anladımda bende diyorum ki diyelım sunı sancı vermedıler ugrastın ugrastın doğuramadın yıne o sancıyla sezeryana alıcaklar..yanı bızler normal doğum sancısını bılmedığımızden sunı sancı ilk alanlar olduğumuzdan sunı sancı aslında cok zor zannediyormusuz ama aslında aynı sancı sadece bıraz daha sık gelıyor zaten daha cabuk doğurmanda bundan kaynaklanıyor..bebeğe oksijen olayı ise soyle sımdı vucut kasların kasıldığı surece yanı sancılarda kaslar normalden cok ama cok fazla oksijen yakarlar..buda bebeğe giden oksijen oranını azaltır..ancak cabuk doğar..senın yapman gereken ıse sancılarda mumkun olduğunca kı zor olucak göğüsten değilde karından nefes almaya calışman..yanı nefes alırken sankı karnın nefes alıyor gıbı şişip indirceksin..hatta bunun çalışmalarını şimdiden başalaybılırsın..ve 5.e sayana kadar derince nefes al sonra yıne 5 sn.de yavaş yavaş ver ve bunun karnından yap..sonra kasılman geçtiğinde normal nefes alışına geri dön ve butun kaslarını gevşetmeye çalış kı kasların oksijen yakmasın bebeğe daha fazla oksijen gitsin..bunları spor salonunda yapar gıbı prensipli bi sekılde yapar ve en önemlısı odaklanırsan hem zaman daha cabuk gecer hemde o an sancılarını bebeğin doğumunu düşünerek strese girmemiş olursun.cunku odaklandıgın tek sey nefes alıp vermek olucak o sırada..valla bunlarla ılgılı cok arastırdım yabancı siteler vs..hepsi aynı seyı soyluyor..hatta vıdeo ızlemıstım kadın resmen etrafını duymuyor bıle meditasyon gıbı sadece nefes alıp vermeye odaklanmış ve o kadar sakındı kı anlatamam..umarım bızde de işe yarıcak:))anladim cnm sagol da ben sancidan korkmuyorum.. sanciyi alipta hoppa sezeryana gitmekten korkuyorum..genelde boyle sonuclaniyor ya... bide bebek suni sancida yoruluyor kasiliyor diyorlar.. bilemedim iste... bazen kendini dr a birak diyorum bazende uyu uyan hersey bitmis olsun diyorum...
ohh mıs gibi doğurmussun valla..bızımde oncelıgımız normal ılacsız doğurmak hatta ben 5dk ara ıle değil 2 dk ara ıle gelırse hastaneye gıtmeyı dusunuyorum..ama bızım sunı sancı olayı sadece mecbur kalınırda verilmek zorunda kalırsa..yoksa en doğalı naturalını yapabılıyorsak daha ne isteyelim:)) cok sanslısın valla:)kızlar bence sunı sancıya rabet etmeğin bekleğin hersey dogal olsun eger suyunuz gelmedıyse tabıkı ben almadım sunı sancı evet bebegı kasıyor cunku bebek dogacakmıs gıbı hıssedıyor ama uzun surebılıyor bebgı yoruyor buda ve eger bebek pozısyonda degılse bebek sancı sunı oldugu ıcın donmuyor ....ben unı sancı ıstemedım ımza atıp eve cıktım evımde cektım sancımı rahat rahat saat 11 den 15 kadar 8 santım acıldum ve ole manyak sancılarda cekmedım cunku hersancı geldıgınde emekleme pozızyonu aldım yastıklara yaslandım esım sırtıma baskı yaptı ve dahada evde durrdum ama esım dayanamadı kızlar kendızı heba etmeyın korkmayın ben sadece 45 dklık 3 buyuk sancıyla bebegımı dunyaya getırdım korkmayın lutfen
herkese selammm .... şifacım canım bende dogum yaptım lısteye ekleyebılırsın ıste bnm mınık kuzucugum Eki Görüntüle 652373
spınal sezeryanla oldu dogumum eger henuz dogum yapmayan ve genelle arasında kalan varsa sıddetle onerırım :) herkese kocaman opucukler kavusmayanlar en ksıa zmnda saglıkla bebeklerıne kavussunlar ınsallah
hayırlı olsssunnherkese selammm .... şifacım canım bende dogum yaptım lısteye ekleyebılırsın ıste bnm mınık kuzucugum Eki Görüntüle 652373
spınal sezeryanla oldu dogumum eger henuz dogum yapmayan ve genelle arasında kalan varsa sıddetle onerırım :) herkese kocaman opucukler kavusmayanlar en ksıa zmnda saglıkla bebeklerıne kavussunlar ınsallah
sana da hayırlı olsun canım allah analı babalı büyütsün8 Mart sabah 2.45 itibariyle ogluma kavustumnormal epudral dogum oldu. suan emzirme cabalarindayiz darisi bekleyenlere ins rabbim kolay dogum nasip etsin
canım benim miniğe de ablasından bulaştı heralde burnu çok tıkalı dr a götürdüm serum fizyolojik verdi 2 şer damla damlatıyorum ve aspratör kullanmadım henüz. ablasında kullanmıştım ama bu daha çok küçük gibi geldi. bi de arada balgam kusuyor seninki de kusarsa telaşlanmaGunaydin kizlar.
Nasilsiniz. Tez zamanda bebeklerinize saglikla kavusursunuz insallah.
Size onerim var. yan yatis yastigi almadiysaniz mutlaka alin. Zaten doktor da yan yatirin diyor. Hatta saga yatirin diyor. Solda mideye baski oluyormus galiba ve bebek kusuyormus.
Bebegimize aldigimiz kiyafetler az geldi. Ozellikle tulum almanizi oneririrm. Daha pratik giydiriliyor.
Bebegimin pazartesi gunu kontrolu var. burnu tikaniyor. Buna burun aspiratoruyle care bulamadim.
Burun aspiratorum nuk markaydi hic bir ise yaramadi. Kullanabilen varsa yardimci olursa sevinirim.
Burnuna oksijen suyu sIkip, pecete yardimiyla burnunu temizlemiyoruz simdilik . Bunu da hemsireden ogrendik
Bakalim doktor ne diycek.
Bir de anne cayi alin eczaneden. Tadi da cok guzel.
Herkese günaydın..
doğum yapan cici anneleri tebrik ederim,Allah kuzuları sizlere bağışlasın,sağlıkla büyütün inşallah
benim gebelik takvimim dün itibariyle son buldu ama inatçı oğluşum gelmedi..telefonlara cevap vermekten helak olduk eşim ve annemle
dün kontrolde küçücük sancım çıktı,aslında 1 haftadır adet sancısı gibi sancılarım vardı ve belim de ağrıyodu..ama nişan,su vs yok hala
pazartesi sabahı yatıyoruz hastaneye,suni sancı ile normal doğum denencek..inşallah hayırlısıyla kucağıma alırım yavrumu,suni sancıdan tedirgin olmuştum,doktorum normal sancıda da aynı şeyler oluyo,korkmana gerek yok,azar azar vericez sancıyı dedi..normal doğum istediğim için katlanıcam ama sonunda sezeryan olmak da var
duygularım karışık biraz,oğlum için en iyisini istiyorum Allahım yardımcımız olsun inşallah
bu arada,benim kerata,ultrasonda su yutuyodu,kocaman açmış ağzını açıp kapatıyodu,biz gülmeye başladık,acayip bi şekilde o da gülümsedi ve doktor o anı fotoğrafladı..öyle tatlı ki..hep gülümsemesini istiyodum ultrasonda,çünkü ışıktan rahatsız olup suratsız çıkıyodu genelde..çok güzel oldu,bütün stresimi aldı o an..şimdi de canım sıkıldıkça gülüşünü düşünüyorum ve o gülüşü canlı yaşamak için her sıkıntıyı çekebilirim diyorum...
Allah hepimizin yardımcısı olsun,meleklerimizi korusunn
selam kizlar,sabah 4.30 da tuvalet icin kalktim, tuvalet degilmis,suyum gelmis! Sancilarim hala cok guclu degil,ne olur dualarinizi eksik etmeyin,cok heyecanliyim!
Kızlaaaaaaarrrr size laf anlatırken nişanım geldiiiiiiiii
Kanlı yumurta akı şeklinde
Doktoru aradım ağrın sancın yoksa problem yok. Nişanın gelmiş sancını bekleyelim dedi
Slm arkadaşlar.7 mart saat 11:40 da mehmet musabım 3720 gr 51 cm olarak normal doğumla dünyaya geldi. Günüm dolmuştu belki hatırlarsınız sabah 8de hastanedeydik 2cm açkıklığım varmış uzun sürmez hemen doğurursun dediler bide 2.doğum olduğu için bayağı bi cesaretlendirdiler beni sağolsunlar.9buçukta suni sancı takıldı ilk dakikalar normaldi nefes alıp veriyodum sancı vurdukça sonra artmaya başladı e bende bağırmaya... açıklığıma bakmaya geldiler 6cm açılmışım kısa sürede eğer 2 _3 falan deseydi düşüp bayılırdım heralde.neyse sancı kısmı korktuğum gibi çıkmadı 9cmde çatala çıktım ıkınmaya başladım ama rahim ağzım yumuşamadığı için bebeği tutuyomuş ıkınma anı beni çok zorladı son bir kuvvetle ıkındım doktorda bu arada rahimden geçmesi için bebeğe yardımcı oldu ve oğlumu gördüm yanıma getiriyolardı istemiyorum götürün bakmıcam dedim acıdan sonra dikiş faslıbaşladı doktor kesi atmadığı için ayarsız yırtılmıştım.ama çok dikişim yok rahatım.sonra oğlumu tekrardan getirdiler öp kokla annesi olmaz öyle diye kokusunu duyduğum anda bütün acılar dndi benim için öptüm öptüm aşık oldum resmen.şimdi uyuyo bugün çıktık hastaneden çok şükür herşey yolunda dqrısı bekleyenlerin başına
Bebegim emerken igneyle ciziyorlarmis gibi hissediyorum. Yara filan olmadi. Yanimda annem var. esim de cok yardimci oluyor. Gaz sancisi cektim. Dikislerim de aciyor hala. Oturunca kalkmak, kalkinca oturmak cok yoruyor. Cani aciyor insanin. Hastanede kanamam oldu ve tasti. Yedek gecelik goturun kizlar.
Hasta bezi kullandirmadilar. Kendi pedlerinden verdiler. Gazli bez seklinde ama kalin. Dogumdan beri buyuk tuvaletimi yapmadim. Kucukte bile kasiyorum kendimi.
Allah kolaylik versin
Herkese merhabalar.. Öncelikle doğum yapanları tebrik ediyorum.. Allah sağlık ve sıhhatle büyütmeyi nasip etsin inşallah..
Ben de doğum yaptım.. 39+5 haftalıkken.. kuzum 03.03.2013 saat gündüz 3 te normal doğumla dünyaya geldi.. ayarlasan böyle olmaz sanırım :)
Doğum hikayelerini hep merakla takip ederdim.. O yüzden ayrıntılarıyla paylaşmak istiyorum.. Vakit bulmuşken..
2 mart günü sürekli ayaktaydım.. 2 alışveriş merkezi gezdim.. yürüdüm.. eve geldim hareketler yaptım.. Çünkü biran önce olsun istiyordum.. gece saat 11 de annem gelmek için otobüse bindi.. benim sancılarım gece 12 de başladı.. önce pek inanmadım.. yorgunluktandır dedim sonra düzenli aralıklarla geldiğini fark ettim. sabaha kadar doğurmamalıydım :) annem sabah 9 gibi yanımda olabilecekti.. gece duş aldım.. kuran okudum.. cevşen hatmettim.. dua ettim...
Sonra altımda bir ıslaklık hissettim nişanım gelmişti..
bu arada eşim mışıl mışıl benden habersiz uyuyordu.
Neyse sabah 9da gelecek olan annem 7 de evdeydi.. sancılarım sıklaştı kanama gelmeye başladı ve 9 gibi hastaneye gittik.. 3 cm açıklık vardı.. ve yatış yapıldı.. beklediğim an gelmişti.. açıklığım hastenede 4 cmi geçmedi.. mecburi suni sancıyı çok az miktarda vermeye başladılar.. Kızlar bu arada sancıdan hiç korkmayın inanın aralıklarla geldiği için dayanılmayacak gibi değil.. neyse suni sancıdan sonra açılmam çabuklaştı.. dktor geldi suyumu patlattı.. hiçbir şey hissetmedim.. sonra ıkınma hissi geldi.. açılmam 9 cm olmuştu.. sonra rahim açıcı bi ilaçla açılmam 10 cm olduğunda doğumhaneye indirdiler..
işte benim bundan sonrası biraz zor oldu..
ne kadar ıkınırsam ıkınayım bebeğim inmiyordu.. ebe karnıma hızla bastırdı.. ölüorum sandım.. yine olmadı bir daha bastı bir daha birdaha.. bağırmaktan ıkınamıyordum..sonra..... bebeğim vücudu kordona dolalı bir şekilde dünyaya geldi.. kordondan dolayı kendini itemiyormuş.. bir de çatımda kemik varmış.. bunu çatı kontrolunde değil de doğumda öğrenebiliyorum ....! doğumumu kendi doktorum yaptırmadı çünkü. neyse plasenta doğurtuldu sonra.. o da biraz acı vericiydi.. dktora artık acı çekmek istemediğimi söyledim çok yorulmuştum çünkü.. dikiş için 2 iğne vurdu.. ve dikişlerimi çok fazla hissetmedim..
Sonrasında kanama kontrolü yapıldı.. o da biraz acı vericiydi...
ve doğum bitti....... Bebeğim de ben de iyiyiz şükürler olsun.. Oğlum 3.5 kilo 52 cm olarak dünyaya geldi..
ilk gün sütüm gelmedi.. ve göğüs uçlarım yoktu.. silikonla emzirmeye çalıştım.. şuan şükürler olsun geliyor.. Ama mecburen silikonla emziriyorum.. uç olmadığı için.. Benim hikayem de böyle..
biraz uzun oldu kusura bakmayın..son olarak şunu söyleyebilirim ki doğum kolay değil.. Ama benim gibi canı tatlı biri yapabildiyse siz de yapabilirsiniz. sonrası çok rahat çünkü.. dikişlerim yavaş yavaş atmaya başladı bile..
Hepinize kolay hayırlı doğumlar diliyorum.. ben duanın gücünü fazlasıyla gördüm.. bol bol dua edin.. Allahtan hep hayırlısını dileyin..
Dogum tarihi: 06.03.2013
Isim: Batuhan
Kilo: 3130 gr
Dogum sekli: Genel anestezi sezeryan
Doktorla belirledigimiz tarihte saat 7:15 gibi evden ciktik. 7:45 civari hastanedeydik. Yatis islemlerim yapildi. Saat 10:30 dogum saatim olacakti. Sonra saat anlamadigim bicimde degisti.hemsireler soyunmami ve onlugu giymemi istediler. Onlugu giydim. Damar yolu actilar ve sedyeye aldilar beni. Sedyede giderken agladim. Esimin gelmesine izin vermediler. Tek basima ameliyathaneye gittim.
Yan yana bir kac hasta vardi.kisa bir sure sonra beni ameliyat odalarindan birine aldilar. Ustune basa basa epidural istemedigimi belirttim. Bir yanlisliga kurban gitmekten korktum. Hemsire kendi adini soyluyormus. Ben de benim adimi soyluyor sandim. Benim adim o degil, bi yanlislik mi var dedim.
Beni sedyeye yatirdilar. Onume yesil ortu serdiler. Kendimi goremedim. Onlugu ustumden cikardilar. Sonda takicaz dediler. Canimi cok yaktilar. Bir de rahat ol diyorlar. Kasma kendini diyorlar. Neyse taktilar sonunda. Batikon surduler vucuduma. Ben iyice panik oldum. Ne zaman uyuycam dedim. Anestezi uzmaninin elinde igneyi gordum o an. O da bana dedi ki. Simdi uyuyorsun. Ben de ama uyumuyorum dedim. Sonra 3 saniyede daldigimi hatirliyorum.
Beni uyandirdilar. O an hemen bebegimi sordum saglikli mi iyi diye. Iyi dediler. Sevdik bebegini dediler. Sonra benim odama goturduler. Hic bir agri hissetmemistim. Beni nasil giydirdiler hatirlamiyorum. Bebegime baktim. Benden once odaya gelmis uyuyor.
Cok ilgilendiler benimle. Agrim sizim 2. Gun basladi. Smdi hafif hafif devam ediyor. Hersey yolunda.
Darisi bebek isteyen ve bekleyen herkesin basina insallah.
bugunde doğurmadım ne sgrı ne sancı hıc bısey yok
kızlar ben dün gittim doktora doktor suyumun azaldığını söyledi doğuma 6 gün var artı 1 haftada beklerim demişti ama suyumun az olduğunu görünce eğer haftaya doğmazsa müdahle ederim dedi yani herlde suni sancı dan bahsediyordu bol bol yürü ki sancıların başlasın dedi artık bakalım nolucak tavsiyesi olan varmı doğumu başlatabilmek için
benim gibi gunu azalmıs cok az kisi kalmıs. 19- 20 gunu kalanlar bile sabırsızlanıyorum diyor, biz napalım simdi yani:)))
ne nisan ne su ne de acıklık hic bisi yok. surekli bebek hareket ediyormu diye tetikteyim. doktorum 41e kadar bekleriz dedi ama cok fazla normal dogum yanlısı olmadıgı icin kontrole gittigimde acil sezeryana alcak diye korkuyorum. bi yandan herseyin dogasına uygun olmasını istiyorum, diyorum cocuk gelecegi zamanı bilir, vakti var demekki, bi yandan korkuyorum, suyu azaldı mı, plesentası yaslandımı diye....
Allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyeyimm...
eve geldiğimde gerçek emzirme tekniğini annemden öğrenip ikinci gün emzirmeye başladım. uçlarını kızım gayretiyle çıkardı. şimdi ise göğüs pedi kullanmak zorunda kalıyorum taşıyor sütler her ikisinden de. yaralar geçti. dikişlerimden ise zerre kadar acı ya da şikayet duymadım. kızım fazlasıyla doyuyor artık. darısı tüm bebeğini kucağına almak için sabırsızlanan annelerin başına
salı günü gergin ve uykusuz bir biçimde kont gittim. suyun bitmiş hemen sezaryen denildi. 2. kata çık yatış işlemlerini yaptır denildi. kayınvalidem ve kayınpederim babaannem ve kayınvalidemin arkadaşı ile gitmiştik. hepsi telefonlara sarılıp haber verme gözyaşı dökme ve panik rüzgarları estirme havasına girdiler...ben garibim kendi valizimi açtım eşyaları ayarladım kızımın yatacağı yerin gerekli düzenlemesini yaptım yatış işlemlerini yaptım ameliyathane önlüğünü bile kendim giydim:))))eşim yok yanımda 1 saat mesafeden gelecekti. ben hemşirelere söyledim bi saat bekleyelim diye:)))anlayacağınız ben bir doğurdum etrafım dokuz:)))
sezaryene giderken ancak gerilme ve heyecanlanma hakkını kendimde görebildim. herkesi yatıştırmaya çalışmaktan heba olduğum için:)))
sezaryen sonrası ayılma safhası korkutucuydu...ben kızım kızım diye sayıklayarak odama getirilmişim. hatırladığım ilk şey çok güçlü iki kolun beni sedyeden kavrayıp yatağa yatırışı oldu. o sırada adam bana sakin olun lütfen kızınız gelecek yanınıza burada bakın diyormuş haberim yok:))) eşime çok canım yanıyor diye yarım saat sayıklayıp sayıklayıp ağlamışım...
ardından ayılma mücadelem bir saat sürmüş ama ben ne konuştuğumu hala hatırlamıyorum. sonra kızımı koynuma yatırmışlar benim tek düşündüğüm şey kızımın karışmış olmasıydı. benim olamayacak kadar güzeldi...ben esmer siyah gözlü kıvırcık saçlı bi bayanım. ama kızım kar beyazı masmavi gözlü açık renk saçları ile babasına annesine daha doğrusu hiç kimseye benzemiyordu:)))
anneanesine çok benzeyen bi kızım var. sadece ona benzetiliyor. babası da geyik yapıyor bana sen üvey anne gibi duruyosun diye:)))
emzirmek tam bi işkence oldu hemşirelerin yüzünden. yataktan kaldırmadılar ve memeyi parmak uclarıyla tutup ağzına sokmaya çalıştılar sürekli. ardından gece yarısı bastım çığlığı yeter artık kaldırın yatağı ben oturup emziririm diye. yatak kalktı altımda hasta bezi var şükür diyorum. sonra kızım kucağıma geliyor. meme uçlarım yok ve yara içinde tırnak yüzünden. ama azimle mzirmeye devam ettim. dayanılmayacak ağrılar meme ucu olmayınca. ama inanın hala o acı zerre kadar umrumda değil. tek derdim ağlayan meme arayan kızımı doyurmak. açlığına ve ağlayışına içim parçalandı resmen. bi saniye uyumadan boş memeleri ağzına hemşirelerin öğrettiği(?) biçimde emzirmeye çalıştım. yorgunluktan bitap düşüp uyudu kızım. ve sonunda mama vermek zorunda kaldım.
Herkese merhaba
Bugun bana suni sancı verilecekken dün gece aniden hastaneye yatıl yaptım sancılarım başlamıştı .akşam birden sabah 9a kadar cektiğim sancılar epifuralın gec takılmadı sonucu tamamen açılıncaya kadar sürdü.bu sabah 9.29 da bal oğlumu normal doğumla kucagıma aldım.dünyada eşi benzeri olmayan bir duygu..darısı başınıza
masalalhhh rabbım hayrlısı ıe kurtarsın ıns.bende bebek sekerı yapaıcam ama otrdugum yerde bulqmdım tul vs.istoç a bakmayı dudsunuyorum bakalım.şeker hamurlu kurabıye yapmayı bnde dusunuyorum ama arkadsım bana dugunumde bı sepet yapmıstı:) tarıfı aldım ama seker hamurunu nasıl ayarlayacan onu cozemedım pek....
şeker hamurunu pasta malzemeleri satn toptancıdan aldım hatta fiyat olarak da 1 kglık beyaz 12 tl,1 kglık pembe 13 tl, 1 kglık frambuaz topları da 15 tl.şeker hamuru merdaneyle çok basit açılıyor aslında fırsatım olursa resimleri de yüklerim..
kurabiye malzemeleri:250 gramlık pudra şekeri,1 paket 250 gramlık margarin,neredeyse 1 kg a yakın söke un,1 yumurta,1 vanilya,1 çorba kaşığı (silme) tarçın,1 limon rendesi.....hazırlanan karışımı 3 eşit disk halinde streç filme sarıp bir gece buz dolabında beklettim,ertesi gün yumuşayınca,kalıplara alıp kesip,pişirdim...yaklaşık 60 tane çıktı,3 tepsi pişti.....sonra da şeker hamuru,frambuaz şekerş,damla çikolatayla süsleyip,poşetlere koyup,nazar boncuğu ve kurdelayla süsledim...görenler hazır zannediyor,ama gerçekten çok emek istiyor, ama çok zevkli,bu arada hazır kurabiyeler tane işi yapılınca 3.5 tl,ben kalıplar da dahil 100 tlye herşeyi malettim.bu arada şeker hamuru çok arttı,1 sene raf ömrü olduğu için kızımın 1 yaş pastasında kullanmayı düşünüyorum....
kızlar bebek şekerı yapacam ama lavanta mı seker mı alayaım ya ...tamm adı ustunde seker ama.mıllet sekerı acınca bozuluyorrrr bı sıtede sker yapmak ıcın malzemelerı buldum sıparıs verıcem baska bılgısı olan var mı
Günaydın güzel anneler, dünden berri sancılarım arttı yani adet olucakmışım gibi, bide dün akşam 2 defa sancı girdi çok korktum panik oldum,2 gündür çok yorgun kalkıyorum şuan bile ağrım var yakın bir zamanda gelcekmiş gibime geliyor, o kadar aşağıdaki oturamıyorum bile ancak yatıyorum, sürekli sık sık yetişemediğim tuvaletler, içimde bir korku-panik-heycan hepsi bir arada tüm duygularım karışmış durum da ya sizlerde böyle hisseden var mı?
dün geceden beri karın ağrısı çekiyorumhiç uyuyamadım. az geçiyor gibi oluyor yine başlıyor. bugun cumartesi. pztsi kontrolüm var yarın ağdaya gidicektim ( ama bu ağrım geçmiyor. doğum mu başlıyor yoksa eşim de takmıyor bu durumu. ne yapacağımı şaşırdım. inşallah yarın ağda bitimine kadar doğurmam :18: keşke yarın pztsi olsaydı
aynı kaygıları bende yaşıyorum arkadaşım
kaldı bir hafta ne gelen var ne giden
en ufak bir sızı bile hissetmiyorum henüz
iyi bişi mi kötü bişi mi onu da bilmiyorum:)
yani kimisi diyor ki senin sancın bir anda gelecek hemen doğuruvereceksin.haftalarca ağrı sızı çekip her an tetikte olmak
daha kötü stresli diyorlar aslında mantıklı geliyor bana da..
inşalalh dedikleri gibi bir anda olur herşey
ama bebek hareketlerini takip etmeye çalışıyorum sürekli bu da stresli:))
hayırlısı olsun ne diyelim bi de kız
10 gün önce gelir derler
annem bir hafta önce geldi yanıma belki erken gelir diye
ama yokk o da sıkılmaya başladı artık doğsaydı iyiydi deyip duruyorr:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?