan ayina bir topik aramaga tembellikten:) hepimize bu iyi iste ugurlar dilerim.

Hanmlar nasıl gidiyor hamilelik? Hazırlıklar ne alemde ? Bu arada bebişleriniz kaç gram oldu 1kiloyu geçti mi herkes Bu aralar kimse yazmıyor problem yokdur umarım...
Bu aralar uyku düzensizliği ve bel ağrısı başladı sizde durumlar nasıl?

Merhaba,
Ben aranıza yeni katıldım. Bebeğim 1079 gr olmuş bu hafta 4 boyutlu ultrason ile daha samimi bir görüşmemiz oldu :) Allah sağ salim kavuştursun bizleri. Uyku ile ilgili düzensizlik değil ama kabus görme sorunum var şu ara, sık sık korkarak bazen de ağlayarak uyanıyorum.

Merhaba,

Bizde düzenli süregelen bir hareket hali yok, genelde geceleri hareketleri daha yoğun ve çoğunlukla kasığıma vuruyor. Zaman zaman ben de sol tarafımda baş mı popomu olduğunu bilmediğim bir yükselti fark ediyorum. ,bu arada erkek bebek bekliyorum

son bir haftadır, yaşamadığım kalmadı. kasık agrısı, göğsümde batma, uyuyamama, baş ağrısı, sık tuvalete çıkma vs. son üç aya girdiğimizi saymasakda çok rahat bi şekilde anlardım yinede.
şimdiye kadar hep böyle yaşamakda güzel derken, artık doğmasının çok güzel bir şey olacağını düşünüyorum:))))

Herkeze slmlr nolr bbgm icn dua edin gecn cuma dobler ultrasona girdm bbegn suyu azalmis sinirdaymis ama tek sorn bu dgl plasentadada renk sorunu vrmis bunn tm ne manaya gldigini algilauamadm ama kotu bisimis bu cumada kndi doktrmdydi rndevu oda ultrasnla bkti suyn snrda ama bulniklasmis bu kotu dedi bu sekilde giderse bebegi almamis gerekick dedi kafayi yick gibiyim bu hftadnsnra disrda yasatilabiljrmis ama uzn sure kuvezde yatmasi gerekiyomus simdi bi hfta doblere bi hfta norml ultrssoma gidicm surkli hmilelik boynca olmayan klmadi bbgn glisimi ii dio doktr ama erkn alinmasi cok korkutuyo bni nolu dualrinizi esitgemeyin melgmdn cnku bnm hmlieligm tamamiyle mucize doktrlrda bunu soyluyo erkn menepoz hstasiykn mucizevi skilde bi yumurta yakaladilr tek yumurts ile tup bbk denedil ve allahima sukur tuttu ama smdi cok korkuyorm bnm gibi bu sornlri yssayn varmi tavsuyeniz varmi nolur yardmci olun

Gecmis olsun insallah hicbirsey olmaz bebegine ve sana.Allah'in selameti nuru ustunuzde olsun.dualarimiz sizinle insallah hersey yoluna girer.benimde bebegim tup bebek ivf yontemiyle hamile kaldim senin durumundan biraz daha farkli ama senin neler hissettigini cok iyi anliyorum.kaybetme korkusu inan bende de cok fazla ama herzaman Allah a siginiyorum insallah bebegine sagsalim kavusursun hicbirsey olmadan.gelismeleri buraya yazarsan sizinle ilgili haberdar olmus oluruz.

Çok geçmiş olsun canım ya allah yardımcınız olsun. Hemen mi alacaklarmıs peki yaşama sansı evet yüksek artık teknoloji gelişmiş bi kaç hafta daha bekleyip 32. haftaya girince olursa daha ii olur canm. vardır bunda da bi hayır şükret bu da bi sınav belkide allah sağ salim kucağına versin inş.

canını sıkma, olumlu seyler dusunki psikolojin cok önemli bebegin gelişiminde biliyorsun, biliyorum cok zor ama sen kalbini curutmemeye calıs. hem bak 29. haftaya gelmissin 32. haftada doğmasına ragmen iyi halde oldugu için kuveze girmeyen bebekler biliyorum. bir iki hafta daha dayanacaksınız annesi, sen merak etme bebeğin kocaman olmuştur, tutunur o bırakmaz artık annesini, dualarım seninle...

Merhaba canlar bu yeni yasaya göre doğum izni nasıl olacak şimdi tam olarak bilgisi olan var mı?Çalışan anneler siz neler planladınız 32 hafta da ayrılacak msınız yoksa 37ye kadar devam mı ?

bende öğretmenim.şu 6 ay doğum iznini bekliyorum.inşallah bu ayın 15 ine kadar çıkar.32.haftam okulun son haftasına geliyor.son 3 haftaya kadar çalışabilirmiyim bilmiyorum.şubat tatilindeki 2 hafta çalışmaya sayılıyormu yoksa arayamı gidiyor.

Canım benim de senin gibi denk geliyor aynen araya tatil giriyor son 3 haftaya kadar çalışayım diyorum ama nasıl olacak dayanabilecek miyim bilmiyorum şimdiden zorlanmaya başladım. Yasanın onaylanması lazım inşallah hemen onaylarlar da ii olur hemen ayrılırız..
allah hepimizin yardımcısı olsun hele benim gibi diyarbakırda öğretmenlik yapan varsa daha bi zor emin olun...

benimde seninle aynı. şubat tatilini saymıyorlar ne yazıkki, çünkü fiili hizmette olmuyoruz. ben müdür yardımcısına sormuştum. 32de çalışabilir raporu alın, mesela 35te dayanamazsanız raporunuzu yenileyip bırakabilirsiniz dedi. 32den sonra ne kadar fazla calıstıysan o ekleniyormus artık....

Kizimin hareketlerini hissetmek buyuk bir zevk,heyecan ama gel gelelim su agrilar,sizilar ve kramplar beni mahvediyor.bu siralar hafiften bulantilarimda basladi.zaman yaklastikca iyice agirlasiyorun nefesim daraliyor.sanirim gebeligin en zor donemi bu donem olsa gerek.ama yinede herseye ragmen anne olabilmek dunyada birseye degisilmez.

canım senin yasadıklarını bir iki hafta önce bende yasadım hatta cok kotu oldugum icin erken mi doğurucam diye korkmaya baslamıstım. ama sonra ya ben alıstım ya da sikayetlerim azaldı bilmiyorum, kendimi daha iyi hissediyorum. bi arkadasımda bana 7. ay dolarken sikayetlerinin coğaldığını ama sonra adapte olduğunu söylemisti. bende de oyle oldu sanırım. insallah seninde oyle olur...

Insallah gecerler aynen bende erkenmi dogum olacak diye endiseleniyorum kabuslar goruyorum.insallah dediginiz gibi bu durum kisa surer.bugun 29+1 olduk zaman gid gide yaklasiyor Allah hepimize kolaylik versin.

merhaba kızlarrr
kızımla bende katılabilirmiyiz sizeee çoook geç buldum topiği ama aranıza alırsanız çoook seviniriizz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…