Slm kizlar
6 martta genel anestezi ile dogum yaptim.
Bebegim 3 130 kilo. Saglikli Allah a sukurler olsun.
Hastanede 2 gun kaldik ve bugun az once eve geldik.
Ilk basta sutum gelmedi, mama takviyesi de yaptik. Ama bebegim mamayi sevmedi kustu. Smdi sutum geliyor sukurler olsun ki.
Heniz tam toparlayamadim. Dusu yarin alicam, sezeryan banti da yarin cikicak.
Ameliyatta cok heyecanlandim, korktum ama simdi cok mutluyum. Dogum hikayemi ayrintilariyla da yazicam ama simdi bebegimle ilgilenmeye gidiyorum.
Gecmisi okuyamadim ama merak edenlere tesekkur ederim. Darisi sizlerin basina.
Slm kizlar
6 martta genel anestezi ile dogum yaptim.
Bebegim 3 130 kilo. Saglikli Allah a sukurler olsun.
Hastanede 2 gun kaldik ve bugun az once eve geldik.
Ilk basta sutum gelmedi, mama takviyesi de yaptik. Ama bebegim mamayi sevmedi kustu. Smdi sutum geliyor sukurler olsun ki.
Heniz tam toparlayamadim. Dusu yarin alicam, sezeryan banti da yarin cikicak.
Ameliyatta cok heyecanlandim, korktum ama simdi cok mutluyum. Dogum hikayemi ayrintilariyla da yazicam ama simdi bebegimle ilgilenmeye gidiyorum.
Gecmisi okuyamadim ama merak edenlere tesekkur ederim. Darisi sizlerin basina.
Sen ne yaptin? Dogurdun mu? Gecmisi okuyamadim hic?
yok canım daha değil inş pazartesi sabahı kavuşuyoruz bizde oğlumla.seninle denk geldiğimeçok sevindim.sütünde gelmiş ne güzel.göğüslerin yara oldu mu? nasılsınız * yanında birileri var mı *
Bebegim emerken igneyle ciziyorlarmis gibi hissediyorum. Yara filan olmadi. Yanimda annem var. esim de cok yardimci oluyor. Gaz sancisi cektim. Dikislerim de aciyor hala. Oturunca kalkmak, kalkinca oturmak cok yoruyor. Cani aciyor insanin. Hastanede kanamam oldu ve tasti. Yedek gecelik goturun kizlar.
Hasta bezi kullandirmadilar. Kendi pedlerinden verdiler. Gazli bez seklinde ama kalin. Dogumdan beri buyuk tuvaletimi yapmadim. Kucukte bile kasiyorum kendimi.
Allah kolaylik versin
Dogumdan sonra sol bacagimda sisme ve hissizlik olustu. Odem gibi bi sey galiba. Normal dediler. Hala var.
canım ,nş 1 haftaya dahada toparlarsın kendini, kolaydeğilsonuçta bi ameliyat bu da.peki doğumsonrası kustn mu*narkozdan kimisi bunu yaşarmışfilan. çok şükür göğüsle ilgili çok bi problem yok o zamn.bende 2 gecelik koydum dr 2 dedi ama 3 tepijamaaldım ne olur ne olmaz.o ödemler sezryan sonrası genelde oluyomuş sanırım ama hissizliğibilmiyorum.dr un kontrole çağırdı mı? inşbüyüktuvaletini kolaylıkla yaparsın benm en çok gözümükorkutan o.batuhanı benim yerimede öp
Herkese merhabalar.. Öncelikle doğum yapanları tebrik ediyorum.. Allah sağlık ve sıhhatle büyütmeyi nasip etsin inşallah..
Ben de doğum yaptım.. 39+5 haftalıkken.. kuzum 03.03.2013 saat gündüz 3 te normal doğumla dünyaya geldi.. ayarlasan böyle olmaz sanırım :)
Doğum hikayelerini hep merakla takip ederdim.. O yüzden ayrıntılarıyla paylaşmak istiyorum.. Vakit bulmuşken..
2 mart günü sürekli ayaktaydım.. 2 alışveriş merkezi gezdim.. yürüdüm.. eve geldim hareketler yaptım.. Çünkü biran önce olsun istiyordum.. gece saat 11 de annem gelmek için otobüse bindi.. benim sancılarım gece 12 de başladı.. önce pek inanmadım.. yorgunluktandır dedim sonra düzenli aralıklarla geldiğini fark ettim. sabaha kadar doğurmamalıydım :) annem sabah 9 gibi yanımda olabilecekti.. gece duş aldım.. kuran okudum.. cevşen hatmettim.. dua ettim...
Sonra altımda bir ıslaklık hissettim nişanım gelmişti..
bu arada eşim mışıl mışıl benden habersiz uyuyordu.
Neyse sabah 9da gelecek olan annem 7 de evdeydi.. sancılarım sıklaştı kanama gelmeye başladı ve 9 gibi hastaneye gittik.. 3 cm açıklık vardı.. ve yatış yapıldı.. beklediğim an gelmişti.. açıklığım hastenede 4 cmi geçmedi.. mecburi suni sancıyı çok az miktarda vermeye başladılar.. Kızlar bu arada sancıdan hiç korkmayın inanın aralıklarla geldiği için dayanılmayacak gibi değil.. neyse suni sancıdan sonra açılmam çabuklaştı.. dktor geldi suyumu patlattı.. hiçbir şey hissetmedim.. sonra ıkınma hissi geldi.. açılmam 9 cm olmuştu.. sonra rahim açıcı bi ilaçla açılmam 10 cm olduğunda doğumhaneye indirdiler..
işte benim bundan sonrası biraz zor oldu..
ne kadar ıkınırsam ıkınayım bebeğim inmiyordu.. ebe karnıma hızla bastırdı.. ölüorum sandım.. yine olmadı bir daha bastı bir daha birdaha.. bağırmaktan ıkınamıyordum..sonra..... bebeğim vücudu kordona dolalı bir şekilde dünyaya geldi.. kordondan dolayı kendini itemiyormuş.. bir de çatımda kemik varmış.. bunu çatı kontrolunde değil de doğumda öğrenebiliyorum ....! doğumumu kendi doktorum yaptırmadı çünkü. neyse plasenta doğurtuldu sonra.. o da biraz acı vericiydi.. dktora artık acı çekmek istemediğimi söyledim çok yorulmuştum çünkü.. dikiş için 2 iğne vurdu.. ve dikişlerimi çok fazla hissetmedim..
Sonrasında kanama kontrolü yapıldı.. o da biraz acı vericiydi...
ve doğum bitti....... Bebeğim de ben de iyiyiz şükürler olsun.. Oğlum 3.5 kilo 52 cm olarak dünyaya geldi..
ilk gün sütüm gelmedi.. ve göğüs uçlarım yoktu.. silikonla emzirmeye çalıştım.. şuan şükürler olsun geliyor.. Ama mecburen silikonla emziriyorum.. uç olmadığı için.. Benim hikayem de böyle..
biraz uzun oldu kusura bakmayın..son olarak şunu söyleyebilirim ki doğum kolay değil.. Ama benim gibi canı tatlı biri yapabildiyse siz de yapabilirsiniz. sonrası çok rahat çünkü.. dikişlerim yavaş yavaş atmaya başladı bile..
Hepinize kolay hayırlı doğumlar diliyorum.. ben duanın gücünü fazlasıyla gördüm.. bol bol dua edin.. Allahtan hep hayırlısını dileyin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?