hayırlı olsun arkadaşım çok sevindim senin adına
şeyi mi diyon gülüm ultrason kağıdında fetal weıght: yazıyo yanında da kilosu yazıyo mesela fetal weıght:2300g onu mu diyon?
benim bebeğimde 15 günde 60 gr.aldı salı günü kontrol var ve daha fazla aldığını sanmıyorum sizin bebekler yine iyi benim en son 2.195 ti...çok üzüldük gerçi kordon var sanırım o yüzden iyi beslenemiyor ama doktorla konuştuk...benim yediğimle alakası yokmuş plesentanın yapısı,bebeğin yada annenin damarları kan akışı ile ilgili olabilir dedi...hep önde gidiyordu dediğimizde bazen önde giden bebeklerde duraksama olabiliyormuş...çok takmayın kızlar kafanıza sizin bebekler yine iyi benim yaramaz kız bebeğim en fazla doğsa 2.500 ile doğacak çıtırdık olacakhastanede yattığımda yeni doğan bebekler benim odamın önünden geçti bende hemşireleri artık tanıdığıma tüm bebekleri annelerinden önce ben gördüm 3.100-3.400 civarı doğan bebekler bile minicik bu sabah anneme onlar bile minik bizim minnoş ne olur acaba 2.500 dedim...artık gülüyoruz duruma bir doğsun poposuna vurucam...ama az kilolu bile doğsa ben onu zorla beslerim kilosu artar....
evet haklısın komşumuzun oğlu oldu 3400 dü böyle yüzü felan şişti iki gün içinde fıııssssssssss söndü çocuk 3100g kaldı bide o var benim bebikte 2500 ama 2800le felan doğsa yine 2500 kalcak o zaman diyom sende takma gülüm çıtı pıtı bi prensesin olcak bolcanada emzirirsin den onu daş gibi hatun olurbenim bebeğimde 15 günde 60 gr.aldı salı günü kontrol var ve daha fazla aldığını sanmıyorum sizin bebekler yine iyi benim en son 2.195 ti...çok üzüldük gerçi kordon var sanırım o yüzden iyi beslenemiyor ama doktorla konuştuk...benim yediğimle alakası yokmuş plesentanın yapısı,bebeğin yada annenin damarları kan akışı ile ilgili olabilir dedi...hep önde gidiyordu dediğimizde bazen önde giden bebeklerde duraksama olabiliyormuş...çok takmayın kızlar kafanıza sizin bebekler yine iyi benim yaramaz kız bebeğim en fazla doğsa 2.500 ile doğacak çıtırdık olacakhastanede yattığımda yeni doğan bebekler benim odamın önünden geçti bende hemşireleri artık tanıdığıma tüm bebekleri annelerinden önce ben gördüm 3.100-3.400 civarı doğan bebekler bile minicik bu sabah anneme onlar bile minik bizim minnoş ne olur acaba 2.500 dedim...artık gülüyoruz duruma bir doğsun poposuna vurucam...ama az kilolu bile doğsa ben onu zorla beslerim kilosu artar....
benim bebeğimde 15 günde 60 gr.aldı salı günü kontrol var ve daha fazla aldığını sanmıyorum sizin bebekler yine iyi benim en son 2.195 ti...çok üzüldük gerçi kordon var sanırım o yüzden iyi beslenemiyor ama doktorla konuştuk...benim yediğimle alakası yokmuş plesentanın yapısı,bebeğin yada annenin damarları kan akışı ile ilgili olabilir dedi...hep önde gidiyordu dediğimizde bazen önde giden bebeklerde duraksama olabiliyormuş...çok takmayın kızlar kafanıza sizin bebekler yine iyi benim yaramaz kız bebeğim en fazla doğsa 2.500 ile doğacak çıtırdık olacakhastanede yattığımda yeni doğan bebekler benim odamın önünden geçti bende hemşireleri artık tanıdığıma tüm bebekleri annelerinden önce ben gördüm 3.100-3.400 civarı doğan bebekler bile minicik bu sabah anneme onlar bile minik bizim minnoş ne olur acaba 2.500 dedim...artık gülüyoruz duruma bir doğsun poposuna vurucam...ama az kilolu bile doğsa ben onu zorla beslerim kilosu artar....
walla gülüm o dediğin kilo gerçekse veya onu baz almamız gerekirse allahhhhhhhhhhhhh doğurana kadar göbek atabilirim çünkü bendede orda 3210g yazıyo ama doktor 2500 dedi koyimmi bi resmini offf aklım karıştı inşallah altta yazan doğrudur 2500 nerde 3210g nerdeEvet kağıtta 2300 diye bişey yok 2370 ama bak efw1 hadlock yazıyo yanında 2370 g yazıyo bu değilmi kilosu
evet haklısın komşumuzun oğlu oldu 3400 dü böyle yüzü felan şişti iki gün içinde fıııssssssssss söndü çocuk 3100g kaldı bide o var benim bebikte 2500 ama 2800le felan doğsa yine 2500 kalcak o zaman diyom sende takma gülüm çıtı pıtı bi prensesin olcak bolcanada emzirirsin den onu daş gibi hatun olur
açılmayı kontrol ederken cubuk ultrasonla kontrol ediyorlar diye biliyorum, oda acıtmıyor, bana son bir kac muayenede oyle baktı. çatıyı son haftaya bekler cunku bu saatten sonra elle mudehale rahmi uyandırıp sancıları coğaltabilir ve dogumu baslatabilirmis. doktor risk almaz ve son anı bekler catı muayenesi icin bence.
ayrıca bi seyden cok cekindiğim ve korktugum zaman o sey mutlaka benim burnumda biter. alttan muayeneden hep korktum, cekindim. ama bırak catı muayenesini hamile kalmadan once bile elle, cubukla Allah ne verdiyse alttan muayene oldum:)) napiim artık önemsemiyorum, cokda dusunmemek lazım sanırım....
benimki en fazla 2.500 ile doğabilirmiş birde şişliği inse ne kalacak acabaama olsun küçük doğan bebekler daha hızlı kilo alırmış aç doğdukları için...birde göğüslerimi yemesin benim bu minnoş ama 3.000 ve üzeri bebekler bile minicik benim yaramaz kızım küçük doğarsa ki doğacak keşke yatak almasaydık ayakkabı kutusunu süslerdim orada yatırırdım dün sezeryandan çıkan bebek vardı 3.200 civarıydı tam haftasında doğmuş doğunca ağlamamış oksijenle ağlatmışlar...ailesi odaya çıksın diye bebek odasına gitti bebek inliyormuş sonra yoğun bakıma aldılar solunum problemi varmış...demekki neymiş çok kilolu tam haftasında olması değil sağlıklı olması önemli...üzülmeyelim allah sağlıklı bebekler nasip etsin...
ilahiiiiii çok güldüm ayakkabı kutusu mubenimki en fazla 2.500 ile doğabilirmiş birde şişliği inse ne kalacak acabaama olsun küçük doğan bebekler daha hızlı kilo alırmış aç doğdukları için...birde göğüslerimi yemesin benim bu minnoş ama 3.000 ve üzeri bebekler bile minicik benim yaramaz kızım küçük doğarsa ki doğacak keşke yatak almasaydık ayakkabı kutusunu süslerdim orada yatırırdım dün sezeryandan çıkan bebek vardı 3.200 civarıydı tam haftasında doğmuş doğunca ağlamamış oksijenle ağlatmışlar...ailesi odaya çıksın diye bebek odasına gitti bebek inliyormuş sonra yoğun bakıma aldılar solunum problemi varmış...demekki neymiş çok kilolu tam haftasında olması değil sağlıklı olması önemli...üzülmeyelim allah sağlıklı bebekler nasip etsin...
evet canim cikinca beslersin guzel guzel bende simdi anneme onu diyordum plasantanin yapisi bebege giden damarlar cok onemliymis bebegin kilosunda annem diyordu ben sende dogru duzgun bisey yemiyordum bide 2 evin isini yapiyordum durumumuzda yoktu yemek falan muzu falan ben nerden bulucam diyor amam ben 4200 dogmusum tek basina beslenmekle alakali degil bebegin yapisi plasanta falan cok onemli
walla gülüm o dediğin kilo gerçekse veya onu baz almamız gerekirse allahhhhhhhhhhhhh doğurana kadar göbek atabilirim çünkü bendede orda 3210g yazıyo ama doktor 2500 dedi koyimmi bi resmini offf aklım karıştı inşallah altta yazan doğrudur 2500 nerde 3210g nerde
açılmayı kontrol ederken cubuk ultrasonla kontrol ediyorlar diye biliyorum, oda acıtmıyor, bana son bir kac muayenede oyle baktı. çatıyı son haftaya bekler cunku bu saatten sonra elle mudehale rahmi uyandırıp sancıları coğaltabilir ve dogumu baslatabilirmis. doktor risk almaz ve son anı bekler catı muayenesi icin bence.
ayrıca bi seyden cok cekindiğim ve korktugum zaman o sey mutlaka benim burnumda biter. alttan muayeneden hep korktum, cekindim. ama bırak catı muayenesini hamile kalmadan once bile elle, cubukla Allah ne verdiyse alttan muayene oldum:)) napiim artık önemsemiyorum, cokda dusunmemek lazım sanırım....
Değilmi hadi ben bulup yiyorum ama kuçukken daha doğrusu bekarken 1 kilo elma alacak parAmız yoktu çunku baba denilen şahıs kumardan geri gelmyordu annem kanser olup öldu gitti duzelir biz yetımlere iyi bakar dedim duzelmedi kaldık 5 kardeş 12 see çalıştım kardeşlerime baktım abimle şimdi evliyim ne annem ne babam var kimsek yok babadan nefret ettiğim kadar kimseden nefret etmiyorum halen kardeşlerim çekiyo evlatlık hakkımı helal etmiyorum ölsun kesinlikle ağlamıycam ..
Eskiden meyvemi yıyomuş annelerimiz .
Çok iyi hatırlıyorum annem ikiz kardeşlerime hamileydi sokakta annemle yururken bi kadın çikolata yiyodu anneme baktı ve elindeki çikolatayı anneme verdi demekki annem öyle bir baktıkı kadın yiyemedi anneme verdi annemi çok özluyorum hergun ağlıyorum 5 sene oldu gideli hiç unuamıyorum baba dan nefret ediyorum ki parası varken bizi yokluk içnde yaşattı sabahtan akşama aç durup kumardan dönerken gecenin 2 sinde poşetin içinde 4 veya 5 tane paatesi getirip önumuze fırlattığını biliyorum .
Şimdi durumum iyi ama annem yok ve oadam hala aşıyo nie unları yazdım bilmiyorum ama halimize hamdolsun şukurler olsun bide annem olaydı
sinirleniyorum böyle şeylere.. ee kendı de hamıleymiş..bu lafların nekadar agır olabılecegını bılmıyomu.. hem sadece beslenmekle alakalı olmadıgını bı hamıle olarak bılmıyormu? sen bakma cnm ona..saglıklı sıhatlı akırsın ınş kucagına..bilmiyorum ya doktorlar öyle diyolarda bizim kuzenimle aramızda 1 hafta var onun bebişi kız ama kilosu benimkinden fazla hafta olarak ben ömndeyim ama bana sürekli sen niye besleyemedin bu çocuğu senin yediğini içtiğini o bulup yese nolcakmış felan diyolar bebeğim zayıf diye kendi kendfilerine üzülüyolar psikolojim alt üst oldu hemen doğurmak istiyorum artık yada doktorun yanıldığını göstermek istiyorum
haftada bir cagırmaya başladı cnm..36 ve uzeri haftada olanlar. Doktorlar sizi kac haftada bir kontrole cagiriyor artik?
normal sartlarda artık haftada 200-250 gr alması gerekıyor..Nedir bu bende bebeğin kilo tAkıntısı ya uf muz meyve yemektennefret ettim pekmez içmekten bıktım ama bi hafta kadar bıraktım çok kilo almadı şimdi yeniden başladım ama yiyemiyorum artık midem bulanıyo bişey sorcam kızlar bu haftalarda bi haftada kaç gram alıyo bebek biliyonuzmu
Evet kağıtta 2300 diye bişey yok 2370 ama bak efw1 hadlock yazıyo yanında 2370 g yazıyo bu değilmi kilosu
evet canim eskiler cok cekmis komur tasiyorlar soba yakiyorlarmis annemde anlatir babanla babanen odaya kapanip tavuk yiyorlardi biz ablanla ac sana hamileyim bana vermiyorlardi diye ne yazikki baban bile olsa vicdansiz olabiliyorlar bende sendenim kiz cocuklari babaya cok duskundur derler ama malesef duskun olmak icin adam gibi babanin olmasi lazim bende babamdan nefret ediyorum 15 yasinda bosandilar o zamandan beri gorusmuyorum ne dugunume cagirdim ne cocugumun dogumuna cagiricam simdi cok pisman ama ben affetemiyorum daha dogrusu kinimde yok allaha havale ediyorum herkes hakettigini er yada gec bulur benim ona tek cezam yuzune bakmamamk baba bile dememek olsun son pismanlik fayda etmiyorum ben cok sansliyimki annem yanimda iyiki var sukurler olsun annene cok uzuldum canim ne desem bos o aci hep senin icinde bogazinda dugum biliyorum diyecek bisey yok bunlar bize hayatta cok buyuk ders oldu ben hep o taraftan baktim hayata sende cok guclusun anlasilan artik seni hicbisey yikamaz eminim cunku en zorunu cok erken yasta yasamissin simdi bizimde durumumuz duzeldi ama eskiyi hicbir zaman unutmam ici den attigim her adimda nerdeyse allahim sana sukurler olsun derim surekli
Değilmi hadi ben bulup yiyorum ama kuçukken daha doğrusu bekarken 1 kilo elma alacak parAmız yoktu çunku baba denilen şahıs kumardan geri gelmyordu annem kanser olup öldu gitti duzelir biz yetımlere iyi bakar dedim duzelmedi kaldık 5 kardeş 12 see çalıştım kardeşlerime baktım abimle şimdi evliyim ne annem ne babam var kimsek yok babadan nefret ettiğim kadar kimseden nefret etmiyorum halen kardeşlerim çekiyo evlatlık hakkımı helal etmiyorum ölsun kesinlikle ağlamıycam ..
Eskiden meyvemi yıyomuş annelerimiz .
Çok iyi hatırlıyorum annem ikiz kardeşlerime hamileydi sokakta annemle yururken bi kadın çikolata yiyodu anneme baktı ve elindeki çikolatayı anneme verdi demekki annem öyle bir baktıkı kadın yiyemedi anneme verdi annemi çok özluyorum hergun ağlıyorum 5 sene oldu gideli hiç unuamıyorum baba dan nefret ediyorum ki parası varken bizi yokluk içnde yaşattı sabahtan akşama aç durup kumardan dönerken gecenin 2 sinde poşetin içinde 4 veya 5 tane paatesi getirip önumuze fırlattığını biliyorum .
Şimdi durumum iyi ama annem yok ve oadam hala aşıyo nie unları yazdım bilmiyorum ama halimize hamdolsun şukurler olsun bide annem olaydı
benım eşim aşagıda o yuzden alttan muayene yadak zaten kanama baslatabılır dıye... ama o zamam avılma olup olmadıgı nasıl anlasılcak bılemedım bıraz sancım vardı bı kac gundur yarın kontrol var bakalım..bıde agda da yapamıyorum jıletlede cok temız olmuyo sadece ksalıyo tuyler
evet canim eskiler cok cekmis komur tasiyorlar soba yakiyorlarmis annemde anlatir babanla babanen odaya kapanip tavuk yiyorlardi biz ablanla ac sana hamileyim bana vermiyorlardi diye ne yazikki baban bile olsa vicdansiz olabiliyorlar bende sendenim kiz cocuklari babaya cok duskundur derler ama malesef duskun olmak icin adam gibi babanin olmasi lazim bende babamdan nefret ediyorum 15 yasinda bosandilar o zamandan beri gorusmuyorum ne dugunume cagirdim ne cocugumun dogumuna cagiricam simdi cok pisman ama ben affetemiyorum daha dogrusu kinimde yok allaha havale ediyorum herkes hakettigini er yada gec bulur benim ona tek cezam yuzune bakmamamk baba bile dememek olsun son pismanlik fayda etmiyorum ben cok sansliyimki annem yanimda iyiki var sukurler olsun annene cok uzuldum canim ne desem bos o aci hep senin icinde bogazinda dugum biliyorum diyecek bisey yok bunlar bize hayatta cok buyuk ders oldu ben hep o taraftan baktim hayata sende cok guclusun anlasilan artik seni hicbisey yikamaz eminim cunku en zorunu cok erken yasta yasamissin simdi bizimde durumumuz duzeldi ama eskiyi hicbir zaman unutmam ici den attigim her adimda nerdeyse allahim sana sukurler olsun derim surekli
kizlar bu arada benim doktorum tartmiyor beni 3 haftadir falan sasiriyorum cunku kadin cin gibi hic bir ayrintiyi unutmaz eskiden tartmayi unutsun diye kirk takla tip salakca sorulara boguyordum kadini simdi vazgecti herhalde artik beni kendi halime birakti :)23 kilocuk aldimda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?