ben bu haftadan sonra rejim mi yapsam diyorumama hastaneden gelince stresten neredeyse 1 lt kola içtim bir sürü çikolata yedim offf ya bu huyuma sinir oluyorum iri bebek mi ben iri bebek istemiyoruuum. ben bugunden sonra kendimi tutup çikolata filan yemiycem. gerçi artık iş işten geçti şimdiye kadar aklın nerdeydi desene:18:
cemrecım bende bı kere evde yalnızdım..benim koca dersin ortasında beni arıyo aklına düşmüşüm megersem..arıyo cebi acan yok,evı arıyo acan yok.. dersi bırakıp yola düşmüş sevdadan ses yok diye.. duştaydım oysakiiallahtan kapıyı caldıgında açtım ama korkudan bembeyaz olmuş.. zaten beyaz iyice ruh gibi olmuştu
candaş cım ıyıyız tatlım... oğluşu beklıyoruz dr ablamız 15-20 güne doğar dedi de
muayeneden geldim kızlar. hiç iyi geçmedi çok gerildim. randevu saatimden önce gittim ama doğum olmuş o yüzden önümde daha bir sürü kişi vardı bekle bekle sıcaktan boğuldum. koridorda gezdim görevliler iyi misiniz dedi. sonra gergin halde girdim doktorum da şaşırdı. iyi misiniz dedi çok bunaldım çok bekledim dedim. tansiyonumu ölçtüler 14 çıktı. tartıldım 92 kg. 1ayda bilmem kaç kg dedi doktor. artık bu laflar umrumda olmadığı için tepki bile vermedim. ne yapabilirim yani!!! sonra ultrasona girdim. yaklaşık 2900 3000 gram dedi. siz irileşmemişsiniz bebek irileşmiş dedi sonra pardon yani siz kilo almamışsınız demek istedim, şimdi ....hanım bana girişecek dedi. her neyse bebeğimin başı ne yazıkki yukarıda. böyle olursa sezaryen dedi. dönmesi zor bundan sonra dedi. moralim bozuldu. bir umut verseydi keşke belki döner diye. nstye girdim. ondan da bişey anlamadım hareketini hissedince düğmeye bas dediler. hareket etmiyordu ki. birşeyler hissediyordum hareket mi değil mi anlamadım bastım. nst sonucuna iyi dedi. suyum da iyiymiş. bebeğimin burnu ve dudağı net bir görüntüsünü çıkardı. bi sevindiğim o oldu. raporumu aldım geldim.
3kg olmuş artık dönemez herhalde((
amann benim kocada keyfine göre telaş oluyomesela gece uyku arasıysaa noldu iyimisin diyo,
çok ağrım var deyince gel sarılayım geçer diyo.. gelde kafasına yastığı indirme
gündüzde arıyorum bakıyo napıyosun falan diye muhabbet ediyorum iyi olduğumu anlayıp kapatıyoo
ulaşamayınca da çok panik yok zaten fazla aramaz biliyo ben saatte bir canım sıkılıp arıyorum
hee ama annesi falan bana ulaşamayıncaa onlar kocamı arayıp panik ettiriyo o zaman gör curcunayı
tuvaletteysem nasıl çıkıcağımı bilemiyorum zır zırrr susmuyo töbee est
amann benim kocada keyfine göre telaş oluyomesela gece uyku arasıysaa noldu iyimisin diyo,
çok ağrım var deyince gel sarılayım geçer diyo.. gelde kafasına yastığı indirme
gündüzde arıyorum bakıyo napıyosun falan diye muhabbet ediyorum iyi olduğumu anlayıp kapatıyoo
ulaşamayınca da çok panik yok zaten fazla aramaz biliyo ben saatte bir canım sıkılıp arıyorum
hee ama annesi falan bana ulaşamayıncaa onlar kocamı arayıp panik ettiriyo o zaman gör curcunayı
tuvaletteysem nasıl çıkıcağımı bilemiyorum zır zırrr susmuyo töbee est
ben bu haftadan sonra rejim mi yapsam diyorumama hastaneden gelince stresten neredeyse 1 lt kola içtim bir sürü çikolata yedim offf ya bu huyuma sinir oluyorum iri bebek mi ben iri bebek istemiyoruuum. ben bugunden sonra kendimi tutup çikolata filan yemiycem. gerçi artık iş işten geçti şimdiye kadar aklın nerdeydi desene:18:
boyunu söylemedi canım. tavsiyene uyacağımyani yeri de artık daralıyor ya kilo da olunca dönemez zor olur diyorlar. napcan şimdiden 3 kgyu boşver ben hiç istemiyordum hatta dün söylüyordum 3 çıkmasın diye ama napalım. annesi gibi şişko işteee belki 2 hafta içinde hiç kilo almaz ay inşallah ya valla rejim yapıcam
ilahi çerçeve nerden aklına geldievet değiştirdiler zaten koca göbeğimi de görünce üzülmüştür. bebeğin odasına olacak di mi dedi değiştirdi hemen
Canım sonuçlarınız güzel çıkmış tatlım
İnşallah döner bebeğin. Bazen doktorların dediğinin tersine de olabiliyor. Bana da doktor 36 ya kadar dönmezse dönmez dedi
Ama annem son ana kadar dönebilir diyor.
Anneler tecrübedir. Onlar bilirler
Bir de bir arkadaş daha vardı burada senin gibi ona da eşi salavat okuya okuya karnını ovalamış. Dönmüş sonra bebiş. Senin de dönebilir yaniiiii dua et tatlım
Canını sıkma
rejim yapma ama abur cuburda yemee... ilaç içiyorsan gece yatmadan iç iştahını açmasınn..
1 litreee kola mı içtinnnnkızzz içmesene kolaa hem zararlııı hemde meyveli sodaya bile doktorlar katkı maddeli diyoo
kötü annee çocuğu kızdırmışın tabi sinbad gibi oturmuş içinde
şaka bi yana canım asitli falan uzak dur doğumdan sonra da bebekte gaz problemleri hamilelikte
yediklerinle alakalı olabiliyormuş.
dur bi araştıralım daha doğuma 4 haftan var. dönmesi için neler yapılmalı diye.
bende kapida bekleyince sinir yapiyorum bayilcak gibi oluyorum.uzuldum uzulmene canim.benimki 2 hafta once 2500du cikana kadar dahada kilo alirsa bende yapamicam normal. 5 kilo nasil ciksin ordan.bogazimi tutamiyorum napim.herkesinki 1500ken benimki 750ydi sonra cosmus ozel biside yemedim.uzulme sen.hayirlisi nasil olursa ole olsun de.sikma canini bebisinde uzulmesin donuverir muhtemelen
ay inşallah benim de döner canım ya. benim de bazı haftalar ani kilo alıyor bazı haftalar hiç kilo almıyordu. belki seninki gibi olur kilosu inşallahsonsycim benim arkadaşımın bebeği de oturur pozisyondaydı resmen son hafta döndü. ama yine de korkudan sezaryan oldu.. inşallah seninde son haftaya kalmadan döner. benim de 36. haftada 2900 3000 civarındaydı bebeğim bende iri olur diye korkuyodum. şuan 39. haftamdayım. normale dönmüş. 3200 civarında çok şükür. son haftalar daha az kilo alıyo bebekler. bi de inşikak süresi var 30. cüzde. cemremmm de söylemişti. o süre de bebeğin doğum kanalına girmesine yardımcı oluyormuş Allahın izniyle. ben bol bol okumaya başladım. İnşallah hepimiz inin en güzel en hayırlı doğumlar olur.
sonsycim benim arkadaşımın bebeği de oturur pozisyondaydı resmen son hafta döndü. ama yine de korkudan sezaryan oldu.. inşallah seninde son haftaya kalmadan döner. benim de 36. haftada 2900 3000 civarındaydı bebeğim bende iri olur diye korkuyodum. şuan 39. haftamdayım. normale dönmüş. 3200 civarında çok şükür. son haftalar daha az kilo alıyo bebekler. bi de inşikak süresi var 30. cüzde. cemremmm de söylemişti. o süre de bebeğin doğum kanalına girmesine yardımcı oluyormuş Allahın izniyle. ben bol bol okumaya başladım. İnşallah hepimiz inin en güzel en hayırlı doğumlar olur.
rejim yapma bence sende ben gibisin desene bugün doğururum belki umuduyla gitmiştim geri gelince canım sıkıldı ya eve geldiğimden beri ağzım durmuyo makarnalar gofretler elmalar ooooh.iri olur diye yazmadım canım sezeryan ihtimali sürekli var demek için söyledim.son haftalarda daha az alıyolar genelde.inş bebişinde döner hiç belli olmaz.
hosgeldın canımmmm bendee sının durumundayımmm sıkma canını sıkıla sıkıla daha kotu oluyor benımde alım yanımda degıl 17 saat uzaklıkta malesef ve gelecemıcekler kımsem yok dıe uzulme benceen azından sınır edecek kımsende yok ınankı bende mısafırle mevlutle telsaıyla ugrasacagıma bebegımle tek olmayı cok ısterdım bebegın saglıklı olsunda dusundugun hersey bos ınankı... bende kan ılacımı ıcmıyorum vıtamınım var onu kullanıyorum ama ıcmen gerek ozellıkte kan ılacını dogumdada dogumdan sonrada kan degerlerının ıyı ooması gerek eger varsa ıc derım benımyazdırmm gerek bı an once alacam kendıne ıyı bak tek derdın bebegının sgalıgı olsun
aynı durumdayız demek ki.ama benim şöyle bir dezavantajım daha var.bulunduğumuz yer şehir merkezine 100 km lik bir ilçe.tayin dolayısıyla burdayız.5 senelık evliyim ve ilk çocugumda böyle bir yerdeyim.vardır bir hayır diyorum.sağlıklı olsun dediğiniz gibi.yine de duygusal patlama krizlerine girdiğim zamanlar olmuyor değil.umarım üstesinden gelebiliriz eşimle.size de kolaylıklar dilerim.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Ayyy ne romantik
inşallah canım ya çok sağol.
çok güldüm ilahi canım. benim gerginliğim onu da germiştir hareket edemiyordur yavrucak. ben çok gergin bir insanım çünkü annemle gittik kadına zehir etmiştir gününü. alıştı napsın o da bişey demiyor. çekiyor beni.
annem doktora sinirleniyor bir sürü kola içiyo dedi. doktor da sinirini yatıştırıyorsa içsin dediutandım orda.
aman canım bari sen dikkat et ben yapamadım abur cubur yeme. ben bugunden sonra meyve sebze yemeye karar verdimbari kilosunu korusun.
ay inşallah benim de döner canım ya. benim de bazı haftalar ani kilo alıyor bazı haftalar hiç kilo almıyordu. belki seninki gibi olur kilosu inşallahtamam canım okuyacağım ve artık gereksiz yiyeceklerden uzak duracağım. kendimden iğrendim resmen ne pis boğazım diye.
ohhhhhh senin içinde uyudum geldim gülüşüm 2de gittim 4de geldim 1saati senin 1 saati benim için olsun:127:benim yerime de uyur musun?? şu an öyle bir uykum var ki...
evettt beklemek çok sıkıcı bende her gidişimde mutlaka biride dalaşıyorum sırasını orda beklemek yerine dışarda oturup sırayı kaçırıyolar tam bana sıra gelirken hoopaaaaaaaa doluşuyolar içeriye bende hamileyim ala alaaaaaaamuayeneden geldim kızlar. hiç iyi geçmedi çok gerildim. randevu saatimden önce gittim ama doğum olmuş o yüzden önümde daha bir sürü kişi vardı bekle bekle sıcaktan boğuldum. koridorda gezdim görevliler iyi misiniz dedi. sonra gergin halde girdim doktorum da şaşırdı. iyi misiniz dedi çok bunaldım çok bekledim dedim. tansiyonumu ölçtüler 14 çıktı. tartıldım 92 kg. 1ayda bilmem kaç kg dedi doktor. artık bu laflar umrumda olmadığı için tepki bile vermedim. ne yapabilirim yani!!! sonra ultrasona girdim. yaklaşık 2900 3000 gram dedi. siz irileşmemişsiniz bebek irileşmiş dedi sonra pardon yani siz kilo almamışsınız demek istedim, şimdi ....hanım bana girişecek dedi. her neyse bebeğimin başı ne yazıkki yukarıda. böyle olursa sezaryen dedi. dönmesi zor bundan sonra dedi. moralim bozuldu. bir umut verseydi keşke belki döner diye. nstye girdim. ondan da bişey anlamadım hareketini hissedince düğmeye bas dediler. hareket etmiyordu ki. birşeyler hissediyordum hareket mi değil mi anlamadım bastım. nst sonucuna iyi dedi. suyum da iyiymiş. bebeğimin burnu ve dudağı net bir görüntüsünü çıkardı. bi sevindiğim o oldu. raporumu aldım geldim.
3kg olmuş artık dönemez herhalde((
alttaki sancın yok demek oluyo arkadaşım üstekide bebişinin kalp atışları bebeğin kıpırdadığında genelde kalp atışlarında yükselme olur buda bebeğin sağlıyı iyi demek oluyomuş onun için basıyosun uşabi aşağıda 0-100 arası birimler var. orası 0 seviyesinde çıkmış. yukarıda da 60-200 arası var o da 140 150 çıkmış. bir de ortada yukarı oklar var benim düğmeye bastığım zamanlar sanırım. 80-100 arasında duruyor oklar.
bana herhangi bir değer söylemedi sadece bakıp iyi dedi.
inşallah gülüm herşey gönlüne göre olur sancın felan oldumu ara hemen ıslasınlar otuSelam kızlarr,
akşamdan beri çok kötüyüm ben ağrılarım var,
artık ağrı mı sancı mı bilmiyorum. yerimden kalkamıyoum başım dönüyo...
burda okumuştum bazı doktorlar magnezyum içmeyi bıraktırmış hatta eşimede söylemiştim.
gece çok sancım olunca 5te kalktım içtim.
yarında kontrolum var. sabahtan gidicem sonrada annemle buluşup mevlut şekerlerini halledicem.
inşallah iyi olurum da. doğum yapanları tebrik ediyorum dilara, mozan, belgin hepinizin gözü aydın.
bersu arkadaşım inşallah bebeğin topalranır bira önce hiç merak etme.
dün bende hurma yemeye başladım bu arada. fazla yemicem ama korkuyorum
papatyaa herkes sen doğurdun sanıyor, anlaşılan sen hepimize doğuma yollucan burdan
ayşecimm o dediğin otu bende biliyorum. bir yakınımız dedi onda varmış. hastaneye gidince haber ver evde hemen suya koyayım öylede olur dedi.
onun kızında da çok faydası olmuş. çiçeğin açılmasına göre rahmide açılmış kolay olmuş doğumu.
inşallah bende normal doğumu çok istiyorum herşeyin hayırlısı tabi ama. kafama çok koydum inşallah biaksilik olmaz...
Doğumlar arttı maşallah
Doğum yapan arkadaşlar bebekleriniz sağlıcakla büyüsün inşallah, gözünüZ Aydın.
Duymuştum ben de bir arkadaş Mart'ta gidecek o getirecek bakalım o zamana kadar doğurmamış olursam tabi
Ama çiçekler bizim rahim arasındaki ilişki nasıl oluyor onu anlamıyorum ilginç bi şi
Maşallah tatlım sanaaaa ve e e e bebeğineeeeeee
ohhhhhh senin içinde uyudum geldim gülüşüm 2de gittim 4de geldim 1saati senin 1 saati benim için olsun:127:
rica ederim arkadaşım sen iste hep uyurum benteşekkür ederim canım uyumuş kadar oldum valla :)
rica ederim arkadaşım sen iste hep uyurum ben
Merhaba,
Bugün doktorumu aradım, tansiyon ilacımı son kontrolde arttırmıştı. Şimdi çok tutarsız çıkıyor, bazen 14-10 bazen 10-6... Sersemletiyor beni. Randevum cumartesiydi. Yarın gel dedi, daha fazla tutamayacağız galiba dedi. Belki yarın haftasonu alalım diyecek! Normal dogumu bekleyemeyecegiz galiba..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?