2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

benım mecburen sezeryan olacak ama anestezi cesıdıne karar veremedım sabah belli olacak galıba o yuzden kafam karısık hala... bıde korkum var tabıkı... arkadasın nasıl yaptı??

canım, benimde 37. haftam bugün nst ye girdim dr banada sancın var dedi. açıklık yokmuş ama çatı muay. yapıldı. Korku inan herkeste var sadece sen yaşamıyorsun ben bunu düşünüp biraz rahatlıyorum sende dene hatta nst de bile nasıl panik yaptım heycanlandım çatı muay. de ebeye yüz kere sordum sanırım çok acıyor mu kanama olurmu diye .şimdi kendime gülüyorum çocuk gibi insan canının derdine düşüyo...az önce eşimi işe gönderdim psikolojik olarak etkilendim sanırım kendimi dinleyip duruyorum ya gece sancım olursa napıcam diye... inş. bebişlerimizi kucağımıza sağsağlim alırız bunlar güzel bir tecrübe olarak kalacak hayatımıza.

eveeet benim de beklenen günüm geldi.. dün son kontrolüm vardı.. cuma günü allah kısmet ederse sezeryanla oğluma kavuşucam.. epidural olucam inşallah.. allah herkesin yardımcısı olsun..

suyunun degeri ne kadar cnm..dr un herhangi bir deger soyledimi
. ayni sknti bende de var ve 3gun arayla kontrole gidiyorum senin kontrol araliklarin nedir.. ve son olarak. camasirinda islaklik. hissediyormusun... ayyyy ne cok sordum kusura bakma...

hadi güzell haberlerle gel inş... haberdar et mutlaka... az kaldı cnm senın 25 benım 20.. ee bu günü tam dolduramıcamıza göre vakit yaklaştı demektir....

Canım benim sezeryan olacak 12 günüm kaldı.Tabi yarın bir değişiklik olup erkene alınmaz ise :) İnşallah 18 Martı bekler kızım

Canlarım nasılsınız.bızler ıyıyız kuzumla.her korkuyu unutun.sıze tek tavsiyem bebislerınız emerken sızin gogsunuzden gozlerınıze bakacak taa ıcıne.unutacaksınız herseyi.dua edın.normal ya da sezeryan.hangısı hayırlısı ıse o olsun

DOKTORDAN GELDIK
DUN BENDEN YUMURTA BEYAZI GIBI MIKTAR OLARAK FAZLACA (akintidan cok daha fazla) BISILER GRLDI AMA KANLI FELAN OLMADIGI ICIN NISAN OLUP OLMADIGINDAN EMIN OLAMADIM NETTEN BAKTIM RENKSIZDE OLABILIYORMUS
NEYSE BUGUN OGRENDIK KI NISANMIS
3 CM OLMUS ACILMAM
DOKTOR BU SEFER DOGUM HER AN OLABILIR DEDI
COKKKK MUTLUYUM VALLA
HAFTAYA RANDEVU VERDI AMA NE OLURNE OLMAZ DIYE YANI KESIN YAKIN ZAANDA DOGACAGINI DUSUNUYOR
BU AY SADECE 16sinda HASTANEDE OLACAKMIS YANI DOGUMA DOKTORUM GIREMEYECEK BASKA BIR DOKTOR GIRECEKMIS
BU IHTIMAL COKKK DUSUK AMA 16sina KADAR GELMEZ ISE O GUN SON DOGUMU YAPIYORUZ DEDI
SIMDILIK BU KADAR BIZDEN

Canım benim sezeryan olacak 12 günüm kaldı.Tabi yarın bir değişiklik olup erkene alınmaz ise :) İnşallah 18 Martı bekler kızım
sezeryani biliyorum cnm da tarihi kacirmisim...ins bekler annesi beklemezse de cani sagolsun bunca yilin hasreti

kızlar bugün doktora gittim..ultrasonda bebeğin gelişmediğini suyunun çok azaldığını ve plesentanın yaşlandığını söyledi
renkli ultrasona gönderdi acil..orda da aynı şeyi söyledi uzman...anestezi doktoru muayene etti ameliyat olmamda bi sıkıntı yok
nst normal çıktı
cuma ve pazartesi yine nstye girecem
pazartesi günü ameliyat tarihi belirliycez
çok canım sıkıldı..o kadar dikkat ettim beslenmeme nereye gitti o yediğim etler sütler pekmezler cevizler
artık sürekli yatacam...sola yatmamı tavsiye etti...bol su içsem işe yararmı dedim...pek bi faydası olmaz ama bol su senin için faydalı iç dedi

1 hafta kaldı en fazla bebişe kavuşmama
1 hafta içinde ne yapsam kar..bana tavsiyeleriniz olabilirmi...

canım ben normali bekleyedim doğurdum çok tatlı bi kızım var bir düzene girmeye çalışıyoruz doğum lohusalık ve bebek bakımı üstüste çok yoruluyor insan hazırlıklı ol alt değiştirmek emzirmek bel ağrısı yaptı inşallah geçicidir bu krizler .ama bebişin kokusunu duymak herşeye bedel dardarısı başına

Hala hamile olan arkadaslarr merhaba,
Hamileligim boyunca takip ettim siteyi. Sizlerle dogum hikayemi paylasmak istedim, cunku bende doguranlari okudukca heyecanlaniyodum 3 gun oncesine kadar... Son ana kadar normal dogum istiyodum , ama cati muayenemde doktorum catimin alt kismininn dar oldugunu soyledi normali deneriz olmazsa sezeryan yapariz dedi. Ve kendisinin de 3 cocugunu da sezeryan sekliyle dogurttugunu ogrendik o gun. Genel olarak bayan kadin dogumcular sezeryanla dogurmayi , erkeklerde eslerini sezeryan ile dogurttugunu ve en normal dogumun sezeryan oldugunu soyledi. Catimda elverisli olmadigi icin bende fikrimi degistirip sezeryan i sectim.
Veee dogum gunumuz!!!
Sabah 10 da gittim hastaneye 13 de dogumhaneye aldilar belden ignemi yaptilar hemen uyustum, bebegimin basi sagda ayaklari soldaymis yani ters donmus yine, oysaki dogum kanalina girmisti son muayenemizde. Bebegi tam aliyolar derken cikmiyo dedi doktor , kabirgalarimdan ite ite bastira bastira cocugu zorla cikardilar. Amaaa o kaburgalarimin altindan ittiklerinde oluyorum sandim her cigligimda igne yaptilar derken ya agridan ya ignelerden kendimden gecmisim. Bebegi ilk ben gorecektim guyaa.. Yani bebek ciktiktan sonra on bes dakkada odama inerim saniyodum 1 saati bulmus beni indirmeleri. Odama indigimde ameliyat yerimden cok bastirdiklari yerin agrisini cektim. Simdi oglum besiginde misil misil uyuyo , koklayinca hepsi geciyomus gecti. Dikis yerimde 3. Gunum bugun agrisi hafifledi.
Yani arkadaslar tekrar dogursam genel anestezi tercih ederdim epidural olacaklar tekrar dusunun derim.
Herkese hayirli dogumlar diliyorum.
Kimsenin dogumu benimki kadar zor gecmesin insallah
Sezeryan olan dogumdan sonra yatar lafina inanmayin 2. Gun ayaktasin. Oyle agir agrilar degil, dogum sancisindan iyidir, iyikide sezeryan olmusum

suyunun degeri ne kadar cnm..dr un herhangi bir deger soyledimi
. ayni sknti bende de var ve 3gun arayla kontrole gidiyorum senin kontrol araliklarin nedir.. ve son olarak. camasirinda islaklik. hissediyormusun... ayyyy ne cok sordum kusura bakma...

akıntım cok benim sarı renkli bu nedenle ıslaklığı anlamıyorum yani ayırt edemiyorum diyeyim.haftada bir dedi...değer de söylemedi fazla soğukkanlı ya da ciddi değil belki de...bilemiyorum canım...

hayırlı aksamlar hanımlar:) bugun yıne yordum kendımı markete gıttım gez gez bıtmıo kı? şeker hamuru aldım kurabıye yapacam oglusum a:) şekr ıcınde sıparıs verdım mmalzemelerı kendım yapıcam onu da:) bugun çatımda cok agrı acı var asagı egılemıyorum acaba acılma olabılrmıkı 15 gun oldu catı muayenem oldu ama acıklık yoktu bebek asagı ınıo fak edıyorum ama ..bı an once dogurmak ıstıom ya ...ama bebegım hazır olmayınca gelmıo kııııı gel artık oglusummm gelll yaa gell kuzucummmm:))

canım aynı durumu ben de ki hafta önce yasadım,bebek 2 haftada sadece 50 gr almıstı,suyun da azalmıs dedi,36. haftadaydık.dışardan yapabilecek hiçbir müdahlae yok dedi.aynı senin gibi agladım ben cok ii beslendim,cok su içtim dedim,güldü,senle ilgisi yok dedi..hareketlerini takip et dedi.kuzum da o hafta aksine cok hareketliydi,biz de hiç doktora gitmek zorunda kalmadık ve bir hafta sonra gittiimizde 1 haftada 300 gr almıstı,suyu da daha fazla azalmamıstı,mucize gibi ve hiç bi şey yapmadım,dua ettim sadece sen de öyle yap...canım...düzelir inşallah,şimdi bu hafta ne durumda die merak ediyorum çünkü hareketleri çok azaldı ama esim bu haftada azalması normal diyor doktoru aratmıyor...

Iyi akşamlar kızlar nasılsınız benim bugün kontrolüm vardı ayın onbeşinden sonra gelir dedi bebeğimi yirmisine kadar gelmez ise tekrar çağırdı bakalım geliçek mi çok meraklardayim

saol cnm Allah razı olsun ..dua etmekten ve dinlenmekten başka elimden bişey gelmiyor zaten
şimdi bile yatarak yazıyorum..yatak hapsine alındım
Allahtan nst normal çıktı
boyu normal olsun,sağlıklı olsunda tek zayıf olsun ben ona gözüm gibi bakarım..çok bekledim bu bebeğimi..
tahmini doğum tarihlerimizde çok yakın arada 1 gün var..inşallah sende bende bu topikteki herkes hayırlısıyla kavuşuruz
burda okuyordumda hiç başıma gelmez sanıyordum ..meğerse insanın başına herşey gelebiliyormuş
sorunsuz geçen 8 aydan sonra son ay aklıma gelmeyen geldi başıma

slm kızlar geçmişi okudum koyu kıvamlı akıntı bende 20 gündür felan var 36+1deyim henüz bu akıntı doğumun yaklaştığını belirtiosa beimki bugün yarın olur o zamn

bide kaynanam dioki göbek deliğinin etrafı saramaya başlayınca 1 2 hafta içinde doğar dio acaba doğruluk payı varmı

divinityciğim arada 1 gün yok benim de 24 mart ama oraya yanlış yazmısım:)aynen ben de öyleydim her sey sorunsuz gidiyordu...miğdem bile bulanmazdı,ama gel gör ki...kısmet işte evet...şimdi benim kızım 2.500gr seninki ne kadar olmus,artık ben buna da razıyım.

benim minik kızımda 2450 gr :) bende razıyım sağlıklı gelsinde
senin sezeryenmı normalmi doğumun

benim göbek çevrem 7.aydan beri sapsarı..ilk gördüğümde çok korkmuştum,erken mi doğacak acaba diye ama sonuç ortada..benim için doğru değil en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…