2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar sonunda temizliğim bitti. çarş.temizlikçi geldi, evi kaldırdım resmen. temizlenmedik yer kalmadı çok şükür. içim rahat artık.
bebek kurabiyesi,şekerlerimiz, süslerimiz de hazır. artık gelebilir benim meleğim.

geçmişe çok fazla dalamadım ama suni sancıdan bahsedilmiş. ben de beklemek istiyorum kızlar. suni sancı yada sezeryan istemiyorum son dakika. dr. gelmezse suni vericekmiş, o da olmazsa sezeryan. son 1 haftamız. görücez bakalım. salı günü tekrar görücem kızımı.

bugün bu kelimeleri bende çok ullandım bazen dr. ne önerirse o olsun diyorum ( ki dr. bugün nst de sancın var perşembe sezeryanla alalım dedi ) bazende sancım gelene kadar bekleyeyim devlet hast. gidip doğurayım diyorum ama ebe kemiğin basık dedi bilmiyorum kafam çok karıştı. normal tabiki güzel ama dediğin gibi acıyı çekip çekip sezeryana girmeside var

Cok kayisi suyu iciyordum. Gunde 4 kucuk sise filan. Bebegim bugun ishal olmus. Nedeni kayisi olabilir mi?

bende evi temizledim her taraf pırıl pırıl yarında balkonum kaldı onu yıkıyacam,doğum çantamı hazırlayacam,babamızla beraber beşiği kuracaz bir sonraki günde kendimi temizleyip son bir çarşı turundan sonra doğuma hazırım yani şeeyy galiba zannedersem büyük ihtimalle hazırımm yaaa kızlar ben çok korkuyorum ya çaktırmayayım çaktırmayayım diyorum ama

hersey unutulup gectı demı canım rabbım analı babalı buyutsun ıns. uvey anne kısmına guldum:)))rabbım bızede nasıp eylesın ıns.gogus ucu ıcın krem kullan masa yap cıkar ıns...

Benimde 8 Mart Cuma günü 08:20 de kontrolüm vardı. Ultrason sırasında terslik olduğu anlaşıldı, suyum gelmiş ve ben fark etmemiştim. Bebek hareketleri çok azdı. Başka doktorlarda çağırıldı ve suyumun bittiği teyit ettirildi. Hemen yatış verildi. Tabi ben normal kontrole gidiyorum diye tıka basa yemek yediğim için ameliyat 12:00 ye ertelendi. Biz tabi daha 3 hafta var diye hazırlık yapmamıştık. Doktordan izin alarak 1.5 saat kadar hazırlıklar yapıldı ailelere haber verildi. Neyse yatışımız yapıldı. 12:20 de anestezi uzmanı geldi, epiduralmi, genel mi diye sordu. O saate kadar sakin olan ben heyecandan, stresten titremeye başladım ve genel anesteziye karar verdik. Hazırlıklarım yapıldı ve 12:30 da ameliyathaneye indirildim. Anestezi uzmanım ile 2-3 kelime konuştuktan sonra bayılmışım. 12:45 de bebişimi almışlar. 13:0 da odaya çıkarıldım. Kendime gelmem çok rahat oldu. Bebeğimi hemen yanıma verdiler. Kuzum çok açtı ve sürekli aranıyordu. Hemşireler sütüm gelsin diye beni mahvetti. Nitekim oğluşumu doyuramadık. Hemşireler bebişimi aldı ve mama vermek için götürdüler. Sürekli kusmuş oğluşum ve ne yazık ki anne karnında susuz kaldığı için enfeksiyon kapmış. Yavrumu aldılar benden. Doktorumuzla konuştuk. Durumunun ciddi olduğu söylendi. Yoğun bakımda yavrum.

Teyzeleri o kadar güzel ki oğluşum. Bembeyaz pamuk gibi. Yumuşacık teni var. Çıkık çıkık elmacık kemikleri. Dua edin ne olur oğluşuma ....

cnm dua her kapının anahtarıdır.. rabbım saglıklı bir sekılde kucagına almayı nasıp etsın..inş tez zamanda kendını toparlar..rabbım yar ve yardımcınız olsun..

Bize hastanede bebegi saga yatirirsaniz refluden az etkilenir demislerdi. Megerse tam tersi olacakmis.
Sonuç olarak bebek hastalıkları konusunda uzman olmuş kişiler, yeni doğmuş bebek dediğimiz ilk 4 haftalık dönemdeki bebeklerin, sırt üstü fakat 30 derecelik açı ile sol taraflarına doğru yaslanarak yatırılmasının en uygun pozisyon olduğu kanaatindeler.

Bunu okuyunca anladim. Ne kadar az sey biliyorum bebek bakimiyla ilgili. Hadi kizlar dogurun bir an once. Sizlerden bir seyler ogreneyim.

Kızlar merhaba... geçmişe bakamıyorum günlerdir ama doğum yapan arkadaşları çok çok tebrik ederim.. Allah kolaylıklar versin analı babalı büyüsünler..

Bende salı günü doğum yaptım epidural sezeryan ile ve biliyorum ki hepimiz başımızıdan geçmeden önce detay merak ediyorduk.. Bir kaç ayrıntı yazayım istedim doğum yapmayan arkadaşlara.. (tabi çoğunlukla sezeryan yapacak arkadaşlara)

Öncelikle hastaneye yanınıza uzun kollu kalın şeyler çok almayın sıcak ve terleme yüzünden çok bunalıyor insan.. ben çıkana kadar ne olur ne olmaz diye yanıma aldığım yazlık pijama takımının üstünü kullandım. zaten belden aşağınız örtülü ve asla geceliğin eteğini aşağı indiremedim.. ikincisi epiduralin korkulacak bir trafı yokmuş anestezist her adımda öncesinden bilgi veriyor şimdi parmakla yokluyorum şimdi sinek ısırığı şimdi soğukluk hissi vs. şeklinde.. epiduralden sonra sonda takılıyor ve çok yakan bir şey değilmiş.. hele çıkarılırken bir sinek ısırığı hissi o kadar.. spinal düşünen arkadaşlara bir daha düşünün derim çünki amelyattan sonra ağrı kesici almadan dayanmak imkansız ve her ağrı kesici iğne demek o kesikle birlikte popoyu hemşirelere dönmek demek.. ben bir kere yapılmasına rağmen çok zorlandım.. ama epidural katateri (kocam iki gün boyunca katedral dedi ) hastaneden çıkana kadar takılı ve her ağrım var dediğimde omzumdan gelip şırıngayla bastılar ve bir serinlik hissi ile birlikte uyuşup rahat saatler geçirdim.. spinal ile ameliyatı atlatıp sürekli ağrı kesici için sağa sola dönmek çok zor olur gibi geliyor ama tecrübe etmedim bilemem tabi.. Ameliyattan sonra hasta pedi falan konuşulmuştu ama ilk altı yedi saat kilot giymiyorsunuz.. kağıt kilotlara hiç gerek olmadı bende.. gazlı bezin arasına sarılı pamuk ile kalınca ped yerleştiriyor hemşireler bacak arasına ve sürekli gelip değiştiriyorlar.. beş altı saat sonra ilk ayağa kalktığınızda ise sondayı çıkartıp yüksek belli penye kilot sordular bana,, vardı yanımda onu giydirip aynı pedlerden bir önde bir arkaya koydular ve çıkana kadar öyle vakit geçirdim.. zaten aman aman bir kanama olmuyor.. ilk gün hariç kalın orkitler yetti bana.. süt hemen geldi ama az olduğu için gece yatıramadık kızımı meğersem açmış çok az mama hazırlayıp verdi hemşireler 4 saat deliksiz uyudu :) hastaneden çıkarken eve kadar idare etsin diye son bir epidural daha bastılar kataterden ve rahat gittim eve o yüzden iyiki epidural olmuş diyorum çünki ağrısı gerçekten az buz değil akşam evde ağrı kesici iğne olmak zorunda kaldım.. kızımı ilk gördüğüm anları anlatamam zaten böyle bir duygu yok koku yok allah hepimizin evladını bize bağışlasın.. özetle evdeyim ilk günden itibaren geziniyorum ayakta ne baş ağrısı ne bel ağrısı bir sıkıntı yaşamadım şükür kızım 3-4 saatte bir uyanıp emiyor uyanmadığı zamanlarda oluyor ama normalmiş ben uyandırıp emziriyorum... son bir tavsiye bebeğin cildinde sivilce gibi kızarıklıklar vs olanlara ; benim kızımın göğsünde ve yüzünde çok vardı beyaz irin gibi bir nokta ve etrafı kırmızı kızarıklık göğsünüzden bir kaç damla süt sıkıp sürün üstlerine 3-4 saate kaybolduğunu göreceksiniz.. inanılmaz ama mucize gibi birşey anne sütü..

neyse çok uzattım.. umarım merak edenlere fikir olur yazdıklarım.. Tekrar allah hepimizin evladını sağlıkla bizlere bağışlasın.. Görüşürüz..

:) pardon unuttum yazmayı lansinoh gögüs kremi iğrenç yapış yapış bişeymiş ve üstünden silmeme rağmen kızım kokusundan dolayı almadı gögsümü ve alırsada emmedi çok doktorumun reçete ettiği ilaçların içinde sudocrem diye bir şey varmış eşim aldığında gördüm ilaçları.. eşime anlatmış hem pişik kremi hem gögüs çatlağı için sadece bunu kullanın diye.. köpüğümsü beyaz kokusuz bir şey şimdilik gögsümde bir sorun yok lansinohu sevmeyenler deneyebilir küçük boyu 12 liraymış kapağında öyle yazıyor..

Kızlaaaarr merhabaa!ben de hala doğuramayanlardanım:)
2gundur cok yuruyorum ve sanırım bugun nişanım geldi...ama emin de değilim,çünkü bakıyorum yazılanlara bazılarının kan ile karışık prmbemsi gelmiş ,benimki sarı gıbı beyaz gibi bişey..bugün de ağrılarım daha çok..merakla bekliyorum:)

slm kızlaarr

bugün kontrole gittim sancım 30larda 36+4deyim ve kızım 3511gr dr.um bebegin gelişimi 39+5 dedi sat ı yanlış hatırlıyo olabilirsin dedi ama ben eminim

canım sıkkın çünkü kendimi normal doğuma çok adepte etmiştim son anda kilodan dolayı sezaryene dönersem çok üzülürüm. inşallah bu hafta içi sancım gelirde normal doğururum

aslında çok karıştı kafam ve duygularım. acaba gelişimi önde olduğu iin erken gelme ihtimali varmı doktor kesin değil ama agır oldugu için gelebilir dedi.

bu durumu yaşayan birileri varsa beni aydınlatsın lütfen

canlar merhabaaaaaaaa
o kadar yoğunum ki giremiyorum nete
sütüm iki bebeğe yetmiyor
maalesef bir süt bir mama veriyorum
mama verirken içim sızlıyor
ama elimde olan bir şey yok
ne yaparsam yapayım sütümü artıramıyorum

bu arada sebamed pişik kremi hiçbir işe yaramıyor
iki kuzum da feci şekilde pişik oldu
hemen değiştirdim
bepanthol aldım, ertesi gün pişikten eser kalmamıştı

öpüyorum hepiniziiiiiiiiiiii

heran hazirlikli ol bence ben 36+0 da dogum yaptim 3 hafta onde 3600 demisti doktorum ama kizim 3800 dogdu 30 haftadansonra hep ondeydi gitgide arayi iyice acti 36.hafta kontrolumde dogum baslamisti doktorum durdurmadi bebek iri kendisi baslatmis dogumu geliyor durdurmaya gerek yok dedi bide normal doguma sartlanma ben sezeryan hic dusunmedim arastirmamistim bile ama kendimi sezeryanda buldum simdi memnunum boyle olmasindan dr kemik var vakum kullaniriz kesin fazla olur bebek iri falan diyince o an riske atamiyorsun bebegini illada normal diyemiyorsun o yuzden sartlanma hayirlisi olsun insallah bebis heran gelebilir kendini hazirla ben hazirlamamistim cok saskindim dogum baslamis dendiginde inanmiyorum falan dedim kacmayi dusundum ama tipis tipis geri gelicem diye mecburen kaldim oyle hastanede :)

karakz55 nasılsın ? Haberlerini bekliyorummm

şimdi geldik....salmsed,bebeğim bu hafta sadece 100 gr almış yarın 38 e giriyor ama henüz 2.600...neyse buna şükür suyum yine azalmış,ama kısmen yeter dedi,yalnız bebeğin boynunda kordon varmış,suyun da az olunca kordon normal doğumda bebeğe sıkıntı çıkarabilir,doğum anında sıkıntı olursa son dk sezeryana alabilirim dedi.nst ye bi bakayım haftaya kadar idare edebilir miyiz dedi,baktı bebek iyi dedi,az da olsa kilo da alıyor haftaya kadar daha bekleyelim dedi....
karıştııııııım iyice....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…