uni baby nin ızlak mendilini aldım 6-7 paket şiddetle tavsiye ettiler bakalım memnun kalırız ,nşallah..pamuk kullananlar da var ama ben yapamam uğraşamam =(
inşallah memnun kalırız cnm ya =) pahalı geldi demişler ama ben öncelerde 1 paket bebek bezini pahalı falan diyorlardı bende 60 tl-70 tl sanıyrdum arkadaşş =)))uygunmuş aslında...
anlatacaklarını merakla bekliyoruzz,
nasılsın ?
MERHABA, doğum hikayesi aslında gayet sıradan,ama her çocuğun tabi kendine özel doğumu var,
bir gün önceden zaten size anlatmıştım, yatişı falan yaptık, diğergün saat 7:30 da hast gittik. hemen odaya aldılar, serum yeri ayarlandı, sonda takıldı(bu arada sondadan önce çişinizi tam olarak yapmayın, az da olsa mesanede kalmalıymış, ben gider gitmez yaptım ve sonda takılırken mesane zor tespit edildi, mesanede su olsaydı hemen gelir dedi ve acı çekmezdin dedi hemşire.) hazır bi şekilde bekledim, korkular var tabi, ne olacak ne bitecek diye endişe herşey karma karışık.
bunları atlatalım diye foto falan çektik, gevezelik falan yaptık
8:15 te dr geldi dediler ben panikledim tabi,biraz daha bekleyip beni aldılar annem eşim yanımda gidiyoruz, ben sandalyedeyim tabi, iyi diyorum ....vedalaşma anında bir güzel ağlayıp rahatlarım derken asansöre bindik, hemşire bizimkilere siz gelmeyin dedi. kaldım öylece:) ya daha ağlayacaktım diyemeden amelyathaneye girdik, dr gelmiş gülüyor, ekip hep orda, rahatlatıyorlar, şöyle böyle derken bi baktım uyuşturmuşlar, dr acı varmı dedi ben anlamadım tabi, efendim dedim o anladı tabi bişey hissetmediğimi, 2 dk sonra bebeğimin ıngaaaaaaa deyişini duydum, dünyalar benim tabi, onu düşünmekten yok ne olacak, falan filan hepsi uçtu gitti, zaten bişey hissetmediğinden bitek bebeği bgörmek istedim. hemen saat kaç dedim. 8:37 dedi hemşire, bebeği görebilir miyim dedim.1 dk bekle temizleyip getirelim dediler, 1 dk sonra prensimi yanıma getirdiler hadi öp annesi dediler, öptum kuzumu,kokladım, tümdünya benim tabi, bu arada hafif bir titreme tuttu üşüyorum dedim zaten iş bitti dediler,ya daha ağlayacaktım diye geçiriyorum tabi içimden
bir süreliğine ısınma odasına aldılar ısındım, yukarı aldılar eşim annem beni bekliyor,oğlum gelmiş annesini bekliyor, gelir gelmez kucağıma aldım, emzirmek istedim ama kuzum, tam yapamadı, sonra başardı emedi, emdi, emdi..
şimdi yine istiyor kuzum, kaçmam gerekiyor, yavrumun kokusunu almam lazım,emzirmeli büyütmeliyim kuzumui darısı sizlere, korkmak kok yavralarımızın güzel kokusunu düşüneceğiz.. ağlayamadım yani, hep güleceğiz diyesevgiler.sabırlar
İyi geceler arkadaşlar yarın konturolum var 37 haftadayım doktor çat muaynesi yapıcak. doğum nasıl olucak onu söyleyecek normal istiyorum. aklıma takılıyor geceleri uykum kaçıyor korku başladı bende. sizler nasıl hissediyosunuz kendinizi?
canım benımde yarın kontrolum var catı muayenes yapacak doktorum ona gore dogum seklı bellı olacak sımdıye kadar normadı hersey ama.ben artık cok sıkıldım ya bı ana once dogurmak ıstıomburadakı tum arkadslar yazdıklarınızı dıkkatle okuyorum kolay dogum onerılereı olanlar yazar ise sevinirimmmm hayrlı gecelerrr
iyi geceler arkadaşlar...
akşamüstü az bir şey kanamam oldu,zaten bütün gün değişik ağrılarım oluyordu,belim kasıklarım,sık sık giren ama düzensiz ağrılar,10 dk 20 dk 5 dk 15 dk. kanamayı da görünce duşa girdim,çantamızı aldık,hastaneye gittik. yarın doğum için ailemin yanına gidecektim aslında kısmet olmadı,annem şimdi yolda saat 3 gibi gelecek. neyse ebe muayene etti,1 cm açıklık var dedi,nst ye soktular,hiç sancı çıkmadı. dedim nasıl olur,ben şiddetli şekilde ağrı hissediyorum,bebek kanalda değil,inmeye çalışıyordur,ondan olur dediler ama çok ağrım var,geldimi kıvranıyorum. doğum sancısı bunun daha beteriyse ben normal filan doğuramam,sanırım ağrı eşiğim çok düşük. sancı çıkmayınca gönderdiler,doktor gelme gereği de görmedi hastaneye. zaten benim doktor nöbetçi olmayınca gelmiyor geceleri.yarın sabah 8 de hastaneye gidicez ,daha doğum şekline karar vermemiştik ama ben sezaryen isteyeceğim sanırım... dayanabileceğimi sanmıyorum.. çok canım yanıyor.
canım allah yardımcın olsun hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah.
.insanin kafasi rahat olcak bole zamanlarda ben bunu bilirim valla canim.cnm nerde oldugunu bilmiyorum ama gercekten allah kolaylik versin ben ilk gunlerde annem,ablam ve kocam harici kimseyi istemem sanirim bebisle hayata alismaya calisicaz cunku bide ilk bebek tecribesizlik var gelen giden olsun istemem acikcasi sevgili anlayisli kaynanacigimi esim aramis gel diye oda annesi var zaten yaninda ben yuk olmiyim mevlut zamani gelir kalirim demis en yok 1 bucuk yil once gormustuk kaynanami kocamda gormedi ozluyor uxuluyorum ama gelsin diye israrda edemedim yani :) bazen bu kadar rahat olmasi kadinin sinirimi bozuyor bazende aman herseye karisicagina boylesi daha iyi diyorum
Arkadaşlar 16 şubatta doğum oldu.bebeğimiz 1690 gr doğdu 35+2 de.32.haftada kilo alımı durmuştu.1900 bekliyoduk ultrasona göre,olsun sağlıklı olsun da.ben hastaneden çıktım.bebek bir süre yenidoğan yoğun bakımında kalacak.her gün bir defa gidip görebiliyoruz.dün ilk defa dokundum....Allah acısını göstermesin..dualarınızı bekliyorum.kontrole diye gittik cumartesi.sizlere bahsetmiştim suyum çok azalmış,büyümesi durmuştu.Gün aşırı dr.a görünüyoduk.doktorum bebek için artık sıkıntıya girmiş almamız lazım,hadi doğuma ,bir saat sonra giriyoruz dedi. o sırada testler filan yapıldı ve ameliyatla doğum oldu.Allahım herkesin bebeğini bağışlasın,bizimkini de.onu orda bırakmak en kötüsü.iyi olsun diye dua ediyorum.sizlerin de duasını bekliyorum kızlar.
herkese selam annelerin güzelleri. Geçmişten bihaber şekilde size yazıp kaçacağım hemen. Pazartesi gün 4saat suni sancı çektim ama hiç değişme olmadı açıklık artmadı kordonumuz 2tur yapmış boynunda duruş şekli de farklı olduğu için 12.20de spinal sezeryanla kavuştum meleğime. Sütùm bugün geldi daha(malt içeceği ictim alkolsüz olandan fayda ettiğini düşünüyorum) çok şükür şimdilik uslu bi bebek gibi görünüyor emip uyuyor gündüzden beri. Hepinizi öperimm size kavuşmayı diliyorm en kısa zamanda.
pazartesi sabah 7.30 da hastanemize giriş yaptık hemen odaya aldılar serum taktılar saniye içinde sedye geldi gidiyoruz dediler ben bu kadar erken olacagını tahmin etmiyordum basladım aglamaya amelıyathanenın kapısında esımle vedalasırken cok kotu oldum o benden kotu oldu zaten neyse ıcerı gırdım ama nasıl tıtrıyorumm ordakıler saolsunlar benı cok rahatlattılar sonra anestezi uzmanı geldi oturttular benı ıgnemı yaptı ama ben ınatla uyusmadım dıyorummeger doktor baslamıs bıle senı 5 dk uyutacaz dedıler sonra bı uyandım kızımın sesı getıdıler hemen optum temızlerlerken gordum cok guzeldıı 25 dk sürdü zaten gülerek cıktım ordan melegıme kavustum darısı ssızın basınıza
MERHABA KIZLAR GEÇMİŞİ OKUYAMADIM , DÜN SAAT 9 GİBİ OĞLUMA KAVUŞTUM,3KG DOĞDU. bu gün evimize geldik. doğum hikayesini yazacak kadar zamanım yok şimdilik, ama kalbim sizlerle. sezeryanım kolay geçti ama sonrası tabi zor.doğumu gerçekleşmemiş arkadaşlara sabırlar, gerçekleşenlere hayırlı uğurlu olsun diyorummmmmmm.... selamlar. darısı sizlere...
canım bende duymustum gorumcem bahsetmıstı eltım gulerek dogum yaptı dıe anlatmıstı ınsalh sızdede ıse yarrr ben bulamm keske bulsam ınanırdım valla
canım benım eltımın kızı bende okula gıdıyor onunla ugrasıyorum pek gıremıyorum ıste aksam saatlerınde gırıyorum ıste ....bende hep dua edıyorum canım dogsun felan dıyorum ama tabı saglıklı zamanında dogsun gercı artık cok beklemesın yaaahos dogursam daha hıcbır hazıtrlıgım yok bı hastane cantam hazır evım daha temızlenmedı bıle halılarımı vercem felan aman yaaa uzun ıss yavv ebrummm susuom sankı tepeme cıkmaya basladılar bak koye gıdeceklerını bıle solemeden gıtıler cocuk kaldı basıma eltım calısıyor cunku nese dıyorummm ama arada sıkıldıgımı hıssdıyorummm Allah buyukkk yardımcımız olsun hem dogumda hem lohusalıkta cunku kımseyı kırmak ıstemıorum ben sımdı cok kotuyum acayı kasılmalarım varrr ama sımdı dogmasın ablam gelcek ınsallh haftaya o gelsın ondan sonra dogsunnn
canım bunun ıcıon moralını bozma makınelere gıuven olmaz hıc canını sıkacak bısey degıl lutfen sıkılma su son haftalarda hep pozıtıf olalım kızlarrrr
ayy bazen bendemı sezaryan olsam ya dıorum ne guzel gununde gıt al bebsı gell ohhhsaka bı yana canım Allah yardımcın olsun sorunsuz bır surec olur ınsallh saglıkla al bebesını kucagına
canımmm saglakla sorunsuz alırsın kucagına ınsalhhh
iyi geceler arkadaşlar...
akşamüstü az bir şey kanamam oldu,zaten bütün gün değişik ağrılarım oluyordu,belim kasıklarım,sık sık giren ama düzensiz ağrılar,10 dk 20 dk 5 dk 15 dk. kanamayı da görünce duşa girdim,çantamızı aldık,hastaneye gittik. yarın doğum için ailemin yanına gidecektim aslında kısmet olmadı,annem şimdi yolda saat 3 gibi gelecek. neyse ebe muayene etti,1 cm açıklık var dedi,nst ye soktular,hiç sancı çıkmadı. dedim nasıl olur,ben şiddetli şekilde ağrı hissediyorum,bebek kanalda değil,inmeye çalışıyordur,ondan olur dediler ama çok ağrım var,geldimi kıvranıyorum. doğum sancısı bunun daha beteriyse ben normal filan doğuramam,sanırım ağrı eşiğim çok düşük. sancı çıkmayınca gönderdiler,doktor gelme gereği de görmedi hastaneye. zaten benim doktor nöbetçi olmayınca gelmiyor geceleri.yarın sabah 8 de hastaneye gidicez ,daha doğum şekline karar vermemiştik ama ben sezaryen isteyeceğim sanırım... dayanabileceğimi sanmıyorum.. çok canım yanıyor.
kızlar ben 4 martta doğum yapacağım =) sezeryan ile he he =)
cnm masallah ıkınızede.. nst guzel gecmiş şükür.. bu aralar benım dr unda habıre işi çıkıyo gıttıgımde beklemek zorunda kalıyorum
cnm bebegın son ana kadar dönme durumu var..dönmezsede hayırlısı budur bılıyorsun..
bu arada cnm muhasebeye adını yazdırdın mı? doğumu orada yapacagına dair..benim kontrol haftaya cuma sen nezaman gıdeceksın belkı karsılasırız..
inşallah canım ya kilosu çok geldi dönmez diye endişelendim o yüzden. sen dün gittiğinde kaç kiloydu bebeğin.senin dönmüş müydü. kesin yazmışsındır da bende o hafıza nerdeeee... dün gitmiştin di mi? ben haftaya perşembe gidicem canım. muhasebeye yazdırmadım. yazdırayım haftaya
muayeneden geldim kızlar. hiç iyi geçmedi çok gerildim. randevu saatimden önce gittim ama doğum olmuş o yüzden önümde daha bir sürü kişi vardı bekle bekle sıcaktan boğuldum. koridorda gezdim görevliler iyi misiniz dedi. sonra gergin halde girdim doktorum da şaşırdı. iyi misiniz dedi çok bunaldım çok bekledim dedim. tansiyonumu ölçtüler 14 çıktı. tartıldım 92 kg. 1ayda bilmem kaç kg dedi doktor. artık bu laflar umrumda olmadığı için tepki bile vermedim. ne yapabilirim yani!!! sonra ultrasona girdim. yaklaşık 2900 3000 gram dedi. siz irileşmemişsiniz bebek irileşmiş dedi sonra pardon yani siz kilo almamışsınız demek istedim, şimdi ....hanım bana girişecek dedi. her neyse bebeğimin başı ne yazıkki yukarıda. böyle olursa sezaryen dedi. dönmesi zor bundan sonra dedi. moralim bozuldu. bir umut verseydi keşke belki döner diye. nstye girdim. ondan da bişey anlamadım hareketini hissedince düğmeye bas dediler. hareket etmiyordu ki. birşeyler hissediyordum hareket mi değil mi anlamadım bastım. nst sonucuna iyi dedi. suyum da iyiymiş. bebeğimin burnu ve dudağı net bir görüntüsünü çıkardı. bi sevindiğim o oldu. raporumu aldım geldim.
3kg olmuş artık dönemez herhalde((
merhaba anneler,
biliyorum ultrason ölçümlerine pek güven olmaz ama, bugunku doktor kontrolumuz aklımı cok karıstırdı.
gecen hafta bebege iri derken doktorumuz bu hafta hic bi yorum yapmadı. cok buyumemis heralde dedim. o da zaten artık buyumesi yavaslar dedi. iyi dedim eve geldik. gecen haftanın ultrason ölçüm kagıdıyla karsılastırdıgımda cok acayip geldi cunku bebek kuculmus gibi bişey gösteriyor. böyle bisey olması bence imkansız ama hangi degerlerin dogru oldugunu bilemiyorum
mesela; gecen hafta bpd 92.30 ken bu hafta 91.31. sadece ac ve fl değerleri yukselmiş gorunuyor, diğerleri aynı bile değil dusmus. böyle saçma bişey olurmu ya((((
erken dogum yapacakken daha 3 hafta önce sancım 120lere vuruyordu, bu hafta sancı mancı cıkmadı. acılma yok. ultrason degerleri bi acayip. moralim bozuldu. noluyor benim bebegime(((
adanacim madem sezeryanla dogum yapican 4ü diyilde 3ü yapsan, 03.03.13 olurdu negüzel
bide muhasebeye mi yazdırıomuşuz bana kimse bişe demedi
evet cnm bende bi baska topikten duymustum da dun gittim sordum dogruymus... amac şu: adini yazdirirsan herhangi bir zam olayinda sen bundan etkilenmiyorsun..kayitli oldugundan eski fiyat gecerli oluyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?