kızlar hamilelikte greyfurt yemek, suyunu içmek tehlikeliymiş. ilaç kullandığımız iiçin ilacın karaciğerden parçalanıp gitmesini engelleyip ilaç zehirlenmesine neden oluyomuş. bende biraz önce bir şişe suyunu sıktım. içemicekmiyim şimdi. doğru mudur sizce??
kızlar hamilelikte greyfurt yemek, suyunu içmek tehlikeliymiş. ilaç kullandığımız iiçin ilacın karaciğerden parçalanıp gitmesini engelleyip ilaç zehirlenmesine neden oluyomuş. bende biraz önce bir şişe suyunu sıktım. içemicekmiyim şimdi. doğru mudur sizce??
tekrar sordular...
her iki çalışan için sadece 270 tl doğum parası varmış. özel devlet çalışan farkı ise birinin maaşı yatıyor diğerinin yatmıyor sgkdan alıyormuş.
bu aralar da planlanan şöyle birşey de varmış. her ay 300tl ticket gibi bişey verilecekmiş. karta yatacakmış. bununla çalışan anne süt,bez filan alacakmış. inşallah hemen çıkar
bu doğum parası tam olarak nerden nasıl alıyoruz ben işten yeni çıktım 1 ay oldu alabilirmiyim
bende duymustum osekilde zehirlenen cok ve tehlikeliymis bayaa, sen yinede icme portakal sik ic bosver riske atmaya degmez
sanırsam :)) bozulduğumu söylemiştim kardeşime sonra o da ona demiş filan aradı özür diledi tuhaf ya, severim aslında kendisini, onunda sevdiğini düşünürdüm ama böyle yaparak bu düşüncemi inkar ettiriyor gibi.neyse ama doğru yinede belli olmaz insan hali :) duamı okuyayım dimi:)sana benzemesinmiş yani. sen çirkinmiymişsin. bu kız fazla cesaretli davranıyor. yarın sizin aileye girecek tamamen. senden çekinmiyor da maşallah yani kıskanıyor herhalde canım. aman sen dua filan oku kendine. nazar değer.
görüş bakalım canım inş hallolurBen almıyolar diye biliyorum canım ama yine de görüşeceğim hastanelerle böyle oturup sıkıntı yapmakla hallolmuyor hiç bişey inşallah bi çözüm bulurum
oh maşallah yavrumuza ...Kızlar merhaba,
herkes iyidir inşallah,
bi süredir girmedim nete hiç, dinlendik geçen hafta, dün yine kontrolümüz vardı sancılarımız devam ediyo ama bi önceki haftaya göre daha azmış bu haftayı da atlattık mı korkma dedi doktorumuz bu haftadan sonra canı ne zaman isterse gelsin bebişimiz erken sayılmaz dedi, bebeğimiz de iyi kilosu boyu herşeyi normal maşallah... bu hafta yine mümkün olduğunca istirahat edicem kızım iyice büyüyüp gelişsin istiyorum, bi yandan da toparlanıyoruz, pek bişeyimiz kalmadı ama tabi hergün bişeyler çıkıyo yine... epeyce yazılmıştır, ara ara okurum sizi neler olmuş neler konuşulmuş...
emekli sandığına bağlı doğum iznine ayrılan kadınlar mı alıyor yoksa erkeklerde alabiliyormu bunu acaba ?ssk lılarda doğum parası alıyo demek, o da 60-70 lira kız :) diğeri ne acaba ?ssk lı olanlar 8+8 izindeykenki maaşını çalıştığı yerden almıyormuş. sgkdan alıyormuş.
devlet memuru maaşını alıyormuş.devlet memuru maaşını aldığı için sadece doğum parası alıyormuş o da 270tl imiş.
ama ssklı hem doğum parası hem de .... alıyormuş ama duyamadım onu ne alıyormuş. :)
soru sormak için twitter diyor kızlar sorunuz varsa sorun. sosyal güvenlik uzmanı ali tezel canlı yayında.
ben kesmiştim çoktan allahtan :) heyete taktım kafayı, canım sorabildin mi sahi lafı geçmişken.kızlar twitterınız varsa şu adama soru sorsanıza :)
birisi 24ay izni sormuş. yarın doğuruyorum 24 ay çıkarsa faydalanabilir miyim dedi.
cevap: daha meclise gelmiş değil gelse bile çıkması 6 ayı bulur. bunu beklemesin 8+8ini kullansın.
yani biz umudumuzu keselim. gerçi benim durumum çıksa da çıkmasa da eylülde başlıyorum. ama bekleyenler için yazıyım dedim.
2 emekli sandığımı acaba ? canım bilmiyosundur belkide merak ettim, neden soruyorum bende devlet çalışanıyım ama ssk lıyımyani kadrolu işçiyim. memurların bazı haklarından biz yararlanamıyoruz.en kötüsü onlara 2 sene ücretsiz izin varken bize 1 sene, onlar 2,5 saat süt izni kullanabiliren biz 1,5 saat kullanıyoruz.eğer tek emekli sandığıysa o zman 135 mi alıncak.eşim emekli sandığına bağlıda.offf 1 çatıda birleştirmediler gitti, adımız devlet çalışanı ama ayrım çok, aptal gibi bide kpss de türkiye derecem varken işçi olarak kalmakta ısrar ettim, şimdide işler değişti memur teknierler benim 2 katımı alırken ben yarısınıa talim ediyorum.adaletin bu mu dünya ? diyorum sadece... neden girdiysek devlete madem işçiyi memuru ayırcaktın hiç açma işçi kadrosunu, gerçi allahtan bizim burda şuan memur alımı yokta olan eskilerle bile ayrım görmek kötütekrar sordular...
her iki çalışan için sadece 270 tl doğum parası varmış. özel devlet çalışan farkı ise birinin maaşı yatıyor diğerinin yatmıyor sgkdan alıyormuş.
bu aralar da planlanan şöyle birşey de varmış. her ay 300tl ticket gibi bişey verilecekmiş. karta yatacakmış. bununla çalışan anne süt,bez filan alacakmış. inşallah hemen çıkar
pıhtılaşması olanların hiç yememesi gerek onu biiyorum bende.kızlar hamilelikte greyfurt yemek, suyunu içmek tehlikeliymiş. ilaç kullandığımız iiçin ilacın karaciğerden parçalanıp gitmesini engelleyip ilaç zehirlenmesine neden oluyomuş. bende biraz önce bir şişe suyunu sıktım. içemicekmiyim şimdi. doğru mudur sizce??
bu doğum parası tam olarak nerden nasıl alıyoruz ben işten yeni çıktım 1 ay oldu alabilirmiyim
karnım çok çatlamış kızlar
canım hiç telaşlanma son 2 günde bile dönebiliyorlar, bebeğin dönmesi için yatış pozisyonları var nette bak istersen bulamazsan mesaj at bende bununla ilgili kitap var, ordan bakıp sana anlatmaya çalışırım, ama unutma senin ve bebeğin için hangi doğum hayırlı ise o olsun, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
hiç üzülme aynısı bende de var 3 hafta öncesine kadar hiç yoktu. şimdi haritaya dönmeye başladı
niye sonradan böyle olduk
tamamdır :) ali tezele mail atcam bende, kafamı karıştırdılar uzun süreli heyet raporu alınırsa iş akdine sebep olabilrmiş, bi öğreneyim net.gerçi bizim burda 1 yıl heyet raporu alan işçiler biliyorum sıkıntı olmadı ama olsun riske atmım.oku tabi nazar değmesin hamilesin. sana da çocuğuna da.
canım ben de tam bilmiyorum da adamın canlı yayında söylediklerini yazdım. yaşayarak öğreneceğiz sanırım.
yaa, tamda son anda.bende şimdilik bişye yok, bugünmü farkettin peki ? bir anda mı çıktı.karnım çok çatlamış kızlar
o kadar sevinmiştim ki ne kadar güzel hiç çatlamıyorum dedim. ve o kötü son oldu maalesef
bundan sonra da yapacak hiçbir şey yok maalesef kabullenmekten başka...
yaa, tamda son anda.bende şimdilik bişye yok, bugünmü farkettin peki ? bir anda mı çıktı.
yoktu önceden. geçenlerde krem sürerken eşim görmüş karnımın altını. hafif çatlaklar var demişti. sonra baktığımda evet hafifti bugun tekrar bakıyım dedim iyice artmış. son bir aydır karnım çok gergin özellikle de akşamları. bu yüzden çatladı herhalde. napalım yapacak bişey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?