birde normal doğum yapacaklar için bir hatırlatma ;
korseniz hazır bulunsun elinizin altında
ben korseyle oturuyorum 2 gündür.bebek dışarı korse içeri oldu birazz yanii
göbeğin toparlanması çok güzel oluyormuş korseyle.tecrübeyle sabit dediler
bende deniyorum bakalım :)))
cnm nerde oldugunu bilmiyorum ama gercekten allah kolaylik versin ben ilk gunlerde annem,ablam ve kocam harici kimseyi istemem sanirim bebisle hayata alismaya calisicaz cunku bide ilk bebek tecribesizlik var gelen giden olsun istemem acikcasi sevgili anlayisli kaynanacigimi esim aramis gel diye oda annesi var zaten yaninda ben yuk olmiyim mevlut zamani gelir kalirim demis en yok 1 bucuk yil once gormustuk kaynanami kocamda gormedi ozluyor uxuluyorum ama gelsin diye israrda edemedim yani :) bazen bu kadar rahat olmasi kadinin sinirimi bozuyor bazende aman herseye karisicagina boylesi daha iyi diyorum
Kızlar Merhaba;
Doktor kontrolümüz vardı. Bebeğimin boynuna kordonu dolanmış yavru kuşum hemen hemen 17 gün önden gidiyordu. Gelişimi gerilemiş Şuan 1 hafta önden gidiyor gibi görünüyor. Doktorumuz 1 boğum kordon dolanmış ve gevşek çok önemli değil kan akışı normal tehlikeli bir şey yok şimdilik, hareket takibi yapacaksın sürekli dedi. Kordonu da gösterdi, kan akışını vs. Gerçekten altına almış boynuna dolanmıştı kordonu
Kordon dolanması ile ilgili de; normal doğum sırasında bize problem çıkarabilir, bebek doğum kanalına inmeyebilir yada iner kordon dolandığı için nefessiz kalır, kalp atışları yavaşlar vs. gibi şeyler söyledi, sezeryan yapabiliriz dedi.
Var mı aramızda bu tür şeyler yaşayanlar :18:
Bu arada bebişlerimizi sağlıcakla kucaklarımıza alalım inşallah
İlk bebek plansız olmuştu ama bunu 3-4 yaşın ideal olduğunu düşünüp planlayarak yaptık ama dediğin gibi kıskançlık normal. Normal de sen gel bana sor :) zaten uykusuzluk yorgunluk falan var üstüne bide küçük hanımın triplerine katlanmaya çalışıyoruz :) e bazen patlama noktasına geliyorum tabi.. 6 ay kadar sürüyormuş bu durumlar allah sabır versin diyorum 2. çocuğu yapacak olanlara :))Canım öncelikle gözün Aydın diyeyim.
Bebeğin huzurla ve sağlıkla büyür inşallah
4 yaş aslında bayağı uygun bir yaş sanki?
Yani uzmanlar öyle diyo. Tabi bir de büyük çocuğunuzdan kardeşini kıskanmamasını beklemeyin diyorlar. Bir kadının kumasını kıskanmaması nasıl anormal bir durumsa çocuğun kıskanmaması da öyle diyorlar. Kimi çocuk belli eder kimisi belli etmezmiş . Belli edilmesi daha iyi çocuğun içinde fırtınalar koparmasındansa.
Ablam da küçükken misafirler gidince benim ağzımı burnumu kulağımı gözümü her bir yerimi çay şekerine bulamış
Bencede spinal en iyisi. Genel anestezide toparlanmak daha zor oluyor. Bunda ne olduğunu anlamıyorsun bile bebişi de doğar doğmaz görebiliyorsunne güzel canım toparlanmışsın,umarım en kısa zamanda daha iyi olursun. benimde doktorum sezeryan olursa spinal olacak dedi.
Ay canım sn doğum mu yaptın ben kaçırmışım hayırlı uğurlu olsun sağlıkla analı babalı mutlu bir ömür sürsün bebişin inşallahherkese iyi akşamlar....malesef tek tek alıntı yapamadım(
hepinize güzel dilekleriniz için çoooook çooooook teşekkür ederim..
Rabbim günü geldiğinde sizlerinde yüzünü güldürsün..
hepinize kolay doğumlar nasip etsinn
oğluşumu emzirdim uyudu.direk internetin başına geldim..dayanamadımm.
sizlere yazmak istedim.emzirmek ne kadar güzel bi duyguymuşş yaaa..
kuş gibi ağzıyla emmeye çalışıyo yorluyo hemen..meme ağzında yuyup kalıyo
minik mucizemiz bunlar bizim resmen bunlar yaaa
ben zaman zaman girmeye çalışırım..
çünkü sizlerinde güzel haberlerini duymak istiyorum buradan..
kimler doğurdu acaba diye düşünüyorumm
herkese hayırlı doğumlar diliyorum tekrarrr :)))
Hayırlısı canım bebişin sağlıklı olsun da sezeryan normal takma kafanamerhaba kızlar. bizim yine kontrolümüz vardı bugün, nst de sancım yine 100lerde çıktı, doktor neden hissetmiyorsun felan dedi. sonra bacak krampım için hergün magnezyum içiyorum dedim (daha önce bebeğin eşi aşağıda diye kendi vermişti magnezyumu, kasılman felan olursa iç diye, ben hergün içmeye başladım son 1 aydır), bıraktırdı onu, bazen doğum kasılmalarını önleyebiliyormuş. onun yerine kalsiyum verdi, onu içicem artık.
daha önemlisi bebeğimin suyu çok azalmış, sınırdaymış. önce kendi baktı, suyun mu geldi senin, suyu yok bebeğin dedi, yooo dedim. sonra başka bir doktor çağırdı ona gösterdi, o da su göremiyorum ben dedi. detaylı ultrasona yolladı hemen beni, ordaki doktor bayağı bir inceledi, sonra su var ama çok az, sınırda dedi. tekrar kendi doktoruma götürdüm sonuçlarımı, riskli bir durummuş, sürekli bebeğin hareketlerini takip ediceksin, hareket etmezse hemen geliceksin dedi. birde günaşırı kontrole çağırdı, heran almaya karar verebiliriz bebeği dedi. o kadar normal doğum istiyodum ama bu gidişle sezeryan olcam galiba... hayırlısı artık, sağlıkla gelsin de ne zaman gelirse... artık günaşırı hastanedeyiz...
bu arada bebişimiz 2760gr ve 48cm olmuş...
Canım inşallah kolaylıkla atlatırsın doğumu sağlıkla alırsın bebişlerini kucağına. İnsan bi garip oluyo dimi. Hem bebişi kucağımıza alıcaz diye seviniyoruz hem karnımız boşalıcak bi daha hareketlerini hissedemicez dşye içimiz burkuluyo :))merhaba benim bebeğimin boynunda 3 tur kordon var...sürekli nstye giriyorum 3.tur dolandığında çok az kilo almaya başladı,ayrıca kasılmalarımda bebeğimin kalp atışlarında düşme oldu...yani sürekli kontrol altındayız...2 tur kordon varken pek sıkıntı yaratmadı ama 3.tur kordon kızımda stres yaptı...korkma tek kordon dolanması sorun değil hatta benim doktorum kilosu düşük çıkana kadar 5 tur kordon dolanmış bebeği normal doğum yaptırdım yeterki suyun olsun demişti....
bu arada kızlar bugün kontolümüz vardı doğum tarihimiz haftaya çarşamba belirledik...bebeği riske atmak istemiyoruz çünkü kasılma ve sancıda kordondan dolayı strese girip kalbi durma noktasına geliyor....içim burkuldu şimdi içimdeki o kıpırtılarla son 1 haftam kaldı...vücudumun minik misafiri haftaya inşallah kucağımızda olacak sağlıcakla gelsin....çok heyecanlandım...
magnezyumun doğum sancılarını azalttıgı söylenıyor.. dr una sor ve bence 37 yada 38 de bırak..bende aylardır kullanıyorum şükür ağrım sancım yok ama bende 37 de bırakmayı dusunuyorum tabı dr uma sorarak..puppa gözün aydın canım.bizde inş. hayırlısıyla yaşarız güzel anlarıbenim doğum da normal olursa bende korse kullanacağım.
kızlar son haftalarda magnezyum kullanmaya devam eden var mı?bana başka bi dr vermişlti ağrılar için bıraksam mı diye düşünüyorum ama ağrılara da iyi gel,yodu karar veremedim bi türlü.
genital bölgemde de sancı gibi bişey oluyo çok nadir.bu da mı doğum sancılArından acaba?
ebahcım cnm benim hakkınız da hayırlısı.. bencede rıske atmaya gerek yok zaten haftası yeterınce güzel.. al yavrunu koynunada stresi sıkıntısı geçsin..bol bol koklaşınmerhaba benim bebeğimin boynunda 3 tur kordon var...sürekli nstye giriyorum 3.tur dolandığında çok az kilo almaya başladı,ayrıca kasılmalarımda bebeğimin kalp atışlarında düşme oldu...yani sürekli kontrol altındayız...2 tur kordon varken pek sıkıntı yaratmadı ama 3.tur kordon kızımda stres yaptı...korkma tek kordon dolanması sorun değil hatta benim doktorum kilosu düşük çıkana kadar 5 tur kordon dolanmış bebeği normal doğum yaptırdım yeterki suyun olsun demişti....
bu arada kızlar bugün kontolümüz vardı doğum tarihimiz haftaya çarşamba belirledik...bebeği riske atmak istemiyoruz çünkü kasılma ve sancıda kordondan dolayı strese girip kalbi durma noktasına geliyor....içim burkuldu şimdi içimdeki o kıpırtılarla son 1 haftam kaldı...vücudumun minik misafiri haftaya inşallah kucağımızda olacak sağlıcakla gelsin....çok heyecanlandım...
Clue arkadaşım mutlaka armut ye.. inan ki çok çok faydasını göreceksin inşallah.. ve de bol su iç.. Olumlu düşünmeyle de inşallah kuzunu zamanında hayırlısıyla alacaksın kucağına.
puppa gözün aydın canım.bizde inş. hayırlısıyla yaşarız güzel anlarıbenim doğum da normal olursa bende korse kullanacağım.
kızlar son haftalarda magnezyum kullanmaya devam eden var mı?bana başka bi dr vermişlti ağrılar için bıraksam mı diye düşünüyorum ama ağrılara da iyi gel,yodu karar veremedim bi türlü.
genital bölgemde de sancı gibi bişey oluyo çok nadir.bu da mı doğum sancılArından acaba?
magnezyumun doğum sancılarını azalttıgı söylenıyor.. dr una sor ve bence 37 yada 38 de bırak..bende aylardır kullanıyorum şükür ağrım sancım yok ama bende 37 de bırakmayı dusunuyorum tabı dr uma sorarak..
İnşallah banada kimse gelmez(((((((
Kızlar bişey diycem benim ilk bebeğim oyuzdenmi anlamıyorum yAda bi acayıplikvar bende ben hiç anlamıyorum başı nerde ayağı kolu nerde bazen hevesleniyom aaaa ayağı diye yakalıyom ama emin olamıyorumki benim enüok göbek deliğimin ustu dolu taş gibi bide sol boşluğum varya orası genelde pıt pıt doluyo
Baıarkadaslar diyoya göğsumun altında ayakları nasılanlıyonuz ben niye çözemiyorum benim oğlan ters duruyodu bi ara acaba halen tersmiki ben göğsumun altında bişey hissetmiyorum
puppa gözün aydın canım.bizde inş. hayırlısıyla yaşarız güzel anlarıbenim doğum da normal olursa bende korse kullanacağım.
Kızlar bişey diycem benim ilk bebeğim oyuzdenmi anlamıyorum yAda bi acayıplikvar bende ben hiç anlamıyorum başı nerde ayağı kolu nerde bazen hevesleniyom aaaa ayağı diye yakalıyom ama emin olamıyorumki benim enüok göbek deliğimin ustu dolu taş gibi bide sol boşluğum varya orası genelde pıt pıt doluyo
Baıarkadaslar diyoya göğsumun altında ayakları nasılanlıyonuz ben niye çözemiyorum benim oğlan ters duruyodu bi ara acaba halen tersmiki ben göğsumun altında bişey hissetmiyorum
amin canım benim aaa öylemi peşpeşeyiz demekki hadis ende sıkıntısızca kurtul inşallahcanım Allah yardımcın olsun senden bir gün sonrada ben sezeryan olacağım inş kendine iyi bak Allah aemanet ol
evet canım benim darısı hepimizin başınaCanim ya ne guzel doguruyorsun ya. Bebegine kavusacaksin.bizi unutma burda.
amin canım benimm çok sağol o mis kokuyu hepimiz sıkıntısızca koklayacağız inşallahşifa arkadaşım şimdiden Allah kurtarsın inşallah bebeiğine sağlıcakla al kucağına darısı bizlere bebişini kokla bol bol benim için :)
encanımm canım arayacağım canım ama o kadar yoğunum ki kusuruma bakmaşifam merakla bekliyordum canım aramadında neyse hadi hayırlısı rabbim kurtarsın ayyyyy çok heycanlıyım enaz senin kadar hayırlısıyla al bebeğini kucağına tatlım
evet Nazımm şükür tarih hazırlandıSIFA tarih alinmis gozun aydin canim.guzel haberlerini bekliycez.bizi unutma.
amin canım benim çokk sağol hepimizin başına darısı inşallahCanım Rabbim sağlıkla bebişini kolaycacık kucağına almanı nasip etsin...Herşey yolunda gitsin inşallah...
çok sağol canım benim özelden yazdım canım bilgilerin gözümden kaçmış sen bana özelden ulaş ilk bulduğum fırsatta eklerim kusura bakma geç de olsa eklemiş olacağımCanım benim çok sevindim rabbim kolaylıklar versin inş dularım seninle olacak...
Doğuma girmeden benide şu listeye eklesen ben yokumsonra bebişinden fırsat bulamazsın:)
çokkk sağol canım ne kadar güzel bir dua hepimizin ihtiyacı var bu duaya ALLAH razı olsunCanım çok sevindim Allah sağlıkla kavuşmanı nasip etsin, şimdiden bol sütlü gazsız uykulu geceler olur inşallah, ne güzel ya çok kısa bir süre sonra bebeğin koynunda
amin canımmm canım inşallahhadi bakalım şifacım güzel haberlerle dön.
evet canım benim Azrama kavuşacağım uyanma faslım zor olmasın inşallah ( tek korkum bu :18: çünkü 2. tedavimde geç ve zor uyanmıştım :18: ) dua edin lütfenşifa, canım gözümüz aydın tarh netleşmiş, Azram 21 şubatta kollarında.inş sağlıcakla nasip olsun , darısı başımıza...çok sevindm :)
canım benimm evet sırayla kavuşuyoruz hepimiz sıkıntısızca atlatalım inşallahŞifa cım hayırlı olsun tarihi almışşınız çok sevindim kolaylıkla atlatırsınız inşallah
çok sağol Cemremm tatlım pijamakolikdaşımmmmŞifa canım güzel haberlerle gelirsin inşallah tatlım
şifam mesajını okuyunca yazmak istedim.kızlar kalamayacağım hemen yazayım
21 Şubat perşembe günü sabah saat : 7:30 da hastanede olacağım sezeryan olacağım(38+5)
anneciğim bende cumartesi günü kavuştuk fırsat bulduğum an gelirim ama misafirler başladı ki nefes alamıyorumöpüldünüz kocaman ama geçmişi öyle merak ediyorum ki okumak nasip olsun inşallah hepinizi çok özledik ve seviyoruz Rabbime emanetsiniz kalanlara hoş sohbetler
canım doğum bu,zaten çocukla gözün görmeyecek kimseyi, annenin yanında kal bence kafan rahat olur. evde gelen giden daha çok olur kesin, karışanın da ona göre olur.ev de yakınmış zaten istediğin zaman geçersin evine. anne yanı iyidir.annem ben kaynanam hepimiz cok yakın oturuyoruz görümcelerimde :))) bakalım nevyapacaklar hergun cıkıp gelmezler ınsallah acaba annemdemı kalsam ılk günlerde karar veremedim... orda da evi özlüyorum yabancı geliyor
Arkadaşlar ben de 30 mart annesiyim.5 aydır takip ediyorum sizleri ama nasip olmadı bir türlü kayıt olmak.Hepinizi uzaktan sevdim dua etttim sılıntılarınız için.Geç kalmış olabilirim belki benle oğlumu da aranıza alır mısınız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?