2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kontrol nasıl geçti tatlım

geçmişi okuyayım dedim , sonra cevap vermezsem dilim şişer dedim ama
çok uzunmuş

hemen bilgilendireyim sizleri canım

doktora gittik bugün
sorun yok çok şükür
her şeyleri normal ama
kilo alımları azalmış, çünkü kuzuların yerleri kalmamış
kilo alımları hala normal sınırlar içindeymiş ama
önceki haftalara göre azmış
ikisi de 2300 gr mı geçmiş
haftaya tekrar gel durumlarına bakalım dedi
kiloa alımları yine azsa duruma göre doğumu konuşuruz dedi

bu arada belki ilginizi çeker arkadaşlar
bebeklerin gelişimi için
portakal ye, nar suyu iç ama abartma bunu dedi
rahim sağlığı ve bebeklerin için ev yapımı kefir iç dedi

bebeklerinin hareketlerini dinle dedi
hareketlerde azalma hissedersen
suyun gelirse, kanaman olursa,
kendinde bir gariplik hissedersen
hemen hastaneye geliyorsun dedi

bunu söyleyince bi burukluk hissettim
her ne kadar onları taşımakta zorlansam da
doğacaklarını hissetmem biraz içimi burdu
çünkü minikler ve sanırım artık ikisine birden yetemiyorum ben

canim oyle dusunme, masallah bak bu kadar fedakarliga katlandin onlar icin, ama tamam artik anneleri miyadlarina vardi bebislerin, bundan sonra disarda buyutuceksin onlari, Rabbim saglikla mutlulukla en hayirli zamanda kavustursun, amin.

kizlar bi sorum olucak size dunden beri bana degisik bisey oluyor karnim agriyor afedersiniz buyuk tuvaletim gelmis gibi bian tuvalete kosuyrum bisey yok gaz sancisi gibi gazda yok dun gece oldu 2 defa bugun sancim cikti aksamdan beride 3 defa kostum tuvalete bisey yok belimde sizliyor ama surekli ayni yatsamda dinlensemde icten icten agriyor ben dogum ssncisi belden girip kasiklarina bacagina vuruyor diye okudum hep ama annem bana surekli dogumlarini anlatirken benim karnim agridi gittim dogum yaptim diyordu bende anne ne alaka karnin degil kasigina sanci giriyormus diyordum ama inatla israr ediyordu suan bende ayniyim ve duzenli gelip giden karin agrisinin sizce dogumla alakasi varmi yaklasik 3 saatte bir kostum normal tuvaletede cikiyorum hergun kabizlikla falan alakasi yok hatta ishale yakinim yani benim ilk dogumum olucak tecrubesizim kizlar fikri olan var mi ?

iyi akşamlar arkadaşalr..
papatya arkdaşım maaşalalh diyorum kuzularına
2300ü geçmeleri çok çookk güzel.. bizmkiler tek olmasına rağmen 2500 2600 civarındalar..
bence çok güzel bakmışsın miniklerine
ayrıca seni tebrik ediyorum arkadaşım. şu anda karnında en az 4600 gram taşıyorsun gerçekten çookk zor..
allah yardımcın olsun..

bu arada arkadaşlar bir iki gündür daha net hissediyorum
karnımın en sağ köşesinde ve en sol köşesinde yani iki ayrı köşede zaman zaman
sertleşme oluyor ama çok minik başta ayakalrı belki topuğu belki de dirseği diye düşünmüştüm
ama öyle alakasız iki yerde oluyor ki ve aynı anda
bir tarftaki bacaksa öbür taraftaki ne diyorum:)))
ve bir kaç saniye içinde de yok oluyor ve o sırada bende çok geriliyorum rahatsızlık hissediyorum
şimdi bu kasılma mı oluyor...

ağrı eşiğimiz yüksek heralde, senin yine hafif de olsa bir ağrı varmış, bende hiçbirşey yok:) belimde ağrımıyor karnımda, ben farketmeden çıkıcak galiba bizim bebiş:)

hala agrin var mi, yani su anda da devam ediyo mu? gercek dogum sancisi gecmez cunku, artarak surer, eger oyle ise bi doktorunu ara derim ben, yani icin rahat etsin aklinda kalmasin diye

ağrı eşiğimiz yüksek heralde, senin yine hafif de olsa bir ağrı varmış, bende hiçbirşey yok:) belimde ağrımıyor karnımda, ben farketmeden çıkıcak galiba bizim bebiş:)

evet cnm bende kendimi hep benim agri esigim yuksektir diyordum cunku biyerim agrisin carpiyim baya acisada sesim hic cikmaz dayanikliyimdir esim mesela parmagi sikissa oturup iki saat mizmizlanirbagirir ben yok bisey der gecerim bakalim insallah oyledir gorucez anlamadan dogururuz bakarsin :) bende cok hafif yani dedim doktora dayanilmicakbiseyim yok ictenbi sizi belimde sadece vardi

hala agrin var mi, yani su anda da devam ediyo mu? gercek dogum sancisi gecmez cunku, artarak surer, eger oyle ise bi doktorunu ara derim ben, yani icin rahat etsin aklinda kalmasin diye

cnm suan icten surekli sizlayan belimin agrisi var bide sorun su anlamadim 3 saat falan arayla bi karin agrisi giriyor tuvalete kosuyorum hic bisey yok geciyor bi kac dakka sonra bu neki

cnm suan icten surekli sizlayan belimin agrisi var bide sorun su anlamadim 3 saat falan arayla bi karin agrisi giriyor tuvalete kosuyorum hic bisey yok geciyor bi kac dakka sonra bu neki

canim dogum arifesi ishal yasayanlari duymustum ama sen daha miyadinda degilsin, belki de mideni filan usutmussundur, sen takipte kal bakalim, ayaklarini sicak tut, iyi giyin, baktin gecmiyo sabaha ararsin doktorunu, insallah onemli bir durum degildir, gecmis olsun

Ben de merak ediyorum onlari. Bebeklerinden firsat bulamiyorlardir. Ben bir dogurayim 1 ay ugrayamam buralara gibi geliyor.

poufff... ben de ayni seyi dusunuyorum canim.bir an evvel haberlerini aliriz insallah.......

bende surdum kuzum yaa yok.ama ben karnimda catlak olcak die habire suruyorum da suruyorum.4 5 aylikken basladim.e benim karin buyuyo da buyuyo derken bi de ne goreyim tam kenarda kalcama dogru catlaklar gordum.sonrada kalcama hep yayildi zaten.ben karnimda olur diye suruyodum.neremde cikti valla :)))) karnimdada tek bir cizik bile yokkk...sonrada biraktim surmeyi.
senin karnin okadar buyukmu ya?yapiyla alakali iste.kimisininkide hic cikmiyo ama bebekleri gayetde iyi kiloda doguyo.bizim komsuda ocakda dogurdu kadin onceden zaten cok zayifti hamileykende hic karni yoktu nerdeyse ama bebegi 3.5 kilo dogdu sasirdim bide kadin sanki hic dogurmamis gibi ne gobek var ne bisii....ufff bu ne dedim yaa.ben balon gibi sistim valla.....gobegimde one dogru gidiyo....:))))

canım aynı şeyleri bende yaşıyorum hatta dünde paylaştım sabaha kadar sıladım belim kasıklarım karnım taş gibi oldu oldu gevşedi dedim kesin sancı sabaha kadar sabrettim ve sabah hemen hastaneey gittim nst falan muayene ama hiç bir şey çıkmadı yani bebeğin hareketleri dedi doktor ama kasılma şeklinde bende anlamadım ama normal galiba aslında yarın gidecektik doktora en aızndan boş boşuna gitmiş olmadık tahlillerimi yaptırdım dopum saatimiz falan kesinleşti ama insan sancı var diye hastaneye gidince ve çıkmayınca bozluyor :) aam eşime diyorum eger sabah gitmesek inan bu saatlerde gene giderdim ağrım var diyorum :)

evet canim ozokun dun porselen bebek de bugun sezeryanla yapcakti diye okumustum bende.sanirim yapmislardir.ayyy ne guzeeeellllll.............

sagol cnm yine tuvalete kostum biraz once bende dun gece oyle dusunmustum ama nstde sanci cikti bugun ondan telasliyim 50-60 oldu bide benim ultrasonda bebegim 38 gozukuyor kilosuda iri 3300 ve dogum kanalina girmis zaten 33 haftadan beri erken dogum tehlikesi var diye yatiyorum igne falanda vuruldum cigerleri icin insallah en azindan 1 hafta daha bekler

sabaha kadar ağrılarım geçmedi ki şuanda bile hala ağrılarım var ve karnım hala kasılıp gevşiyor neyse sabah gittik nst falan hiç sancı çıkmadı bebekde iyimiş 3 kg olmuşuz anestezi uzmanı ile görüşmemeizi yaptık epidural anestezi olacak 22 şubatta sabah 7 de doktor hastaneye giriş yaptır dedi ayyyyyyyyyyy yani inş hafta bu saatlerde emzirme ağrılar yürümeye çalşımalar falan filan olacak inş sabah hastaneye giderken çantamızı falan aldık hatta hiç bir şey yemedim içmedim sonuçta sezeryan olacağım kesin doktor pat diye alırsa dedim sorun yaşamayayım yol boyunca bu gün doğarsa doğum hikayemi nasıl olacak diye düşündümm kzıımın adı yağmur olacak inş ve sabah o kadar güzel yağmur yağıyordu ki eşimle ikimiznde aklına bu geldi bu gün doğarsa ilerde hep söyleriz doğduğun gün çok güzel yağmur yağıyordu falan diye ama elimiz boş geldik:) ama neyse ki az kaldı inş.

cnm benim bugun kontrolum vardi gayet rahat nstde yatiyordum ebe geldi bakti sasirdi agrin yokmu senin diye 50-60lara vurdu surekli bikac kezde degil sonra basladi bu karin agrisida karnimda kasilma dersen 33 haftada bi kasildi sertlesti kaldi oyle ben karin agrisinin telasina dustum suan

kizlar bendede acilma var dedi baslamis yani.karnimda kasilmalar hissediyordum onceden ama sadece yururken yataktan kalktim zamanlarda falan.sonradan oturur haldeykende hissetmeye basladim.doktora gittimdede zaten acilma baslamis dedi.dunden beride sol kasigimda hafif agri var.sabah oluyo ogleye bisi yok,sonra aksam yine oluyo.bu sekilde yani.adet sancisi gibi tabi sissetli deil.ama benimkinde belli araliklarla falan deilki hafif bir agri surekli olarak hissediyorum nasil oluyo anlamiyorum.dogurcami anlayamazmisim hahahaa...isin sakasi bir yana da acilmada olunca dogumum yakinmidir ki?sali gunu gidecem doktora ama bilmiyorum......ahh ilk olunca insan tedirgin oluyo.

papatya masallah sana.bebislerine,iyi olmaniza cok sevindim.
kizlar ben dun yururken bebis asagiya cok baski yapti.bide sanki asagiya igne sokuyolarmis gibi baskilar oldu:18::18::18:bide bu gun arada sirada giren kasilmalar ve adet sancilkarim var.:18::18::18:her sey yolundadir dimi.:18::18::18:

meraba nazlim benimde oluyo aynisi ara ara normaldir bence, günler yaklastikca vücut hazirlaniyo

meraba nazlim benimde oluyo aynisi ara ara normaldir bence, günler yaklastikca vücut hazirlaniyo

sagol canim cevab icin.sadeve ben daha 34 haftadayim diye endiseleniyorum.insallah vaktinde dogarlar minikler.yarin esyalarini yikayacam kismetse.daha fazla beklemeye korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…