2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

amin canim bazen annemi uzuyorum sinirlenip tutmaya calisiyorum kendimi pisman olmamak icin sonra vicdan azabi cekiiyorum suan annem karsimda bebegime hirka oruyor gozleride gormuyor dogru duzgun ugrasiyor kadin anne gibi olmaz ama bari kayinvalideden sansli olsaydin annelik yapsaydi ama nerde bu kaynvalidelerin hepsi cadi olmak zorunda herhalde neyseki benimki baska ilde yasiyor gelmiyor hic istanbula bikac yilda bir anca bizimkide fazla ilgisiz torunu ne zman olcak bilmez sorsak herhalde allah hepimizin yardimcisi olsun gercekten

Annemin olmasını çok isterdim olsun allah sevdiği kullarına sıkıntı verirmiş ne mutlu. Bana diyip allahım var diyorum allah bana sahip çıkar korur kollar beni biliyorum annene selam ne tatlıdır şimdi ayağında patik belki basma bi etek başında oyalı bi yazma yanında çaydanlık elinde örgusu nur yuzlu allah annene uzun ömurler versin

slm güzel anneler bugün kontrolum vardı sabahleyin yıkanırken bikaç damla kan gelmişti zaten bunu dr a söylediğimde çatı muayenesi yaptı nişanım gelmiş 1 cm de açılma var doğurman yakındır dedi ben şok oldum çok da sevindim çünkü songünlerde yatamıyorum artık uyuşmalardan bi an önce olsun bitsin istiyorum ne zaman olur tahminen diye sordum sen normal istemiyormusun yarında olabilir 10 gün sonrada sancılarına bağlı düzenli sancıların olursa atla gel hemen dedi .eve geldiğimden beri arkadaşlar sancım geldi gelecek psikolojisine girdim hem normal doğum yapacağım diye seviniyorum çatımda müsaitmiş zaten bu arada bi yandanda burdaki arkadaşlar gibitarihim belli değil diye üzülüyorum bu bekleyiş maceralı geçecek benim için sanırımbide anlamadığım bu topikte normal doğum yapacak olan benden başka kaç kişi var herkes sezeryan olacağından bahsediyor çoğunuzun zorunlu olarakmı sezeryan kararı alındı isteğe bağlı yaptıracak kaç kişi var arkadaşlar bana herkes normal yap diye telkinde bulundu bende kendimi buna şartladım ve öğrendiklerimde normal doğumun daha sağlıklı olduğunu gösteriyor ama bi tek benmi sancı çekicem şu topikte normal doğuracakolanlar yazsında biraz moralmen kendime geliyim :2::18::18:

Benim doktorumda kiloya çok takıntılı. Her seferinde stres oluyordum tartı yüzünden. Geçen hafta kilo almış olmama rağmen tepki vermedi. Bende hayret kızmadınız deyince bu saatten sonra ne kızacağım artık dinlemiyorsun ki dedi :) Sanırım az kaldığı için çok kiloyu umursamıyorlar.
Bu arada bu akşam kontrolüm var. Kesin doğum tarihi belirlenecek bebişimin. Çok heyecanlıyım :))

amin canim cok sagol esasinda bu konusma iyi oldu bazen insan elindekilern kiymetini bilmez ya soyle bi silkelenip kendime gelmemi sagladi son gunlerde uzmustum cok cok daha dikkatli olucam

Ay ne guzel ya şu nişan bendede gelse keşke bekle bekle yaşlandık ya hayırlı doğumun olur inşallah

evet canim sanirim dogum yaklasti diye umursamiyor artik konumuz kilo degil dogum oldu resmen aksama haber ver bekliyoruz insallah saglikli bir sekilde bebegine kavusursun cnm

herkese merhabaaa... doğum tarihimiz belli oldu. 6 MAAARRRRTTTTTT

tebrikleeer darisi hepimizin basina insallah.

canim benim yazini okurken cok garip oldum yaa.suanda saglikli sanirim ki cok sukur.yalniz 2007 yili yazmissin basta o yillarda mi dogum yaptin onu anlayamadim.Allah yasatirsa yasatiyo istee.ama senin acindan coook zor olsa gerek o36 haftalik surec.seninle benzer seyleri yasamisiz ama haaa.bende bebisimi 9 haftalikti ogrendimde.aslinda ben gecen yaz turkiyeye tatile gittim temmuzun sonunda,gitmeden oncede 6.ayin sonunda kan testi yaptirdim.en son adet tarihimde 6. ayin 2 siydi.negatif cikti.sonra temmuz ayin 2 si gectiii,bende nasilsa olur zaten zamaninda olmaz hic bir zaman diyerek onemsemedim.baktim temmuzun ortasina dogru gelince bende hemen esime dedim randevu alalim hala adet olmadim diye.doktoru aradik doktor 10.aya randevu verdi dusun yani o kadar.sonra ben tabi o aralarda oruc tutuyorum ama ne bicimm icim bulaniyoo,midemin yanmasindan geceleri zor uyuyodum,felaket.bende heralde midemde ulser falan var oyuzden midem bulaniyo hemde yaniyo diye dusunuyorum.randevu alipta doktora gidemedim cunku tatile gitme zamanimiz cok yakindi.neyseki turkiyeye geldik bir kac gun sonra esim cok fena hastalandi yaklasik 2 hafta onunla ugrastik.tabi benimde hala icim bulaniyo midem yaniyo; mide bulanmasi icin hemde yanmamasi icin turkiyeye gelmeden once ilac almistim eczaneden onlari iciyorum.ama tam iyilesmiyodum.tabi 2 3 gun boyunca geceleri acile gidiyoduk.bende kotuydum hala.sikayetimi anlatiyodum doktor bazi ilaclar verdi ama 1 defa kullandim.esim desen zaten berbet durumdaydi.sonra esimle baktik acillerde falan care yok uzman doktora gittik.hem o hem ben derdimizi anlattik doktora.ilac verdi.midem icin ben basladim kullanmaya.bu arada 8. aydayiz ama ben hala adet olmadim anneme soledim oda cok israr etti doktora gitmem icin.zorla goturdu beni.ben yok diyorum mumkun deil cunku test yaptirdim hamile falan deilim diyorum.sonunda gittik doktora. doktor son adet tarihimi falan sordu ben de soyluyorum bi taraftanda dusunuyorum heralde kist falan vardirda belki o geciktiriyodur diyee:))) bende bakiyorum ultrasonda bakarken bide ne goreyim minicik bir bebeek.doktor dedi burad gebelik var deyince soka girdim resmen.ama halada inkar ediyorum mumkun deil diyorum.ilk soku atlattiktan sonra aklima kullandim ilaclar geldi dedim ki eyvaaahhh.doktora soyluyorum ben bilmiyorum sen universite hastanesine git diyo.hemen apar topar ankaraya gittik esimle.sevinsekmi uzulsekmi bilemedik.benimde karnimda adet olcakmisim gibi bir sanci basladi ki nasil.ben dedim tamam dedim dusurecem bu bebegi cok dayanmaz.oraya gittik yarim yamalak ilgilendiler.bosa gittik yani.sonra geri donduk baska doktora gittik.ama o iyi bir doktordu gercekten.en bastan ona gitseydik daha iyiymisti.oda ilaclara bakti bisey olmaz dedi ama su mide ilacini alma cunku guclu bir ilac dedi.zaten bende Allahtan ki dahada fazla kullanmadim.tabi bide gittim ilk doktor bana insan test yapmaz mi diyo bide.bende yaptirdim ustelikde kan testi dedim.bu doktorlarin yuzunden kabak gene benim basima patladi.biri teste negatif der oburu bizi korkutup ta sapca sapan yerler gonderir.gittimiz yerdede yuzumuze bakmazlar.ohooooo.vay halimize.yaa iste bende bole ogrendim hamile oldumu :))tatilimemi ne oldu uctu gittiii.ben 2 senedir gitmedim.yani buraya geldimden beri hic gitmemistim.heyecanli heyecanli o gunu bekledim.bide dusunuyorum iyice tadini cikartirim tatilin diyee.bolelikle geri dondum.cok azcik gittim gezdim bitti.ama minik kizim sebebiyle oldugu icinde kizamiyorumda.olsun diyorum.o yuzden bu sene gene gitmicem cunku daha cok kucuk olur yine tatilden bisi anlamam.o yuzden seneye gidecem insallah.
valla bole anlatinca bende anlatmak istedim nasil ogrendimi canim benim :)))cok sukur ki oglusuna kavusmussun bizlerde insallah kavusuruz.zor zamanlarini sukur ki atlatmissin.

cnm bende normal dogum istiyorum tabi hangisi hayirlisiysa o olsun allahin izniyle ama bende bekliyorum bugun sancim cikti nstde 50-60 duzenli cikti bide doktor banada heran olabilir dedi acilma yok rahimde incelme var baski yapiyor dedi kilolu olmadigi taktirde normal icin uygun suanda catin dedi ben sanci cekmekten falan korkmuyorum dayanirim diye dusunuyorum yeterki bebiste sorun olmasin ben bebek sikintisiz bisekilde ciksin sadece onu dusunuyorum sezeranda kebap sekilde aliniyor bebek strese falan girmeden ama normalde bebiste zorlaniyor ondan korkuyorum bana bebek streste falan derlerse aninda sezeyan yapin derim normal dogumunda cok tehlikesi var yani ben onlara takiliyorumama sezeryandan daha beter korkuyorumda bu konu cok zor ya allah hayirlisini nasip etsin hepimiz icin

Bu kilo isine takilmamasi gerektigini bizzat bu hafta ogrendim. Sali gunu kacamak yapip kizkardesimin doktoruna gittim. Masallah kadin bi olctu, dedim oglan basketci olacak. Kilosu 3400 olcttu, hepimiz heyecenlandik, zira Persembe kendi doktorumla randevum vardi. Bizim doktorumuz 3,5 kg'nun ustunu gorurse kesin dogum ister izlenimi yaratmisti bizde. Persembe kendi doktorumuza dogum tarihi ogrenecegiz diye gittik. Bir gittik asil doktorumuz sempozyumdaymis. Onun yardimcisi muayene etti. O 2800 olctu, kendi doktorumuzun iki hafta once olctugu degerlerden bile dusuk olctu bazi degerleri. Cocuk kisa mi olacak diye dusunmeye basladik. Ozetle ultrason olcum degerlerine takilmamak lazim. Olcum degerleri bebislerimizin durusuna gore de degisebiliyor. Sag salim dogsunlar biz onlari ellerimizle besleriz, hastaliktan koruruz.

Kendimden bilgi vereyim, tamamen kendi tahminim 2hafta sonra doguma girer gibiyim, plesanta da yaslanmaya baslamis zaten. Bobregimizin hala biri buyuk. Allahtan herhangi bir yetmezlik gozukmuyor.

Herkese kolay gelsin, bebislerimize saglikli ve huzurlu gunler...

canim yanlus anlasilma olmus yazmstim sonuna esasinda dogum hikayesine bakin diye benim hikayem degil kkde dogum hikayelerinde buldum ilginc geldi hikayesi sizinlede paylasmak istedim uzgunum yanlis anlasilma olmus

canım bebek çok kilolu olmadığı sürece korkulacak bişey yokmuş normalde de birde çatımızda müsait evet allah kolay doğumlar versin hepimize

okurken gozlerim doluyo valla.Allah yardimcin olsun insallah.hani insaninbogazina bisi dugumlenir ya aynen oleyim.benimde annem uzakta nette onu goruyorum ama yanimdaki gibi olmuyo.bende hep ya onlari kaybedersem diye hep korkmusumdur.annene bol bol dua oku.sen okudukca o dualar ona ulasacak.annen icin hala yapabilcegin bisiler var.bol bol hayirlar yap onun icin.ozaman annenin amel defteri hiic kapanmaz.sen sevap isledikce onada sevap yazilir canim.buda seni bir nebze de olsa mutlu edecek ve huzurlu kilacaktir.merak da etmeki Allah herseyi bilendir,gorendir.sanmaki butun bu yapilanlarin hesabi sorulmayacak.gerek bu dunyada gerekse obur dunyada....

canim yanlus anlasilma olmus yazmstim sonuna esasinda dogum hikayesine bakin diye benim hikayem degil kkde dogum hikayelerinde buldum ilginc geldi hikayesi sizinlede paylasmak istedim uzgunum yanlis anlasilma olmus

haa tamaaam.simdi anladim.ammaaan benim kafam istee.:)))
kusura bakma valla hamileligimden beri uctum sanki algilama faaliyetim sifir.hele bide sona yaklastikca unutkanlik falan ooo hiic sormayin gitsin yani.:)))

nst neden yapılıyorkı sana bende aynı haftadayım daha hıç yapılmadı bılmıyorum ıncelme acılma varmı? şikayetlemı gıttın doktora ondanmı baktı acaba

kizlar facede biri paylasmis hamilelere duyrulur 6 aylik dogum izni cikmis diye heveslenmek istemiyoum ama arastiralim kizlar bi gercekten cikmis mi

İnşallah kendimi gezmelerden alıkoyabilrsem okuyacağım Allah ın izni ile
Âmin ya inşallah benim düşüncem öyle normal doumdan yana
Tabi o zaman durum ne gösterir bilemiyorum
Hayırlısı diyorum

Ben de normal istiyorum ve bekliyorum inşallah

Tatlım sezeryan tarihleri belli olduğu için o yüzden konuşuluyor hep.

300 aşkın kişi var topikte tarihi net olanlar da paylaşıyor

Nisan Mayıs gibi gercek durumlar ortaya çıkar

nst neden yapılıyorkı sana bende aynı haftadayım daha hıç yapılmadı bılmıyorum ıncelme acılma varmı? şikayetlemı gıttın doktora ondanmı baktı acaba

canim benim 33.haftada karnim oldu tas gibi ondan gittim nst istedi hemen bisey cikmadi nstde muayne etti alttan oyle anladi incelme oldugun haftaya yine gel dedi 34de zaten bebis hareketleri azaldi dedim yine nstye yolladi nstde bebis costu beni yine haftaya cagirdi 35 de bugun gittim nst de sanci cikti benim durumumdan biraz erken dogum riski var bide bebis 38 gozukuyor haftaya 36 da gel dogum tahlilleri yaptiricam dedi yani bana herseyi once yaptiriyor dogurucami dusunuyor sanirim

Ayyy burnumun direğini sızlattın hem sana hem kendime üzüldüm tam aynı olmasada hikayelerimiz çok benziyor insanın içinden hiç çıkmıyor değil mi offf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…