2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kızlar dun geceden beri başım ağrıyo çok fena byandanda kusuyorum ha birde uşuyorum bebeğime bişey olurmu doktoragitsemmi acaba

cnm geçmeyen şiddetli başağrıları ve kusma da dr unuza başvurun diye bi stede okumustum.. çok rahatsızsan bı git istersen..

cnm kılo olayı bazen genetık olabılıyo..sende öyle doğmussun yavrun sana cekmıs olabılır ammmmaaaaaa sigara kötü olmuş cnm ya malesefki sigara bebeğin düşük kılolu doğmasına sebep olabılıyor..yanı en azından ben öyle biliyorum..keşke en azından şu son haftalar dizginleyebilsen..

Kızlar dun geceden beri başım ağrıyo çok fena byandanda kusuyorum ha birde uşuyorum bebeğime bişey olurmu doktoragitsemmi acaba

Gecmis olsun. Doktora git bence.

Tecrubeli dedigin doktora git bence. Ben de sirf tecrubesinden katlaniyorum benim doktora. Bebegin de kilo kaybedecegini dusunmuyorum. En fazla kilo almazdi.

Sigara icmesen keske ama arkadasimdan biliyorum omda duramiyordu, iciyordu. Bari ince sigaralar varya oyuncak gibi onlardan ic.

Ay noolur sigara içme çok uz uzuldum bende bebekten önce içiyodum ama bıraktım oğlum için duşunsene ona duman gidiyo daha onun canı neki dumana acıya dayansın içimizde hayata tutunaya çalışıyo bizdn daa çok gayret gösteriyo kimbilir dumanın acısı gittikçe suraını nasıl asıyodur içme noolur şurda bi ay kaldı bi tane çek hemen at bari .
Ben çoğu zaman ruyamda göruyoum okadar özledim doğum yapım içcem bende :)

kendimi yoldurdum geldim kızlar ay zaman ilerledikçe daha da acır oldu sonuc iyi oluyor ama dayanması zor. ben bi ara gerildim kastım kendimi canım kızım da karnımın ortasında bir toplandı çok üzüldüm (

yatak konusu konuşulmuş biz de eşim geldiğinden beri 1-2 kez beraber uyuduk. daha doğrusu ben uyudum o benim horultumdan uyuyamadı o yüzden artık o hep salonda uyuyor. rahat yatağı özledim seni özledim diye sızlanıyor bu günlerde gece rüyasında beni görüyormuş

sevgililer günü için ise ben hiçbişey yapmadım yapmıycam bu sene. geçen sene kırılmıştım ona basit bulmuştu yaptığımı o yüzden bu sene benden bişey yok ondan da yok sanırım çünkü günlerdir biz sevgili değiliz ki diyor valla hiç üzülmedim çünkü hiç uğraşamıycam bu halimle

ben çok özledim muayeneyi. haftaya perşembeye kadar bekleyeceğim. en son 32.haftada gitmiştim bebeğim 2000gram olmuştu. bakalım şimdi kaç olmuş. bu arada ben kilo vermişim en son cumartesi tartılmıştım sabah ve aç , bu sabah aç tartıldım yarım kg az çıktı şaşırdım :) sürekli aldığım için :) ben bir hafta 1 kilo hatta bazen 1,5 kg alıyorum bir sonraki hafta 100gram ya da hiç. iki aydır hep böyle gidiyor.

çatı muayenelerini yazanlara teşekkür ederim çok merak ediyordum ben. inşallah benim de pek hissetmeden geçer.

benim gibi daralma yaşayanlar demek ki normal hamilelikte.

db55 //
canım üzülme seninki prof ya bıkmıştır artık :) gitseydin ya şöyle yeni mezun doktora bak nasıl ilgilenirdi seninle :) şaka bir yana bazen oluyor böyle sağlığınız yerinde olsun da takma kafana. sen erken dedikçe süren uzuyo bak 2 hafta sonra çağırmış :) inşallah bu sefer yakında yalancı sancı değil de gerçeği gelir de isteğin erkenden gerçekleşir. ama sen yine de sadece sağlık iste. sağlıklı bir doğum olsun bu çok önemli. acele etme kız sen de mi yoksa 7 aylıksın //

Sevgililer gününüz kutlu olsun güzel anneler. biz dün geceden pastamızı kesip kutladık:) akşam canım çok tatlı istedi dedim, eşim hemen pasta alalım dedi, bari yarın akşam alalım da sevgililer günü pastası olsun dedim ama olmaz, bebişin canı şimdi istedi dedi. sonrada alıp yedik afiyetle, hem kilo alıyoruz hem hala tatlı istiyoruz, sonumuz hayır olsun inşallah:)

bence çok sıcak değil 24-26derece, odadaki termometre şuan 24 derece ve ben üstümde yelekle oturuyorum. bebek için normaldir bence.

bende ptesiden beri kıyafetleri yıkadım, dün yıkama bitti ve bugün ütülemeye başladım. ben hepsini 30dklık kısa programa attım, fazla zedelemeden hızlıca yıkanıp çıktılar. ütü masasını en alçak konuma getirdim, koltuğa oturup önüme koydum, oturarak rahat rahat yarısını ütüledim, kalanıda yarın ütülerim inşallah. zaten el kadarlar, hemencecik ütüleniyorlar.

keşke içmesen sigara ya, yazık bebeğinin minicik ciğerlerine duman gidiyor, kendinle birlikte onu da zehirliyorsun vazgeçmek zordur eminim ama bebeğin bu fedakarlığa değer bence...

kızlaar ben geldiiim doktordann. Suan için herşey yolunda görünüyor 3150 gram olmuş bebisim. 2cm açıklığım varmış kuzumun boynuna kordon dolanmis normalde riskli bi durum değilmis ama bizim duruş şeklimzden dolayı tehlike yaşatabilirmis. Cumartesi tekrar çağırdı nst bağlanacam veee pazartesi Doğuma alıck doktorum. Önce suni sancıyla deneyelim sen sancı çektikçe bebeğin ciğerleri daha çok gelişecek Olmazsa sezeryana yönleneceğz dedi. Bu arada sancı bebeğin ileride astım olmasınıda engelliyormuş o yüzden deneyelim dedi. Ama büyük ihtimal sezeryan olacak diye de söyledi.doktorum profesör ve dediki meslek hayatım boyunca beni en çok zorlayan bebek olarak hep aklımda kalacaksınız:) benden haberler bu kadar acayip heyecan yüklüym su anda:)

selamlar

bugün hiç bakamadım ya

db55 şükür canım doğuma almamış daha tarih verdi mi peki ?

aa bugün sevgililer günü dimi :)) benim için pekte bi anlamlı değil her sene var olan bi sevgili ama yalnız geçirilen sevgililer günü :)) canı saolsunda dilerim kutlayamadığımız 6 seneden sonra 7. senemiz beraber olsun :))

yaa ben yine bişey buldum ne paragöz kadın oldum ya :))

Sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğe, çocuğun yaşaması şartıyla doğumdan sonraki altı ay süresince her ay, doğum tarihinde geçerli olan asgarî ücretin üçte biri tutarında emzirme ödeneği verilir"

Memurlar nasıl emzirme ödeneği alır?

keşke gerçek olsa ama sanki böyle bi ödeme yoktur gibime geldi.

heycanli olman cok normal.ben bile heycanlandim :) allah herseyinde kolaylik verir insallah :)

Sanırım bu duurmda profesöre karar verdin canım ? yani en zorlayan bebekmiş filan.normal doğumla dünyaya gelen bebeklerin astım nefes darlığı gibi astalıklara daha az yakalndığını bende okumuştum seneler önce.madem öyle deneyin inş sağlıcakla gelir kızın.maşallah kocaman olmuş bu arara :) boyu kaç peki ? son haftalardaki gelişimi merak ediyorum bende

evet canım bu durumda prof olan Doktora karar verdim ki hatta ikitane doktor girecek Doğuma ilginç vaka olack galiba kuzum:) doktorumda onun gibi bişey söyledi astım konusunda daha rahat bi yaşam geçirir dedi seve seve kabul ettim. En son geçen hafta 2700 gramdi yaklaşık On günde 400gram almış. Bu arada boyunu sormak aklıma gelmedi, hatta heyecandan ultrason kağıdını bile almadan gelmişim :):)

Ayyy ben bile heycanlandım valla rabbim tez zamanda kavuştursun sağsalim yavruna... Çok duygulandım çünkü ben artık oğlumu çok özledim onu bağrıma basmak öpüp koklamak istiyorum son bir ay bir yıl gibi geliyo bana zaman geçmek bilmiyo şu 9ay nasıl geçtiyse son 1 ayda bitecek elbet değilmi... Ayyyyyy kalbim ağrıdıııııı:)

oh ne güzel hafiflemişsin :) benim ağda acısına bile tahammülüm kalmadı ya hassaslaştık iice kilo alımı bendede azaldı cnm son ay çok alırsın demişlerdi tam ters oldu ama hersey yolunda çok şükür .bende yapmıcam valla sevgılıler gunu için bişey hedıyede almadım bakalım onlardan bısı cıkıcakmı çıkarsada biz hediyeyiz onlara idare etsinler :)

ay çok heyecanlı mutlu sona geldin inşallah bebeğini kolayca sağlıkla kucağına alırsın, bu arada neden bu kadar zor dedi prof. cnm ya kordon dolandığı ıcınmı kacırdım galıba sendede astım varmı ?

amin canım çok sağol. Canım kordon dolanmasi normal bi durummuş ama bebeğim yüz gelis şekli ile duruyor yaklaşık 1,5 aydır (bu durum bin kişiden 2sinde görülüyormuş) bu yüzden bizim için tehlikeli olabilirmiş daha fazla beklesin istemedi. Astım Yok Bende ama sancı çektikçe ciğerleri dış dünyaya daha çok adapte oluyormuş ileride oluşabilecek astım hastalığını bi nevi önlemek maksadıyla suni sancıyı deneyeceğiz.

ayyy hayırlısı ıle pazartesi yavrunla buluşuyorsun öylemiiii hayırlısı cnm ya darısı bızım basımıza... pazartesi tam olarak kaçıncı haftan da oluyorsun?

allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin darısıda başımıza artık

Arkadaşım, lütfen yapma, nolur yapma.. Zararın neresinden dönersen kâr.. Şöyle zararı var böyle zararı var demeyeceğim.Zaten her şeyi biliyorsun. Ayrıca o vicdan azabını çok iyi biliyorum. 6 haftalıkken öğrendim bebeğimin varlığını, ha bugün ha yarın bırakacağım dedim, bazen 3 gün hiç ağzıma sürmedim, 4. gün 6-7 tane birden içtim, stresti, şaşkınlıktı derken ancak 3 aylık hamileyken bırakabildim. Bebeğimin bütün organları oluşmıştu oysa. Doktora her gidişimizde yol boyu etmediğim dua kalmıyordu bir problem çıkmasın diye.. Neyse uzatmayayım, işin kötü tarafı eşim içiyor. Bazen canım öyle çekiyor ki anlatamam. Hatta geçen pazar gündüz eşim uyurken o kadar canım çekti ki şeytan kalk yak bitane dedi, lahavle çektim, kovdum şeytanı dibimden şekersiz bir Türk kahvesi yaptım :)
Endişelerim hâlâ yok değil. Bebeğim doğduktan sonra yanılıp da bir sigara yakarım diye zaman zaman korkmuyor değilim Pis illette kimseyi düşürmesin Allah'ım..
Bir de daha 4 hafta var doğuma ve ben 23 kilo aldım. Bu kiloların bir sebebi de sigarayı bırakmaktı. Olsun napalım...
Arkadaşım lütfen, battı balık yan gider mantığıyla hareket etme sakın.. Bırak son 1,5 ay içindeki can rahat nefes alsın.. Bu hakkı ona iade et.
Tek sen değilsin o illetin pençesinde cebelleşen, Allah kolaylığını verecektir, bak göreceksin..

baskentte devam ediyorsun yani. aynı hastanede dogum yapıcaz o zaman:))
suni sancının böyle bir ise yarayacagı aklımın ucundan gecmezdi, bebişler için nelere katlanıyoruz yarabbim:))
senden yorumlarını alırım artık, hemen arkandan bende dogurmazsam, ay cok heyecanlı:))

ayyy hayırlısı ıle pazartesi yavrunla buluşuyorsun öylemiiii hayırlısı cnm ya darısı bızım basımıza... pazartesi tam olarak kaçıncı haftan da oluyorsun?

canım sağol. Pazartesi tam 38+2 olacağım inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…