2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
dün abim beni görünce (haftada bir görür) sen zayıflamışsın dedi bebek aşağı mı indi acaba ondan mı öyle görünüyorum. ama ben hala gogsumun altında yusyuvarlak birşey hissediyorum ve kafası diyorum hep. doktora da gitmeyeli neredeyse 1 ay olacak. haftaya perşembeyi dört gözle bekliyorum.

Günaydınnn..çok güzel bi gün olsun bugün hepimiz için. Sabahın kóründe oğlumun kıyafetlerini,dolabını düzenledim..çok erken uyanıyorum ya cok kötü,eşim işe gittiğinden vakit geçmiyo,şu doğum izninden beyler de yararlansa fena olmıcakmış

Benimki hep aşağıdaydı hala öyle,buna rağmen mide ağrısından öldüm bi de yukarıda olsa nolurdu bilmiyorum kontrolleri iple çekiyoruz haklısın,özlüyoruz resmen

Tesekkur ederim kizlar. Esimin avantaji yok. Benim ustume olacak o zaman cocuk. Ayy dogurdum da bunlar kaldi bi.
bencede o zman emekli sandığı, bence iyi yapmışsın düşünmekle, bende akşam eşime diyim.

canım bende çok sinirleniyorum alınıyorum herşeye, dün annem diyo çocuğun olunca böyleoturma az peşiden koş falani çocuğa kızarım o da dağınık olmasın gibi bişey dedi, geçenlerde de gelinimiz geldi, kardeşimin nişanlsıı. demesinmi ki sizinkini bilmemde annem bizim çocuklara ses edemez hem çokta şımarık oluralar biz uzakta olcağımız için kıyamaz kızmaya.lafa bak ya, sen uzaktasın ben yakındayım diye kıymetlendirmek mi gerk.dedim gelin kaynana yerini yapıyosunuz şimdiden bu ne ayrım ya.bide ilk torun vede tüp yani.keşke gelinimzede deseydim bunu, daha çocuk yaşında benle aşık atıyo, fol yok yumurta yok saçmalıyo yok şakayla karışık çekerim meriçin kulağını eğer yenge demezse filan diyo.bende gelinim ama bu lafların hiç birini edemedim , yani kulakta çekemez ama şakası bile kötü.kız şimdiden derecelendirmiş torunları gözünde ya.o kız ben gelinim sanki.

Herkese selam
Dünden beri okuyorum sadece
Dedim artık yazayım ben bi yandan okurken
Diğer taraftan sayfalar ilerliyor yetişemedim size

Kızlaaaaar perşembe günü 9 da gel dedi sezeryan için

Hadi bakalımmmmmmmmmm
Hayırlısı ile güzel haberle gelirsin inşallahhhhh

Yok canım yapmadı
Kan tahlili istemesini istemiyorum artık doktorun
Yok hastaneye geç yeniden giriş yaptır.
Yok yeniden para ver. Bi de aydan hoca nın hastası olunca ekstra para alıyorlar
Sonuçlar bilmem ne. Darlanıyorum yaaa

Canımmmmmmm
Rabbim hayırlısı ile kurtulmanı nasip etsin inşallah

Riskli bi durumun varsa ve bunu Prof iyi takip ediyorsa ona git.
Ama riskli bi şi yoksa diğer doktora git tatlım

Yaaaa eskiden şey yaparlarmış ters dönsün diye bebekler anne ters dönermiş
Ne alaka bilmiyorummm
Mesela ayaklarını yukarı kafanı aşağı doğru

biz geldik yine.

şimdilik her şey normalmiş kızım da 2300 gr olmuş. nst de normal çıktı. galiba biz 40 haftamızı dolduracağız...

Maşallah maşallah

Ay ne güzel dönmüş bebeğin babasını dinlemiş deeeeeeeee
Normal ve kolay bir doğum yaparsın inşallah tatlımmmmmmmmm

Moralimm çookk bozukk bu ayın 19unda sigortamız bitiyormuş bende ayın 20sinde doğum yapacam nasıl olacak bilmiyorummm stresten erkenden doğum yapacam ya

Hastaneye yatışı önceden yap tatlımmmmmm

Dedem de beni görünce sen kötülemişsin dediiii

Gece yatıp uykunu alıyorsan No problem tatlımmmmmmm
Ne güzel bi şiiiii

günaydın güzel anneler ve onların tatlı melekleri....cevaplarınız için teşekkür ederim hepinize...sanırım sezeryan olucam,dün gece düşünmekten hiç uyuyamadım...çok riskli geliyor normal doğum,sanırım drumda normal deneyip olmazsa sezeryana dönmeyi düşünüyor,bide ben bu durumu daha yeni söyledim druma birazda ondan öyle yapıyor sanırım...onun için hava hoş nede olsa...sıkıntıyı çekecek olan benim...benim varis tek tarafta ve içerde...biraz daha acık yazmak gerekirse,vajinanın iç duvarında ve içeri doğru gidiyor damar ve içi su toplar gibi şişiyor vajinanın....bacağımı oynatamıyorum bazen ve wcye bile zor gidiyorum...korkuyorum sezeryandan kaçayım derken daha kötü olmıyayım,normale diretipde ya damar patlarsa doğum sırasında ya kesik olması gerekirse o sırada yanlışlıkla damar kesilirse diye birsürü senaryo geçiyor aklımdan...ya doğuramazsam,çatımda dar biraz...hem kendimi hemde bebeğimi riske atmak istemiyorum...inş hakkımızda hayırlısı olur....Rabbim hepimize kolaylık versin...çok uzun yazdım...hakkınızı helal edin...

ne saçma konuşmuş. haklısın yani sinir olmakla. laflarında belli etmiş canım küçük olduğunu cahilliğine ver. boşver dicem ama insan sinir oluyor :) bir de bazen insanlar hamilelerl nasıl konuşacaklarını bilmiyorlar gıcık oluyorum. senin daha doğmamış cocugunun kulagini cekmek lafi bile ne haddine yani. şu an o senin kıymetlin. daha dikkat etmesi lazım lafını seçerken ama nerde o düşünce işte. boşver canım.
Dedem de beni görünce sen kötülemişsin dediiii
artık sona gelmişsin anlamında söylemiştir.

Günaydın kızlarrr 2 3 gündür canım çok sıkkın hastane konusunda.En baştan beri ankarada çok memnun kaldığım bi devlet hastanesine gidiyorum. Eş dosttan hastanenin 2 3 kişiyi doğuma almadığını duymuştum kontrole gittiğimde sordum dr um malesef gece 11den snra çocuk doktorumuz yok o yüzden başka hastaneye yönlendrmek zorunda kalıyoruz dedi dr um özel dr gibi ilgili çok iyi biri ama snçta onun elinde değil :18: Ben de kesin kararlı olduğum için en baştan beri başka hastane ve dr a gitme gereği duymamıştım fakat burası doğuma almıyorsa doğumevine yönlendiriyorlar Ankara da olan arkadaşlar iyi bilirler hiç iyi bi davranışları yok yanına refakatçi bile almıyorlar bağırıp çağırıyolar. özele ya da üni. hastanesine gitmeye kalksam çok geç kaldım geçmişini bilmedikleri hastayı almıyolar keşke 2. bi dr a daha gitseydim :18: çok çaresiz durumdayım doğumevinde doğum yapmayı kesinlikle istemiyorum ama normal doğum olunca burası almıcak çocuğun ne zaman geleceği belli olmaz diye gidebileceğim tek yerde doğum evi İllaki sezeryan olup saatinin belli olması lazım bu hastanede doğurmam için biliyosunuz devlette de isteğe bağlı sezeryan yasaklandı bi snraki kntrolüme 9 gün var drla konuşsam beni sezeryana alır mı ki :18: ya da ne demeliyim de sezeryana alsın çok çaresiz kaldım gece oturup ağladım sinirimden

canım bahsettiğin hastane yenimahale devlet sanırım. aslında çok geç kalmış sayılmazsın bazı özellere son haftada gidenleri biliyorum. bence sincan koruya bir danış. sebebini söylediğinde alırlar diye düşünüyorum. keyfi bi durum değil yani. fiyatı da uygun. ben sincan koru murat beye gidiyorum biliyorsun. keşke o doktorun bunu önceden sana söyleseydi. sen nerden bileceksin ki. bence seni alabilecek bir özele devam et. neden sırf bunun için sezaryen olacaksın ki. normal doğum şansından neden vazgeçeceksin ki. belirsiz bir şekilde devam etmektense son ayında rahat devam et. bir konuş bu gunlerde muayeneye git 1 kere özele

kızlar doğumu en az kalan sizlersiniz. inşallah bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin rabbim. biz de inşallah sağlıkla alırız bebeklerimizi kucaklarımıza. sağ salim doğururuz inşallah hepimiz:)

kızlar bana dün gece koca bi torba öğütülmüş kahve verildi elime rüyamda. tabirden anlayan var mı aranızda ne demek bu?

bi de kaynanama söz verdim gezmeye gitcem onunla. caysam olmaz mı kine? of hiç canım istemiyor evden çıkmak:)))

doğumlar başlıyor kızlar yavaştan. galvaniz de p.tesi giriyo. hadi hayırlısıyla hepimiz atlatırız inşallah.

hazırlıkları hızlandıralım. dün ütülar bitti, bugün de çantamız hazırlanıcak inşallah.

bu arada s.ocağında ara ara gelen kasılmalarımın aslında doğum sancısı olduğunu, 15 dakikaya 1 düştüğünde hemen dr.a gitmemi söylediler. umarım cmt.nts ye girerim de bakarız sancıların şiddetine.

çok benzer modeller canım bizimkiler. ben seninkini görmedim aldığım yerlerde.. sen kaç tl ye aldın merak ettim.. ben 320ye aldım ama senin ana kucağı da var.

ben ikisini 450 tl ye aldım cnm. evet modeli benziyo, ben senin modeli de inceledim ama baştan beri pierre carden istiyodum, aldım, güle güle kullanırlar inşallah.

cnm ben de kullanıyorum magnezyum. ama ilaç olmadığı için sadece bacakta kıramp olduğu zaman kullanıyorum. doğuma kullanmanda bi sakınca yok bence. devam et sen için rahat içebilirsin.

derin dondurucuya börek de atmak mantıklı aslında. lohusalıkta gelen giden çok olucak, çıkarıp pişirmek için pratik olabilir. kurabiye falan da atıcam. ama senin oğlun olduğu için iyi düşünmüşsün cnm.

sanırım benim kaşıntıların sebebi bu günlük ped. çünkü daha önce almadığım bi marka aldım. kullanmaya başladığımdan beri kaşınıyo. hatta dün sağlık ocağı ilaç yazalım dedi, ama dedim daha doktorumla konuşmadı. ona da sorayım dedim.
nemli tutması konusunda özokun da aynı şeyi söylemişti. artık peçeteyle idare edeyim ben de.

ahh sonsy cim sorma ben de fena halde alınganlaştım, herşeye sinirlenlemeye başladım. burcum gereği zaten duygusalım, şimdi en ufak şeye ağlıyorum. dün eşim tüm gün aramadı, hep ben aradım, sağlık ocağına gittim ne dediler diye hatırlatmama rağmen sormadı bile.
gün boyunca bebişin çamaşırı ütüsü derken yorgunluktan karnımın sağ tarafında bi kasılma bi ağrı oluştu. akşam da gelince yatıyorum ya neyin var diye gelip sormuyo bile. meyve falan vermeye çalışıyo inadımdan almadım. en sonunda kükredeim. ama nasıl bağırmışım. kayınvalide de var. anladım dedim sancılarım gelince senin ne yapacağını, ben dedim kendi başımın çaresine bakarım. daha neler söyledim hatırlamıyorum. hala konuşmuyorum kendisiyle, biraz önce kahvaltıya gelmiş, bişeyin varmı diyo, konuşmadan kafa salladım bende. vicdan azabı çeksin biraz.

göbeğin aşağı nimesi konusunda bana da aynı şeyi söylüyorlar. ama dediğin gibi sanki bebişin kafası sağ kaburgamın altında, yusyuvarlak çıkarıyo ordan. bakalım biz de cmt.görücez inş.

kızlar gece sağa sola dönerken, yerinizden kalkerken, yürürken falan alt bölgenizde ağrı oluyor mu? bende bikaç haftadır var bu şikayet, dün s.ocağında hemşire normal diyo, bir de doktora sorucam.

Evet canım yenimahalle devlet. Allaha şükür bebişle ilgili en ufak bişey çıkmadı bugüne kadar sorunsuz geçirdim böyle olduğunu bilseler geçmiş kontrollerimi hastaneden alıp götürsem belki alırlar dedim ben de ama malesef bilgi hastanesi var evimin yakınlarında ark. doğum yaptı 2 hfta önce 31 hftalıkken gitmeye başlamıştı alırız ederiz dediler 2. bebeğiydi snra ortada hiç bişey yooken risk alamayız deyip yenimahalleye ynlendirmişler sezeryandı onunki yine devlette yaptı anlıcağın

sen de güle güle kullan canım arabanı.

biz ilgi bekliyoruz doğal olarak. onlar da her zaman bunu yapamıyorlar. geçenlerde anneme dedim. annem de bir insan 24 saat senle nasıl ilgilenebilir yani diyor :) neyse bu günler de geçecek. ama sen nazını yap :)) ancak kızdığımızda anlıyorlar ben de öyle tepki veriyorum ki anlasın diye yoksa nerdeeee..

ben de biraz önce mesaj attım. sonra aramış beyefendi sinirlenmiş de siniri geçsin diye beklemiş. onu tanımıyor muymuşum nöbette küçücük tvde iki kanal varmış da bilmem neymiş de :) onca işimin içinde bir de senin bu şeylerinle uğraşıyorum diyo. ben de laflarına dikkat et o zaman dedim. dün öyle bir diyor ki sanki nöbet tuttuğuna sevinecek yarışmayı izlemek için. sana yasak koyan mı var dedim.

ya konuşuyolar laflarını bilmeden sonra biz yanlış anlıyor oluyoruz. konuşurken lafına dikkat et sen de hayret bişey. hiç suçlu da olmazlar. amaaan bebeklerimiz doğsun da onlarla ilgilenelim bu koca bebeklerle uğraşmak çok gıcık. erkekler büyümüyor yaa

Bende kontrole gidiyorum kızlar geceden beri ağrım var dua edin benim için
canım benim kocaman dualarımdasın

kızlar listeye baktım da sezeryan olan çok valla.bakalım bizim ne olacak
evet canım tarihleri netleşenler eklenmeye devam ediyor sezeryan ağırlıklıyız sanırım sıkıntısız doğum nasip olsun hepimize inşallah

canım tarihin netleşmiş ekledim listeye hadi bismillah sıkıntısızca kucağına alman dileğiyle

bence 2 numaralı şık canım kesinlikle hijyennnn ALLAH korusun enfeksiyon kaptık mı halimiz harap

aaa demek sancı çıkmış :18: maşallah tosuncuk geliyor hayırlıca ve sıkıntısızca gelsin inşallah tarih ne zaman netleşecek ki canım

canım benim eşime bile bahsettim nst sonucuna göre perşembeye çekmiş dr.u dedim ne yapalım minnak bebişin erken gelmek istiyor sıkıntısızca gelsin inşallah

canım benim bi arkadaş son ana kadar tersti bebeği ama doğumdan bikaç gün önce döndü ve normal doğum yaşadı ama suni sancı ile

hiç boşuna sıkma canım tatlı canını maşallah az da değil bence kilosu hadi hayırlıca ve sıkıntsıızca al kucağına inşallah oğluşunu

hmmm doğumun başlaması için 80 ve üstü sancı çıkması lazımmış kızlar nts de
hımm :18:

biz geldik yine.

şimdilik her şey normalmiş kızım da 2300 gr olmuş. nst de normal çıktı. galiba biz 40 haftamızı dolduracağız...
maşallah 40 ı görecekseniz ne güzel hayırlısıı bakalım

faceteki gruba ne olmuş?.. beni o gruptan attılar ve neden attıklarını bilmiyorum...
boşver canım burda yazışıyoruz işte

maşallah son hazırlıklar da bitmiş resimleri bekliyoruz
ooo maşallah duası kabul olmuş eşinin canım bebk döndü diye normal yapmak zorunda değilsin benimde bebeğim çokdandır dönük kısmette hangisi varsa Rabbim kolaylıkla atlatmamızı nasip etsin diyelim

canım bence hiç riske atma sezeryan daha uygun gibi sana hem çatın da dar çıkmış muayenede :18: ALLAH korusun tabi karar senin sıkıntısızca atlatman dileğiyle

Moralimm çookk bozukk bu ayın 19unda sigortamız bitiyormuş bende ayın 20sinde doğum yapacam nasıl olacak bilmiyorummm stresten erkenden doğum yapacam ya
hiç üzülme tatlım bunu dr. una dile getir mutlaka yardımcı olacaktır

malesef Kayseri deyim canım şimdiden güle güle kullanın canım teşekkür ederim

Kizlar benden az once kan geldi ! Nisan gibi akintili degilde direkt 2 damla kan. Cok telaslandim. Ne simdi ki bu ?
aaa hayırdır inşallah :18: dr. una mutlaka telefondan da olsa bildir canım haberlerini bekliyoruz

cnm benim en sevdiğim iki çiçek papatya ve gelincik.. senın nıck bana huzur verıyor yaaa.görünce musmutlu oldummmm
aynenn papatya çiçeğini bende çokkkkk severim

yok canım otururken neden sıkışsın bebeklerimiz rahat ol canım o kadar güvenli yerdeler ki boşuna endişelenme

ben de papatyayı çok sevdiğim için bu nicki almıştım
tüm çiçeklerin içinde tek geçerim
bende çok severim canım papatya yı

kizlar biz gezmeden geldik :)
artik belimden kasiklarima inen sancim var benim :44: yarin doktora gidiyoruz sabah ultrasonada girecegiz bakalim doktor ne diyecek bu sancilara sanirim nst'ye de sokar beni yarin
hadi hayirlisi:18:
hadi güzel haberlerle gel canım

öyle yapacam canım yarın ssk gıdıp kendımız odesek olur mu arastıracaz eger olmaz ıse mecbur ole yapacaz
evet canım haberlerini bekliyoruz inşallah işiniz rastgider

ooofff uyuyamıyom beeen
yarın bi ton işim var ev toparlanıcak kuaföre gitmem lazım falan.. yatmayı deneyeyim bari..
heyecandan artık uyuyamıyoruz sanırım

Gunaydin kizlar. Cumartesi dr a kontrole gidicem. Hazirlikli gitmeyi dusunuyorum. Geceleri cok sancim oluyor. Belki beni doguma alir. cok da guzel olur.
kız nerden çıkardın hazırlıklı gitmeyi filan :18: bende ağrılardan uyuyamıyorum artık geceleri ama dr.um akşamları çok olur ağrıların dediği için rahatım :2: yinede hazırlıklı git tabi ne olur ne olmaz :18:

Evet sezeryan olucam. Oyle bir umut var. nst de sancim cikacakmis gibi.
hissini seveyim seni aceleci anne seni

günaydın kızlar...çook birikmiş sayfalar.bir kısmını okuyabildim..herkesin keyfi yerindedir umarım.
iyiyiz canım sen nasılsın

hoş geldin canım papatya doğurmadı bebişleri gayet güçlüler maşallah sen nasılsın

bence de sanki emekli sandığı daha avantajlı sizler için Candaşım bende çok severim ve aynen yaa bende özel istek yaptımm kocişe doğumda papatyamı isterim dedim

hadi kolay gelsin ama yormadan yap işleri

off bende geçen cumartesi ve pazar ciddi sitresliydim yüzümde sivilceler çıkmıştı hemen sezeryan senin için sanki daha uygun canım benim geçmiş olsun tekrardan

aaaa çok ilginç doğum bu gecede olur gündüz de ne demek çocuk dr u yok diye doğuma almamak ayy canım ya bende hep doğum evi fobim vardır inşallah gönlünce olsun dualarımdasın

koruyu düşünmez misin ? o da yakın sayılır. bir şansını dene istersen.
peki ne yapmayı düşünüyorsun. sezaryene razı isen bir konuş belki kılıfına uydurup yapabilir. ama çok saçma ya o zaman o hastanede normal doğum sadece gündüz yapılıyor. iyi de nerden bilecek insan bebeğin ne zaman geleceğini.

aman canım allah korusun neler düşünüyosun öyle.

evet hemde çok saçma.neyse ama zmanı gelir hatırlatmak zorunda kalabilrim lafını.önceki geldiğinde diyor bizim kız olursa ya kardeşime benzesin ya küük görümceme, onlar güzelmiş.kızkardşimlede kopyayızdır.kendinde var ukalalık bence.görümcelik etmiycem diyodum ama böyle gidese mecbur kalcam:)
canım özeller mutlaa alır ama genelde sezeryan yanlıları.bi görüş derim yakınındaki özellerle.hacettepede devlette iyi galiba ama çokta bilgim yok.

şifa, gelsin papatyalarımız o zman doğumda :))) yaşasın papatya kardeşliği :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…