18,02,2013 saat 11:00 da kızım spinal sezeryanla aramıza katıldı kızlar.. ağrılı sancılı fakat çook mutluyum. 3170 gr. 49 cm doğdu. Allah hepinize hayırlı ve kazasız doğumlar nasip etsin . doğumu gerçekleşen annelere bol sütlü, öpücüklü, kokuşkanlı ve gazsız günler diliyorum
18,02,2013 saat 11:00 da kızım spinal sezeryanla aramıza katıldı kızlar.. ağrılı sancılı fakat çook mutluyum. 3170 gr. 49 cm doğdu. Allah hepinize hayırlı ve kazasız doğumlar nasip etsin . doğumu gerçekleşen annelere bol sütlü, öpücüklü, kokuşkanlı ve gazsız günler diliyorum
canım msjını şimdi görümcemle okudum biraz moralim bozulmadı değil bende dünden beri 3-4 cm açıklığım var diye hayaller kuruyorum bide sancılarım senin kadarda değildi senin 2 cm ise benim belkide 1cmde kalmıştıroff ya bende çok sabırsızım hiç sorma lalam banada dr bekleyebilirsin derse 27 şubatta sezeryan isteyeceğim benim doğum günümde 27 mayıs benzesin diye:)bilmiyorum kabul edermi çok sıkıldım artık midemde yanıyo sürekli geceleri uyuyamıyorum .yarın yazarım canım
inşikak suresine baktımda şimdi ayetleri hep kısa kısa.. 25 ayet ama 2 dk suruyo.
ezberlenebilir aslında. inşirah suresini biliyorum ezbere dedim okuya okuya girerim doğuma.
ama bu süreyi de çok duydum iyi geldiğini ezberlesek super olur aslında
cnm dunku kontrolde ayni sey benim basima geldi..bende evde baktim iki deger haric hep digerleri kuculmus..dr da bisey demedi bende o an farkedip soramadim.. 1 hafta onde gorunurken kendi haftasiyla uyumlu cikti..aklima takildi budahaki kontrolde mutlaka kagida bakicam ve sorcam..
bir de başımıza çizgi çıktıben varımm bennnkarnımdaki çizgiyede baktım yamuk hala kafadan 1 haftam var...
canım sıkma canını belli olmaz kilosuyla ne alakası var dönmemsinin son gün dönen bile oluomuş ne güzel bebiş iimiş kilosuda gayet güzel ayrıca muhasebeyedemi yazılcakmışız yaf bi yaşıma daha girdim gidip doğrcaz zannedşıorum ben doktorda bişle demedi
benimde yeni Döndü canim, son ana Kadar hep varmis bu ihtimal, yani doguma gittigimde yine ters dönmüste olabilir, ben netteki hareketleri yaptim bisüre dönmesi icin, onunmu faydasi oldu bilmiyorum ama denemekte fayda var
kizlar bende uyuyamiyorum hergece 12 de yataga giriyorum ama uyumam 5 i buluyor dun gece mide yanmasindan mafoldum bugece uyucam zorlicam dedim biraz once tuvalete kostum ishal olmusum tirstim sonnrada dogumdan once ishal olunurmus ya yine uyumayi beceremedim gunduzde 1 e kadar kalkamiyorum bebisi ac biraktim diye uzuluyorum son haftalar gercekten zormus yarin 11 de kontrolum var doktorum dogum icin tahlil isticekti bide nstye girerim her girdigimde sanci cikti bskalim bu hafta ne cikicak
tşkkr ederim canım zaten 2013 fiyatları belli olmamışmıydı ne diyoruz ben burda doğurcam inş benide yazın mı :) sorayım bi pzrtesi günü sende murat beye gidiosun heralde
Gozun aydin. Bebegine sag salim kavustun. Dogumun da pek kolay olmus. Darisi basimiza.MERHABA, doğum hikayesi aslında gayet sıradan,ama her çocuğun tabi kendine özel doğumu var,
bir gün önceden zaten size anlatmıştım, yatişı falan yaptık, diğergün saat 7:30 da hast gittik. hemen odaya aldılar, serum yeri ayarlandı, sonda takıldı(bu arada sondadan önce çişinizi tam olarak yapmayın, az da olsa mesanede kalmalıymış, ben gider gitmez yaptım ve sonda takılırken mesane zor tespit edildi, mesanede su olsaydı hemen gelir dedi ve acı çekmezdin dedi hemşire.) hazır bi şekilde bekledim, korkular var tabi, ne olacak ne bitecek diye endişe herşey karma karışık.
bunları atlatalım diye foto falan çektik, gevezelik falan yaptık
8:15 te dr geldi dediler ben panikledim tabi,biraz daha bekleyip beni aldılar annem eşim yanımda gidiyoruz, ben sandalyedeyim tabi, iyi diyorum vedalaşma anında bir güzel ağlayıp rahatlarım derken asansöre bindik, hemşire bizimkilere siz gelmeyin dedi. kaldım öylece:) ya daha ağlayacaktım diyemeden amelyathaneye girdik, dr gelmiş gülüyor, ekip hep orda, rahatlatıyorlar, şöyle böyle derken bi baktım uyuşturmuşlar, dr acı varmı dedi ben anlamadım tabi, efendim dedim o anladı tabi bişey hissetmediğimi, 2 dk sonra bebeğimin ıngaaaaaaa deyişini duydum, dünyalar benim tabi, onu düşünmekten yok ne olacak, falan filan hepsi uçtu gitti, zaten bişey hissetmediğinden bitek bebeği bgörmek istedim. hemen saat kaç dedim. 8:37 dedi hemşire, bebeği görebilir miyim dedim.1 dk bekle temizleyip getirelim dediler, 1 dk sonra prensimi yanıma getirdiler hadi öp annesi dediler, öptum kuzumu,kokladım, tümdünya benim tabi, bu arada hafif bir titreme tuttu üşüyorum dedim zaten iş bitti dediler,ya daha ağlayacaktım diye geçiriyorum tabi içimden
bir süreliğine ısınma odasına aldılar ısındım, yukarı aldılar eşim annem beni bekliyor,oğlum gelmiş annesini bekliyor, gelir gelmez kucağıma aldım, emzirmek istedim ama kuzum, tam yapamadı, sonra başardı emedi, emdi, emdi..
şimdi yine istiyor kuzum, kaçmam gerekiyor, yavrumun kokusunu almam lazım,emzirmeli büyütmeliyim kuzumui darısı sizlere, korkmak kok yavralarımızın güzel kokusunu düşüneceğiz.. ağlayamadım yani, hep güleceğiz diyesevgiler.sabırlar
Doktorlar pek rahat. Benim doktor da olsa gelmezdi diye dusunuyorum. Sanci hissedip de nst de cikmamasi cok sinir bozucu gercekten.iyi geceler arkadaşlar...
akşamüstü az bir şey kanamam oldu,zaten bütün gün değişik ağrılarım oluyordu,belim kasıklarım,sık sık giren ama düzensiz ağrılar,10 dk 20 dk 5 dk 15 dk. kanamayı da görünce duşa girdim,çantamızı aldık,hastaneye gittik. yarın doğum için ailemin yanına gidecektim aslında kısmet olmadı,annem şimdi yolda saat 3 gibi gelecek. neyse ebe muayene etti,1 cm açıklık var dedi,nst ye soktular,hiç sancı çıkmadı. dedim nasıl olur,ben şiddetli şekilde ağrı hissediyorum,bebek kanalda değil,inmeye çalışıyordur,ondan olur dediler ama çok ağrım var,geldimi kıvranıyorum. doğum sancısı bunun daha beteriyse ben normal filan doğuramam,sanırım ağrı eşiğim çok düşük. sancı çıkmayınca gönderdiler,doktor gelme gereği de görmedi hastaneye. zaten benim doktor nöbetçi olmayınca gelmiyor geceleri.yarın sabah 8 de hastaneye gidicez ,daha doğum şekline karar vermemiştik ama ben sezaryen isteyeceğim sanırım... dayanabileceğimi sanmıyorum.. çok canım yanıyor.
Bu tarihi hic dusunmemistim. Bu daha guzelmis.adanacim madem sezeryanla dogum yapican 4ü diyilde 3ü yapsan, 03.03.13 olurdu negüzel
Midem cok yaniyor benim de. Dun yatamadim oturarak dalmisim. Esiminde reflu var. dedim sen hep bunu mu cekiyordun? Gercekten cok zormus. Ilac icmiyorum. Gecmis olsun sana.iyi geceler anneler ve anne adayları.uykusuz bir gece daha var sanırım önümde.bir de bizim kız gündüz pek kıpırdamıyor hep gece hareketleniyor.hatta ağrıtan bir şekilde.bu arada mide sorunu yaşayan ve ilaç kullanan var mı aranızda?doktor bana ilaç verdi.biri sabah aç karnına diğeri gün içinde 3 defa.bir de kan hapı verdi.onun dışında suyu,kilosu vs normal çok şükür.ama etraftan sürekli bişeyler duyuyoruz ve hepsini kendimize olacakmış gibi düşünüyoruz.açıkça ifade etmem gerekirse.doktor son ana kadar hep normal diyormuş ve son anda sezeryan diyormuş.ve bu düşünce beni iyice rahatsız etmeye başladı.zaten normal doğumu daha yeni istemeye başladım.bi de şimdi son dakikada sezeryan çıkmasın?
Gozun aydin. Darisi basimiza insallah.18,02,2013 saat 11:00 da kızım spinal sezeryanla aramıza katıldı kızlar.. ağrılı sancılı fakat çook mutluyum. 3170 gr. 49 cm doğdu. Allah hepinize hayırlı ve kazasız doğumlar nasip etsin . doğumu gerçekleşen annelere bol sütlü, öpücüklü, kokuşkanlı ve gazsız günler diliyorum
kizlar bende uyuyamiyorum hergece 12 de yataga giriyorum ama uyumam 5 i buluyor dun gece mide yanmasindan mafoldum bugece uyucam zorlicam dedim biraz once tuvalete kostum ishal olmusum tirstim sonnrada dogumdan once ishal olunurmus ya yine uyumayi beceremedim gunduzde 1 e kadar kalkamiyorum bebisi ac biraktim diye uzuluyorum son haftalar gercekten zormus yarin 11 de kontrolum var doktorum dogum icin tahlil isticekti bide nstye girerim her girdigimde sanci cikti bskalim bu hafta ne cikicak
kızlar aranızda bebeği dönmeyen bir ben miyim
Dogum yaptiktan sonra hangi belgelerle nereye basvuracagiz? Doktordan dogum oncesi izne ayrilirkenki gibi bir kagit isteyecek miyiz?
kızlar aranızda bebeği dönmeyen bir ben miyim
Sadece sen degilsindir. Kendini bunaltma. Arkadasim yuruyus yapmak bebegin donusunu etkiliyormus dedi. Istersen bol su icip yuruyus yap.
bol hareket etmen lazım. yürüyüş ve sola yatmak. allah yardımcın olsun. üzme kendini çok allahtan hayırlısı.
sonsy, canım günaydın.şuan sanırım sen görünüyosun, kız şansa bak ya ben sezeryan olcam biliyosun en baştan belliydi, diyorum keşke bizim Meriç yerine Derin hanım dönseydi, ama stres yapma sen yinede hiç belli olmaz.dua edelim biz.
deneyeyim bari
- Bu pozisyonda önce sırt üstü yere yatarsınız. Dizlerinizi kırarak ayaklarınızı yere basacak şekilde durursunuz. Daha sonra pelvisinizi kaldırarak belinizin altına destekleyici minderler koyun. Pozisyonunuz pelvisinizi kaldırdığınız zaman kalçalarınızın yüksekliği başınızdan yaklaşık 30-40 cm daha yukarıda olmalıdır.
- Ters duruşlar için uygulanabilecek diğer bir yöntem de ses kullanma yöntemidir. Bu yöntemde mantık şöyledir. Anne karnındaki bebekler seslere karşı özellikle tanıdığı seslere karşı hassastırlar ve tepki verirler. Bebeğin daha hareketli olduğu zamanlarda karnınıza bir müzik aletini yaklaştırıp bebeğe dinletmeniz veya eşinizin sizin kucağınıza başınızı koyarak bebeğinizle konuşması bebekte bir hareketlilik yaratacaktır. Ters yöndeki bebek sesin geldiği yöne doğru kafasını çevirerek dönmeye çalışacaktır.
valla sezaryenlerinki döner de normal isteyeninki dönmez. dur ben ona kulaklıkla aşağıdan müzik dinleticem belki sese gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?