şafak 2 :) Bende heyecan dorukta. Siz nasılsınız kızlar?
Merhaba arkadaşlar bugün dr kontrolümüz vardı en son 3 hafta önce gitmiştim bebeğimin kilosu 1900 şimdi 36.haftadayım 2770 olmuş çok şaşırdım fazla geldi çünkü 3 hafta önceki kilomla aynı çıktım yine ben kilo verip bebek mi aldı anlamadım.dr 10 gün sonra çatı muaynesi yapıcam dedi ben sezeryan düşünüyorum dediğimde yine de bakmamız gerekiyor dedi sonra ultrasonda zaten bebeğin ters o zaman yapamayız bundan sonra dönmesi zor dedi.nst iyi çıktı doğum için 15 mart gibi dedi ama bana geç geldi sanki.normal doğum tarihim zaten 20-21 umarım bekler bebeğim yine kesin tarih vericekmiş ilerleyen günlerde.Bebeğimiz bezini huggies 1 numara aldık paket 68 li acaba iyi mi yaptık prima mı almalıydım bilmiyorum sizler ne aldınız? deterjan da dalan roxy sabun tozu kaç derecede yıkamalı acaba narin de mi normal programdamı?
Merhaba arkadaşlar bugün dr kontrolümüz vardı en son 3 hafta önce gitmiştim bebeğimin kilosu 1900 şimdi 36.haftadayım 2770 olmuş çok şaşırdım fazla geldi çünkü 3 hafta önceki kilomla aynı çıktım yine ben kilo verip bebek mi aldı anlamadım.dr 10 gün sonra çatı muaynesi yapıcam dedi ben sezeryan düşünüyorum dediğimde yine de bakmamız gerekiyor dedi sonra ultrasonda zaten bebeğin ters o zaman yapamayız bundan sonra dönmesi zor dedi.nst iyi çıktı doğum için 15 mart gibi dedi ama bana geç geldi sanki.normal doğum tarihim zaten 20-21 umarım bekler bebeğim yine kesin tarih vericekmiş ilerleyen günlerde.Bebeğimiz bezini huggies 1 numara aldık paket 68 li acaba iyi mi yaptık prima mı almalıydım bilmiyorum sizler ne aldınız? deterjan da dalan roxy sabun tozu kaç derecede yıkamalı acaba narin de mi normal programdamı?
bende normal doğum yapmak istiyorummmmmmm.
artık korkmuyorum da cidden, bi şekilde geçicek diyorum kendime...
ama bana kimse cesaret vermiyor. doktorum sürekli sezeryan yapan bi doktor olduğu için evde sancılar sıklasana kadar bekleyelim diyorum evdekilere boylece belkide normal yapar dogumu, olmaz oyle sey hemen gitcez diyorlar. en basta annem bana guvenmiyor, esim zaten bebege bisi olursa ya diyor((
ben ogluma guveniyorum, guclu olcak ama bize bizden baska kimse guvenmiyor. sancılarımıda etraftan saklayamayacagıma gore...
offff offffffff...
kızlar yanlış yazdım 900 değil 970 tl ymiş concorde neo bebek arabası+concorde air anakucağı fiyatı jokerde...
selam kızlar =) ben bugün kendime 1 tane daha pijama takımı aldım kızlar sabahlığıda var ..ama sizce kız bebek doğurcağım için pembe mi almalıydım ? mavi aldım da =(((
slm güzel anneler bugün kontrolum vardı sabahleyin yıkanırken bikaç damla kan gelmişti zaten bunu dr a söylediğimde çatı muayenesi yaptı nişanım gelmiş 1 cm de açılma var doğurman yakındır dedi ben şok oldum çok da sevindim çünkü songünlerde yatamıyorum artık uyuşmalardan bi an önce olsun bitsin istiyorum ne zaman olur tahminen diye sordum sen normal istemiyormusun yarında olabilir 10 gün sonrada sancılarına bağlı düzenli sancıların olursa atla gel hemen dedi .eve geldiğimden beri arkadaşlar sancım geldi gelecek psikolojisine girdim hem normal doğum yapacağım diye seviniyorum çatımda müsaitmiş zaten bu arada bi yandanda burdaki arkadaşlar gibitarihim belli değil diye üzülüyorumbu bekleyiş maceralı geçecek benim için sanırımbide anlamadığım bu topikte normal doğum yapacak olan benden başka kaç kişi var herkes sezeryan olacağından bahsediyor çoğunuzun zorunlu olarakmı sezeryan kararı alındı isteğe bağlı yaptıracak kaç kişi var arkadaşlar bana herkes normal yap diye telkinde bulundu bende kendimi buna şartladım ve öğrendiklerimde normal doğumun daha sağlıklı olduğunu gösteriyor ama bi tek benmi sancı çekicem şu topikte normal doğuracakolanlar yazsında biraz moralmen kendime geliyim :2: :18::18:
15 Şubat 2013 - 15:20Yazı Boyutu:
Yorum yaz
Daha önce 6 ay izin konusuna sıcak bakmadıklarını dile getiren Faruk Çelik, çalışmayı 24 hafta üzerinden yürüttüklerini duyurdu. Doğum iznine çıkan kadının işten atılmaması için de önlem alınacak. Bakan Çelik 16 hafta olan doğum izninin 24 haftaya çıkarılacağını, maliyetinin devlet tarafından karşılanacağını belirtti.
ÇOCUK YARDIMLARI DA ARTIRILACAK
İşverene de doğum iznine çıkan kadın personel için, dönüşte işe alma zorunluluğu getirileceğini söyledi. Bakan Çelik'in açıklamalarına göre, önlemler arasında çocuk yardımlarının arttırılması da var. Kamu kuruluşlarına, kadın istihdamını arttırmak için kreş zorunluluğu getirilecek. Ayrıca çocuk sayısına göre emeklilik yaşının kademeli hale getirilmesi için de çalışma başlatıldı. Faruk Çelik, Başbakan Erdoğan'la görüşerek, çalışma ile ilgili bilgi verdiğini söyledi.
CNN TÜRK
merhaba kızlar bugün doktor kontrolum vardı.. nst ye girdim herşey normalmiş...bebişkom 2860 gr olmuş .. ağzını açıp birşeyler arıyormuş gibi yapıyrdu acaip duygulandım he heee =) doktora sezeryan istiyrm dedim bakacağız herşey normalse normal olursun dedi =((( haftaya perşembe randevu aldık geldik..haftaya alttan kontrol yaparız dedi offf !!!kızlar ben söylim en son ben doğururum burda doktorum sağolsun =) sezeryan bile olsa 39. hafta alacakmış =)
selam kızlar =) ben bugün kendime 1 tane daha pijama takımı aldım kızlar sabahlığıda var ..ama sizce kız bebek doğurcağım için pembe mi almalıydım ? mavi aldım da =(((
kizlar ben bugun yine doktordaydim dun gecede size sordugum karin agrisini doktora sordum hemen gel bakalim dedi gittim alttan muayne yine acilma yok bebegin baskisi cok fazla ama rahimde incelme var dedi nstde 70 lerde sanci cikti ama surekli degil bu karin agrisida dogum agrisiymis ama benim gece oldu sabah oldu falan enaz 3 saat araliklarla oldu doktor iste bu agrilar 20 dakikada bir 10 dakikada bir olunca dogum basliyor dedi geldik evimize 37.haftamizi doldururuz insallah
kizlar ben bugun yine doktordaydim dun gecede size sordugum karin agrisini doktora sordum hemen gel bakalim dedi gittim alttan muayne yine acilma yok bebegin baskisi cok fazla ama rahimde incelme var dedi nstde 70 lerde sanci cikti ama surekli degil bu karin agrisida dogum agrisiymis ama benim gece oldu sabah oldu falan enaz 3 saat araliklarla oldu doktor iste bu agrilar 20 dakikada bir 10 dakikada bir olunca dogum basliyor dedi geldik evimize 37.haftamizi doldururuz insallah
bende bugun doktordaydım sol kasıkta agrım oluyodu doğum agrısı olarak algılamadı nst bakılmadı alttanda bakılmadı normal karından ultrasonla baktı rahım agzı acık degıl dedı.... düzenli agrı ve bel agrısı olursa dogum agrısı olur dedı öbürleri yalancı sancı
cnmbenim doktorum daha oncede agrim var karnim sertlesti diye gittigimde nstde bisey cikmadi ultrasonla bakti bisey cikmadi alttan elle bakti anlamadi alttan ultrasonla bakti rahim agzi 2cm incelmis dedi o kadar incelemese bisey yok diyip yollaabilirdide hemen ilac magnezyum ve ciger gelistirici igne verdi simide dun gitmistim daha nstde 50-60 sanci cikinca hem ultasonla hemde alttan muayne etmisti dun olmasina ragmen bugun yine aradigimda hemen gel dedi pimpirikli doktorum para ilede alakasi yok 2 seferdir para bile vermiyorum kontrol barkotu aciyorlar memnunum doktorumdan allahtan sacma sapan soru sorsamda sabirla cevapliyor surekli
Cnm yıkanır yıkanmaz diye bişi yok ama bir tekniği var ve yapılmaması gereken seyler var. Yanlıs bişi yapmamız yuksek ihtimal oldugundan bize burda hemsireler dusene kadar yıksmayın diyor. Buyuzden yaniKizlar gobegi dusmeden bebek yikanir mi? Annemle anlasamadik da .
valla arkadaşım benimde tam bilgim yok bi kaç sefer araştırdım hep öyle demişler bak buda bi örnek başka bi topikten alıntı
Denkdemir; benim doktorum da aynısını söyledi, nefes alma pratiklerini yaparken tutarmış hıçkırıklar, akciğerleri gelişiyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?