2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

ay çok güzel canım ya çok sevindim. maşallah kilosuna. sütün de gelmeye başlamış sana da maşallah. bebeğinle eşinle mutluluklar

ay cnmm ya.. su topikte dogumunu en merak ettigim arkadaslardan biride sendin.. cunku cok paniktin cok ince dusunuyordun.. bak cok sukur oldu da bitti bile... ay ne guselll ya imreniyorum suraya yazarken simdi gitmem lazim bebegimle ilgilenmem gerek diyenlere..

rabbim bizede nasip etsinnnn insalllah.. aminnn

slma kızlar hayrlı cumalar benım bı kac gundur ayaklarımın altı yanıyor neden kı acaba bırde ateş basıo ara ara sıkıntı gelıo sıcaklıyorum benım gıbı olan var mı bılen var mı acepp:):?????

Bana da hep sıkıntı basıyo offfff daralıyorum camları açmak istiyorum sıcak basıyo. Geceleri de belimin ağrısıyla uyanıyorum. Şimdi nst sırası brkliyorum sonra da muayene olucam. Bilmediğim bir hastane ve bilmediğim bir doktor hadi bakalım
Hayırlısı. Kendi doktorum haaalaaas tatilde...

Dogum tarihi: 06.03.2013
Isim: Batuhan
Kilo: 3130 gr
Dogum sekli: Genel anestezi sezeryan

Doktorla belirledigimiz tarihte saat 7:15 gibi evden ciktik. 7:45 civari hastanedeydik. Yatis islemlerim yapildi. Saat 10:30 dogum saatim olacakti. Sonra saat anlamadigim bicimde degisti.hemsireler soyunmami ve onlugu giymemi istediler. Onlugu giydim. Damar yolu actilar ve sedyeye aldilar beni. Sedyede giderken agladim. Esimin gelmesine izin vermediler. Tek basima ameliyathaneye gittim.

Yan yana bir kac hasta vardi.kisa bir sure sonra beni ameliyat odalarindan birine aldilar. Ustune basa basa epidural istemedigimi belirttim. Bir yanlisliga kurban gitmekten korktum. Hemsire kendi adini soyluyormus. Ben de benim adimi soyluyor sandim. Benim adim o degil, bi yanlislik mi var dedim.

Beni sedyeye yatirdilar. Onume yesil ortu serdiler. Kendimi goremedim. Onlugu ustumden cikardilar. Sonda takicaz dediler. Canimi cok yaktilar. Bir de rahat ol diyorlar. Kasma kendini diyorlar. Neyse taktilar sonunda. Batikon surduler vucuduma. Ben iyice panik oldum. Ne zaman uyuycam dedim. Anestezi uzmaninin elinde igneyi gordum o an. O da bana dedi ki. Simdi uyuyorsun. Ben de ama uyumuyorum dedim. Sonra 3 saniyede daldigimi hatirliyorum.

Beni uyandirdilar. O an hemen bebegimi sordum saglikli mi iyi diye. Iyi dediler. Sevdik bebegini dediler. Sonra benim odama goturduler. Hic bir agri hissetmemistim. Beni nasil giydirdiler hatirlamiyorum. Bebegime baktim. Benden once odaya gelmis uyuyor.

Cok ilgilendiler benimle. Agrim sizim 2. Gun basladi. Smdi hafif hafif devam ediyor. Hersey yolunda.
Darisi bebek isteyen ve bekleyen herkesin basina insallah.

selammm,

sabah doktora gittim kızlar. benim bebeğimin biraz minyon olduğunu

söylemişti.. 3 kilo olmuş 50 cm boyu iyi dedi. doğumunda kolay olur,

bende 3 kilo doğurmuştum dedi... sonra ultrasonda yüzünü gösterdi meleğim çok tatlıydı.

dedim ki acaba kime benzicek dedi ki sana hiç benzemiyor bu bebek alakası yok...

ayy çok bozuldumm hep hayalimdi bana benzesin. kaynanama söyledim, halay çekecek neredeyse

halasına benzer falan diyo. görümceme de söyledim oda diyo inşallah sana benzer herşeyi oda beni

pek beğenir

alttan muayne etmedi haftaya cuma da gel bi kontrol edelim bakalım eğer hala gelmesse,

pazartesiye kadar beklicem sonra konuşucaz dedi. neyse epi topu 1 hafta, taş çatlasın 2 hafta

kaldı inşallah...

çok karmaşık duygular içindeyim. bi gelsin istiyorum bi korkuyorum..

db55 canım tebrik ederim senii... darısı başımıza

lalamm ne oldu acep en son 3 cm di açıklığı inş. doğurmuştur.

candaşım haberlerini bekliyoruz dualarım seninle....

selam kzlar nasılsınız *

cemrem inş doğumun çokkolay v normalolur.haftaya dek paşayakavuşuyoruz demek ne güzl :)) heyecan korku varmı ?

Edlin, canımçok saolinş pztsi oğlumlayım darısı sana :)) sancı gelirse bakarsın bizden önce oğluşuna kavuşursun :))

2013, canım çok az kaldı sanada 10 gün göz açıp kapayana dek geçer,telimi yazdım bende bekliyorum mailini.çoköpüyrum.eşin ne zman geliyo * yarın eşim geliyo benimde...

db55, canım çokşükür batuhanımza kavuşmuşsn sağlıkla ve şükür endişelendiğine değmedi iyisiniz ikinizde maşallah inş sancıların çabuk geçer, aklım sendeydi.oh dedim şimdi.vaktin oldukça bekliyoruz.

sudem, canım haberler güzel :)) inş çok kolayolsun doğumun, 3 kilo az değil sen onu sütünle beslersin.demek kaynana kızına benzetmek istiyo görümce sana, saolsun görümcen :) ama zaten zamanla değişecek.bizimkişimdilik babası da sonra ne olur bilmiyorum.korku varmı *

sonsy, inş canım en çok senin sudenin ve cemrenin normal doum yapmasını istiyorum en kolayından başından beri çok istediniz dilerim istediğinizgibi olur.bugün bi arkadaşım doğum yaptı ben yapmışım gibi mutluyum ya

diğerarkadaşlarım sizler nasılsnız *

doğum yapanları tebrik ediyorum alla analı babalı sağlıcaklabüytüsn inş darısı başımıza

Sen ne yaptin? Dogurdun mu? Gecmisi okuyamadim hic?

yok canım daha değil inş pazartesi sabahı kavuşuyoruz bizde oğlumla.seninle denk geldiğimeçok sevindim.sütünde gelmiş ne güzel.göğüslerin yara oldu mu? nasılsınız * yanında birileri var mı *

yok canım daha değil inş pazartesi sabahı kavuşuyoruz bizde oğlumla.seninle denk geldiğimeçok sevindim.sütünde gelmiş ne güzel.göğüslerin yara oldu mu? nasılsınız * yanında birileri var mı *

Bebegim emerken igneyle ciziyorlarmis gibi hissediyorum. Yara filan olmadi. Yanimda annem var. esim de cok yardimci oluyor. Gaz sancisi cektim. Dikislerim de aciyor hala. Oturunca kalkmak, kalkinca oturmak cok yoruyor. Cani aciyor insanin. Hastanede kanamam oldu ve tasti. Yedek gecelik goturun kizlar.
Hasta bezi kullandirmadilar. Kendi pedlerinden verdiler. Gazli bez seklinde ama kalin. Dogumdan beri buyuk tuvaletimi yapmadim. Kucukte bile kasiyorum kendimi.
Allah kolaylik versin

Dogumdan sonra sol bacagimda sisme ve hissizlik olustu. Odem gibi bi sey galiba. Normal dediler. Hala var.

Herkese merhabalar.. Öncelikle doğum yapanları tebrik ediyorum.. Allah sağlık ve sıhhatle büyütmeyi nasip etsin inşallah..
Ben de doğum yaptım.. 39+5 haftalıkken.. kuzum 03.03.2013 saat gündüz 3 te normal doğumla dünyaya geldi.. ayarlasan böyle olmaz sanırım :)
Doğum hikayelerini hep merakla takip ederdim.. O yüzden ayrıntılarıyla paylaşmak istiyorum.. Vakit bulmuşken..

2 mart günü sürekli ayaktaydım.. 2 alışveriş merkezi gezdim.. yürüdüm.. eve geldim hareketler yaptım.. Çünkü biran önce olsun istiyordum.. gece saat 11 de annem gelmek için otobüse bindi.. benim sancılarım gece 12 de başladı.. önce pek inanmadım.. yorgunluktandır dedim sonra düzenli aralıklarla geldiğini fark ettim. sabaha kadar doğurmamalıydım :) annem sabah 9 gibi yanımda olabilecekti.. gece duş aldım.. kuran okudum.. cevşen hatmettim.. dua ettim...
Sonra altımda bir ıslaklık hissettim nişanım gelmişti..
bu arada eşim mışıl mışıl benden habersiz uyuyordu.
Neyse sabah 9da gelecek olan annem 7 de evdeydi.. sancılarım sıklaştı kanama gelmeye başladı ve 9 gibi hastaneye gittik.. 3 cm açıklık vardı.. ve yatış yapıldı.. beklediğim an gelmişti.. açıklığım hastenede 4 cmi geçmedi.. mecburi suni sancıyı çok az miktarda vermeye başladılar.. Kızlar bu arada sancıdan hiç korkmayın inanın aralıklarla geldiği için dayanılmayacak gibi değil.. neyse suni sancıdan sonra açılmam çabuklaştı.. dktor geldi suyumu patlattı.. hiçbir şey hissetmedim.. sonra ıkınma hissi geldi.. açılmam 9 cm olmuştu.. sonra rahim açıcı bi ilaçla açılmam 10 cm olduğunda doğumhaneye indirdiler..
işte benim bundan sonrası biraz zor oldu..
ne kadar ıkınırsam ıkınayım bebeğim inmiyordu.. ebe karnıma hızla bastırdı.. ölüorum sandım.. yine olmadı bir daha bastı bir daha birdaha.. bağırmaktan ıkınamıyordum.. sonra..... bebeğim vücudu kordona dolalı bir şekilde dünyaya geldi.. kordondan dolayı kendini itemiyormuş.. bir de çatımda kemik varmış.. bunu çatı kontrolunde değil de doğumda öğrenebiliyorum ....! doğumumu kendi doktorum yaptırmadı çünkü. neyse plasenta doğurtuldu sonra.. o da biraz acı vericiydi.. dktora artık acı çekmek istemediğimi söyledim çok yorulmuştum çünkü.. dikiş için 2 iğne vurdu.. ve dikişlerimi çok fazla hissetmedim..
Sonrasında kanama kontrolü yapıldı.. o da biraz acı vericiydi...
ve doğum bitti....... Bebeğim de ben de iyiyiz şükürler olsun.. Oğlum 3.5 kilo 52 cm olarak dünyaya geldi..
ilk gün sütüm gelmedi.. ve göğüs uçlarım yoktu.. silikonla emzirmeye çalıştım.. şuan şükürler olsun geliyor.. Ama mecburen silikonla emziriyorum.. uç olmadığı için.. Benim hikayem de böyle..
biraz uzun oldu kusura bakmayın..son olarak şunu söyleyebilirim ki doğum kolay değil.. Ama benim gibi canı tatlı biri yapabildiyse siz de yapabilirsiniz. sonrası çok rahat çünkü.. dikişlerim yavaş yavaş atmaya başladı bile..
Hepinize kolay hayırlı doğumlar diliyorum.. ben duanın gücünü fazlasıyla gördüm.. bol bol dua edin.. Allahtan hep hayırlısını dileyin..

Son düzenleme:

Dogumdan sonra sol bacagimda sisme ve hissizlik olustu. Odem gibi bi sey galiba. Normal dediler. Hala var.

canım ,nş 1 haftaya dahada toparlarsın kendini, kolaydeğilsonuçta bi ameliyat bu da.peki doğumsonrası kustn mu*narkozdan kimisi bunu yaşarmışfilan. çok şükür göğüsle ilgili çok bi problem yok o zamn.bende 2 gecelik koydum dr 2 dedi ama 3 tepijamaaldım ne olur ne olmaz.o ödemler sezryan sonrası genelde oluyomuş sanırım ama hissizliğibilmiyorum.dr un kontrole çağırdı mı? inşbüyüktuvaletini kolaylıkla yaparsın benm en çok gözümükorkutan o.batuhanı benim yerimede öp

Mercan canım ne kadar güzelbidoğum hikayesi olmu darısıtümkızlara böylesine güzeldoğumlariçin.oğlunada sana da maşallah.allahımsağlıklı hayırlı evlat etsinnş.

Ayilirken kusmadim. Hemen oglumu sordum ama dilim dolaniyordu tam konusamiyordm.
Doktorum 2 kwre kontrole geldi . Kontrole cagirdi. 40 im cikinca gidicem. O tarihlerde cagirdi.
2 tane de cocuk doktoru geldi odaya. Nirincisi nasil emzircemi bile gosterdi, cok iyiydi.
Hemsireler ara ara geldi, agri kesici verdiler. Bebekle ilgilendiler. Yemekler de hep geldi.
Hastaneden memnun kaldim.

Ameliyata girince gozum o kadar korktum ki, normal dogum yapicam birakin beni diyesim geldi.
Anestezi uzmani rahatlayim diye oksijen verdi, rahatliyorsun degil mi dedi. Yooo dedim. Hic de rahatlamiyorum.
Dikislerime daha bugun baktim. Icim degisik oluyor cunku.

kızlar ben dün gittim doktora doktor suyumun azaldığını söyledi doğuma 6 gün var artı 1 haftada beklerim demişti ama suyumun az olduğunu görünce eğer haftaya doğmazsa müdahle ederim dedi yani herlde suni sancı dan bahsediyordu bol bol yürü ki sancıların başlasın dedi artık bakalım nolucak tavsiyesi olan varmı doğumu başlatabilmek için

canım öncelikle tebrikler Allah kuzuna hayırlı bir ömür versin, analı babalı büyütsün inşallah. yanlış hatırlamıyorsam nisa da yaptın doğumunu bende orda yapıcam kısmetse hangi doktor girdi doğumuna bide odasından hemşirelerden falan memnun kaldın mı cevaplarsan çok sevinirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…