2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
tatlım sana gülmüyoruz ki kaynanana takıldık biz :) lütfen alınmayın arkadaşlar

bizim oralarda böyle bir adet yok sanırım. varsa da bilmiyorum. ama olsaydı kesinlikle bende giymezdim...

ayyy şaka yapıorummm burada laınmaca darılmacamı olurmusss işte bazen eskı adetlere takılıor sanırım ama giyemem ben kusura bakmıcaklarrr ben ole guzel dantellı bır elbıse ısterım acıkcası yada ole guzel bir pijama ama 40 cıkmıs olursa elbıse gıyerım ben bakalım bılıyormusunuz şimdi idare ediyorumda sanırım lohusalıkta çok kırıcaz bırırımızı cock kormuyorum ole olacak dıe çünkü eşimle ılıskımızı cok etkılıo öle sorunlar bızımılerde sağolsun hıc susmayı bılmezler asırı rahatlar ....

süpersin canım ya :)) sende de var asilik hee :)) kafana göre iilaç dozları filan :)) ama adı üstünde duygusal teavi :))
ne dağınık gardolabım varmış ya toplaa toplaaa bitmedii

arada da gelip size bakıyom ne kaynatıyosunuz diye. bu net benim ev işi

yapmamı baya yavaşlattı
valla evden takip zor iş bencede :)
saolasın hocam :)) coğrafya en az soru kaçırdığım bölümdü çok severdim :) ama kızlarda iyiymiş maşallah :=) çok mübarek günde doğacak valla :)
ben töbe giymem saten gecelik filan ya, en güzeli gömlek, çıkar memeyi ver yavrunun ağzına :)

canım dr unu dinlersin zaten ama çok panileme, o kordon geri çıkabiliyor bıynundan, eğerki doğuma dek hala aynı durumdaysa seeryandanda kokrma derim , hafife alacak bi durum olmaz o vakit, aylardır emek ettin gözünü korkutmasın yani en kötü durumda sezeryan.da dediğim gibi geri çözülebilir kordon inş da öyle olur.

herkese iyi akşamlar kızlar.

:) canım evet alınganlık olacaktır mutlaka. o yüzden kimseyi kafana takmamaya çalışacaksın. bebeğinle meşgul olacaksın sürekli. onun varlığı her şeye değecek inan.

bazı doktorlar da sorun olmayacağını söylüyorlar hatta 2-3 defa dolanan varmış. doktordan doktora değişiyor sanırım bu durum. inşallah hiçbir şey olmaz da sağlıcakla kucağına alırsın bebişini. ama sakın olumsuz bir şey düşünme...

ne güzel canım toparlanmışsın,umarım en kısa zamanda daha iyi olursun. benimde doktorum sezeryan olursa spinal olacak dedi.

iyi akşamlar kızlar. akşam evde okumaya devam ederiz. şimdi işten çıkış vakti.

kendinize ve bebişlerinize iyi bakın...

iyi akşamlar hamişer
nasıl durumlar, bugün bizim kontrolumuz vardı bu doktorumuzda 3 e yakın kılosu dedı kıme hangısıne ınanıcağımı sasırdım sezeryan olursa ne zaman olur dedım güldü kahkaha attı normal görünüo hersey dedı 15 gün sonra alttan bakcak sanırım öyle karar verırız dedı doktora sınır olmaya basladım ya :S diğer doktora gıdıcem artık galıba

selam kızlaarrrr. nasılsınız inşallah. iyiyiz biz de kuzumla şükür. geçtiğimiz cumartesi kont vardı. çok şükür iyi kızım. ağrı mağrı çıkmıyo bende. doktor da 3 hafta var doğuma daha dedi. accık sıkıldım.sanırım istiyorum artık onu koynumda...

çatı falan yapmadı. 10 gün sonra gel sonra doğuma gelirsin dedi...

3200 gram 51 cm olmuş kızım.

babamız diyet yapıyo. çocuğum beni böyle görmesin korkar diyooo:) anası benim zanneder. sen dal gibisin diyoo:))şimdi de ona karnabahar haşlıyorum:)))

ay çok sıkıcı şu günler valla bitsin istiyom ben yaaaaa

herkese iyi akşamlar....malesef tek tek alıntı yapamadım (
hepinize güzel dilekleriniz için çoooook çooooook teşekkür ederim..
Rabbim günü geldiğinde sizlerinde yüzünü güldürsün..
hepinize kolay doğumlar nasip etsinn

oğluşumu emzirdim uyudu.direk internetin başına geldim..dayanamadımm.
sizlere yazmak istedim.emzirmek ne kadar güzel bi duyguymuşş yaaa..
kuş gibi ağzıyla emmeye çalışıyo yorluyo hemen..meme ağzında yuyup kalıyo
minik mucizemiz bunlar bizim resmen bunlar yaaa

ben zaman zaman girmeye çalışırım..
çünkü sizlerinde güzel haberlerini duymak istiyorum buradan..
kimler doğurdu acaba diye düşünüyorumm
herkese hayırlı doğumlar diliyorum tekrarrr :)))

canım hayırlı olsun uğurlu olsun bebeğin inşallah. doğumun kolay mıydı. ben de normal yapmak istiyorum da

kizlar ben hic oyle lohusa takimi falan giyilen bir mevlute gitmedim avikcasi benimde hayalimde hic oyle bisey yok ben 40imiz ciktİktan sonra guzel bir sekilde evimi temizletip suslemek bebis sekeri falan siparislerini ayarlamak evde tavuk pilav yaptirmak yada disaridan soylemek tatliyi falan kendimi suslemek guzel usturuplu bir elbise giymek saclarimi o zaman yaptirip suslenirim diye dusunuorum kizima mevlut elbisesi almistim hellobabyden ufaklik markasi cok guzel krem rengi dantelli pariltili elbise takimini giydirip suslemek bunlar var kafamda ilk zamanlar zor olur bence mevlut gelen giden ben kendime geldikten sonra soyle toparlanip guzel bir mevlut dusunuorum hastane icinde bebekli cikolatalardan aldim sadece gulluglundan hastane zaten hijyen acisindan susletmior odayi sadece kapi susu taktiriyor ben zaten hastane sonucta cok abartmayi dusunmuyordm kokteyl vermeye gerek yok diye dusunuordum doktorum icin siparis vericem sadece hastanedeyken guzel bir cicek yada cikolata falan yollatabilirim doktorumada o kadar

Canım ne güzel. Nasıl özendim anlatamam. O mis kokuyu bizden önce çektin burnuna. Emmeside çok güzel. Allah nazarlardan korusun sizi

hmm anladım canım bende dedim nasıl oluyor diye senin adına sevindim.çok iyi olmuş.bizim burda sömestre denk gelen haftaları doğum sonrasına eklemiyorlar malesf benim 1 haftam öyle gitti sinir oluyorum kafalarına göre iş yapıyor herkes

ayy puppa harıkasınız D: umut oldun sen bızeee maslllah size kendinize ıyı bakınnn

canım ınankıbenım hayalımded e ole bısey yok bızım memlekette de yok ole bıze yanı yakın bırınde hıc denk gelmedım burda varmıs ole seyler ben bende 40 cıktıktan sonra sıtıordum daha ne olacagıda bellı degıl gercı ama burada ole car kapı gelıyorlarmıs hıc anlam veremdım o yuzden gorumcem yap gecsın dıo gelecek olan mevlute gelsın dıo yanı ben yasamdıgım ıcın yorum yapamıorum bızım orada lohusalık gecmeden kımse gıdıp gelmez ama burda durumlar farklıymıs bende benı ne beklıo bnılemıorum cok stres oldum acıkcası ben kımseyı de kırmak ıstemıorum ama ıste susuncada abartıolar ınsallh tatsızlık cıkmazzD:

ne hayal edıyorum bılıyormusnuz dogumumu yapmısım sorunsuz bı sekılde vıme gelmısım ve bebegıme alımsmaya ona bakmaya calısyorum sakın huzurlu bır sekılde D: ama bunlarla zorrrr

merhaba kızlar. bizim yine kontrolümüz vardı bugün, nst de sancım yine 100lerde çıktı, doktor neden hissetmiyorsun felan dedi. sonra bacak krampım için hergün magnezyum içiyorum dedim (daha önce bebeğin eşi aşağıda diye kendi vermişti magnezyumu, kasılman felan olursa iç diye, ben hergün içmeye başladım son 1 aydır), bıraktırdı onu, bazen doğum kasılmalarını önleyebiliyormuş. onun yerine kalsiyum verdi, onu içicem artık.

daha önemlisi bebeğimin suyu çok azalmış, sınırdaymış. önce kendi baktı, suyun mu geldi senin, suyu yok bebeğin dedi, yooo dedim. sonra başka bir doktor çağırdı ona gösterdi, o da su göremiyorum ben dedi. detaylı ultrasona yolladı hemen beni, ordaki doktor bayağı bir inceledi, sonra su var ama çok az, sınırda dedi. tekrar kendi doktoruma götürdüm sonuçlarımı, riskli bir durummuş, sürekli bebeğin hareketlerini takip ediceksin, hareket etmezse hemen geliceksin dedi. birde günaşırı kontrole çağırdı, heran almaya karar verebiliriz bebeği dedi. o kadar normal doğum istiyodum ama bu gidişle sezeryan olcam galiba... hayırlısı artık, sağlıkla gelsin de ne zaman gelirse... artık günaşırı hastanedeyiz...

bu arada bebişimiz 2760gr ve 48cm olmuş...

Son düzenleme:

bizimkilerde edirnelii tabi kayın validemlerde öyle bir adet olduğunu sanmıyorum...

ama kuzenlerim bebek mevlutlerinde saten sabahlık ve pijama giydiler kötü durmuyordu ama

ben yinede daha şık birşeyler giymeyi tercih ederim :26:

hay allah üzüldüm bol bol su içmeye bak tam etkilemesede faydası oluyormuş.

herşeyin hayırlısı. inşallah normal doğum yaparsın herşey yolunda giderde.

allahım bundan bir ay sonra hepimiz doğurmuş olacağız inşallah,

sağlıkla kucağımıza almayı nasip ett.

canım gıyerımde benımkı pek bı sexı ole bısey gıymek ıstemm acıkcası daha sık bısey olabılır mıllete goyuslerımı gostermek zorundamıyım

cnm nerde oldugunu bilmiyorum ama gercekten allah kolaylik versin ben ilk gunlerde annem,ablam ve kocam harici kimseyi istemem sanirim bebisle hayata alismaya calisicaz cunku bide ilk bebek tecribesizlik var gelen giden olsun istemem acikcasi sevgili anlayisli kaynanacigimi esim aramis gel diye oda annesi var zaten yaninda ben yuk olmiyim mevlut zamani gelir kalirim demis en yok 1 bucuk yil once gormustuk kaynanami kocamda gormedi ozluyor uxuluyorum ama gelsin diye israrda edemedim yani :) bazen bu kadar rahat olmasi kadinin sinirimi bozuyor bazende aman herseye karisicagina boylesi daha iyi diyorum

canım hayırlı olsun uğurlu olsun bebeğin inşallah. doğumun kolay mıydı. ben de normal yapmak istiyorum da

canım Allah kimseyi bu yolda yarı yolda bırakmaz.ne kadar kutsal bir olay annelik.
ben bol bol dua ettim.yakınlarımda dualar okudu hep evlerinde..ben duanın gücüne inanıyorum.
sancılara dayanmak önemli.doğum çok kolay bence.
ama sonuçta kimse sancıdan ölmüyor...dua et.allah gönlüne göre verir inşallah :))

Canım ne güzel. Nasıl özendim anlatamam. O mis kokuyu bizden önce çektin burnuna. Emmeside çok güzel. Allah nazarlardan korusun sizi

Allahım kavuştursun senide yavruna canım..o missss gibi kokusunu içine çekmeye doyamıyor insan hiçç :))

ayy puppa harıkasınız D: umut oldun sen bızeee maslllah size kendinize ıyı bakınnn

canım çok saol.darısı hepinizin başına inşallahhh :))

normal doğum isteyen arkadaşlar "herşey beyinde biter diyorum"...
eğer normal doğumu kafanıza koyduysanız kararınızdan vazgeçmemek önemli..
taki bebek ya da anne için bir problem söz konusu olana kadar.
sonuçta mecburi sezeryan olmak zorunda kalanlar var..risk almaya değmez çünkü..

birde kızlar lütfen bebeklerinizin kilosuna takılmayın.benim oğluşumda önden gidiyordu haftasına göre.
son ölçümlerde 3.300 gr çıkmıştı.(37 hafta)
bir hafta sonra 3.150 gr doğdu. (38.hafta)

hastanede sezeryan olan bir arkadaş vardı konuştuk.bebeğine 3 kiloyu geçmez minik bir bebek olur demiş hep doktoru
ama 3400 gr doğmuş..yok yere üzülmüşüm diyordu...

demem o ki Rabbim sağlık versin bebeklerimize.yanılma payı her zaman var usg ölçümlerinin..
sonuçta kapalı kutu karnımız..üç aşağı beş yukarı derken kilolar oynayabiliyor
önemli olan ciddi bir sağlık problemi olmaması bebeğin..
biz sütümüzle besleriz kuzuları :)))

cnm hic uzulme canini sikma allaha cok sukur bugunleri gorduk 37.haftada artik bebis tamamen gelismis sayiliyor kilosuda iyi masallah cigerleride gelismis oluyormus artik bu haftalarda hareketlerine dikkat et hic cekinmeden surekli git baktir gerekli goruldugu andada sezeryana gir ve bebegine kavus bence cok fazla dusunme unutma her iste vardir bir hayir allah yardimciniz olsun

birde normal doğum yapacaklar için bir hatırlatma ;
korseniz hazır bulunsun elinizin altında
ben korseyle oturuyorum 2 gündür.bebek dışarı korse içeri oldu birazz yanii
göbeğin toparlanması çok güzel oluyormuş korseyle.tecrübeyle sabit dediler
bende deniyorum bakalım :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…