Sezeryan istememin kendime göre nedenleride şöyle.8 yıllık evliyim ve bebeğimiz çok zor oldu son aya girdik ve çok korkuyorum doğuma kadar yada doğum anında oluşabilecek olumsuzluklar geliyor aklıma o yüzden biran önce bebeğimi sağlıcakla kucağıma lamak istiyorum.Birde panik atak sorunum var heyecan kontrolüm yok heyecanlanınca kalbim sıkışıyor doğum anında panik atak krizi gelmesindende korkuyorum.
Sezeryan istememin kendime göre nedenleride şöyle.8 yıllık evliyim ve bebeğimiz çok zor oldu son aya girdik ve çok korkuyorum doğuma kadar yada doğum anında oluşabilecek olumsuzluklar geliyor aklıma o yüzden biran önce bebeğimi sağlıcakla kucağıma lamak istiyorum.Birde panik atak sorunum var heyecan kontrolüm yok heyecanlanınca kalbim sıkışıyor doğum anında panik atak krizi gelmesindende korkuyorum.
Ben istege bagli sezeryan oldum. Ilk doktorum ellerini kollarini baglayip zorla dogurtamayiz demisti. Anlayisla karsilamisti. Dogum yaptiran doktorum da annenin istegi onemli demisti. Dogum korku, vardi benim ve muayenelerde kendimi zor muayene ettiriyordum. Hem dogum korkusu sezeryan icin tibbi sebep sayiliyor bunu soyle doktoruna.Kızlar isteğe bağlı sezeryan yapan varmı aranızda?
Ben sezeryanla doğum yapmak istiyorum ama dr umu razı edemiyorum.
Kendimi normal doğuma hazırlamaya çalışıyorum ama dönüp dolşıp yine aklım sezeryana gidiyor.
İsteğe bağlı sezeryan ücretleri çok yüksek dr umla anlaşabilsem beni mecburi sezeryan gibi göstersin istiyorum ama kabul etmiyor.
Acaba başka hastanelere gitsem razı edebileceğim dr bulabilirmiyim
Bunun oluru varmı acaba başka hastanelerde şansımı denemelimiyim sizce?
yoksa artık bütün dr ların bu konuda katı kurallarımı var.
Ben de cekiyorum aynisini canim. Kendim gibi olanlari gorunce tek ben degilim dedim rahatladim. Benim bebegimin bir de cok kusmasi var genelde yemekten sonra 4 kere kusuyor.sezaryenli halimle 2 büklüm olup onu emmeye alıştırdım ama küçük hanım bu gece memeyi sinirinden tutmadı açlığını bastırmak için mama verdik:S içim yandı
5 dk sonrada memesini emdi emdi ama benim içim parçalandı
gecesi gündüzü yok prensesimin ama olsun yeter ki sağlıklı olsun da ben herşeye razıyım
Ben de senin gibi korkuyordum normal dogumdan. Simdi kendime kiziyorum. Ne olurdu korkmasaydin da normal dogursaydin diye. Sezeryan sonrasi mi zor benim mi canim az bilmiyorum.Sezeryan istememin kendime göre nedenleride şöyle.8 yıllık evliyim ve bebeğimiz çok zor oldu son aya girdik ve çok korkuyorum doğuma kadar yada doğum anında oluşabilecek olumsuzluklar geliyor aklıma o yüzden biran önce bebeğimi sağlıcakla kucağıma lamak istiyorum.Birde panik atak sorunum var heyecan kontrolüm yok heyecanlanınca kalbim sıkışıyor doğum anında panik atak krizi gelmesindende korkuyorum.
:) ayni seyleri yasiyoruz sabah bebek aglarken bende agladim bizde esimle tutma konusunda surekli tartisiyoruz :) 2 gecedir bebegim gaz sancisindan basbas bagiriyor kakasini yapsn diye dua eder olduk sivazla dolastir dua oku hickirik tutar yok fazla yiyo meme verme susmaz meme ver yok kucagimizda uyuyakalmayalim falan busabah en son delirdim esim gece 5 saat uyudu ben hic sabah aldi kucagina hadi kizim uyu kizim neolur kizim diye yalvarmaya basladi ben diorum gazimi var hee diyo megersem acmis mama yaptim verdim bu sefer altina yapti diye sevinc cigliklari atarken ustune kustu ben giycek ararken esim altini acti fiskirta fiskirta isedi heryere neyse kan ter icinde giydirdim bu sefer hickirik fasli tuttu ben daha yuzumu yikayip tuvalete gidemedim bende altima yapcam saclarim havada basladim aglamaya bu arada haber geldi misafir geliyormus bize 1 saate gelirlermis evi bok goturuyor bildigin bok kizimin boklu bezleri yerlerde :) ben acim ter icindeyim ev rezelet esim acidi herhalde artik evi topladi supurdu ben hickirik faslindan sonra uyusun diye dua ettim suan uyuyo :)yikanip agzima biseyler atabildim hic dumadan yaptigim savas sabahtan beri bu sekilde esim annem 6 cocuk buyuttu diyordu sabah anan gelsin madalya takalim gercekten dedim:) hem guluyorum hem agliyorum bu arada henuz dogurmamis olanlar bugun benim dogum yapali 16.gunum ve sunu hissettim bugun hic agrim sancm sizlamam kalmamis hicbiyerimi tutarak dolasmiyorum tamamen gecmis is yapabildim sezeryanli oldugumu unutmus hareket ettim resmen eskisi gibi oldugumu anladim bugun otur kalk egil bukul zipla kanamamda bitti masallah yani sezeryan acisi sizisi 2 haftada tamamrn kayboldu bende :) sezeryan olali bikac gun olan arkadaslar gecicek kimseye ihtiyaciniz kalmicak cok yakinda hicbisey hissetmiceksiniz unutucaksiniz kendinizi kotu hissettiginizi biliyorum sabredin
Bebegim genellikle yemeklerden sonra 4 kere kusuyor. Yediklerini cikarirsa nasil kilo alacak? Var mi benimle ayni durumda olan?
Sarilik icin pazartesi komtrole cagirdi doktor. Sizler naptiniz?
Topuktan 2. Kani da pazartesi aldiricaz da sonuclar icin iyiyse de aramalari gerekmiyor mu yani? Sadece kotuyse ariyorlarmis ama burasi Turkiye ne malum Allah korusun kotu bir sey cikipta gozden kacmayacagi?
Bebegim genellikle yemeklerden sonra 4 kere kusuyor. Yediklerini cikarirsa nasil kilo alacak? Var mi benimle ayni durumda olan?
Topuktan 2. Kani da pazartesi aldiricaz da sonuclar icin iyiyse de aramalari gerekmiyor mu yani? Sadece kotuyse ariyorlarmis ama burasi Turkiye ne malum Allah korusun kotu bir sey cikipta gozden kacmayacagi?
Kızlar isteğe bağlı sezeryan yapan varmı aranızda?
Ben sezeryanla doğum yapmak istiyorum ama dr umu razı edemiyorum.
Kendimi normal doğuma hazırlamaya çalışıyorum ama dönüp dolşıp yine aklım sezeryana gidiyor.
İsteğe bağlı sezeryan ücretleri çok yüksek dr umla anlaşabilsem beni mecburi sezeryan gibi göstersin istiyorum ama kabul etmiyor.
Acaba başka hastanelere gitsem razı edebileceğim dr bulabilirmiyim
Bunun oluru varmı acaba başka hastanelerde şansımı denemelimiyim sizce?
yoksa artık bütün dr ların bu konuda katı kurallarımı var.
Canim hayirli olsun oncelikle. Hem sana hem bebisine de masallah.
Ben senden bir gun sonra dogum yaptim ama cok zorlaniyorum. Sutum de tasacak kadar degil.
Sen hasta bezi mi kullandin? Kanaman nasil simdi? Bana kullanma dedi hemsireler ve benim kanamam fazla. Kullaniyim diyorum.
canım Allah sağlığına bir an önce kavuştursun inşallah. humana çok iyi geliyor. bi de kimyon çayı. kaynar dedikleri bir karışım içirdiler banada iki günde sütüm geldi kızım da yara olmuş göğüslerimi sonunda eme eme çıkardı uçlarını. umarım yavrunu bir an önce kucağına alırsın. inan çok üzüldüm. Allah sabır versinBenimde 8 Mart Cuma günü 08:20 de kontrolüm vardı. Ultrason sırasında terslik olduğu anlaşıldı, suyum gelmiş ve ben fark etmemiştim. Bebek hareketleri çok azdı. Başka doktorlarda çağırıldı ve suyumun bittiği teyit ettirildi. Hemen yatış verildi. Tabi ben normal kontrole gidiyorum diye tıka basa yemek yediğim için ameliyat 12:00 ye ertelendi. Biz tabi daha 3 hafta var diye hazırlık yapmamıştık. Doktordan izin alarak 1.5 saat kadar hazırlıklar yapıldı ailelere haber verildi. Neyse yatışımız yapıldı. 12:20 de anestezi uzmanı geldi, epiduralmi, genel mi diye sordu. O saate kadar sakin olan ben heyecandan, stresten titremeye başladım ve genel anesteziye karar verdik. Hazırlıklarım yapıldı ve 12:30 da ameliyathaneye indirildim. Anestezi uzmanım ile 2-3 kelime konuştuktan sonra bayılmışım. 12:45 de bebişimi almışlar. 13:0 da odaya çıkarıldım. Kendime gelmem çok rahat oldu. Bebeğimi hemen yanıma verdiler. Kuzum çok açtı ve sürekli aranıyordu. Hemşireler sütüm gelsin diye beni mahvetti. Nitekim oğluşumu doyuramadık. Hemşireler bebişimi aldı ve mama vermek için götürdüler. Sürekli kusmuş oğluşum ve ne yazık ki anne karnında susuz kaldığı için enfeksiyon kapmış. Yavrumu aldılar benden. Doktorumuzla konuştuk. Durumunun ciddi olduğu söylendi. Yoğun bakımda yavrum.
Teyzeleri o kadar güzel ki oğluşum. Bembeyaz pamuk gibi. Yumuşacık teni var. Çıkık çıkık elmacık kemikleri. Dua edin ne olur oğluşuma ....
uyumayan vardır herhalde ben gıbı daha dogrusu uyuyamayanuyuyamıyorummmmmm ateş basıo ya sıkıntı gelıo daralıyorumm...bebek doguncada bole olmam ıns....
Aynı seyleri yaşamısız ,benımki de nişansa eğer resmen yumurta akı kıvamında fazla mıktarda ve sarımsı saman rengi gibiydi ve asla akıntı değildi..bugunde benım fena sancım var hatta bunu tecrubelı kısılere sormak ıcın yazıyorum..şimdi doğum sancısı yaşıyorumda ben mı farkında değilim merak içindeyim yada doğuma baya az mı zaman kaldı hazırlık bu..bugun gun boyunca karnım ağrıdı aslında karın ağrısıda degıl aralıklarla gun boyu karnım kasıldı..ozellıkle alt tarafta yanı gobek deliği ile kasıklarınızın arası gıbı dusunun..özellıkle bu bebeğim bir yere toplandıkça oluyordu.bunları soruyorum cunku bugune kadar her gun sureklı bebeğim bir yere toplanıyordu ama bole ağrılar hıc cekmemiştim..bugun gibi hıc agrılardan dolayı huzursuz ve agresıf de olmamaıştım ole sancılardı yanı.. ama şöylede bişi var ınternetten yazıldığı gıbı belım ağrımıyor oyle acaıp yada ne bılım bacaklarıma ağrı gırmıyor.hos ben gebeliğim boyunca da 1 kere bıle bel ve bacak agrısı yasamadım allahtan..hatta yalancı sancı bıle cekmedım dıyebılırım..bunlar sımdı ne ağrısı bılemıyorum valla sureklı bebeğim bir yere toplanıyor ve acaıp bir ağrı veriyor..uzun oldu bıraz ama bılenler yaşayanlar..doğum sancısı tam olarak nasıl bişi anlatırmısınız??yada doğuma bır ıkı gun kala boyle sorunlar yasadınız mı??şimdiden teşekkürler:) ha bu arada hiç dakıka da tutmadım açıkçası nasıl olsa dayanılmıcak ağrılar başlarsa tutarım die aman ne bılım tabırı caizse os.rsam artık doğuruyorum sanıcam :))
KIZLARRRRR tam olarak kaçıncı haftadasınız? tam gününü dolduranlar var mı? Ben 39+1 im hala bişi yok:)
Canim cok sagol icimi rahatlattin. Benimki cok istahli ondan dmekki. Bnimkinde de sarilik var supheleniyorum. Gozleri sari sari. Yarin bakicaz doktora gidicez. Gecmis olsun , sarilik seviyesi azmis. Sen ne ara dogurdun ben hic hatirlamiyorum. Hayirli olsun, gozun aydin.
db cim benimkiler de kusuyor ara ara
şunu farkettim
şimdi benimkilerde sarılık var
hastaneye yatma seviyesinde değil
ama sarılık uyku yapıyor
eğer çok uyurlarsa mamayı ya da sağdığım sütü( ikisine eşit olmak adına sütümü sağıp veriyorum)
verdiğimde hızlı içerlerse bir kısmını geri çıkarıyorlar
o yüzden ben de biberonu verip verip çekiyorum
1 dk da içecekleri sütü 10dk da içirmeye çalışıyorum
o zaman kusma olmuyor canım
hastaneden bizi de aramadılar canım
yatacak seviyede olunca arıyorlarmış ama
ben dayanamadım ben aradım
sarılık olduğunu ama yatacak seviyede olmadığını öğrendim
Gecmis olsun canim. Sarilik gecirmeyen bebek yok gibiymis zaten.cnm benım kızım cok nadir azıcık cıkarıyor genelde mama verdiğim zaman fazla geldiği zaman sarılığa cok dikkat edin ben renginden falan bişey anlamadım sadece bebiş esmerdi rengi açıldı şimdi hast cıkışı 9 olan sarılık 6 gün sonra kontrolde 19 cıktı 1 gun hastanede yattı cok uzuldum mama verince düstü ben ısrarla vermiyordum ama mecbur kaldım verdim topuk kanı içinde bize söylenen sorun var ise aranıyormuş öle dediler
Ben de kullanmaya basladim simdi. Bir de korse gibi karnimi topluyor ne guzel.kac gun sonra bitti kanaman? Annem ve esim sagolsun ben de iyi bakima alindim.canım hasta bezini eve gelince bile kullandım. çok rahattı bence. sütüm resmen taşıyor. çok iyi bakıma alındım belki ondan belki de çok fazla emzirmeye çalıştım çok çabuk indi sütüm. resmen ağlayarak verdim. yara olmasın diye protex ile sabunladım öncesi ve sonrasında emzirmenin. çok rahatım şu anda. kanamam bitti gibi. sadece pamukla duruyorum artık
canım benim arkadaşımın çocuğu çok kusuyor emdikten sonra. doktor ona mide kapağı en son geliştiği için içtiği süt içerde kalmıyor demişti. bebek de iştahlı olunca gerekenden fazlasını içip geri çıkarıyordu. o kilo alır üzme hiç kendini sen.
sarılık için ben pazartesi gitcem. kızılötesi çalışan bi makina ile ölçüm yapıyorlarmış yanmayacak kuzumun canı diye sevindim ben de.onlar aramazsa sen ara sonuç için. sorumsuz davranan insanlardan nefret eder duruma geldim. benim doktorum ben sormasam suyuma bakmayıp normal doğum denetecekti bana. kısacası hiç bi şeyi kimsenin eline bırakmamak gerek
merhaba kızlar bana bı akıl verin.dün kontrolum vardı.dr muayene ettı.sag tarafında kemıgın içe dogru ilerde bi sıkıntı yok ama cocugun kafası cıkarken zor olabılır dedi.persembe gunu erken gel tekrar degerlendirelım dedi.böyle bı durumla karsılasan var mı.sonucu sezeryan mı oluyor.o kadar agrıyı cekıp son anda sezeryana gitmek istemıyorum öyleyse bastan sezeryan olsun istiyorum.
hakkınızda hayılısını isteyin zaten doğum anında korktuğunuz şeylerden herhangi biri başınıza gelirse doktorlar ani şekilde sezaryana alır merak etmeyin... şanslısınız ki doktorunuz normal doğuma öncelik veriyor...
merhaba...oncelıkle aynı korkuları bnde yasadım senın gıbı sezeryanla normal arasında 9 ay gttım geldım kendımden sıkılmıstım artık solemeye utanıodum normalmı sezeryanmı dıe :) doktorum da normalcı bır doktor olsada kokrularımı anladı ve kararı bana bıraktı pazartesı gunu spınal sezeryanla bebegımı kucagım aldım ... herseyın normalı en saglıklı en guzelı tabıkı ama sunu ısrarla soluorum kı bır daha cocuk yaparsam yıne sezeryan yaparım cok kolay cok basarılı bır operasyon oldu normal dogumdakı avantajlardan bırı olan bebegı hemen gorme anınada spınal anestezı olarak tanık oldum ... ıyı dusun derım normal dogum cok guzel ama cok cesaret ıstıo bana gore herkesın harcı degıl yapana helal olsun oda ayrı :)
Ben istege bagli sezeryan oldum. Ilk doktorum ellerini kollarini baglayip zorla dogurtamayiz demisti. Anlayisla karsilamisti. Dogum yaptiran doktorum da annenin istegi onemli demisti. Dogum korku, vardi benim ve muayenelerde kendimi zor muayene ettiriyordum. Hem dogum korkusu sezeryan icin tibbi sebep sayiliyor bunu soyle doktoruna.
Ben de cekiyorum aynisini canim. Kendim gibi olanlari gorunce tek ben degilim dedim rahatladim. Benim bebegimin bir de cok kusmasi var genelde yemekten sonra 4 kere kusuyor.
Ben de senin gibi korkuyordum normal dogumdan. Simdi kendime kiziyorum. Ne olurdu korkmasaydin da normal dogursaydin diye. Sezeryan sonrasi mi zor benim mi canim az bilmiyorum.
Sezeryan agrilarinin gecmesine sevindim. Darisi bizlerin de basina. Benim bebegim de geceleri uyumuyor. Ne yaparsak yapalim. Gazini cikar altini degistir, karnini doyur nafile. Kolik olabilirler. Kolik musikleri aciyorum netten sen de dene. Bir de benim bebegim cok kusuyor ya sizinkiler nasil?
cnm merak etme bu ülkede zaten normal doğum yapma sansın cok dusuk bi sebeple son anda sezeryana alınıyorsun hertürlü kaçısın istesende olmuyor yani hiç bişey yapmasan söylemesende hangi doktor olursa olsun riske girmek onlarda istemiyor %90 sezeryan oluyorsun benim hastanemde 1750 normal mecburi sezeryanda 1750 istege baglı 2250 di ben mecburi sezeryan oldum pişmanda değilim orası ayrı kızıma baktıkca ben bu kızı cıkaramazmısım böyle hazıra konmam iyi oldu diyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?