2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
eternet3 kullanıcısından alıntı
slm güzel anneler bugün kontrolum vardı sabahleyin yıkanırken bikaç damla kan gelmişti zaten bunu dr a söylediğimde çatı muayenesi yaptı nişanım gelmiş 1 cm de açılma var doğurman yakındır dedi ben şok oldum çok da sevindim çünkü songünlerde yatamıyorum artık uyuşmalardan bi an önce olsun bitsin istiyorum ne zaman olur tahminen diye sordum sen normal istemiyormusun yarında olabilir 10 gün sonrada sancılarına bağlı düzenli sancıların olursa atla gel hemen dedi .eve geldiğimden beri arkadaşlar sancım geldi gelecek psikolojisine girdim hem normal doğum yapacağım diye seviniyorum çatımda müsaitmiş zaten bu arada bi yandanda burdaki arkadaşlar gibitarihim belli değil diye üzülüyorum bu bekleyiş maceralı geçecek benim için sanırımbide anlamadığım bu topikte normal doğum yapacak olan benden başka kaç kişi var herkes sezeryan olacağından bahsediyor çoğunuzun zorunlu olarakmı sezeryan kararı alındı isteğe bağlı yaptıracak kaç kişi var arkadaşlar bana herkes normal yap diye telkinde bulundu bende kendimi buna şartladım ve öğrendiklerimde normal doğumun daha sağlıklı olduğunu gösteriyor ama bi tek benmi sancı çekicem şu topikte normal doğuracakolanlar yazsında biraz moralmen kendime geliyim

iki hafta sonra ( 37.haftamda) çatı muayenesi yapalım dedi dr. bende korkuyorum çatı muayenesinden durupdururken kanama açılma olmasın diye şart mı yaptırmak? iki gündür düşünüyorum yaptırsammı yaptırmasammı diye...
bende normal düşünüyorum...gerçi zaman yaklaştıkçada tırsıyorum :18:....

ya benim durumumda olan var mı yada beni durumumun ne olduğunu bilen yardımcı olursanız mutlu olurum

benim 20dklık nst de 2 sancı çıktı, biri 70, diğeri 100müş. doktor şaşırdı hatta nasıl hissetmiyorsun sancı diye ama hissetmiyorum birşey. salı günü tekrar çağırdı kontrole. heran gelebilir bebek, hazırlan artık dedi. hazırlandık bizde bekliyoruz:) ama bebişimiz biraz zayıfmış, 2500gr mış daha, kilo alsın diye birsürü şey saydı günlük ye diye, yemeye çalışıyorum...

canım biz de bu arabayı almaya karar verdik söylediğin fiyat çok uygun bu fiyata nerede ne zaman sormuştunuz...

Evet canım baya uğraştık ama oldu saraçhanede zaten birtek mutlu bebe satıyor bu markayı biz nakit tek seferde alacağımız için bu kadar indirim yaptı kredi kartına daha farklı fiyat

Merhaba arkadaşlar,
Bugün doktor kontrolüm vardı. 37 bitti diye çatı muayenesi yapar diye bekliyordum. Sözünü bile etmedi e tabi benim de işime geldi. Benim bebğim biraz uzun ve kilolu olduğundan sezeryan ihtimalimin yüksek olduğunu hep söylüyordu. Bu sefer kilo 3,5tan fazla çıkınca ben her halikarda 39a kadar bekliycem ama doğmazsa 39 da yani 1 martta sezeryan dedi. Oğlumun testislerinde su birikmesi olmuş. Doğduktan sonra kendiliğinden geçer dedi. Ama ağlatmayacaksın bebeği yoksa kasık fıtığı olabilir dedi. Nasıl ağlatmayacaksam bebeği :))
Ben erken doğumdan çok korkuyorum doktorada ya bebek gelmeye kalkarsa size ulaşamazsam dedim. Büyük bebeği 12 saatten daha kısa sürede doğuramazsın istesende merak etme dedi. İçim rahatlasın mı rahatlamasın mı bilemedim :)))
Neyse bugünlük benden haberler bu kadar.

cnm bnde biraz once geldim doktordan. tam sayisini goremedim ama bnmde bir defa cikti sanci ama 70 falan degildi. doktor sancin cikmis bile demedi hersey normal dedi bana. seninki yuksek oldugu icin mi heran gelebilir dediki?

İyi akşamlar kızlar benim belimden asağı sancım var ama hafifböyle adet sancısı gibi ne olduğunu anayan varmı saniye tutum dedim duzenli 17 sanyede br girdi ama 5 dakka bile surmedi şimdide ara ara griyor bilgisi olan varmı

arkadaşlar bir sağlık sorunu olmadıkça normal doğum en güzeli...bir annenin normal dogum hikayesini paylaşıyorum izninizle.
S.HAYAL kullanıcısından alıntı
merhaba kizlar bende 2013 subat annesiyim. sizlerle normal dogum hikayemi ayrintilariyla paylasmak istiyorum ki
normal dogum dusunen arkadaslara fikir olsun.

benim 3. dogumum 2012 mayis ayinda ogrendim hamileligimi 2. kizim cok kucuk oldugundan pek sevinemedim ama
aldirmayida asla dusunmedim. bu arada 29 yasindayim belki birdaha dogurmam yas geciyor diye teselli ettim kendimi.

neyse hamileligim cok kolay gecti cok fazla mide bulantisi as erme falan yasamadim sadece son 2 ay uyumak artik
ruya olmustu cunku kalca kemiklerim cok fazla agriyordu. doktor bebek legen kemigine dayandigi icin kemiklerin aciliyor
yapilacak bisey yok dedigi icin son 2 ayim uykusuz gecti nerdeyse.

aslinda benim bdt im 13 subatti ama 38+2 gunlukken ayni 1 subatta sabah 8 gibi uyandim ve belimin farkli bi sekilde
agridigini hissettim. esimi ise ugurladim ama bisey soylemedim gecer diye. ve kizlarimin kahvaltilarini hazirladim. oglen saat
2 ye kadar her 15-20 dk bir bi agri saplaniyordu belime. ve saat 2 den sonra tuvalete gittigimde pedimde kani gordum.
nisanim gelmisti ve benim 3. dogumum oldugu icin ayni gun dogum yapma ihtimalim cok yuksekti.

hemen esimi aradim ve sanirim doguruyorum dedim. ben ne kadar sakinsem esim o kadar heycanlandi sanki ilkmis gibi
sacma sapan sorular soramaya basladi. sonra hastaneyi aradim ve nisanin geldigini soyledim onlarda muayene icin
beni hemen hastaneye cagirdilar.

ama hemen gidemezdim cunku halletmem gereken baska onemli bi isim daha vardi.
(ben yurt disinda yasiyorum burda okullar 4 subatta aciliyor) buyuk kizim 4 subat pazartesi gunu ana sinifina baslayacakti.
ve onun okul formalirini almam icin 1 subat cuma gunu sondu yoksa pazartesi okula formasiz gidecekti. neyse o sancilarin
arasinda okula gittim ALLAH'im cok kalabalik nasil beklicem dedim kendi kendime ama alicaktim formalari ama sancilar agirlasmaya
basladi. 3. cocuk oldugu icin tecrubelerimden daha fazla burda kalamayacagimi anladim tam gidecektim ki durumu fark edenler
beni hemen siranin en onune aldilar ve kizimin esyalarinida almis oldum artik icim rahat doguma gidebilirdim.

zaten esim surekli telefon edip birak gel yolda doguracaksin diye soyleniyordu. evimden hastane arasi 35 dk falan suruyordu arabayla.
neyse saat 4 olmustu hemen esimin is yerine gidip onu aldim ve 2 kizimla birlikle (buyuk 3 yas 9 aylik,kucuk 1 yas 2 aylik) hastaneye
gittik. onlari da goturmek zorundaydik cunku benim ve esimin ailesi tr de yasiyor burda yanliziz. ilk kizimda annem 2. kizimda k,validem
gelmisti doguma ama bu sefer kimseyi istemedim cocuklarim ve esimle yanliz olmak istiyordum .bu yuzden beraber gittik ve esim bu sefer
doguma giremeyecegi icin uzgundu.

saat 4:40 civarinda hastanedeydik artik. beni kontrole aldilar ve 5 cm acilmam oldugunu soyledi ve inanin hic canim acimadi sadece 5 saniyelik
bir seydi cunku. sonra esim ve kizlarimla vedalasip dogum yapacagim odaya gittim ve hala sancilar belimden geliyor ve siddeti gittikce artiyordu.
ebe bana bu gece 12 ye kadar bebegini kucagina alirsin dedi ama ben o kadar uzun surmeyeceginden emindim.

odaya gittikten sonra ki yani saat 5 den sonraki sancilar cok siddetliyli. sabahin 9'undan 5'e kadar olanlar adet sancisinin biraz daha agir hali gibiydi.
neyse beni nts ye bagladilar sancilar gelince bana derin nefes al diyordu ebe. gercektende derin nefes alinca biraz daha hafiflemis gibi oluyordu.
ve benim gozum nts deydi cunku bebegimin kalp atislari yukselince benimde sancim geliyordu.

ve bi ara kalp atisi 200 u gecti ve bana cok guclu bi ikinma hissi geldi ebeye bile soyleyemeden ikinmak zorunda kaldim.ebe fark edince ikinma dedi ama
tutamadim ki firlamayi. ebe tamam devam et dedi ve birden icimden biseyin aktigini hissettim ve 5:23 de dunyaya gozlerini acti.dikisimde olmadi. bebegimi
uzerime uzandirdilar 15 dk kadar sonra onu temizlemek icin ayni odada kucuk yataginda temizlediler. bu arada ben birde hastaneye
sogan goturmustum hemen hemsireye kestirip gogsume koydum kadin sok oldu hic bilmedikleri bisey oldugu icin ama biseyde demedi. 5 dk kadar gogsumde
soganlari beklettikten sonra hemen dusa girdim temizlendim giyindim ve artik bebegimi emzirmek icin hazirdim.

bu arada esim ve kizlarim yanima geldi tabi duygulandik aglastik biraz ona bakarken. zaten hemen sutum geldi ve bebegimin karnini doyurdum ve uyudu. saat
8 gibi esim ve kizlar eve dondu bizi odamiza aldilar ve benim sabaha kadar ona bakmaktan gozume uyku girmedi.

simdi 9 gunluk giderek toparlaniyor sutum de yetiyor cok sukur. hatta hastaneden pompa verdiler 6 haftaligina daha fazla istersem haftalik kirasini odemek
suretiyle tutabilicem. bazen fazla sutum olursa sagip buzluga atiyorum.

normal dogumdan korkmayin kizlar. inanin sadece 9 gun gecti ama ben asla dogum yapmamis gibiyim hemde evde hic bi yardimcim olmamasina bebegimden baska
2 kucuk cocugum olmasina ragmen.

dilerim herkesin ki boyle kolay dogum olur. birde ben su duayi sancim bslar baslamaz hemen okudum taki dogum bitene kadar.
RABBI YESSIR VELA TUASSIR VE RABBI TEMMI BIL HAYR.
Yani RABBIM kolaylastir zorlastirma ve hayirla tamamla.

2. dogumumdada bunu okuyordum ve inanin oda cok kolay ve dikissiz olmustu hatta onda hastaneye gittikten 11 dk sonra dogum yapmistim.
bu arada soganinda faydasini gordum goguslerim hic yara olamadi ilk gunler biraz hassasti krem suruyordum ama simdi onuda yapmiyorum.

oglum MUHAMMED ARDA
1 subat 2013
5:23 de
3.225 gr
52 cm olarak dunyamiza geldi.

hepinize hayirli dogumlar dilerim.

cnm bnde biraz once geldim doktordan. tam sayisini goremedim ama bnmde bir defa cikti sanci ama 70 falan degildi. doktor sancin cikmis bile demedi hersey normal dedi bana. seninki yuksek oldugu icin mi heran gelebilir dediki?

bu benim dördüncü nst ye girişim, öncekilerde hafif sancılar çıkıyordu ama benim doktorumda önemsemiyordu onları, herşey normal diyordu ama bu defa sancın yükselmiş deyip alttan muayene felan yaptı ama açıklık yokmuş henüz. heralde sancılardan dolayı heran gelebilir demiştir.

Malesef çok haklısın ...

Evet canım baya uğraştık ama oldu saraçhanede zaten birtek mutlu bebe satıyor bu markayı biz nakit tek seferde alacağımız için bu kadar indirim yaptı kredi kartına daha farklı fiyat

biz de bu arabayı aldık geldik şimdi, 10 gündür istirahatteydim evdeyim çoğu zaman yatıyorum ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyodum, concorde neo bebek arabası ve air anakucağı birlikte jokerde bu akşam indirime girmiş ikisi 1128 tl, ve mağazalarda stok sınırlı ve de renk sınırlı, o yüzden kaçırmak istemedik, hemen bi hevesle bi saatliğine çıktık dışarı ve aldık arabamızla anakucağını, siyah istiyoduk kalmamış, sadece bikaç şubede teşhirde vardı, kapalı sıfır ürün olarak sahra rengi kalmış onu aldık, zaten bu renk de 2. tercihimizdi, en beğendiğim arabayı çok uygun fiyata aldık, hem de 10 taksitle, haberiniz olsun...
gitmişken mothercaredeki %50 indirimi de kaçırmayayım dedim, yazın giyeceği 3-6 ay için tayt badi gibi şeyler aldım, kızıma alışveriş yaptım yine çok mutlu oldum :)
şimdi yine biraz sancılarımız var ama yormamışımdır inşallah kızımı...
işte bu da bizim arabamız...

Sezeryan yapacaksa o yüzden. Bakmamıştır açıklığa tatlım. Testis ve ağlatmama olayını ilk defa duydum.
Rabbim kolay doğumlar nasip etsin

ADANAM ne güzel kontrollerde herşey normalmiş tatlımmmm
Belki de kolaycacık doğurursun

herkese selamlar,OZOZKUN ve PORSELEN nasillar acaba.merak ettim.PAPATYADA gelmedi:26::26::26:

Son düzenleme:

Hayırlı olsun canım güle güle kullanın bende çok beğeniyorum concord neo u ama ouınny daha hafif...bebişlerimizi gezdirelim yaz gelsinde:) ya da bi doğsunlarda hayırlısı ile:)

bizim durumumuz benziyor banada heran gelebilir dedi bugun simdide belim sizliyor karnimdada agri var korktum resmen bende 3 kere girdim daha once annem bakip 20-30 cikiyor enfazla diyordu bugun 50-60-65 rakamlarini gorduk bi 0 oluyordu bi 60 a firliyordu isin garip tarafi ben bisey hissetmiyordum 0 dada ayni 60 dada ayniydim ebe geldi senin agrin yokmu dedi hafif belim sizliyor dedim doktora yolladi hemen doktor sancin var senin acilma var mi bakalim dedi aciklik yokmus ama heran dogum baslayabilir dedi bi tuhaf oldum tirsmis bi sekilde bekliyorum suan

inşallah canım, gönlüne göre olur
benimki de tek bebek olsaydı, sonuna kadar giderdim
benim kız kardeşim normal doğum yaptı
valla ertesi gün normal hayatına döndü
şimdi bebek 11 aylık, kilosu da fiziği de aynen eski haline döndü

bence de doktorlar kendilerini riske atmamak için bir şekilde sezaryena kılıf uyduruyorlar maalesef
tüm dünyada sezaryenda dünya üçüncüsüymüşüz
bu da çok ilginç değil mi???

sana kırılır mıyım hiç
aşkolsun canım, işte olunca yazdıklarımı kaçırdığını tahmin ettim tatlım
evet canım, doktorum hulusi hoca
çocukların sağlığı için seni zorlayacağım son limitine kadar
sağlıklı olsunlar da dayanacağım sonuna kadar artık

çok geçmiş olsun canım,
tansiyon normal hayatta bile çok tehlikeli ki
hamilelikte allah korun sizi

canimcim ben de varim, sabirla bekliicez bebislerimizi, Allah'in izniyle 38 haftayi devirmisiz, bir iki haftayi mi bekliyemiycez sen normal dogum hikayeleri oku biraz, bak ben oyle yapiyorum motivasyon icin, turkiyedeki hanimlar cok sansli bence, ingilterede olsa ne cati muayenesi, ne cocugun kilosu, ne aciklik...hicbiseye bakmiyolar, sancin gelince gidiyosun hastaneye, oyle korktum filan yok walla catir catir dogurtuyolar

ay oyle guzel oluyo ki, benim hic dikisim filan da olmadi dogumlarindan, bebek cikar cikmaz kus gibi hafifliyosun, yani kalk deseler maraton kosarsin Allah'im hayirlisiyla yasayalim o gunleri insallah

canim dogum sancisi 17 saniyede bir baslamaz, saatte bir ya da yarim saatte bir basliyo, once duzensiz gibi oluyo, bikac saat icinde duzene giriyo ve siklasiyo, en onemlisi de agri artiyo, seninki hazirlik sancisi gibi geldi bana, bu aralar bende de cok var, insallah aciliyorumdur diyorum

canım benim bebeğim makat gelişli baştan beri ve kızım fazla hareket edemiyor.dr çarşamba günü sezeryan olur dedi bu kız dönmez artık dedi.bende keyfi sezeryana karşıyım herşeyin doğalı iyidir.kızımın ters olmasından dolayı böbreğimde genişlmeme var ve ben bu ağrıyı kaç aydır çekiyorum ve hiçbir şekilde ilaç kullanamıyorum.bende dönmesini istiyorum ama yok yani.ama sana sonuna kadar katılıyorum bunu bil canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…