2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Evet ozeldeydi. Tesekkurler cvp icin. Dun esim sordu da ben de size sorayim dedim. Okuldaki arkadaslara da sorucam. Unutkanlik oldugu icin bunlari unuturum kesin.

Gunaydin canim. sen nasilsin? Gece oluyor sancim. Acilmam olmustur benim. Ama dunku sancim daha cok gaz sancisiydi. Sezeryan olucam diye acilmama bakmiyor. Halbuki bakmasi lazim yani.

yazını okuyunca bırı bnm hıslerımı paylasmıs dedım gercı bnmkı daha farklı dun gece sıddetlı bır ıshal sancısıyla uyandım sanırsın kı bırı ıcerden camasır sıkar gıbı bagırsaklarımı sıkıo bn dedım bu mıde agrısına bıle dayanamıosam normal dogum yapamam arkadas o an karar verdım sanırım bnde cumartesı gunu sezeryan ıstıcem kı bebegım kucuk 2500 kolay bır dogumun olur dıo doktorum ama yok almım ben gercekten cok korkuorum bıde panıgım sancıyla uyanıp nasıl korkuorum hyr bu gece gelmesın cok korkuorum dıe ztn gece olunca bı ürpertı cokuo ustume ...bnde dayanamam sanırım normal dogum sancılarına evet en ıyısı en guselı ama napalım ... tek korkum sezeryandan nsra sutumun gelmemesı ...

günaydın tatlı anneler...
günaydın canım nasılsın ?

bende iyim saol :) evet aslında bakması gerek yani eğer açılma çoksa boşuna sancı çektirir sana sonuçta sezeryan olcaksın.dr larada bişey denmiyo ki desen ..

kızlar aranızda bebeği dönmeyen bir ben miyim

canım benim bebek geçen hafta doğum pozisyonuna girmişti..malesef bu hafta ters duruyor dedi doktor hatta ayrıntılı ultrasona girdim ordada aynısını söyledi doktor =( senin kız çok hareketli dediler =)
ben öğretmenim eşim özle sektörde ozaman bana vercekler hımm okey =) bende bende eşimle göndereym okula madem iyi oldu =)
canım ya hayırlı olsun şimdi senin yerinde olmak isteyen ne kadar çok hamiş melek var =) bebişin kilosuda ideal bence maşallah bebişine öp öp bizim içinde bol bol =)
doğum yapan mart anneleri neden eklemyrsunuz bebişinizi ya =)
adanacim madem sezeryanla dogum yapican 4ü diyilde 3ü yapsan, 03.03.13 olurdu negüzel
cnm 4 mart pazartesi benim doktor sadece hafta içi çalışıyr =) birde pazartesi olması işime yaradı eşime iş yerinden 3 gün izin veriyorlar çünkü =)
benimde yeni Döndü canim, son ana Kadar hep varmis bu ihtimal, yani doguma gittigimde yine ters dönmüste olabilir, ben netteki hareketleri yaptim bisüre dönmesi icin, onunmu faydasi oldu bilmiyorum ama denemekte fayda var
cnm benimkide tekrar döndü canını sıkma herşeyin hayırlısı bebişimize sağlık versin rabbim =)

Günaydın kızlar

Maşallah gerçekten kimse martı beklemeyecek bu gidişle,biz şimdilik rahatız oğlum doğmayı düşünmüyo sanırım

Tüm doğum yapanların gözü aydın,Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin yavruları..doğum tarihi belli olanlara da kolay ve sağlıklı doğumlar,benim gibi bekleyenlere de sabırlar diliyorum

Yarın kontrolümüz var bakalım ne diyecek doktorumuz

canım benim bebek geçen hafta doğum pozisyonuna girmişti..malesef bu hafta ters duruyor dedi doktor hatta ayrıntılı ultrasona girdim ordada aynısını söyledi doktor =( senin kız çok hareketli dediler =)

belki tekrar döner dicem ama sen günü almıştın di mi. hayırlısı artık.

kızlar aranızda bebeği dönmeyen bir ben miyim

canım ben de aynı durumdayım 36+1 im dün gittim yine aynı makat gelişli ama baştan beri aynı pozisyonda hiç değiştirmedi zaten hareketli bir bebek de değildi.kafası yukarda olduğu için kafası 2 hafta önden gidiyor.dr haftaya gel doğumu planlayalım dedi sezeryan olucam mecbur.hiçbir şekilde dönmez dedi hareketli değil çünkü.face grubunda bir arkadaş daha var o hafta olarak bizden önde pazartesi sezeryan olacak.sende benle aynı durumdaysan dönmez

Bebeğin ters duruşu riskine karşı ne yapmalı?

Burada anne adayının yapması gereken, doğum kontrollerini zamanında yaptırmasıdır. Bu kontrollerde bebeğin pozisyonu ile ilgili bilgi edinebilirler. Bebekler genelde doğumdaki pozisyonlarını 34-36 aylar arasında alır. Eğer bebek 36. haftaya gelinmesine rağmen halen ters pozisyonda ise bebeği döndürmek için çeşitli yöntemler uygulanır. Bunlar popo kaldırma ve ses kullanma yöntemleridir. Tabi her şey düzgün gitse bile yani bebek doğum anına kadar düzgün pozisyonda olsa bile zaman zaman doğum esnasında ters pozisyona bile geçebilmektedir. Tabi bu durumların oranı azdır.

Popo kaldırma yöntemini uygulamadan önce bu yöntemi uygulamak konusunda bir engel teşkil edecek nedeninizin olmaması gerekir. Yani sizi tehlikeye sokacak bir durumunuzun olmaması gerekir. Bu pozisyonda önce sırt üstü yere yatarsınız. Dizlerinizi kırarak ayaklarınızı yere basacak şekilde durursunuz. Daha sonra pelvisinizi kaldırarak belinizin altına destekleyici minderler koyun. Pozisyonunuz pelvisinizi kaldırdığınız zaman kalçalarınızın yüksekliği başınızdan yaklaşık 30-40 cm daha yukarıda olmalıdır.

Tabi bu yöntemi uygularken mideniz ve idrar torbanız boş olmalıdır. Bu şekilde günde 3 defa 10 ar dakika olacak şekilde durun. Bebek bu pozisyonda kendini rahatsız hissedip doğru pozisyona dönebilir. Tabi bu pozisyonun her zaman başarılı sonuç verdiği söylenemez. Ancak mevcut koşulları sağlayan yani herhangi bir engeli olmayanlar için denenebilecek bir yöntemdir.

Ters duruşlar için uygulanabilecek diğer bir yöntem de ses kullanma yöntemidir. Bu yöntemde mantık şöyledir. Anne karnındaki bebekler seslere karşı özellikle tanıdığı seslere karşı hassastırlar ve tepki verirler. Bebeğin daha hareketli olduğu zamanlarda karnınıza bir müzik aletini yaklaştırıp bebeğe dinletmeniz veya eşinizin sizin kucağınıza başınızı koyarak bebeğinizle konuşması bebekte bir hareketlilik yaratacaktır. Ters yöndeki bebek sesin geldiği yöne doğru kafasını çevirerek dönmeye çalışacaktır. Bunu belirli aralıklarla yapmak olumlu sonuç verebilir. Hatta bu yöntemle başarılı olan insanlar vardır.
birde isik tutma yöntemi varki karanlikta karnin asagi kismina elfenerini yakmak, maksat bebegin isiga Dogru tepki verip otarafa yönelip dönmesi

benimde mide yanmam çok ama geçen akşam eşim çay bardağı içine karbonat koydu limon sıktı köpüklü haldeyken içtim çok iyi geldi...ben hiç ilaç kullanmadım keşke en baştan beri böyle yapsaydım...ilaç olmadığı için içim rahat içtim....

sonsycim gangnam style dinlet bari cocuklar cok sewiyoyaa malum belki seninkide kaptirir kendini akisina hoop dönüverir

bende iyiyim canım, oğluşuımda iyidir teyzesi dayadı ayaklarını mideme resmen nefesimi kesti sıpa ya :)

ben onun ayaklarını yerim :)

bizimki de benimle uğraşıyor kolumu dayıyorum diye nasıl vuruyor bana. o inatlaştı ben inatlaştım ama ben kazandım :) şimdiden kızımla didişmeye başladık anlayacağın

15 20 gün oluyor. kombinin sıcak su vanasını ve güneş enerjisinin vanasını aynı anda açık bırakmışım sabahtan akşama dek su boşuna akmış taaa çatıya çıkıp...eşim geldi gece 12 de falan anladık durumu kapattı ama iş işten geçti...su faturası bu ay 100 ü geçer diye de üzüldük. bu gün su faturasını okumak için gelen görevliye kapıyı ben açtım adam gider gitmez indim faturayı aldım 25 lira gelmiş...kocamı aradım. hayatım su geldi dedim:))) benim kocam çıldırdı ne suyu ne suyu hani daha 2 hafta vardı diye sayıklamaya başladı:)))))ya bi dur dedim fatura geldi:)))))ama benimkinin ömründen ömür gitti:))))))

bendede durum seninle aynı canm bizde sezeryanda 40 ı görcez heralde :)

merhaba arkadaslar bende gun saymaya basladim pzt.insallah melegime kavusacagim.bir arkadas mart anneleriydik ama subatta doguruyoruz demis gercekten dogru.marta girmedrn cogu kisi kavusuyor bebegine..

bir sey sormak istiyorum..bir arkadasin bebeginin kalbinde bir arkadasinda bebeginin bagirsaklarinda ekojenik odak parlaklik gorunmustu.pnlar dogum yaptilar mi??bebeklerinin saglikdurumu nasil??.benim bebegiminde kalbinde gorulmustu o yuzden cok heyecanliyim..insallah bebegim sagliklidir.o arkadaslarvevap yazarsaniz cok mutlu olurum...

:)))gercekten cok komik cok guldum

Biz şidi babamızla kontrolden geldik oğluşum iyiymiş kilosu suyu normal doğum yolu görundu bize ne çok korkuyodum ama napım işekilde çıkıcak eşimle kontrole gitmeyi çok seviyorum eşimi çok seviyorum gun ışığı gözune vurunca yeşil gözleri daha bitatlı oluor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…