2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

bnmde günüm doldu pazartesi suni sancıyla doğum olcak artık :)

Gunu bu ayın sonunda dolanlar bıle dogum yapıyor ben de bi garip oldum şimdi nasıl olsa daha 2 haftam var diye pek umursamıyordum ama ben de meraklanmaya basladım sadece bel agrım var surekli ama bunun doğumun yakın olmasıyla bir alakası var mı bilmiyorum. Yuruyuse başlıcam bugun birde doktor günde 6 tane hurma yiyebilirsin dedi. İnşallah normal isteyen herkes çok beklemeden bebeciklerine kavuşur, sezeryanların nasıl olsa günü belli :))

kızlar bebek bezını toptan almak istiyorum birkaç aylık bilginiz varmı toptancıları nerede yada fabrıka satıs magazaları???

Enisecim bende cok halsizim,mutsuzum son zamanlarimiz artik hem vucudumuz hemde psikolojimiz yiprandi bence bu hafta gelicek senin yaramaz:)

üzülme sıkılma canım herşey yoluna girer bebeklerimiz cok kçük daha dünyaya alışmaları için zaman gerekecek...hergun değişik bişey cıkıyor dün bütün gün uyanık durdu hep meme ıstedı emdı memede bekledı ayırınca agladı cıglık cıglıga,bugunde uyanmak bılmedı emzırmek ıcn her yolu denedım uyanmadı bı turlu..dun hıç uyumadı ama gece fena uyudu bende bişey anlamıyorum tabi malesefki

bebeklerınız ne kadar uyuyor?? ilk günlerde düzenliydi 3 saatte bır uaynıyodu bızımkı ama ıkı gundur huzursuz bazn yarım bır saat uyuyo kalkıyo bazende 5 yada 6 saat hıç uyanmıyo gozunu acıyo sonra gene dalıyo..sizlerde nasıl durumlar????

Bazeb 1 bucuk 2 saatte iyaniyor bazen de ben 3 saati gecmesin diye zorla uyandiriyorum. Sen bebisi yikadin mi? Ben sildim ama herkes yika diyor. Gobegi dusmedi daha. Doktor da yikama dedi.

divinity cevrimiçisin,nasılsun,seni çok merak ettim bugünden beri girip bakıyorum yazdın mı diye,haberlerini bekliyorum...

selam canım
ben iyiyim çok şükür
ameliyatım güzel geçti yazacaktım ama başım çok kalabalıktı yazamadım
kızımda bende çok iyiyiz...2600 gr 48 cm bir kızım oldu
1 haftada 100 gr almış..minicik bişey ama çok tatlı
dr sağlıklı dedi..inşallah hepte öyle gider
hayırlısıyla sen ve salmsed de kurtarırsınız inşallah

dun 11:40 itibari ile minik erkegim merhaba dedi.. darisi tum bekleyen annelere.. okadar guzel ki..rabbim herkese nasip etsin....

Meraba kızlar, ben de geçen hafta doğum yaptım.sağlıkla oğlumuzu aldık kucağımıza,ama sarılık geçirdik.2 gündür hastanedeydik, bugün çıktık.şimdi çok şükür iiyiz.benim bebek ilk başta zor tuttu memeyi,şimdi alıyor ama bazen o kadar acıo ki,titriyorum acısından,kendimi sıkcam diye...Allah isyeten herkese nasip etsin sağlıkla-hayırlısıyla, çok güzel bir şey,Allah'ın mucizesi işte...Allah hepimizin yardımcısı olsun bebişlerimizi büyütürken....

Bazeb 1 bucuk 2 saatte iyaniyor bazen de ben 3 saati gecmesin diye zorla uyandiriyorum. Sen bebisi yikadin mi? Ben sildim ama herkes yika diyor. Gobegi dusmedi daha. Doktor da yikama dedi.

benımde oyleydı bugun cok uyuyo uyandıramıyorumda...daha banyo yapmadık beklıyoruz göbegını,ne zaman düşecek bakalım...

mrbalar kızlar çoğumuz bebişlerimize kavuşmuşuz heralde benim 2 hafta çnce sezeryanla alındı kuzum başım kalabalıktı giremedim hiç yazamadım yavrusuna kavuşanlara gözü aydın Allah analı babalı büyütsün bekleyenlerde Allah yardımcınz olsun ilk 2 gün zorlandım ben şu an her işimi kendim yapabiliorum gayet iyiyiz bebeğe gelince ilk gün hep uyudu sonrakş 2 gün hiç uyumadı sabahladık bende otutup ağladım o ağladıkça walla bi derdimi var bi yerimi ağrıo die ama düzene giriıo yavaş yavaş bide meme sorunumuz oldu bi tanesi hala yara veremıorum hiç kanıo verince bende sağıp dondurucuya atıorum tek memeyle beslenıo kremler felan işe yaramadı hiç geceleri 4-5 saat uyuyo deliksiz ama gündüzleri bi saatte kalkıo altını değiştir gazını çıkar tekrar uyuyo gaz probleminede doktor Zinco die bi damla verdi çok ii geldi onu kullandığımızdan beri çok rahat uyuyo tavsiye ederim neyse çok konuştum arkadaşlar herkese kolay gelsin :)

kızlar merhaba,

bu sabah kontrolum vardı nstye girdim hiç sancım çıkmadı. haftasonu günüm bitiyor.

doktor alttan muayene etmicem dedi sancım olmadığı için. pazartesi tekrar görücek beni,

açılma var mı bakacak. eğer olmassa 2 günde bir gidicem en geç önümüzdeki cuma yatış

yapacakmış sanırım suni sancı verecek. bol bol yürü dedi...

neden böyle oldu dedim kokrkuyormusun doğumdan ondan da bazen gecikebiliyor dedi.

tam tersi her gün dua ediyorum doğurmak için.. hayırlısı olsun. doğuranlar dua edin bizede...

inşallah kendi sancımla doğururum..

dun 11:40 itibari ile minik erkegim merhaba dedi.. darisi tum bekleyen annelere.. okadar guzel ki..rabbim herkese nasip etsin....

gözün aydınnn sende normal doüğum istiyordun çok. nasıl yaptın doğumunu,

doğumunu anlatsannn merak ettim. sezeryan olduysan nasıl olduda karar verildi?

benimde günümün bitmesine 1 gün kaldıı ne olacak bilmiyorum

doğum hikayem

13.03.2013 büyük gün geldi ..
sabah 8 de hastaneye gittik eşim vildan ve ben (vildan büyük kızım)
yatışım yapıldı..ameliyat önlüğünü giydim, intraket takıldı ,serum takıldı ,nst bağlandım ve saatimi beklemeye başladım
tabi ben çok sakinim diğer hastalarla zaman geçiriyorum konuşuyorum sohbet ediyorum neşem yerinde
1 gece önce ağlaya ağlaya işim bitmişti
neyse ablam geldi,kaynanam geldi başımda bekliyolar..bana başka bi oda açtılar ..aslında ben kaynanam refakatçi kalacağı için onunla yalnız kalmayım diye kalabalık oda istemiştim ama hemşireler rahat edersin diye 4 yataklı bir odayı açtılar

hemşireler saat 11:30 da odaya geldiler herkesi çıkardılar bana sonda taktılar
işte o zaman işin ciddiyetini anladım tekrar..sabahki neşem gitti yine ağlamaya başladım
sedye geldi beni yatırdılar..eşimi arıyoruz yok..amcasının oğlunun yanına gitmişti hemen gelirim diye
neyse asansör beklerken yetişti..elimden tuttu..ağlama biraz sonra kızına kavuşacan dedi
ama susmak ne mümkün ...bana taktıkları serum resmen gözlerimden yaş olup süzülüyor
içeri alındım orda hemen yine bi serum taktılar.. serum bitene kadar ameliyathane hazırlanana kadar orda 30 dk bekledim..her kapı açılışında eşimi gördüm..en sonunda gel diye işaret ettim güldü ..en son o görüşüm oldu..dr geldi biraz sohbet etti aldı ameliyathaneye götürdüler beni
bütün personel çok iyiydi..acayip ilgi ve hoşgörü vardı
masaya yattım..anestezi uzmanı geldi anestezi yapıldı resmen ikiye katladılar beni..iğne yapılır yapılmaz çok hızlandılar..
ameliyata başlamayın ben hala hissediyorum dedim..meğerse dokunma hissi oluyormuş ama acı hissetmeyecekmişim
2 adam başımda biri elimi tutuyor durumuma göre intraketten ilaç veriyor,diğeri espiri yapıyor soru soruyor beni oyalıyor..
ameliyat başlamış ...kalp atışım çok yükseldi hasta çok panik yaptı sakinleştirici verelim dedi adam sakinleştirici verdi
serum zaten damlamıyor akıyor resmen
kızımı gösterecekmisiniz dedim..ağlamazsan gösteririz dediler ..o arada karnımın üstüne bi bastırdılar nefesim kesildi ölüyorum sandım
tamam kafası çıktı dedi dr...ve bi çığlık duydum
başaşağı getirdi gösterdiler ..çok güzeldi meleğim..
ondan sonra dalıp gitmişim adam burdamısın dedi ..burdayım dedim..bende bir an gittin sandım ölü gibi bakıyordun dedi
anestezi uzmanı kadın çok cazgır bir kızın var içerde bi yaygara kopardı elimiz ayağımıza dolandı dedi
tabi ben sürekli ağlıyorum hiç susmadım..hasta çok ağlıyor bebeği getirin birdaha gösterin sakinleşsin tansiyonu çok düşüyor dediler ve kızımı getirdiler elini tuttum
kızım gitti ben kaldım..20 dk bile sürmedi kızım çıktıktan sonra dikilmem
dr başıma geldi ameliyat bitti gözün aydın tebrik ederim dedi ve gitti
tekrar beni aldılar dinlenme odasına götürdüler..anestezinin etkisinin geçmesi gerekiyomuş ordan çıkmam için
bekle bekle zaman geçmiyor..benden sonra gelenler gitti ben hala ordayım
geliyor iğne batırıyorlar tık yok..heryerim delik deşik oldu sabırsızlanıyorum ama uyuşukluğum geçmedi bi türlü
sonra ameliyat acımı hissetmeye başladım gelin bi iğne daha batırın acı hissediyorum dedim..zor güçte olsa iğneyi hissettim
gönderin beni kızım gitti açlıktan öldü ben burdayım dedim
ve çıkarıldım..eşim kapıda beni bekliyordu elimden tuttu çıktık yukarı odama geldim oda çok kalabalık herkes gelmiş
yerime aldılar makinelere bağladılar kızımı getirdiler..ellerimde aletler takılı olduğu için ilk ben emziremedim eltimle kardeşim yardımcı oldu
profösyonel gibi hemen tuttu memeyi ve emmeye başladı
benim kızlar hep uzman oluyorlar yeme konusunda
herkesin yüzü gülüyor herkes pelin çok tatlı aynı ablasına benziyor diyor
birazda bana benziyor tabi

neyse kalabalık çekildi ben daha iyiyim makineler çıktı ve kızıma kavuştum kendim emzirdim
yanımda eltimle kızım kaldı sabaha kadar ..
her işim rast gitti pelinin şansından
aslında daha çok detay var ama çok uzun olur hepsini yazmayım ..sanki ameliyathane değil başka bi ortam vardı espiriler havada uçuyordu

1 gece kaldık hastanede kendimi iyi hissettiğim için çıkmak istedim ve evimize geldik
biraz başağrım var ..günlük 3 lt sıvı tüketmem lazım..tuvaletimide fazla bekletmeye gelmiyor ameliyat yerim sızlıyor
pek yatamıyorum ..
kızımda minicik...2600 gr 48 cm
Allah herkese hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin...anne olmak isteyenlerede bu mutluluğu tattırsın rabbim..kimsenin kucağını boş bırakmasın

tebrik ederim çok güzeldi doğum hikayen.. herkesi gözü yaşlı okuyorumda.

kendimden ümidi kestim gibi. neden böyle oldum. hep tahminler bugün gelir,

yarın gelir derken resmen son gün geldi çattı tık yok.

Allah hayırlısını versin tabiki de. dua edip bekliyorum.

kızlar bebeklerınızı ne kadar tutyorsunuz memede?? bızımkı bazen 40 dakka bıle duruyordu ama bugun 10 15 dakıka ancak duruyor zorla oda hemen dalıyor uykuyo bıraz emınce...yetrlımıdır acaba 10 dakıka

merhaba canım ıns guzel bı dogum olur ya ben bu nst sancıları hıc anlamıyorum cızgıler var ama doktor bırsey yok dıo .acılma nst de cıkıo mu bırde.bılgın varsa yazarmısın

merhaba canım, amin inşallah allah hepimize hayırlı,güzel,rahat doğumlar nasip eder inşallah nst kağıdı dr.da kalıyor amma bnm çizgiler 60-80lerde nerdeyse sürekli iniş çıkş halinde. bunlaar doğum kasılmalarıymış:18: vajinal muayene nstde cıkmıyor kasılma olduğu için vajinal muayene etti.
bugün kontrole tekrar gittik açıklık 2 cm hala.

birde birşey sormak istiyorum sancılar başlayınca suni sancıda verilecekmiş galiiba.

selam kızlar
doğum hikayemi geçen gün yazdım ama bi sorun oldu yazım gitmedi o arada oğlum uyandı tekrar yazamadım

bu günde yazılarınızı okudum yorum yapıcaktım alıntı aldım
ama yine yazamadım bebiş uyandığı için

doğum yapanlar olmuş allah analı babalı büyütsün
bekleyenlerede sabır diliyorum acele etmeyin uyuyabilmenin tadını çıkarın zaten vakti gelince gelicek bebişler

bebeklerin kusmalarından bahsedilmiş
benimkide öyle fazla gelen sütü süt gibi kusuyo bazen
peynir gibi olanda süt yaramış derler normal kusmalar yani bunlar
telaş etmeyin sakın

sarılık olduğunu vücudunun her yeri sapsarı olursa anlarsınız
gerçi ilk kontrolde kan alıp test yapıyolar testte sarılık değeri çıkıyo

tiroittende bahsedilmiş bende haşimato hastasıyım tiroitten korkmayın bebeğe kalıtsal olarak geçme riski var tabi
ama her bebektede olucak diye bişey yok
plsa bile tedavisi olan bişey

benim oğlumunda gaz sorunu var sanırım
kakası geldiğinde renkten renge şekilden şekle giriyo
bazen çığlık atıyo bazen ağlıyo zorlada olsa yapıyo
bizimde 2 hafta sonra sarıl aşımızın 2. si var bebişimin canı yanıcak diye üzülüyorum

biri sormuştu
bebeği memeden alamıyomuş

bebeğin karnının doyduğuna emin olunca hemen yatağına yatırın ağlamasın diye sakın kucağınızda sallamayın
yoksa alışır fazla kucakta gezdirmemek lazım
yalancı meme taraftarı değilim bence hiç yalancı meme verilmemeli bebeklere

slm kızlaaarrr

bende 2 saattir gaip ağrı var rahim ağzı çok acıyor ve kasıklarıma çok garip bi sanci giriryo sanki oradan bi damar çekiliyormu gibi oluyo gidiyo hemen ve ayaklarım çok üşümeye başladı ve yarım saate bi tuvalete çıkıyorum belimdede belli belirsiz bi agrı var ve kızım çok ama çok hareketlendi

doğum başlıyo olabilirmi acaba fikri olanlar hemen yazarsa çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…