tatlım sana gülmüyoruz ki kaynanana takıldık biz :) lütfen alınmayın arkadaşlar
bizim oralarda böyle bir adet yok sanırım. varsa da bilmiyorum. ama olsaydı kesinlikle bende giymezdim...
süpersin canım ya :)) sende de var asilik hee :)) kafana göre iilaç dozları filan :)) ama adı üstünde duygusal teavi :))ben de gyno ferro sanol kullanıyorum
doktor her gün kullanmamı söyledi ama ben 2 ya da 3 günde bir kullanıyorum
kızlar benim adım duygu
eşim bu ilaçları kafama göre almama duygusal tedavi diyor
benimkiler şimdi tüp bebek ya
benim gibi uğraşan arkadaşlar bilirler tüp bebekte ilaçların dozları ve saatleri çok önemlidir
ben o ilaçları bile kafama göre kullandım
yani dozlarını doktorumun dediğinden daha düşük dozda kullandım
yani benim vücut alışık duygusal tedavilere
valla evden takip zor iş bencede :)ne dağınık gardolabım varmış ya toplaa toplaaa bitmedii
arada da gelip size bakıyom ne kaynatıyosunuz diye. bu net benim ev işi
yapmamı baya yavaşlattı
saolasın hocam :)) coğrafya en az soru kaçırdığım bölümdü çok severdim :) ama kızlarda iyiymiş maşallah :=) çok mübarek günde doğacak valla :)kızlar kan hapı cvplarınız için cok tesekkurler..bende 2 kez aç karnına alıyorum da..aç karnına kötümü olur dıye sordum..cunku dr a sormayı unutuyorum
candaş cım bu topiğin kızlarının coğrafyası pek bi iyiymiş..aferin sizeee alkışşşevet 21 mart ekinoks gece gündüz eşitliği ne mubarek günde doğacak dimi
duygusalll tedaviiiay cok güldüm bundan sonra sana DUYGUSAL TEDAVİ diye seslencemmmm
şşulecim benim annem de bazen olumsuz senaryolar yazıyo ama napcan işte..düşünemediğinden geleneksel bi kadın..öyle konuşuyoo...ama cnm benimmm ooo... o olmasaydı ben ne yapardımmmmm varsın konussunnn... dedığin gibi sakındıkları için öyle yapıyorlar
ben töbe giymem saten gecelik filan ya, en güzeli gömlek, çıkar memeyi ver yavrunun ağzına :)hım saten gecelikk bizim tarafta da saten gecelik takımlarını giyiyorlar.
ben giyermiyim bilmiyorum amabende utanırım giymeye pijamalı da olsa.
ben çok kişide de gördüm giyildiğini sanırım yöreyle alakalı.
nereli kayınvaliden.
Kızlar Merhaba;
Doktor kontrolümüz vardı. Bebeğimin boynuna kordonu dolanmış yavru kuşum hemen hemen 17 gün önden gidiyordu. Gelişimi gerilemiş Şuan 1 hafta önden gidiyor gibi görünüyor. Doktorumuz 1 boğum kordon dolanmış ve gevşek çok önemli değil kan akışı normal tehlikeli bir şey yok şimdilik, hareket takibi yapacaksın sürekli dedi. Kordonu da gösterdi, kan akışını vs. Gerçekten altına almış boynuna dolanmıştı kordonu
Kordon dolanması ile ilgili de; normal doğum sırasında bize problem çıkarabilir, bebek doğum kanalına inmeyebilir yada iner kordon dolandığı için nefessiz kalır, kalp atışları yavaşlar vs. gibi şeyler söyledi, sezeryan yapabiliriz dedi.
Var mı aramızda bu tür şeyler yaşayanlar :18:
Bu arada bebişlerimizi sağlıcakla kucaklarımıza alalım inşallah
ayyy şaka yapıorummmburada laınmaca darılmacamı olurmusss işte bazen eskı adetlere takılıor sanırım ama giyemem ben kusura bakmıcaklarrr ben ole guzel dantellı bır elbıse ısterım acıkcası yada ole guzel bir pijama ama 40 cıkmıs olursa elbıse gıyerım ben bakalım bılıyormusunuz şimdi idare ediyorumda sanırım lohusalıkta çok kırıcaz bırırımızı cock kormuyorum ole olacak dıe çünkü eşimle ılıskımızı cok etkılıo öle sorunlar bızımılerde sağolsun hıc susmayı bılmezler asırı rahatlar ....
Kızlar Merhaba;
Doktor kontrolümüz vardı. Bebeğimin boynuna kordonu dolanmış yavru kuşum hemen hemen 17 gün önden gidiyordu. Gelişimi gerilemiş Şuan 1 hafta önden gidiyor gibi görünüyor. Doktorumuz 1 boğum kordon dolanmış ve gevşek çok önemli değil kan akışı normal tehlikeli bir şey yok şimdilik, hareket takibi yapacaksın sürekli dedi. Kordonu da gösterdi, kan akışını vs. Gerçekten altına almış boynuna dolanmıştı kordonu
Kordon dolanması ile ilgili de; normal doğum sırasında bize problem çıkarabilir, bebek doğum kanalına inmeyebilir yada iner kordon dolandığı için nefessiz kalır, kalp atışları yavaşlar vs. gibi şeyler söyledi, sezeryan yapabiliriz dedi.
Var mı aramızda bu tür şeyler yaşayanlar :18:
Bu arada bebişlerimizi sağlıcakla kucaklarımıza alalım inşallah
Canım spinal oldu benimki. Ameliyat esnasında tansiyonum düştü buna bağlı midem bulanmaya başladı hemen tansiyon yükselmesi için iğne verdiler kolumdaki damar yolundan hemen normale döndüm bikaç saate ayaklarım açılmaya başladı. Öğlen oldum ameliyatımı akşamı yürüdüm yavaş yavaş. 3 gündür normal yürüyorum 2 gündür kimseden yardım almadan yatıp kalkıyorum. İyiym yani korkulacak pek bir şeyi yok. İlk günler bebek emerken uzun süre oturmak zor oluyor falan ama bikaç gün idare edilecek artık. Normal doğum gibi değil sonuçta.. Ama sezeryan olacaklara tavsiyem çıkınca bol sıvı ve çay kahve tüketmeleri. Yoksa bel ve baş ağrısı çok oluyor.
herkese iyi akşamlar....malesef tek tek alıntı yapamadım(
hepinize güzel dilekleriniz için çoooook çooooook teşekkür ederim..
Rabbim günü geldiğinde sizlerinde yüzünü güldürsün..
hepinize kolay doğumlar nasip etsinn
oğluşumu emzirdim uyudu.direk internetin başına geldim..dayanamadımm.
sizlere yazmak istedim.emzirmek ne kadar güzel bi duyguymuşş yaaa..
kuş gibi ağzıyla emmeye çalışıyo yorluyo hemen..meme ağzında yuyup kalıyo
minik mucizemiz bunlar bizim resmen bunlar yaaa
ben zaman zaman girmeye çalışırım..
çünkü sizlerinde güzel haberlerini duymak istiyorum buradan..
kimler doğurdu acaba diye düşünüyorumm
herkese hayırlı doğumlar diliyorum tekrarrr :)))
ben 25ten 32ye kadar raporlarla idare ettim :) sonra 32ye girdiğim gün okulun sondan ikinci günüydü. o gün 32haftalık raporumu aldım 37ye kadar çalışır diye. okula verdim. son gün gitmedim gelme dediler :) sonra 2 hafta okul tatildi. üstüne bizim okul 1 hafta daha tatil almış etti 3 :) işte dün okul açıldı dün bugun gittim yarın gidicem. perşembe 36ya girince raporu alıcam. iyi ayarlamışım dimi
.
canım ınankıbenım hayalımded e ole bısey yokkizlar ben hic oyle lohusa takimi falan giyilen bir mevlute gitmedim avikcasi benimde hayalimde hic oyle bisey yok ben 40imiz ciktİktan sonra guzel bir sekilde evimi temizletip suslemek bebis sekeri falan siparislerini ayarlamak evde tavuk pilav yaptirmak yada disaridan soylemek tatliyi falan kendimi suslemek guzel usturuplu bir elbise giymek saclarimi o zaman yaptirip suslenirim diye dusunuorum kizima mevlut elbisesi almistim hellobabyden ufaklik markasi cok guzel krem rengi dantelli pariltili elbise takimini giydirip suslemek bunlar var kafamda ilk zamanlar zor olur bence mevlut gelen giden ben kendime geldikten sonra soyle toparlanip guzel bir mevlut dusunuorum hastane icinde bebekli cikolatalardan aldim sadece gulluglundan hastane zaten hijyen acisindan susletmior odayi sadece kapi susu taktiriyor ben zaten hastane sonucta cok abartmayi dusunmuyordm kokteyl vermeye gerek yok diye dusunuordum doktorum icin siparis vericem sadece hastanedeyken guzel bir cicek yada cikolata falan yollatabilirim doktorumada o kadar
gülmee ya banaaavalla burda gıyen varmıs acıkcası benım arkadslarım gıymedı ....
ay valla dalga gecmeyın bele ben gıymıcem ınalhhhama sacma degılmı yaaa cııcyım posetlemıstım atacaktım bıde benımkı yanı cok sacma asırı acık bısey gecelık sonucta
ayyy sude baksana kızlar nasıl dalga gectı bızlee
ızmırdeyız bız canım boşnaklar kayın babamgıl ıste asırı sacma adetlerı var bak pıjama takımını anlaım ama o gecelıgı hayatta gıyemmm yaa kusura bakmıcaklar atıkınnn
merhaba kızlar. bizim yine kontrolümüz vardı bugün, nst de sancım yine 100lerde çıktı, doktor neden hissetmiyorsun felan dedi. sonra bacak krampım için hergün magnezyum içiyorum dedim (daha önce bebeğin eşi aşağıda diye kendi vermişti magnezyumu, kasılman felan olursa iç diye, ben hergün içmeye başladım son 1 aydır), bıraktırdı onu, bazen doğum kasılmalarını önleyebiliyormuş. onun yerine kalsiyum verdi, onu içicem artık.
daha önemlisi bebeğimin suyu çok azalmış, sınırdaymış. önce kendi baktı, suyun mu geldi senin, suyu yok bebeğin dedi, yooo dedim. sonra başka bir doktor çağırdı ona gösterdi, o da su göremiyorum ben dedi. detaylı ultrasona yolladı hemen beni, ordaki doktor bayağı bir inceledi, sonra su var ama çok az, sınırda dedi. tekrar kendi doktoruma götürdüm sonuçlarımı, riskli bir durummuş, sürekli bebeğin hareketlerini takip ediceksin, hareket etmezse hemen geliceksin dedi. birde günaşırı kontrole çağırdı, heran almaya karar verebiliriz bebeği dedi. o kadar normal doğum istiyodum ama bu gidişle sezeryan olcam galiba... hayırlısı artık, sağlıkla gelsin de ne zaman gelirse... artık günaşırı hastanedeyiz...
bu arada bebişimiz 2760gr ve 48cm olmuş...
bizimkilerde edirnelii tabi kayın validemlerde öyle bir adet olduğunu sanmıyorum...
ama kuzenlerim bebek mevlutlerinde saten sabahlık ve pijama giydiler kötü durmuyordu ama
ben yinede daha şık birşeyler giymeyi tercih ederim :26:
hay allah üzüldüm bol bol su içmeye bak tam etkilemesede faydası oluyormuş.
herşeyin hayırlısı. inşallah normal doğum yaparsın herşey yolunda giderde.
allahım bundan bir ay sonra hepimiz doğurmuş olacağız inşallah,
sağlıkla kucağımıza almayı nasip ett.
ayy puppa harıkasınız D:umut oldun sen bızeee maslllah size kendinize ıyı bakınnn
canım ınankıbenım hayalımded e ole bısey yokbızım memlekette de yok ole bıze yanı yakın bırınde hıc denk gelmedım burda varmıs ole seyler ben bende 40 cıktıktan sonra sıtıordum daha ne olacagıda bellı degıl gercı ama burada ole car kapı gelıyorlarmıs hıc anlam veremdım o yuzden gorumcem yap gecsın dıo gelecek olan mevlute gelsın dıo yanı ben yasamdıgım ıcın yorum yapamıorum bızım orada lohusalık gecmeden kımse gıdıp gelmez ama burda durumlar farklıymıs bende benı ne beklıo bnılemıorum cok stres oldum acıkcası ben kımseyı de kırmak ıstemıorum ama ıste susuncada abartıolar ınsallh tatsızlık cıkmazz D:
ne hayal edıyorum bılıyormusnuz dogumumu yapmısım sorunsuz bı sekılde vıme gelmısım ve bebegıme alımsmaya ona bakmaya calısyorum sakın huzurlu bır sekılde D:ama bunlarla zorrrr
canım hayırlı olsun uğurlu olsun bebeğin inşallah. doğumun kolay mıydı. ben de normal yapmak istiyorum da
Canım ne güzel. Nasıl özendim anlatamam. O mis kokuyu bizden önce çektin burnuna. Emmeside çok güzel. Allah nazarlardan korusun sizi
ayy puppa harıkasınız D:umut oldun sen bızeee maslllah size kendinize ıyı bakınnn
merhaba kızlar. bizim yine kontrolümüz vardı bugün, nst de sancım yine 100lerde çıktı, doktor neden hissetmiyorsun felan dedi. sonra bacak krampım için hergün magnezyum içiyorum dedim (daha önce bebeğin eşi aşağıda diye kendi vermişti magnezyumu, kasılman felan olursa iç diye, ben hergün içmeye başladım son 1 aydır), bıraktırdı onu, bazen doğum kasılmalarını önleyebiliyormuş. onun yerine kalsiyum verdi, onu içicem artık.
daha önemlisi bebeğimin suyu çok azalmış, sınırdaymış. önce kendi baktı, suyun mu geldi senin, suyu yok bebeğin dedi, yooo dedim. sonra başka bir doktor çağırdı ona gösterdi, o da su göremiyorum ben dedi. detaylı ultrasona yolladı hemen beni, ordaki doktor bayağı bir inceledi, sonra su var ama çok az, sınırda dedi. tekrar kendi doktoruma götürdüm sonuçlarımı, riskli bir durummuş, sürekli bebeğin hareketlerini takip ediceksin, hareket etmezse hemen geliceksin dedi. birde günaşırı kontrole çağırdı, heran almaya karar verebiliriz bebeği dedi. o kadar normal doğum istiyodum ama bu gidişle sezeryan olcam galiba... hayırlısı artık, sağlıkla gelsin de ne zaman gelirse... artık günaşırı hastanedeyiz...
bu arada bebişimiz 2760gr ve 48cm olmuş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?