2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

hakkınızda hayılısını isteyin zaten doğum anında korktuğunuz şeylerden herhangi biri başınıza gelirse doktorlar ani şekilde sezaryana alır merak etmeyin... şanslısınız ki doktorunuz normal doğuma öncelik veriyor...

merhaba...oncelıkle aynı korkuları bnde yasadım senın gıbı sezeryanla normal arasında 9 ay gttım geldım kendımden sıkılmıstım artık solemeye utanıodum normalmı sezeryanmı dıe :) doktorum da normalcı bır doktor olsada kokrularımı anladı ve kararı bana bıraktı pazartesı gunu spınal sezeryanla bebegımı kucagım aldım ... herseyın normalı en saglıklı en guzelı tabıkı ama sunu ısrarla soluorum kı bır daha cocuk yaparsam yıne sezeryan yaparım cok kolay cok basarılı bır operasyon oldu normal dogumdakı avantajlardan bırı olan bebegı hemen gorme anınada spınal anestezı olarak tanık oldum ... ıyı dusun derım normal dogum cok guzel ama cok cesaret ıstıo bana gore herkesın harcı degıl yapana helal olsun oda ayrı :)

Ben istege bagli sezeryan oldum. Ilk doktorum ellerini kollarini baglayip zorla dogurtamayiz demisti. Anlayisla karsilamisti. Dogum yaptiran doktorum da annenin istegi onemli demisti. Dogum korku, vardi benim ve muayenelerde kendimi zor muayene ettiriyordum. Hem dogum korkusu sezeryan icin tibbi sebep sayiliyor bunu soyle doktoruna.
Ben de cekiyorum aynisini canim. Kendim gibi olanlari gorunce tek ben degilim dedim rahatladim. Benim bebegimin bir de cok kusmasi var genelde yemekten sonra 4 kere kusuyor.
Ben de senin gibi korkuyordum normal dogumdan. Simdi kendime kiziyorum. Ne olurdu korkmasaydin da normal dogursaydin diye. Sezeryan sonrasi mi zor benim mi canim az bilmiyorum.

Sezeryan agrilarinin gecmesine sevindim. Darisi bizlerin de basina. Benim bebegim de geceleri uyumuyor. Ne yaparsak yapalim. Gazini cikar altini degistir, karnini doyur nafile. Kolik olabilirler. Kolik musikleri aciyorum netten sen de dene. Bir de benim bebegim cok kusuyor ya sizinkiler nasil?

Son düzenleme:
Bebegim genellikle yemeklerden sonra 4 kere kusuyor. Yediklerini cikarirsa nasil kilo alacak? Var mi benimle ayni durumda olan?
Sarilik icin pazartesi komtrole cagirdi doktor. Sizler naptiniz?
Topuktan 2. Kani da pazartesi aldiricaz da sonuclar icin iyiyse de aramalari gerekmiyor mu yani? Sadece kotuyse ariyorlarmis ama burasi Turkiye ne malum Allah korusun kotu bir sey cikipta gozden kacmayacagi?

selam kizlar nasilsiniz.uzun zamandir yazamadim.son sayfalara bakdim hic kimseyi tanimadim.dogum yapan herkesi kutlarim mashallah bebislerinize darisi basimiza.bende dogurmak istiyorum artik.

db cim benimkiler de kusuyor ara ara
şunu farkettim
şimdi benimkilerde sarılık var
hastaneye yatma seviyesinde değil
ama sarılık uyku yapıyor
eğer çok uyurlarsa mamayı ya da sağdığım sütü( ikisine eşit olmak adına sütümü sağıp veriyorum)
verdiğimde hızlı içerlerse bir kısmını geri çıkarıyorlar
o yüzden ben de biberonu verip verip çekiyorum
1 dk da içecekleri sütü 10dk da içirmeye çalışıyorum
o zaman kusma olmuyor canım

hastaneden bizi de aramadılar canım
yatacak seviyede olunca arıyorlarmış ama
ben dayanamadım ben aradım
sarılık olduğunu ama yatacak seviyede olmadığını öğrendim

cnm benım kızım cok nadir azıcık cıkarıyor genelde mama verdiğim zaman fazla geldiği zaman sarılığa cok dikkat edin ben renginden falan bişey anlamadım sadece bebiş esmerdi rengi açıldı şimdi hast cıkışı 9 olan sarılık 6 gün sonra kontrolde 19 cıktı 1 gun hastanede yattı cok uzuldum mama verince düstü ben ısrarla vermiyordum ama mecbur kaldım verdim topuk kanı içinde bize söylenen sorun var ise aranıyormuş öle dediler

cnm merak etme bu ülkede zaten normal doğum yapma sansın cok dusuk bi sebeple son anda sezeryana alınıyorsun hertürlü kaçısın istesende olmuyor yani hiç bişey yapmasan söylemesende hangi doktor olursa olsun riske girmek onlarda istemiyor %90 sezeryan oluyorsun benim hastanemde 1750 normal mecburi sezeryanda 1750 istege baglı 2250 di ben mecburi sezeryan oldum pişmanda değilim orası ayrı kızıma baktıkca ben bu kızı cıkaramazmısım böyle hazıra konmam iyi oldu diyorum :)

canım hasta bezini eve gelince bile kullandım. çok rahattı bence. sütüm resmen taşıyor. çok iyi bakıma alındım belki ondan belki de çok fazla emzirmeye çalıştım çok çabuk indi sütüm. resmen ağlayarak verdim. yara olmasın diye protex ile sabunladım öncesi ve sonrasında emzirmenin. çok rahatım şu anda. kanamam bitti gibi. sadece pamukla duruyorum artık

canım Allah sağlığına bir an önce kavuştursun inşallah. humana çok iyi geliyor. bi de kimyon çayı. kaynar dedikleri bir karışım içirdiler banada iki günde sütüm geldi kızım da yara olmuş göğüslerimi sonunda eme eme çıkardı uçlarını. umarım yavrunu bir an önce kucağına alırsın. inan çok üzüldüm. Allah sabır versin

canım benim arkadaşımın çocuğu çok kusuyor emdikten sonra. doktor ona mide kapağı en son geliştiği için içtiği süt içerde kalmıyor demişti. bebek de iştahlı olunca gerekenden fazlasını içip geri çıkarıyordu. o kilo alır üzme hiç kendini sen.

sarılık için ben pazartesi gitcem. kızılötesi çalışan bi makina ile ölçüm yapıyorlarmış yanmayacak kuzumun canı diye sevindim ben de.onlar aramazsa sen ara sonuç için. sorumsuz davranan insanlardan nefret eder duruma geldim. benim doktorum ben sormasam suyuma bakmayıp normal doğum denetecekti bana. kısacası hiç bi şeyi kimsenin eline bırakmamak gerek

uyumayan vardır herhalde ben gıbı daha dogrusu uyuyamayan uyuyamıyorummmmmm ateş basıo ya sıkıntı gelıo daralıyorumm...bebek doguncada bole olmam ıns....

bu gece ilk defa bende uyuyamadım((

canım bende de seninkilere benzer agrılar var. ama dogum agrısı herkeste farklı olabilirmis ama yinede onun dogum agrısı oldugunu kesinlikle anlarsın merak etme diyor herkes. bende merak etmiyorum:)))

KIZLARRRRR tam olarak kaçıncı haftadasınız? tam gününü dolduranlar var mı? Ben 39+1 im hala bişi yok :)

benim 4 gunum kaldı. son gunumden bi gun onceye randevum var. doktor alıcak sanırım, eminde olamıyorum, cok ketum bir doktorum var. cocukda bir sorun yoksa belkide 41e kadar bekleriz demisti. hayırlısı olsun napalım. erken dogum tehlikesiyle ugrasırken dogsun artık diyecegimi hic dusunmezdim:)

bu arada yeni annelere tesekkur ederim, burda tecrubelerini paylastıkları için. sona kalmak iyi bu acıdan. bir yandan doguranların tecrubelerinden birseyler ogreniyoruz, tabi herkesin aynı olmaz ama tecrube sonucta...
insallah yakında bizde burda anlatabiliriz yasadıklarımızı........

Canim cok sagol icimi rahatlattin. Benimki cok istahli ondan dmekki. Bnimkinde de sarilik var supheleniyorum. Gozleri sari sari. Yarin bakicaz doktora gidicez. Gecmis olsun , sarilik seviyesi azmis. Sen ne ara dogurdun ben hic hatirlamiyorum. Hayirli olsun, gozun aydin.
Topuk kani sarilik icin degil baska test icin. Troit ve zekalarina mi ne bakicaklarmis.
Gecmis olsun canim. Sarilik gecirmeyen bebek yok gibiymis zaten.
Cok fazla emiyor da emerken memeyi cekmek de insani uzuyor.
Ben de kullanmaya basladim simdi. Bir de korse gibi karnimi topluyor ne guzel.kac gun sonra bitti kanaman? Annem ve esim sagolsun ben de iyi bakima alindim.

Cvp icin tesekkur ederim. Uzuntum azaldi. Insan bilmeyince endiseleniyor. Ins kilo alir.
Srumsuz insanlari cok gordum. Insan soz konusu bebek olunca hic guvenemiyor kimseye

merhaba kızlar bana bı akıl verin.dün kontrolum vardı.dr muayene ettı.sag tarafında kemıgın içe dogru ilerde bi sıkıntı yok ama cocugun kafası cıkarken zor olabılır dedi.persembe gunu erken gel tekrar degerlendirelım dedi.böyle bı durumla karsılasan var mı.sonucu sezeryan mı oluyor.o kadar agrıyı cekıp son anda sezeryana gitmek istemıyorum öyleyse bastan sezeryan olsun istiyorum.

cnm benim vajina cikisinda kemik var dedi doktorum onun altinda gecerek cikicak buyuk ihtimal vakum kullanmak zorunda kalabilirim o noktada sezeryanada gidemezsin kesi zaten yapiyoruz ama seninki derin olabilir dedi vakum kullandiklari zaman baya bi kesi yapiyolarmis int arastirdim zor bir dogum olur cok iyi ikinman lazim vakumunda riski var tabi bebisin kafasini cekicekler kararinisen ver dedi benim yemedi acikcasi dr da kendi kardesim olsa sezeryan derim senin gibi zor dogum olan kisilerde onun arkaya karismasi oluyor dedi korkutmak istememde kimseyi benim icin boyleydi tabi benim dogumum basladigi icin 1 saatte sezeyana girdim hemde tirsa tirsa sezeryan hic istemiyordum ama iste doktora yok ben normal istiyorum karissin on arka bebegide cek vakumla diyicek halim yoktu girdim sezeryana ben neysede bebisi riske atamazdim kebap sekilde ciksin ben zaten alttanda olsa usttende olsa yiyicem kesiyi diye dusundum

benim 4 gunum kaldı. son gunumden bi gun onceye randevum var. doktor alıcak sanırım, eminde olamıyorum, cok ketum bir doktorum var. cocukda bir sorun yoksa belkide 41e kadar bekleriz demisti. hayırlısı olsun napalım. erken dogum tehlikesiyle ugrasırken dogsun artık diyecegimi hic dusunmezdim:)

Aynen bendede erken doğum tehlikesi vardı :) Hatta ciğerleri erken gelişsin diye iğne bile olduk, yaşadığım sancının biri bin paraydı o derece yani :) amaaaa şimdi kuzu kuzu yatıyor :) hareketi yerinde ama 0 sancı bende cumartesiye gelmezse suni sancıyla doğum yapıcam :)

Hepinize teşekkür ederim cevaplarınız için.Az önce bir arkadaşımın doğum haberini aldım benimle arası yakın olan arkadaşlarım sırası ile doğum yapıyor ben onların haberini aldığımda bile heyecanıma hakim olamıyorum şuan yine kalbim ağzımdan çıkacak gibi ve birkez daha anlıyorum ben normal yapamam ki.Doğum anında da heyecan yaparım ıkınamam diye çok korkuyorum.

Arkadaşlar 8 mart günü spinal sezeryanla doğum yaptım.oğluşum 3200 kilo boyu 50 cm.ama baş çevresi 37 cm biraz fazla dedi çocuk dr takip edicez dedi.sizin bebişlerin başı nasıl çok takmadım ama...çok rahat geçti ameliyat hiç stres yapmadan girdim sesini duyunca dünyalar benim oldu.Ayağa kalktım sadece yataktan kalkmam biraz zor oluyor o kadar biraz dikiş sancısı var tabii.gözünüzde büyütmeyin sezeryanı mutlu girin.baş ağrısı hiç yapmadı.bir gece yatıp çıktık.bebişim iyi maşallah süt geliyor göğüslerim taş gibi oldu sanırım yeterince ememiyor küçük olduğu için bazen uykusu 2-3 saati geçiyor kaldırmıyorum.sizlerin nasıl? herkese bebişleriyle sağlıklı mutlu günler...

kizlar az once bisey geldi benden.sumuksu bisey. Cok kaygandi ama peceteye zor geldi.renksiz oldugu icin nisan mi dgl mi karar veremedim. Lutfen bilenler cevap versin nisan renksiz olabilir mi

Merhaba taze anneler ve anne adayları Perşembe sabah 9 itibarıyla kızım merhaba dedi dünyaya epıdural sezeryan oldum ameliyatta sonrasında rahat geçti ve geçiyor. Bebişim emmeyi beceremiyo memeyi ilk almakta zorlanıyor mama akıtıyoruz kenarda alıyo sonra göğsümü sarılığı var dün korktuk ölçtürdük 10 çıktı yarın Dr kontrolü var bakalım ne diyecek emzirmeye gayret ediyorum geçişin diye.
Çok huysuz bi çocuk sanki gece uykusu yok ağladığı zaman kızlarıyo korkuyorum iiyiki annem var.
Doğum bekleyen anneler sağlıklı kucağınıza alırsınız inş bebişlerinizi.
Doğum yapanlarda gözünüz Aydın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…