2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar hamilelikte greyfurt yemek, suyunu içmek tehlikeliymiş. ilaç kullandığımız iiçin ilacın karaciğerden parçalanıp gitmesini engelleyip ilaç zehirlenmesine neden oluyomuş. bende biraz önce bir şişe suyunu sıktım. içemicekmiyim şimdi. doğru mudur sizce??

hiç duymadım şule..bi fikrim yok
ama portakal suyuyla karıştırıp içiyorum ben arada kış başladığından beri.. :26:
bi zararını görmedim ama emin olmak lazım tabi...

Son düzenleme:

Doğrudur canım
Benim kuzenler greyfurt suyunu çok içmekten hastanmışlardı. Limon gibi fazlası kanı sulandırıyormuş.
Ama az miktardan ne zarar gelir bilemem tatlım

bu doğum parası tam olarak nerden nasıl alıyoruz ben işten yeni çıktım 1 ay oldu alabilirmiyim

bende duymustum osekilde zehirlenen cok ve tehlikeliymis bayaa, sen yinede icme portakal sik ic bosver riske atmaya degmez

bende duymustum osekilde zehirlenen cok ve tehlikeliymis bayaa, sen yinede icme portakal sik ic bosver riske atmaya degmez

şaşırdım gerçekten..ben bilmiyordum..iyi ki bi zararını görmemişimm
gerçi hergün içmiyordum ama yinede tüketiyordum kış başından beri zaman zaman :18:

sanırsam :)) bozulduğumu söylemiştim kardeşime sonra o da ona demiş filan aradı özür diledi tuhaf ya, severim aslında kendisini, onunda sevdiğini düşünürdüm ama böyle yaparak bu düşüncemi inkar ettiriyor gibi.neyse ama doğru yinede belli olmaz insan hali :) duamı okuyayım dimi:)
Ben almıyolar diye biliyorum canım ama yine de görüşeceğim hastanelerle böyle oturup sıkıntı yapmakla hallolmuyor hiç bişey inşallah bi çözüm bulurum
görüş bakalım canım inş hallolur

oh maşallah yavrumuza ...
emekli sandığına bağlı doğum iznine ayrılan kadınlar mı alıyor yoksa erkeklerde alabiliyormu bunu acaba ?ssk lılarda doğum parası alıyo demek, o da 60-70 lira kız :) diğeri ne acaba ?
ben kesmiştim çoktan allahtan :) heyete taktım kafayı, canım sorabildin mi sahi lafı geçmişken.
2 emekli sandığımı acaba ? canım bilmiyosundur belkide merak ettim, neden soruyorum bende devlet çalışanıyım ama ssk lıyımyani kadrolu işçiyim. memurların bazı haklarından biz yararlanamıyoruz.en kötüsü onlara 2 sene ücretsiz izin varken bize 1 sene, onlar 2,5 saat süt izni kullanabiliren biz 1,5 saat kullanıyoruz.eğer tek emekli sandığıysa o zman 135 mi alıncak.eşim emekli sandığına bağlıda.offf 1 çatıda birleştirmediler gitti, adımız devlet çalışanı ama ayrım çok, aptal gibi bide kpss de türkiye derecem varken işçi olarak kalmakta ısrar ettim, şimdide işler değişti memur teknierler benim 2 katımı alırken ben yarısınıa talim ediyorum.adaletin bu mu dünya ? diyorum sadece... neden girdiysek devlete madem işçiyi memuru ayırcaktın hiç açma işçi kadrosunu, gerçi allahtan bizim burda şuan memur alımı yokta olan eskilerle bile ayrım görmek kötü (
pıhtılaşması olanların hiç yememesi gerek onu biiyorum bende.
bu doğum parası tam olarak nerden nasıl alıyoruz ben işten yeni çıktım 1 ay oldu alabilirmiyim

canım doğum parasımı bilmiyorumda adı, annelik için 8+8 lik izin varya onu alabilirsin, ssk yı ara sor, şartı doğumdan en az 120 gün kalaya dek 120 günlük ssk sı yatmışsa alınıyor diye biliyorum kesin alırsın.ihmal etme hakkın o senin

oku tabi nazar değmesin hamilesin. sana da çocuğuna da.

canım ben de tam bilmiyorum da adamın canlı yayında söylediklerini yazdım. yaşayarak öğreneceğiz sanırım.

selam herkeze
doğumlar başlamış artık hepimiz teker teker yavrularımıza kavuşucaz
dün mutfak dolaplarını temizledim
öyle bi yoruldumki
gece sancılandım
sabahta biraz sancım vardı gün içinde ara ara gelip gidiyo
çok yoruldum ama mutfağımın yüzü açıldı deydi diyorum kendi kendime

nette baktım bazı şeyler buldum deneyeceğim. cevabın ve ilgin için çok teşekkürler:):) hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım!!!

oku tabi nazar değmesin hamilesin. sana da çocuğuna da.

canım ben de tam bilmiyorum da adamın canlı yayında söylediklerini yazdım. yaşayarak öğreneceğiz sanırım.
tamamdır :) ali tezele mail atcam bende, kafamı karıştırdılar uzun süreli heyet raporu alınırsa iş akdine sebep olabilrmiş, bi öğreneyim net.gerçi bizim burda 1 yıl heyet raporu alan işçiler biliyorum sıkıntı olmadı ama olsun riske atmım.

karnım çok çatlamış kızlar
yaa, tamda son anda.bende şimdilik bişye yok, bugünmü farkettin peki ? bir anda mı çıktı.
o kadar sevinmiştim ki ne kadar güzel hiç çatlamıyorum dedim. ve o kötü son oldu maalesef

bundan sonra da yapacak hiçbir şey yok maalesef kabullenmekten başka...

canım bazen doğum sonrasıda oluyomuş bendede hala olmadı ama olmayacağı anlamına gelmiyomu buda.

yaa, tamda son anda.bende şimdilik bişye yok, bugünmü farkettin peki ? bir anda mı çıktı.

yoktu önceden. geçenlerde krem sürerken eşim görmüş karnımın altını. hafif çatlaklar var demişti. sonra baktığımda evet hafifti bugun tekrar bakıyım dedim iyice artmış. son bir aydır karnım çok gergin özellikle de akşamları. bu yüzden çatladı herhalde. napalım yapacak bişey yok.

anladım canın saolsun canım ya, onlarda bize anneliğin kutsal hediyeleri olur napalım.başka türlü karın çatlamaz zaten.kremde fas fiso yani çatlayacaksa engl değil demek

kızlar merhaba bende uzun süreden beri sitedeyim ama bu başlığa yeni yazıyorum.

canım ben bugün izledim önceden de bilgim vardı eğer sen sigortalıysan ve doğum iznine çıktıysan normal zamanda yani 32.haftada doğum yaptıktan 8 hafta sonra sgkdan gidip çalışmadığın günlerin parasını alabilrsin.ama şöyle bir durum var doğumdan önce belli bi gün ödenmiş olması lazım sigortanın 90 gün sanırım.ali tezelin dediğine görede bunun haricinde ekstra doğum yardımı parası alıyosun 270 lira kadar.

benimde çatlaklar son 2-3 haftada oldu alcam krem ama bu saatten sonra işe yarar mı bilmem doğumdan sonrada kullancam artık ne kadar geçirirse :S

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…