2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar selam

benn dün doğum yaptım.tam 38 haftalıkken bebeğim normal doğumla dünyaya geldi...
3150 gram doğdu.49 cm.eve yeni geldim ayrıntılı bir şekilde hikayemi yazmak istiyorum..

Allah hepinize nasip etsinn inşallah sağlıklı güzel doğumlar..
mükemmel ötesi bir duygu anlatmak mümkün değil..
normal doğum yapıcaklar için tavsiyemde şudur.sancılara katlatmak evet zor.ama doğum çok kolay.
bebekte doğmak için mücadele ediyor çünkü..ve anında sütüm geldi çok şükür.
ikimizde çok iyiyiyiz.evimizde dinlenicez şimdi..ara ara girerim yine diye umud ediyorum.
sezeryan günü yaklaşanlarada sağlılı hayırlı doğumlar diliyorumm.
doğum anında bütün hamileler için dua ettim.inşallah sizlerde kuzularınıza kavuşursunuz kolayca...

herkese iyi günler :)))

hayırlı olsun canım. maşallah size. Rabbim sağlıklı bir şekilde büyümeyi nasip etsin inşallah..

ay canım çok şaşrdım maşallah ne güzel bak normal doğum yapan hemen nete bile girebiliyor sezeryan olan arkadaşlar yok daha :)kendine dikkat et hikayeni bekliyoruz

hayirli olsun canim..rabbim sizi korusun.darisi basimiza

arkadaslqr benim ilk hamileligim soruma gulmeyin olurmu:)) kasilma nasil oluyor.agri oluyormu??bebegim sirtini poposunu karnima yaslayarak itiyor agri yok ama cok itiyor acaba kasilmami diye sprmak istedim

gogus pedi yerine gogus kalkani alin bence..bana oyle tavsiye ettiler.ped sut gelince yapisiyormus ve daha cok can acitiyormus

yok yapismiyo da cok islaniyo, durmadan degistiriyodum, paketler dayanmiyodu ilk haftalar, vucut cocugun sut ihtiyacina gore kendini ayarlayana kadar tasiyo ortalik ama bu gogus kalkanini hic duymamistim, bi bakiim netten nasil biseymis

ay canim tebrikler, ne guzel bi haber bu, oh fazla bekletmemis evladin seni, hadi size iyi dinlenmeler, dogum hikayeni merakla bekliyorum, grubumuzun ilk normal dogum hikayesi cunku, cok kiymetli

gözün aydın cnm.. maşallah ikinizede bende normal istiyorum inş nasip olur... o dayanılmaz sancıyı çekip oğlum doğar doğmaz ohhhhhhh dünya varmış demek istiyorum...

Mide fıtığım beni çok zorluyor mide yanmam beni ölduruyor nezaman geçicek bilmiyorum çok bıktım bian önce doğum yapmak istiyorum etrafında insanlar doğum esnasında yakınlarını görmek ister ben kimseyi istemiyorum kardeşlerim olsun diyorum bazen ama onlarda ufak benim canımın acıdığını duşunup ağlarlar eminim onlar ağlamasın diye muhtemel doğumdan sonra haber vericem eşim olsun kapıda dua etsin yeter ... Bana yakın görunmeye çalışıp ama hiçbişekilde yakın olmayan yalancı insanlar istemiyorum sonuçta insan kendisini kimin duşunup duşunmediğini anlıyor dua edin noolur gelmesinler sadece oğlumu kucağıma alıyım Annem gelir allahım var yanımda yureğimde bide eşim olsun kapıda yeter bana rabbim gelmesinler noolur

arkadaslqr benim ilk hamileligim soruma gulmeyin olurmu:)) kasilma nasil oluyor.agri oluyormu??bebegim sirtini poposunu karnima yaslayarak itiyor agri yok ama cok itiyor acaba kasilmami diye sprmak istedim

niye gulelim ayol, askolsun, herkeste farkli oluyo, bazilari karninda bir sertlesme, buzulme hissediyomus, bazilarinda bel agrisi gibi basliyomus, ben sadece regli agrisi hissettim son ana kadar, ama agri demek cok dogru degil, cunku gidip geliyo, sanci daha dogru herhalde, bunda da ayni, regli olmak uzereyken hani boyle tam sokulurken bi agri olur ya kasiklarda iste benimki oyle, sadece kasiklarimda, senin anlattigin bebisin gerinmesi, esnemesi, bol bol onu yapiyolar zaten bu donemde, yer kalmadi icerde fazla cunku

inanmıyorummm. hayırlı olsun canım. ne güzel bi süpriz bu. hemde normal doğum. topiğimizin ilk normal doğum yapanı sen oldun sanırım. iyi geçmesine çoook sevindim. ben de normal doğum istiyorum, içimi rahatlattın biraz. Allah uzun, sağlıklı mutlu ömürler versin..

evet canım kasılma o. gülünecek bi soru sormadın ki. ben de ilk başta anlayamamıştım. arada tekrar edince ve dr.a sorunca anladım. .

Rabbim bizede nasip etsin inşallallah bebeğin
N ömru uzun bereketli huzurlu sağlıklı olsun hep çok sevilsin sevmesin acı çekmesin hep çok sevilsin inşallah aminnnnnnnnn

Ah cnm ya kocalarböyle benim kocamda tam bir odunnnnnn ama ben öluyorum ona yastıkta bırKtığı kokusuna kipriklerine .......
Naapalım kaderimiz ama ne şanslı kadınlar var değilmi guller papatyalar jestler

kalkan super bisey kullananlarcok memnun hem arasinda sut de birikiyormus ve sutu kullanabiliyorsun

canım mecburi sezeryan olcamda normali dene eğer dr unu tanıyosan rastgele birine girmiyeceksen, sonuçta normlinde avantajları çok.sezeryandan çok en azından.

iyiyim candaşcım, sen nasılsın?
çalışan az sayıdaki anne adayımızdansın
sen ne zaman bırakıyorsun işi?
bizde iyiyiz teyzesi napalımi oğluşla oynuyoruz ayakları dışarı çıkcak sanki elimde hissediyorum.haftaya son çalşma günlerim ondan sonra evdeyim gidebilrmiyim gidemezmiyim derken tamamladım ya 37 yi :)) yani tamamlıycam inş ... 2. de inş ikiz olcaklar diye ilkinde hakkımı kullanayım ikiz gebeliği zor ilkinde sonuna dek çalışayım dedim direk tecrübenle sabittir sanırım :)) sanki sözleşme imzladım ikiz olcağını daiirde :))) hulusi beyi tebrik ederim valla hemen alalım derdinde değil, tabi senin için zorda bu devirde hassas dr lara rastlamak zor hani.sizde iyisiniz dimi ? ödemler hala var mı ?

:))
canım dikkatli ol, aman ne olur ne olmaz.dr a bu hafta mı gitcektin ? haftayı beklemicen dimi ?
cidden ağda işide bi olaymış ya, benide telaşı sardı şimdilik bekliyorumda izne ayrılınca gitcem 10 güne dek pırıl pırıl oluyo :) şimdi gitsem kadın alamazda mincik bişey var, 3 hafta önce filn gittim hormonlar alt üst etti bünyeyi.normal yapacakları şimdi iyi anladım, biz bile sezeryana güvenemezken onların ki daha telaşlı.canım biraz daha can yakıyo ağda ama dayanılmaz değil.

Kizlar bir sey itiraf edicem. Benden ileriki haftada birini gorunce icim gidiyor, ozeniyorum. Ben de o haftada olsaydim diyorum.
bendeeee

bende evdekilere kızgınım, ve istemedende allah belanızı versin derken yakalıyorum kendimi.bi yere sığamadık kardeşlerimin ikiside ayrı tripte odalarını ellerinden alıyomuşum ya 40 gün idare etmek bu kadar mu zor, allah kimseye muhtaç etmesin çok zoruma gitti dün eşeke gibi temizlik yaptım sevincim kursağımda kaldı sayelerinde, zor olcak belki ama bebeğimizi kendi evime götürcem annemide kvalidemide istemiyrum farzediyorum ki kimsesizim, illaki bakcam.eşimde yanımda olcak zaten 30 gün, en fazla 10 günlüğüne giderim onlarda rahatlasın.kardeşte olsa batıyo ya, evlendikten sonra baba evine dönmek cidden çok zormşşşş (

gogus pedi yerine gogus kalkani alin bence..bana oyle tavsiye ettiler.ped sut gelince yapisiyormus ve daha cok can acitiyormus
mantıklı ya çok saol canım.
canım maşallah ya ne kadar güzel anlatmışsın allah burdaki kızlarada senin gibi doğumlar nasip etsin inş.en çok sonsy sevincek okuyunca :) bebeğinizi allah analaı babalı büyütsün inş.maşallah yavrunuza.
ay canım çok şaşrdım maşallah ne güzel bak normal doğum yapan hemen nete bile girebiliyor sezeryan olan arkadaşlar yok daha :)kendine dikkat et hikayeni bekliyoruz
hakketen çok doğru tespit bende ancak 3-4 gün sonra girerim herhalde.en erken tabi
gözün aydın cnm.. maşallah ikinizede bende normal istiyorum inş nasip olur... o dayanılmaz sancıyı çekip oğlum doğar doğmaz ohhhhhhh dünya varmış demek istiyorum...

inş nasip olur onu demek canım benim

Son düzenleme:

yaaaaaa cok guzel, cok sevindim, nazar değmesin inşallah...

o kadar normal doğum lafından sonra dun gece ruyamda bende dogumdaydım. suni sancı vercez dediler. vermeyin dedim. vericez dediler. al cok istiyodun normal dogumu buldunmu belanı dedim, korkudan ölmeden uyandım:)
Allahımmmm sonumuzu hayır eyleeeee:)

ben de normal istiyorum canım kendim yapamam zaten ama anneme ve eşime tembihledim neler istediğimi ben doğumdayken halletsinler, doğumhaneyle odalar aynı katta zaten zaman geçer onlara da işte... doğum zamanı belli olmadığı için kurabiye işine de el atamıycam hazır kurupasta olucak mecburen... tepsileri özellikle almadım ben evde vardı zaten söz nişan çikolatalarından kalan gümüş tepsilerim duruyolardı öylece çekmecede onları koydum valize,he bi de hastane çantama yatağın yanındaki komodinler için de pembe dantelli beyaz örtü de koydum 2 tane :) anneme kalsa pembe dantelli çarşaf takımını da koy diyo da o kadar da değil yani :) Allah yardımcın olsun canım senin de ya stres yapma olur herşey, biz de derlendik toplandık evde ama bi sona nda her yeri temizleek lazım tekrar, salı günü kontrolümüze bi gidelim de bi gün temizlikçi alalım ona göre göre...

canım gözünüz aydın ikinize de maşallah, ben de normal doğum istiyorum darısı başımıza inşallah...

evet canım ben de de oluyodu ben de ilk hamileliğim olduğu için bebeğin hareketleri sanıyodum nstde ortaya çıktı sancım erken başlamış benim o yüzden erken doğum riskim varmış ve mümkün olduğunca yatak istirahati verdi, dikakt et sen de, doktoruna söyle nst isteyecektir senden de...

hadi artık sen de biraz daha dayan sonra evindesin
evet evlendikten sonra tekrar aile ile yaşamak zordur
az kaldı inşallah, tayininiz çıkar da küçük çekirdek ailenize kavuşursunuz inşallah en kısa zaman da

canım inşallah allahım sana da ikiz nasip etsin
bunu canı gönülden diliyorum
evet doktoruma bir yandan kızızyorum almıyor bebekleri, görmüyor mu halimi diye ama
düşününce de hak veriyorum
o da bebeklerim için yapıyor sonuçta

ödemlerim korkunç boyutlara ulaştı canım
bu hafta 3 kilo ödem topladı vücudum
ayak numaram 35 den 38 e çıktı
artık sen düşün ne hallerdeyim

ağda işi gerçekten zor
iki gün daha bekleyip öyle gideceğim sanırım
temiz olmak için çabalıyoruz ama olamazsak da ne ayapalım değil mi?

agda işi çok zor bence. canım. çok acıyor sımdi aclarla kasılma başlatmak istemiyorum, cildide hassas hep tahriş olur şimdi bu halde onunda olmasını istemiyorum...jiletlede tabı pürüzsüz olmuyor kalıyor yeni çıkıyo gibi hep..o kadarda görsünler artık napalım diyorum karnım brnumda bi yandan. bazı doktorlarda surat ekşitiyomuş azarlayan bile oluyomuş hatta. bakalım hayırlısı

ayyyy çok sevindim bu normal doğum haberine, maşallah ikinize de, Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah bebeğine. darısı başımıza...

ağdadan bahsetmişsiniz kızlar, ben başkasına yaptırmaktan tırsıyorum ya acıtıcak diye, ondan ağdacıya gidemiyorum. ama makinayla yolabiliyorum hala, aynayı karşıma koyup makinayla alıyorum. ctesi gün yaptım daha, 10gün kadar gider heralde temizliği. ne kadar acısa da kendim yapmakta daha cesaretliyim.

bu arada herkes kocasından şikayet etmişya, benide kayınvalidem uyuz ediyor. şehirdışındalar ama ordan bile yetiyolar. en son kurban bayramında görmüştük memlekete gidince. eşim tek çocuk, bizim bebek de ilk ve tek torunları olucak ama daha bir çöp bile almadılar bebeğe. anca telefonda alacaklar bitti mi diye sorup o kadar çok almayın, abartmayın diyorlar. sanki onlardan istiyoruz parasını. dün akşam komşularına inmıişler, aradılar netten görüşelim dediler. daha kamerayı açmamızla "ayyy kilo almışsın, yanakların tombullaşmış" diyo. bi merak ettikleri, görmek istedikleri kiloydu heralde, insan nasılsınız, bebek nasıl felan der önce. zaten uyuz oluyorum kilo almışsın diyenlere, hamileyiz yani, almamak gibi bir şansımız var mı acaba... bide emekliler, boşboş oturuyolar evde, herşeyimi kendim yaptım, kıyafetlerimizi de yıkayıp ütüledim, bitirdim geçen hafta. gelmiyorlar bir yardıma diye kızıyordum ama artık doğuma bile gelmelerini istemiyorum bu duyarsızlıkla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…