2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
günaydın günaydın günaydın o kadar ağrılı günlerden sonra bu gün kendimi çok iyi hissediyorum hani diyorya son haftalar hem çok kötü hissedersiniz hemde birden enerji patlaması olur diye bu gün iyi şükür vallahi kızlar çoğunuz geceleri uyumuyorsunuz ama zorda olsa da yatın bence hem sonra çok arayacaksınız hemde bebeğin uyku düzeni şimdiki gece siizn uyku alışkanlığınız bile etkilioyr bence artık doğum dan sonra bebekler hakkında neyi nasıl yapmalıyız falan biraz onlardan konuşalım ilk anne olacaklar bende ilk beebğimde o kadar bocalamıştım ki napcan ben bu küçüücük şeyle diye dün gece o aklıma geldi bebeğimiz doğruğunda gece onunla konuşmayın ve yatak odasından yada hangi odada uyuyorsa ordan çıkartıp gece gezdirmeyin hatta gece emzirme ve alt değiştirmelerde ışığı yakmadan gece lambası ile işimizi halladelim ve en zoru ise gece kesinlikle öpmeyelim bunları ben söylemiyorum araştımalarda bebeğin gece ve gündüz ü kavramazı için gerekli olan şeylermiş ki ben ilk bbeğimde yapmıştım faydalı oldumu beebkliği çok akıllı ve uyku düzenimiz süperdi ama benim oğlan sonradan çıldırdı nerde hata yaptım orasını bilmiyorum :):):) ha birde geçen tv de bebek programında beebği ilk 2 ay hiç şampuan kullanmadan yıkayın diyordu banada mantıklı geldi sık sık ama duru su ile bende öyle yapmayı düşünüyorum

bende normal doğum yapmak istiyorummmmmmm.
artık korkmuyorum da cidden, bi şekilde geçicek diyorum kendime...
ama bana kimse cesaret vermiyor. doktorum sürekli sezeryan yapan bi doktor olduğu için evde sancılar sıklasana kadar bekleyelim diyorum evdekilere boylece belkide normal yapar dogumu, olmaz oyle sey hemen gitcez diyorlar. en basta annem bana guvenmiyor, esim zaten bebege bisi olursa ya diyor((
ben ogluma guveniyorum, guclu olcak ama bize bizden baska kimse guvenmiyor. sancılarımıda etraftan saklayamayacagıma gore...
offff offffffff...

kizlar ben anca kendime gelebildim son gunlerde 3 e kadar uyuyamiyorum sonrada esimin yanindan salona gelip yatinca anca uyuyabiliyorum terliyorum yataga sigamiyorum belim sizlayip duruyor karnim agriyor sonrada bi uyuyorum tamamen baygin tuvalete tek gozum acik gidiyorum hatirlamiyorum bile kocam ise giderken ben gidiyorum dio sadece hiii sesini cikarabiliyorum cok halsizim simdide yatip duruyorum 12 den once kalkamiyorum bebegimi ac biraktm diye zor kalkiyorum daha once sabahn korunde hortlar uyuyamazdim simdi son 1 haftadir boyleyim anlamadim

cnm sen kendine inan sonuna kadar guvrn aksi bir durum olmadikcada israrci ol normal dogum icin artik normal dogum yapilabilecegine kimse pek inanmiyor bende normal diyince annem umutsuz bir sekilde insallah diyor yani sana ozgu degil bence etrafimizdaki herkes sezeryan dogum yapinca bu konuda herkes inancini yitirmis durumda tabi hangisi hayirlisiysa o olsun insallah allah bize gonlumuzden gectigi gibi kolay saglikli ve normal dogumu nasip eder ama sezeryan olursamda hic onrmli degil israeci olucam ama icten kendimi sezeryanada hazirliyorum fazla kaptirmakta iyi degil allah hayirlisini versin insallah

öncelikle hayırlısı olsun ama tabiki normal doğum her zaan iyi ben sezeryan olacağım ve 2. sezeryanım olacağı için başıma gelecekleride biliyorum eşime diyorum douğumu bir yapsak ben kendimi bir toparlasam diyorum ilk doğumda bebeğe nasıl bakacam sıkıntısıda vardı ama şimdi o olmadığı için tek derdim sezeryandan sonra toparlanmak ama ormal doğumların % 90 hep daha erken toparlanıyor en güzeli ama tabiki öncelik anne ve bebk sağlığı inş hepimize hayırlı doğumlar our

kızlar etrafımda bilgisine güvendim kişilere de sordum ama sizede sormak istiyorum kızıma yağmur ismini koyacağız inş ben yağmuru çoooooooook sevdiğim için ama yanınada bir isim ilave etmek istiyoruz önerileriniz ne olabilir anlamı güzel olan dini bir isim arıyorum aslında berra düşündük ama efendimiz bu ismi önermemiş insana ağır geleceği için faalan siizn aklınızda varmı isim

Mincir merhaba, yazınızı okuyunca çok mutlu oldum. Normal doğum taraftarı doktor bulmak zorlaştığı gibi normal doğum taraftarı anne adayı bulmak da hakikaten zor. Önceki sayfalarda yazmıştım. Aynen kopyalıyorum:
Kızlar günaydın,
Geçmişi çok okuyamadım (epey ilerlemiş sayfalar) Normal doğum korkularından bahsedilmiş genelde.
Ben -şartlar elverdiği sürece- normal doğum yapmayı çok çok çok istiyorum..
Doktorum geçen muayenede sordu, normal doğum dedim. "Ben de iki kez doğum yaptım ve kesinlikle normal doğum öneriyorum. Hele hele isteğe bağlı sezeryan hiç iyi değil. Ayrıca şanslısın. Normal doğumt taraftarı bir kadın doğumcu bulmak kolay değil" dedi..
Şimdi;
1. İnsan hayatında kaç kez doğum yapabilir ki. Hadi -benim için- en fazla üç. Ben o anı yaşamak istiyorum. doğum eyleminin her anını acısıyla, sıkıntısıyla tatmak istiyorum.
2. Sezeryanın ilk yapılış amacı anne doğum sırasında ölürse vakit kaybetmeden, bir ümit bebeği yaşatabilmek adına, karnın kesilip alınması, diye biliyorum.
3. Allah korusun bir sıkıntı olacaksa normalde de olur sezeryanda da olur. Normal doğumun anneden ziyade bebek açısından zorlu bir süreç olduğunu duymuştum.
4. İlk insandan beri normal doğum vardı. Adı üzerinde "normal". Cenab-ı Hakk'ın kadına bahşettiği en güzel armağanlardan biri. Dünyada her gün binlerce kadın doğum yapıyor. Kötü ve zor bir şey olsa idi yaratılıştan gelir miydi?
5. Gebelik eylemi müdahale edilmeksizin kendiliğinden sonlandığı için hem annenin vücudu hem de bebek doğumu algılıyor. Sezeryanda bebeğin kendini hâlâ anne karnında sandığını ve dış dünyaya 48 saat sonra adapte olduğu, annenin vücudununn toparlanma sürecini geç olduğunu (süt gelmeyiş, organların eski haline dönüşünde, vücudun toparlanmasında yavaşlık vs.)dinlemiştim.
6. Normal doğumu ben ve doktorum bu kadar istememize rağmen sezeryan gerekiyorsa ELBETTE SEZERYAN. (Bebekte bir sıkıntı görülmesi, annenin kalbinde, nabzında yavaşlama vs.)
7. Normal doğum için bol bol yürüyüş yapın diyorlar. Maaalesef 15 gündür sağ kalçamdaki ağrı yüzünden bırakın yürüyüşü, yürüyemiyor, topallıyorum. Buna rağmen umudumu kaybetmedim. YAŞASIN NORMAL DOĞUM :)

kızlar yanlış yazdım 900 değil 970 tl ymiş concorde neo bebek arabası+concorde air anakucağı fiyatı jokerde...

cnm ya ebebek te de indirimde 850 tl bence oradan alın kızlarr =) ben almasayydım kesin alırdım..eşimde üzüldüğümü görnce beni onlamı korkutacaksın bunuda alalım dedi =) ama almaycğım =)

merhaba canım sende bursadan sanırım özelden yazamadım merak ettim doktorunu doğum yapıcan hastaneyi ? kilo içinde hiç takma kafana önemli olan sağlıklı olması

oylemine tesaduf bende uyumusum kocis uyandirmis
kizlar bu gun midem cok kotu.kendimi zor tutuyorum.
bende buaralar kahvaltiyi ögleden sonra oda zoraki yapiyorum, bulanti oluyo bendede

arkadasim ben iki dogumuda normal yaptim ki ben cok nazli narin hicbiseye dayanamaz diye bilinirdim, ki dogumlarim cokta kisa sürmedi, saliya kontrolum var insaallah bebisim dönmüstür diye dua ediyorum, egzersizleri yapiyorum ewde, cünkü sezeryani hic istemiyorum, ama dönmezse mecburen istemeyerekte olsa tabi olucam, ama bile isteye asla tercih etmem, bir Doktor var hakan coker diye türkiyede nerde bilmiyorum hatta sitesi var, normal dogum taraftari, dogum kendi baslamalidir diyo israrla, birde pozitif dogum hikayeleri diye birsite var cok güzel olumlu hikayeler, bence sen kendine güven ve kimseyi dinleme, ömrü veren Allah, bisey olucaksa zaten hertürlü olur, normal dogum bizler icin en güzel ve sagliklisi

cnm ya ebebek te de indirimde 850 tl bence oradan alın kızlarr =) ben almasayydım kesin alırdım..eşimde üzüldüğümü görnce beni onlamı korkutacaksın bunuda alalım dedi =) ama almaycğım =)

e-bebekte sadece araba 850 tl canım, anakucağı da 250-tl toplam 1100 tl ye geliyo, jokerde ikisi 970 tl, bilgin olsun...
biz dün jokerde ikisi 1128 tlye indi diye gittik aldık, bugün e-bebek 1100e indirince ikisini onlar da 970e indirmiş, işin ilginci bizi aradılar dün akşam aldığınız ürün bugün bu fiyata düştü farkı ödeyelim diye,öbürünü sonuçta daha kullanmadın bunu daha çok beğeniyosan bi konuş değişim yaparlar belki...

öyle bi yetiyosun ki kuzulara..3 ünüzde sıkı sıkı tutunup bu haftalrı gördünüz..daha ne olsun..hele bi doğsunlar sen ozaman bak yetip yetmemeye

önce biri sonra diğeri emecek
önce birinin sonra diğerinin altı temizlenecek
önce biri sonra diğeri yıkanacak

oooo bu uzayıp gider..

şifaacm canım editörüm :) doğuma 2gün kala ismimizde belli oldu LİVANUR olacak prensesimin adı doğum yaptığımda tam 38+2 olacağım benide ekleyebilirsin listeye :)

kızlar pazartesi sizin gününüz.... rabbim sağlıklı sıhatli kucağınıza almayı nasip etsin...

Merhaba arkadaşlar bugün dr kontrolümüz vardı en son 3 hafta önce gitmiştim bebeğimin kilosu 1900 şimdi 36.haftadayım 2770 olmuş çok şaşırdım fazla geldi çünkü 3 hafta önceki kilomla aynı çıktım yine ben kilo verip bebek mi aldı anlamadım.dr 10 gün sonra çatı muaynesi yapıcam dedi ben sezeryan düşünüyorum dediğimde yine de bakmamız gerekiyor dedi sonra ultrasonda zaten bebeğin ters o zaman yapamayız bundan sonra dönmesi zor dedi.nst iyi çıktı doğum için 15 mart gibi dedi ama bana geç geldi sanki.normal doğum tarihim zaten 20-21 umarım bekler bebeğim yine kesin tarih vericekmiş ilerleyen günlerde.Bebeğimiz bezini huggies 1 numara aldık paket 68 li acaba iyi mi yaptık prima mı almalıydım bilmiyorum sizler ne aldınız? deterjan da dalan roxy sabun tozu kaç derecede yıkamalı acaba narin de mi normal programdamı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…