2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
anladımda bende diyorum ki diyelım sunı sancı vermedıler ugrastın ugrastın doğuramadın yıne o sancıyla sezeryana alıcaklar..yanı bızler normal doğum sancısını bılmedığımızden sunı sancı ilk alanlar olduğumuzdan sunı sancı aslında cok zor zannediyormusuz ama aslında aynı sancı sadece bıraz daha sık gelıyor zaten daha cabuk doğurmanda bundan kaynaklanıyor..bebeğe oksijen olayı ise soyle sımdı vucut kasların kasıldığı surece yanı sancılarda kaslar normalden cok ama cok fazla oksijen yakarlar..buda bebeğe giden oksijen oranını azaltır..ancak cabuk doğar..senın yapman gereken ıse sancılarda mumkun olduğunca kı zor olucak göğüsten değilde karından nefes almaya calışman..yanı nefes alırken sankı karnın nefes alıyor gıbı şişip indirceksin..hatta bunun çalışmalarını şimdiden başalaybılırsın..ve 5.e sayana kadar derince nefes al sonra yıne 5 sn.de yavaş yavaş ver ve bunun karnından yap..sonra kasılman geçtiğinde normal nefes alışına geri dön ve butun kaslarını gevşetmeye çalış kı kasların oksijen yakmasın bebeğe daha fazla oksijen gitsin..bunları spor salonunda yapar gıbı prensipli bi sekılde yapar ve en önemlısı odaklanırsan hem zaman daha cabuk gecer hemde o an sancılarını bebeğin doğumunu düşünerek strese girmemiş olursun.cunku odaklandıgın tek sey nefes alıp vermek olucak o sırada..valla bunlarla ılgılı cok arastırdım yabancı siteler vs..hepsi aynı seyı soyluyor..hatta vıdeo ızlemıstım kadın resmen etrafını duymuyor bıle meditasyon gıbı sadece nefes alıp vermeye odaklanmış ve o kadar sakındı kı anlatamam..umarım bızde de işe yarıcak:))

ohh mıs gibi doğurmussun valla..bızımde oncelıgımız normal ılacsız doğurmak hatta ben 5dk ara ıle değil 2 dk ara ıle gelırse hastaneye gıtmeyı dusunuyorum..ama bızım sunı sancı olayı sadece mecbur kalınırda verilmek zorunda kalırsa..yoksa en doğalı naturalını yapabılıyorsak daha ne isteyelim:)) cok sanslısın valla:)

Herkese merhaba, 40+1'de 4 Mart 2013te dogum yaptım, suyum önceki günlerde gelmiş ama ben şarr diye bişi olacak diye beklediğimden azar azar akıntıları suya yormamıştım suyum çok azaldığından ve bebegım kanala girmediğinden, sancı tetikleyen hap aldım ve hastaneye yatiş yaptım. 1saat kadar sancım oldu açılma oldu ama bebek hareketleri durdu bu nedenle spinal sezaryene girdim. Ameliyathaneye giriş çıkışım 35 dk sürdü. Sezaryene sanıldığı gibi ayağa kalkmak zor değil, yürümek ilk basta acılı olsa da yürüdükte açıldığınızı rahatladığınızı ağrının azaldığını fark edeceksiniz. Sütüm de 3 günde indi bebek sütü getirirmişemzirmek sütün inmesini sağlıyormuş.Herkese Allah sabır versin saglıcakla alın kucağınıza bebeklerinizi, meme uçları çok acıyo ama minikiniz için katlanıyorsunuz :)

çok tatlı maşallah.allahım sağlıklı analı babalı büyütmek nasip etsin

hayırlı olsssunn allah analı babalı büyütsün
8 Mart sabah 2.45 itibariyle ogluma kavustum normal epudral dogum oldu. suan emzirme cabalarindayiz darisi bekleyenlere ins rabbim kolay dogum nasip etsin
sana da hayırlı olsun canım allah analı babalı büyütsün
canım benim miniğe de ablasından bulaştı heralde burnu çok tıkalı dr a götürdüm serum fizyolojik verdi 2 şer damla damlatıyorum ve aspratör kullanmadım henüz. ablasında kullanmıştım ama bu daha çok küçük gibi geldi. bi de arada balgam kusuyor seninki de kusarsa telaşlanma

yerim onu ben hayırlı haberlerini bekliyoruz canım

selam kizlar,sabah 4.30 da tuvalet icin kalktim, tuvalet degilmis,suyum gelmis! Sancilarim hala cok guclu degil,ne olur dualarinizi eksik etmeyin,cok heyecanliyim!

ayy naptın acaba bak heycanlandım ben şimdi :)

Kızlaaaaaaarrrr size laf anlatırken nişanım geldiiiiiiiii
Kanlı yumurta akı şeklinde
Doktoru aradım ağrın sancın yoksa problem yok. Nişanın gelmiş sancını bekleyelim dedi

az kaldı desene bi avazda kurtarsın allah

hayırlı olsun canım
neden dr kesi atmadı ki? iyi çok şükür fazla yırtılmamışssın

canım meme uçlarına e vitamini sür kapsül olarak satılıyor ya onları iğneyle del içindeki sıvıyı sür çok işe yarıyo. bakım yapmazsan yaraya dönüşüyo ve mikrop kapıp süt kanalları enfeksiyon olursa zor tedavi süreçleri var. bi de karbonatlı suyla temizle her emzirmeden sonra

canım hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün

hayırlı olsun tatlım ben de ağlayarak gitmiştim ameliyathaneye.. eşim bende gelcem demişti de izin vermemişlerdi daha beter ağlamıştım. allah analı babalı büyütsün canım

bugunde doğurmadım ne sgrı ne sancı hıc bısey yok

benim gibi gunu azalmıs cok az kisi kalmıs. 19- 20 gunu kalanlar bile sabırsızlanıyorum diyor, biz napalım simdi yani:)))
ne nisan ne su ne de acıklık hic bisi yok. surekli bebek hareket ediyormu diye tetikteyim. doktorum 41e kadar bekleriz dedi ama cok fazla normal dogum yanlısı olmadıgı icin kontrole gittigimde acil sezeryana alcak diye korkuyorum. bi yandan herseyin dogasına uygun olmasını istiyorum, diyorum cocuk gelecegi zamanı bilir, vakti var demekki, bi yandan korkuyorum, suyu azaldı mı, plesentası yaslandımı diye....
Allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyeyimm...

aynı kaygıları bende yaşıyorum arkadaşım
kaldı bir hafta ne gelen var ne giden
en ufak bir sızı bile hissetmiyorum henüz
iyi bişi mi kötü bişi mi onu da bilmiyorum:)
yani kimisi diyor ki senin sancın bir anda gelecek hemen doğuruvereceksin.haftalarca ağrı sızı çekip her an tetikte olmak
daha kötü stresli diyorlar aslında mantıklı geliyor bana da..
inşalalh dedikleri gibi bir anda olur herşey
ama bebek hareketlerini takip etmeye çalışıyorum sürekli bu da stresli:))
hayırlısı olsun ne diyelim bi de kız
10 gün önce gelir derler
annem bir hafta önce geldi yanıma belki erken gelir diye
ama yokk o da sıkılmaya başladı artık doğsaydı iyiydi deyip duruyorr:))

Son düzenleme:
maşallah doğuran doğurana ben artık takip edemiyorum Rabbim hepimizin evlatlarını hayırlı insanlar olarak yetiştirmeyi nasip etsin

dün geceden beri karın ağrısı çekiyorum hiç uyuyamadım. az geçiyor gibi oluyor yine başlıyor. bugun cumartesi. pztsi kontrolüm var yarın ağdaya gidicektim ( ama bu ağrım geçmiyor. doğum mu başlıyor yoksa eşim de takmıyor bu durumu. ne yapacağımı şaşırdım. inşallah yarın ağda bitimine kadar doğurmam :18: keşke yarın pztsi olsaydı

salı günü gergin ve uykusuz bir biçimde kont gittim. suyun bitmiş hemen sezaryen denildi. 2. kata çık yatış işlemlerini yaptır denildi. kayınvalidem ve kayınpederim babaannem ve kayınvalidemin arkadaşı ile gitmiştik. hepsi telefonlara sarılıp haber verme gözyaşı dökme ve panik rüzgarları estirme havasına girdiler...ben garibim kendi valizimi açtım eşyaları ayarladım kızımın yatacağı yerin gerekli düzenlemesini yaptım yatış işlemlerini yaptım ameliyathane önlüğünü bile kendim giydim:))))eşim yok yanımda 1 saat mesafeden gelecekti. ben hemşirelere söyledim bi saat bekleyelim diye:)))anlayacağınız ben bir doğurdum etrafım dokuz:)))

sezaryene giderken ancak gerilme ve heyecanlanma hakkını kendimde görebildim. herkesi yatıştırmaya çalışmaktan heba olduğum için:)))

sezaryen sonrası ayılma safhası korkutucuydu...ben kızım kızım diye sayıklayarak odama getirilmişim. hatırladığım ilk şey çok güçlü iki kolun beni sedyeden kavrayıp yatağa yatırışı oldu. o sırada adam bana sakin olun lütfen kızınız gelecek yanınıza burada bakın diyormuş haberim yok:))) eşime çok canım yanıyor diye yarım saat sayıklayıp sayıklayıp ağlamışım...

ardından ayılma mücadelem bir saat sürmüş ama ben ne konuştuğumu hala hatırlamıyorum. sonra kızımı koynuma yatırmışlar benim tek düşündüğüm şey kızımın karışmış olmasıydı. benim olamayacak kadar güzeldi...ben esmer siyah gözlü kıvırcık saçlı bi bayanım. ama kızım kar beyazı masmavi gözlü açık renk saçları ile babasına annesine daha doğrusu hiç kimseye benzemiyordu:)))

anneanesine çok benzeyen bi kızım var. sadece ona benzetiliyor. babası da geyik yapıyor bana sen üvey anne gibi duruyosun diye:)))

emzirmek tam bi işkence oldu hemşirelerin yüzünden. yataktan kaldırmadılar ve memeyi parmak uclarıyla tutup ağzına sokmaya çalıştılar sürekli. ardından gece yarısı bastım çığlığı yeter artık kaldırın yatağı ben oturup emziririm diye. yatak kalktı altımda hasta bezi var şükür diyorum. sonra kızım kucağıma geliyor. meme uçlarım yok ve yara içinde tırnak yüzünden. ama azimle mzirmeye devam ettim. dayanılmayacak ağrılar meme ucu olmayınca. ama inanın hala o acı zerre kadar umrumda değil. tek derdim ağlayan meme arayan kızımı doyurmak. açlığına ve ağlayışına içim parçalandı resmen. bi saniye uyumadan boş memeleri ağzına hemşirelerin öğrettiği(?) biçimde emzirmeye çalıştım. yorgunluktan bitap düşüp uyudu kızım. ve sonunda mama vermek zorunda kaldım.

eve geldiğimde gerçek emzirme tekniğini annemden öğrenip ikinci gün emzirmeye başladım. uçlarını kızım gayretiyle çıkardı. şimdi ise göğüs pedi kullanmak zorunda kalıyorum taşıyor sütler her ikisinden de. yaralar geçti. dikişlerimden ise zerre kadar acı ya da şikayet duymadım. kızım fazlasıyla doyuyor artık. darısı tüm bebeğini kucağına almak için sabırsızlanan annelerin başına

kızlar bende uzun zamandır yazamadım.Dün geceden beri belim ve ara ara kasıklarım hatta bacaklarım agrıdı.öğlene doğru nişanım geldi tabi sancım çok olmadıgı için bekledim sonrasında kanamam oldu telaş yaptık hemen doktora gittik.Alttan muane nst ve ultrason yapıldı sancılar düzenli ama az açılmada 1cm oyüzden geri eve geldim.Sancılarım arttıgında gidecegim ama biraz korkuyorum

Canim hayirli olsun oncelikle. Hem sana hem bebisine de masallah.
Ben senden bir gun sonra dogum yaptim ama cok zorlaniyorum. Sutum de tasacak kadar degil.
Sen hasta bezi mi kullandin? Kanaman nasil simdi? Bana kullanma dedi hemsireler ve benim kanamam fazla. Kullaniyim diyorum.

Deneyimli bir anne olarak goruyorum seni ve bundan sonra sorularimi direk sana yoneltmekten mutluluk duyarim.
Gogsune sutumden sur yara olmaz demislerdi. Ben de bebegim emdikten sonra sutu temizlemeyip ustune mustela krem suruyorum. Yanlis mi yapiyorum acaba? Emzircegim zaman sicak suyla islatilmis bezle gogsumu siliyorum.

Bebegim burnunda sumuk oluyor ve tikaniyor. Aspirator vardi nuk marka. Hic isime yaramadi. Ben de pills calisan aspirator aldim o isimi gordu. Bebiccio marka.
Bir de okyanus suyu aldim tonimer galiba adi.

Bebegim bu gun emziriken altina yapiyor. Rengi yesil sari arasi ve civik,

Gazini nasil cikariyorsun? Kac dakka?

Kac dakka emziriyorsun? Her gogsunu mu yoksa tek seferde tek gogsunu mu?

Pazartesi doktora gidicez ama merak ediyorum ben de.

Topuk kani 2 kere aliniyormus aldirdin mi?

Bebgin sarilik oldugunu nasil anlarim?

Tesekkur ederim simdiden.

Allah anali babali buyutsun canim.azcik zor olmus sanirim ama atlatmissin sukur ki.benimde meme basim cikmadi tam olarak ama bana hemsire meme basligi verdi.plastik ucu delikli.mememin ucunun cok yara oldunu gorunce verdi.suanda bile hala onu kullaniyorum.yarasi gecti ama aci hala da var.sende ondan kullanabilirsin.hic zorlanmiyo kizim alirken memeyi.benimkiside bayagi zorlanmisti alirken

cnm Allah analı babalı büyütsün inşallah. darısı biz bekleyenlerin başına.

şeker hamurunu ben netten aldım. burdaki toptancılarda vardı ama 2.5 kg lık old.için almadım. akın pasta malzemelerinden 1 kg lık 5 renk şeker hamuru ve kalıplardan aldım. 70 e yakın kurabiye yapmama rağmen arttı bile.

canım eline sağlık, Allah afiyetle yemek ve dağıtmak nasip etsin. ben de yaptım, üstte de bahsettiğim gibi benim aldığım 5 renk 200 gr lık şeker hamurlarına 16 tl, 4 çeşit bebek kalıplarına da 18 tl verdim. kurabiye tarifimiz aynı hemen hemen. bende sadece limon rendesi yok. dolapta 2.5 saat falan beklettim, normali 30 dk imiş. biraz zorlandım tabi. üzerini şeker hamuru ile kapladıktan sonra dr.oetger in 4 renk tüp şekerlerden aldım. eritip sıkarak şekiller yapabiliyorsun. güzel oldu, gören şaşırıyo, bunlar yeniyo mu falan diye.benim maliyet yaklaşık 60 tl falan oldu. hazırlara o kadar vermek çok mantıksızdı, iyi yaptık bence.

bence şeker al. rengaren draje şekerler varya, bademli, a.fıstıklı falan onlardan. ben alıp tüle kurdeleye sardım. hoş oldu.

canım seninle tahmini doğumumuz aynı fakat bende de ne sancı var, ne su ne de nişana benzer bi akıntı. ama duygularım benim de karışmış durumda. doğum korkusunu o anı düşünmemek için sürekli bişeylerle uğraşıyorm.

cnm benim doğumum başladığı gece karın ağrısından uyandım ishaldim bütün gece belim sızlıyordu bide bende kasık agrısı falan olmadı karın ağrısı oldu yani

kızlarrr perşembe günü sezeryan oluyoruummmm

bugün nst ye girdim yine dr sancın var perşembeye alalım riske atmayalım dedi( iki gün önce çatı muayenesi olmuştum kemiğim basıkmış riskli olabilir dedi) hem heycanlandım hem korktum. hep normal diyordum kafam karıştı .... şuan tarifsiz hisler içindeyim rüya gibi bir gündü....

canım ben artık ne yapacağımı sasırdım. bir ay once geldi annem, hic bisey yetismicek diyorduk. hersey bitti, kendimize hergun baska ugraslar arıyoruz. tertemiz olan ev yeniden kirlendi resmen. hic bisi sorun degilde yarın kayın validemler geliyor, telefonda erkenmi geliyorz dedi, kusmesin diye bisi diyemedim. o kadar insanla ben nasıl sancı cekicem evde, nasıl gircem doguma bilmiyorum. cok stress oldum. insan dogum haberini alır oyle gelir de diyemiyosunki.
oysa ben son gunlerimde bebegime odaklanmak istiyordum. simdi onlarla ugrasıyo olucam(((((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…