Ben hala karar veremedim normal mi sezeryan mı kafam hiç net değil
Evet canım sakarya dogum evı bırde sakarya arastırma hastanesı 2 hastaneyede gıdıyorum yaa aslında normal dogumun saglıklı oldugunu herkes soyluyor ama ben ıste cok korkuyorum:18:Bilmiyorum acaba dıyorum son ana kadar beklıyeceklerde sonramı karar verecekler onuda ıstemıyorum dusunsenıze dogum sancılarını cekıyorsun bakıyorlar dogacagı yok haydaaa sezaryen onuda ıstemıyorum normal sancıyı cekeceksem sonuna kadar gıtmelıyım ama sezaryen olacaksamda neden sancı cekeyım işte burda ikilemde kalıyorum oysakı bana desekı haftaya hazırlan sezeryan yapacaz bende ona gore kendımı hazırlarım..Neyse korkunun ecele faydası yok gorelım mevla neyler neylerse guzel eyler deyıp kendımı avutuyorum çaktırmayın
kizlar eltim 4 aylik hamileymis ama ben bunu kayinvalidemden ogreniyorum niye aramiyor diye bozulmustum soylemek istemedigi icin aramiyor sanirim sanki bizim gozumuz var allahim ya esimde abisiyle konsuyor surekli oda soylememis sasirdim cunku bana sorduklarinda direk soylemistim hatta cekinerek ve onun icin dua ederek soylemistim onlarin olmuyordu cunku aklima geldikcede dua ediyordum kadina ama simdi uzuldum bize boyle davranmalarina evlenicegimiz zamanda ayni anda nsanliydik gun alicaktik kadin biz ekim kasimda alicaz diyordu belli degil diyip bize soruyordu bende hic aklma bisey gelmedi biz 10 eylule aldik dedim zaten agustos ramazandi bunu hazirsn ayinda soyledim bizden once yapicaklar diye hicbir hazirliklari yokken gidip temmuza gun aldi esyalarin hepsi eksikti evlendiklerinde elticigimin benimle bir derdimi var acaba ?
canım bence normal doğum imkanın varsa normal yap sancı var tamam ama sezeryan ağrısız sızısızolmuyorki oda çok kötü yani böyleyken en azından doğal olanı seç benim ilki sezeryan ve sıkıntılarım oldu yani kendini sıkma ve normal için hazırla tabiki hayırlısı ne ise o olsun ama korkma yani normal doğumdan
ay canım sorma ya ben nişanlandım eltim pat diye arkamdan hemen düğün yaptılar o günden beridir kendisini sevsemde gıcığım kendi düğün telaşımı bile yaşayamadan onların dedine düşmüştü müllet neyse ilk gebeliğimde beni hiç arayıp sormadı çok bozulmuştum ve eşime bende onu arayıp sormıcam dedim ama ben o hamile olunca büyüklük bende kalsın dedim ve aradım sordum hatta durmadan sürekli birşeyler sormak için o beni aradı hatta olumsuzluklar yaşadı bizzat destek oldum falan neyse geçen senede arardı asılsın napıyosun diye ben imdi 2. hamile kaldım kadın gene arayıp sormuyorya gıcık oluyorum sonuçta dış kapının mandalı diyosun ama yok olmuyor insan çok takıyor eşime diyorum ben mi abartıyorum diyorum yok haklısın ilginç geçen sene arayıp soran kadın şimdi aramıyor diyor ayyyyyyyyyyyy elti olayı çok kötü ya ne kadar iyi olursa olsun yok bacım en az kaynaana kadar gıcık bir durum :)
benim ücüncü ama bende cok anlamiyorum acikcasi, tahmin hakkimi kullaniyorum, bikacgündür midemin oldugu yer bos gibi geldi karnim asagida gibiydi döndügünü tahmin ettim sadece ve Dogru cikti
ben halen iciyorum magnezyumu, bisey demedi doktorum, ama ilk basladigim Zaman, vitamini ve magnezyumu dogumdan sonrada dewam et demisti, emzirdigin icin vücudun suandan daha fazla ihtiyaci olacak bicokseye dedi..
elti eltiyi hep kiskanir derler, takma bosver sende ona göre davranirsin
bende bugün gittim 2 700 ama birebir tutmadigi icin dedigine cok takilmiyorum, dogunca anliycaz..
ewet nazcim bencede aferini hakettisen nasilsin kizin nasil
canim sagol iyiyiz bizde sukur.kusmam gecse dahada iyi olucam:26::26:martin 15 sonra dogurmak istiyorum ben.....hayirlisi olsun.bulanti kusma cok zor
kızlar sizin bebişlerin maşallahı var valla.ben cumartesi gitmiştim 2430 gr dı kızım.başı ve bacakları haftasıyla uyumlu ama karın çevresi geriden geliyor bu arada bir de makat gelişli benim yavrum ondan beslenemiyormuş
ay canım kusura bakma ne bileyim birden kendimi hayal ettim de o geceliğin içinde yatakta yatıyorum etrafta kadınlar filangülmee ya banaaavalla burda gıyen varmıs acıkcası benım arkadslarım gıymedı ....
tüh canım kötü olmuş neyse sen de rapor alırsın ya da bakarsın şu yasa kesinleşir gerek kalmaz.hmm anladım canım bende dedim nasıl oluyor diyesenin adına sevindim.çok iyi olmuş. bizim burda sömestre denk gelen haftaları doğum sonrasına eklemiyorlar malesf benim 1 haftam öyle gitti sinir oluyorum kafalarına göre iş yapıyor herkes
canım doğumdan sonra karnın nasıl oldu eski halinden ne kadarı gitti. hala şiş mi?birde normal doğum yapacaklar için bir hatırlatma ;
korseniz hazır bulunsun elinizin altında
ben korseyle oturuyorum 2 gündür.bebek dışarı korse içeri oldu birazz yanii
göbeğin toparlanması çok güzel oluyormuş korseyle.tecrübeyle sabit dediler
bende deniyorum bakalım :)))
ben 2aydır takmıyorum canım sen iyi bu zamana kadar takmışsın.Biz uyandik kahvalti yaptik ve burdayiz.
Yuzuklerim parmagimi sikti cikardim. Artik kilodan mi odemden mi bilmiyorum. Bas agrim var bugun.
kızlar merhaba birşey sormak istiyorum size.muayene için gittiğim tıp merkezinde nst ücretli.orada 1 kere nst yapıldı.
dr.um dediki devlet hastanesine git orada nst yaptır sonucu bana bildir,nasılsa son zaman fazla nst olacak o zmn burda yapılır dedi.sürekli ödeme yapmak zorunda kalmayın filan dedi.
ben şimdi yarın devlet hastanesine gitsem dr.a ne dicem.nst yaptırmaya mı geldim dicem:26: yoksa birşey demeden muayaene olsam zaten nst ye bağlar mı?
bir okul gününden daha merhaba kızlar...
son günüm. yine açtım internet cafeyiyarın 09:50de randevum var. neredeyse 1 ay oldu kızımı görmeyeli. çok heyecanlıyım ilk defa da nstye gireceğim... raporu alıp okula verdikten sonra artık doğumu beklemek kaldı.
kızlar dün eşimle alışveriş merkezine gitmiştik ben mothercare girdim bişeylere bakıyordum mağazada bir çerçeve vardı onu çok beğendi ağaç şeklinde 3 tane foto koyabiliyorsun bebek fotoğrafı. satıyormusunuz diye sordu. satmıyorlarmış. yan dükkanda var dediler. o da alıp beni sevindirmek istemiş gitti aldı, hediye paketi yaptırmış. sonra yanıma geldi açacakmısın dedi evde açarım dedim. zaten biliyordum ya ne olduğunu. meğer orda kadın 3lüsünü göstermiş o da yok 5lisini alıyım demiş ama içini açıp bakmamış. eve bir geldik ağacın bir dalı çatlakçok üzüldü.
şimdi ben bugun gidicem ama değiştirirler mi acaba ya biz kırdık sanarlarsa. ben de çok üzüldüm. keşke açıp baksaymış... inşallah değiştirirler..
sanırım eşime çok beddua ettim adamın sevinci kursağında kaldı
canim hastaneye gittikten sonra haberlerini bekliyorum :) bu arada hastane cantam hala hazir degil.gereksiz bisi koymak istemiyorum.sen neler koydun ? Cok tembelim ya.
ay canım kusura bakma ne bileyim birden kendimi hayal ettim de o geceliğin içinde yatakta yatıyorum etrafta kadınlar filanbir de ilk defa duydum da çok komik geldi hayal de edince.
ben yapmayacağım öyle yani kimseyi çağırmayacağım sadece annem kuran okur diye düşünüyorum.
tüh canım kötü olmuş neyse sen de rapor alırsın ya da bakarsın şu yasa kesinleşir gerek kalmaz.
canım doğumdan sonra karnın nasıl oldu eski halinden ne kadarı gitti. hala şiş mi?
ben 2aydır takmıyorum canım sen iyi bu zamana kadar takmışsın.
bu arada doktora mail atmıştın ne oldu sonuç? değerlere ne dedi. bir sonraki muayeneye erken gidecek misin?
bence de gidip moralini bozma hiç...Cevap yazmis maile. Erken gelmene gerek yok 2 hafta sonra bakarsak daha saglikli sonuc aliriz demis. Esimde dedi ki: Simdi gidicez ilgilenmiycek, gostermiycek bebegi sinir olucaz dedi. Kontrol randevusuya para vermiycektik. Oyle iste. Haftaya gidicez.
tamam canım mutlaka haber veririm neler olduğunu.
aa canım bence hazırla artık.
ben çok abartmadım sanırım yani öyle düşünüyorum :) yazıyım sana neler koyduğumu:
bebeğim için;
Eki Görüntüle 637497
- ince iç zıbın
- patikli alt
- çorap
- 6lı pudra rengi hastane çıkışı resmini bulamadım mavisini paylaşıyım:
- battaniyesi var bu takımın.
doğunca bunları giydiricem. bunların hepsini battaniyesine sardım hemşireye o şekilde vericem. içine de 2 tane bez koyarım.
- yedek olarak birer tane daha iç-dış zıbın patikli alt,tulum koydum. (ben ilk 1 ay başından geçirmeli body giydirmeyi düşünmüyorum)
- mendil (4-5 tane)
- üşürse diye bir tane de hırka var.
- polar battaniye
- portbebe (çıkınca taşımak için)
bebeğin giyim eşyaları bu kadar.
ayrıca;
- pişik kremi,
- 1 paket bez,
- ıslak pamuk mendil (baby&me almıştım) , ped pamuk (belki o pamuk mendil iş görmezse diye) ilk 1 ay filan ıslak mendil kullanmayın diyorlar ben elimden geldiğince o saf su içeren pamuk mendil ya da ped pamuklarla silmeyi düşünüyorum.
- biberon (süt gelmezse ya da almazsa, hastane mamasını veriyormuş biberonunu koydum sadece)
kendime:
- 1 tane gecelik,
- 2 tane pijama takımı(o an hangisini giymek isteyeceğimi bilemediğim için ikisini de koydum
) - çorap,iç çamaşırı,emzirme sütyeni ( henüz almadım yarın inşallah)
- ince hırka (gecelikler kısa kollu belki üşürsem diye)
- ped (gece)
- depend kilot (aşırı kanamalara karşı)
- diş macunu
- diş fırçası
- havlu
- gogus pedi , gogus kalkanı(önerdiler bunu da alayım diyorum)
- gogus kremi
- gogus pompası (ne olur ne olmaz diye)
şimdilik aklıma gelenelr bunlar canım eve gidince de bakarım yazmadığım varsa eklerim.
fotoğraf makinası, saç düzleştirici mi de alacağım. genelde bu aralar at kuyruğu yapıyorum o gün de öyle olurum sanırım. doğumda dağılırsam kuyruğumu düzleştiririmtaç almadım ama belki güzel bir pembe toka alabilirim.
kağıt havlu filan koymadım hastanede vardır bunlar diye.
Abartmış mıyım acabaküçük bir valize sığdı hala da yer var.
Degistirirler insallah. Iyi saticilarsa degistirmeleri gerek.bir okul gününden daha merhaba kızlar...
son günüm. yine açtım internet cafeyiyarın 09:50de randevum var. neredeyse 1 ay oldu kızımı görmeyeli. çok heyecanlıyım ilk defa da nstye gireceğim... raporu alıp okula verdikten sonra artık doğumu beklemek kaldı.
kızlar dün eşimle alışveriş merkezine gitmiştik ben mothercare girdim bişeylere bakıyordum mağazada bir çerçeve vardı onu çok beğendi ağaç şeklinde 3 tane foto koyabiliyorsun bebek fotoğrafı. satıyormusunuz diye sordu. satmıyorlarmış. yan dükkanda var dediler. o da alıp beni sevindirmek istemiş gitti aldı, hediye paketi yaptırmış. sonra yanıma geldi açacakmısın dedi evde açarım dedim. zaten biliyordum ya ne olduğunu. meğer orda kadın 3lüsünü göstermiş o da yok 5lisini alıyım demiş ama içini açıp bakmamış. eve bir geldik ağacın bir dalı çatlakçok üzüldü.
şimdi ben bugun gidicem ama değiştirirler mi acaba ya biz kırdık sanarlarsa. ben de çok üzüldüm. keşke açıp baksaymış... inşallah değiştirirler..
sanırım eşime çok beddua ettim adamın sevinci kursağında kaldı
Dis fircasini ve macunu unutmusum. Sagol canim hatirlattin. Hastanede dus alacak misin? Sezeryan dogum yapacaklar alacaklar mi?
ben almam diye düşünüyorum canım ya. bir an önce kaçarız hastanedenhatta teyzem geçen mart annesiydi ben pijama ile çıktım diyor :) bir an önce arabaya binip eve gitmek istemiş.
bir de o durumda alınmaz sanırım bizim de beklememiz gerekmez mi? normal de olsa sezaryen de olsa. dikişler, pansuman filan.
merhaba kızlar. bizim yine kontrolümüz vardı bugün, nst de sancım yine 100lerde çıktı, doktor neden hissetmiyorsun felan dedi. sonra bacak krampım için hergün magnezyum içiyorum dedim (daha önce bebeğin eşi aşağıda diye kendi vermişti magnezyumu, kasılman felan olursa iç diye, ben hergün içmeye başladım son 1 aydır), bıraktırdı onu, bazen doğum kasılmalarını önleyebiliyormuş. onun yerine kalsiyum verdi, onu içicem artık.
daha önemlisi bebeğimin suyu çok azalmış, sınırdaymış. önce kendi baktı, suyun mu geldi senin, suyu yok bebeğin dedi, yooo dedim. sonra başka bir doktor çağırdı ona gösterdi, o da su göremiyorum ben dedi. detaylı ultrasona yolladı hemen beni, ordaki doktor bayağı bir inceledi, sonra su var ama çok az, sınırda dedi. tekrar kendi doktoruma götürdüm sonuçlarımı, riskli bir durummuş, sürekli bebeğin hareketlerini takip ediceksin, hareket etmezse hemen geliceksin dedi. birde günaşırı kontrole çağırdı, heran almaya karar verebiliriz bebeği dedi. o kadar normal doğum istiyodum ama bu gidişle sezeryan olcam galiba... hayırlısı artık, sağlıkla gelsin de ne zaman gelirse... artık günaşırı hastanedeyiz...
bu arada bebişimiz 2760gr ve 48cm olmuş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?