2013 Mart Anneleri.. Hadi gelin, burada buluşalım.. Herşeyi paylaşalım..

Beden olarak benimkilerde bir beden buyudu.sutyen takinca bile agriyorlar.bir muddet daha idare edecegiz yavrularimiz icin.cok sukur cogu gitti azi kaldi.zaman sanki hic gecmek bilmiyor.dusundukce heyecan basiyor

Bayanlar asiri meyve ve dondurma yemek sakincalimi?gebelik sekerini cikarirmi?ilk gunlerde eksi,tuzlu mayhosu yerken simdide tatli turu yemege basladim.meyve hergun meyveyle besleniyorum nerdeyse.bide dondurma, ne yapacam bilmiyorum sekerim cikacak diye korkuyorum.gebelik sekeri.bilginiz varmi bu konuda?

Ben de ilk aylar hep ekşi yiyordum şimdi hep tatlı meyveler istiyor canım. Şeker yüklemesi testi de yaptırmadım henüz. Bu arada bebekler aynı tarihte doğacak gibi gözüküyor :))

Ben de ilk aylar hep ekşi yiyordum şimdi hep tatlı meyveler istiyor canım. Şeker yüklemesi testi de yaptırmadım henüz. Bu arada bebekler aynı tarihte doğacak gibi gözüküyor :))

Bende daha yaptirmadim sanirim iki hafta sonra.benim iki hafta sonra dr da randevum var o zaman yapilacak sanirim.evet tarihlerimiz aynieger bir degisiklik bir durum olmazsa.bebeginin cinsiyeti kiz mi,erkek mi?eger bir yanlislik yapmadilarsa benimki kiz.

16.haftada belli oldu, minik kızım geliyor :) bugün görmeye gittik yine, herşey yolundaymış çok şükür . Şeker testi için henüz erken dedi doktorum.

Allah kucaklarimiza almayi nasip etsin.bayanlar gogsum akmis bir iki damla bugun gordum,gecenlerde de bir kez daha olmustu ne oldugunu tam anlamamistim.bu normalmi?sut olusumu mu?

Merhaba canim biraz sıkkın gecn ay doktorda tansiyonuma bkilmisti 13/8 cikti ondn beri hergn sabh ogle aksm ol uyorum aslinda 13 un ustune hic cikmadi ama dkktorm yinede tnsion ilacina bslatti ve gcn hafta 50 lik seker yuklemesinde aclik 94 1 saat sonu 142 oldugu icin 100 luk yukleme istedi ondada ikinci saat sonucm referas ddgerlrindn yuksek cikti ve endokrine yonlendirdi doktorum endokrinci gebelik sekerimin oldugunu ve bunu kontrol altina almmiz gerktigini soyledi ilk dietle denicklermis ayni zamandada gunde 6 kez parmktn test cihaziyla sekerime bkip ysxmami istedi hmn dietisyene yonlndirdi ve epey kisitlmalrla bi liste cikartildi ve bu aydan sonra hic kilo almamami saglicagini belirtti bu dogrumu bilmiyorm ama simdiye kdr nerdeyse 10 kilo aldgm icn ve normldede kilolu oldugm icn buda bir riskmis dundn beri onu uyguluyorum ama cokta korkuyorm hm tnsiyon hm seker sikintili oneriniz varmi yada bunlari yasayan varmi aranizda

Canim gecmis olsun insallah kisa sureli biranlik bir durumdur hemen gecer.Allah yaninda olur sana ve bebesine birsey olmaz.hepimiz icin bazen zor anlar olur insallah bebeklerimize ve bizlere bisey olmadan kucaklarimiza almak nasip olur.dualarim hepimiz icin Allah hepimizi korusun

canını sıkma arkadaşım.strestende etkilenir bebişler.şu saatten sonra doğuma kadar daha dikkatli olmalısın.benimde 50 gr şeker yüklemem yapıldı biraz yüksek çıktı..3 gün sonra 100 gr şeker yüklemesi yapıldı.düşük çıktı bu sefer.ama ben o 3 gün içinde yeme şeklimi değiştirdim.hemen etkisini gösterdi.şekerim düştü birden.doktor biraz yediklerine dikkat et hiçbir sorun olmaz dedi.bana sorarsan şekeri yükselten yiyeceklerden uzak durarak hem kendin hemde bebeğin sağlıklı bir şekilde devam edebilirsiniz.
ben 1 aydır beyaz ekmeği çıkardım hayatımdan.bunun yanında şeker ve pirinçte pek tüketmiyorum.şekeri yükselten yiyecekle neler internetten araştırabilirsin.dengeli bir beslenme düzeni oluşturmalısın.diyetisyenede gidebilirsin.hiç endişe etme diyete uyarsan hiçbir sıkıntı olmaz bebeğin içinde senin içinde :)

slm kizlar bende 11 Mart 2013 de dogum yapacagim
ilk bebegim 24 yasindayim
Amerikada yasiyorum
daha once 2013 subat annelerine yaziyordum bu konuyu gormemistim
3 tane bu donem basligi altinda baslik var ama hangisinden devam edecegimi sasirdim

Son düzenleme:

Merhaba arkadaşlar,
Diğer başlıklarda yazdıklarımı kaile alan olmamıştı, burda sağolsun arkadaşlar cevap verdiler:) ben artık sadece bu başlığa yazıyorum:))

Happyest isimli arkadaş şeker sonucundan bahsetmiş. benimde onun değerlerinde cıkmıştı ama bana doktorum bu değerler normal insanlar için kötü, hamilelik şekeri olması için cok daha yuksek cıkması gerek demisti. ben ve bebegim bir anda kilo aldık, sekerden supheleniyordum. ama doktorum yok dedi. seker olduğuna kesin karar vermeleri için 100 luk testide yapmaları lazım zaten. onda 4 kere kan alıyorlar sanırım. insallah birsey yoktur...

Bu arada benimde bir sorum olacak hamile arkadaşlarım. Benim şişliklerim sabaha karşı oluyor, normalde akşam olurmuş sanırım. doktorum tuzdandır dedi ama ben tuzlu yediğimi düşünmüyorum??
bir de kramplarım için magnezyum verdi ama içimi imkansız gibi birşey korkunç bi tadı var kullanan varmı aranızda??? ilaç almak dışında magnezyum için ne yapılabilir????

Hepinize sağlık sıhhat diliyorummmm..

Merhaba canım magnezyumu ben de kullanıyorum tadı iğrenç gerçekten ama işe yarıyor geçen bi bırakayım dedim geri baslamaya basladı kramplar bende devam ediyorum
şimdi. Canım sanırım süt ürünleri çok tüketmek lazımmıs sanırım bidiğim kadarıyla.
Var mı başka bilgsi olan arkadas bu konuyla ilgili...

Selam bebeklerinizin hareketleri nasil?cokmu hareketliler yoksa sakinler mi?masallah benim kiz hic durmuyor ama kafama takilan bisey var surekli sol tarafimda toplaniyor.birden bir bakiyorum sol tarafimda poposumu kafasimi bilmiyorum ama elimi koyunca hissediyorum.sizde de boyle durumlar oluyor mu?

Selam bebeginin odasini hazirlayan,hazirlamaya baslayaniniz varmi?ben herseyiyle hazirladim hafta sonu.iyimi yaptim kotumu yaptim bilmiyorum.kaynanam bizde iyi saymazlar diyor.o yuzden icim huzursuzlandi.sizce iyimi kotumu?

Canım biz de yatağı falan aldık da tam öyle bi düzene sokmadık benim doğum mart da öğretmenim ben yarıyıl tatilinde yaparım diyorum. Şimdi çok yoruluyorum ev işlerine bile zaman kalmıyor açıkçası...30saat derse giriyorum boş günümde yok bazen delircek gibi oluyorum iple çekiyorum doğum iznini zorunlu 3 haftaya kadar çalışcam. Başka çalışan arkadaşalr var mı siz napacaksınız kızlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…