2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

bıraz ınternette arastırma yaptımda sarılıkta beyınde hasar bırakıyomuş ne kadr korkutucu hersey beyınde hasar bırakıyo bebeklerde tiroid az calısıyorsa sarılık uzuyormuş buda zeka gerılıgı yapan bı durum... okudukca korktum dokuzuncu gundeyız sarılık cıktı bugun kontrolde napıcam bılemedım cok üzgünüm

kızlar perşembe sabah sezaryen ile bebeğimi kucağıma aldım.
4200gram. şimdilik çok sıkıntılarımız var. özellikle gaz ve emme konusunda. zaman olunca anlatırım öpüyorum

Masallah sonsy hayirli olsun. Gaz ve emme problemi hepimizde var.

Dktor ilac vermediyse sarilik yogun degil demek ki. Gecer yakinda bizde hala biraz var .

Dktor ilac vermediyse sarilik yogun degil demek ki. Gecer yakinda bizde hala biraz var .

siz kac gunluk oldunuz???? pekı sarılıgın belırtısı varmı sızde uyku ıstegı falan benımkı gece yattı sabaha kadar hıç uyanmadı aldım uyandırmak ıcın hıc gözunu acmadı emziremedim saatlerce uyudu

Merhaba bayanlar bugun doktora kontrole gittik bebek kanala girmemis o yuzden alttan muayene yapmadi bir hafta daha bekleyelim dedi benim vajinal bolgedeki baskilarim cok artti ama anlasilan tik yokmus beyimizde gelmeyle ilgili. Nst sonuclarina gore sancinin olup olmadigini nasil anliyoruz bizim doktor bu durumdan hic bahsetmedide. Fikri olan var mi acep bu zigzaglar hakkinda?

canım uyumasına izin verme gerekirse soy üstünü uyandır burnunu sık kıyamıyor insan ama mecbursun sarılık oldu benım kızım ilk hastaneden çıkarken sadece yüzünde var dediler 4 gün sonra ise 19 çıktı yatırdılar biz sadece emzirerek atlatamadık kızım çok iştahlı masallah mamada verdim ışık tedavisinden sonra düştü 2 gün sonra yine kontrol edildi tabi 2 saatte bir besledim hem emzirdim yarım saat üstünede 1 ölçek aptamille sarılık 11 e düştü ve kilo aldı biz böyle atlattık sarılıkken kızım kapkaraydı cildi esmer sanıyorduk sarılıktanmış geçince teni düzeldi ama sizin yüksek olsaydı bırakmazlardı 17 den sonra yatırıyorlardı 6.günde böyleydi sen bebişini çok iyi besle ve kesinlikle bidaha ölçtür yükselmesine izin verme her elinden kan aldıklarında ağladım ama mecburen hep kontrol altında tutuldu inşallah atlatır bebeğin canım sabaha kadar uyutturma enfazla 3 saati geçmemesi gerekiyormuş

Biz 10 gunluk olduk. Yuzu ve gozleri sariydi. Uyku istegi yok. Sen de zorla uyandir, emzir. Gecmis olsun.

hastanedeyken bısey demekdıler sarılık oldugunu bılmıyordum eve geldıkten sonra hafıf farkettım oda normal herkeste olan kadar bıseydı aslında uyuması normaldı 3 saatte bır uyanıyodu emıyodu tekrar uyuyodu bu ıkı gundur gunduz uyanıyor ama gece uyandıramıyorum acımadan sıkıyorum sagını solunu uyanmıyo kendı ısteyınce uyanıyo emıyo... doktor asagıya ınmemıs sarılık dedı test bıle ıstemedı ben ısrar ettım o zaman yaptırdı 14 cıktı emzır dedı sadece... uyandırsam emıcekte gece uyanmıyor bakalım bu gece nasıl olacak

canım doktorlar bebek hemşireleri bi bakışta sarılık seviyesini bile anlıyorlar bize muhtemelen yatış demişlerdi mesela biz hastaneden 13 le çıkış yapmıştık 14 kötü bir değer değil yani telaş yapma ama uyuması devam ediyorsa renginde değişme varsa hemen kontrol ettir sen yinede uyumasına için uğraş canım geçmiş olsun

Bugün oğlum 5 günlük...
Çok çok zormuş anne olmak şu an ilk defa fırsat bulabildim çok kötüyüm brn acile kaldırdılar uykusuzluk stres bünye dayanamadı serum taktılar baygınlık geçirdim
Göğüslerim paramparça olduğu için 5 gündür ağlaya ağlaya emziriyorum hatta doğum anında çektiğim sancılara bile eşdeğer diyebilirim çığlık çığlığayızemziremediğim için yavrumda aç kalıyo çok zormuş kzlar ya valla anne olmak ne zormuş
Bi an ben yapamıycam beceremiycem dedim sonra dedim napıyosun sen kendine gel
Öle işte dua edin bize göğüslerim içinde fikri olan varsa denemediğim şey kalmadı ama vardır belki sizden tavsiyeler bekliyorum
Geçmişi okuyamadım doğum yapanlar kimler bilmiyorum hepimizin gözü aydın
Herşeye fağmen anne olmak mükemmel oğlumu çok ama öok seviyorum o kadar güzel ki....

Slm kızlar çok şükür perşembe günü kızımı epiduralle kucağıma aldı çok güzel bir duyguymus abbim herkese yasatsin... Benim sorum hala tuvalete çıkmadım sezeryandan önce hafif isaldim şimdi hala tık yokböyle bişey yaşayan varmı.

Kizlar biz geldik dr.dan.. Bisey yok yine.. Sali gunu tekrat gidecegiz o zamana kadar yine bisey olmazsa cats gunu suni sanci alacagim.. Su 4gun bile gozumde buyuyor ..yine bekleyis zor geliyor..

Uzuldum canim. Ben de cok bunaliyorum ama yapcak bi sey yok. Goguslerin icin mustela kullan derim.
Yardim eden yok mu yaninda?

evet arkadaşım bende de oldu geçen hafta cumartesi spinal sezeryanla doğum yaptım bende 5 gün sonra çarşamba günü anca büyük tuvaletime çıktm.Sezeryandan sonra oluyo sanırım başkalarındanda duydum

hastanede saat bası kontrole gelıyorlardı hıç sarılık lafı bıle etmedıler bıze bugunde kontrolde doktor hafıf var dedı gectı zaten ama ben test istedım ısrarala 14 cıktı... benım telaşım uyanmamasından gece derın uykuya dalıyo cocuk uyandırmak ımkansız korkuyorum dün uyanmadı gece üçte oturdum agladım baya gece ememıyor dıye( sarlıktan dolayımı uyuyor böyle ????halbukı iki gün önceye kadar cok ıyıydı düzeni....9 günlük henüz bu sarılık acaba artarmı azalırmı ne bıleyım insan korkuyor tecrübesiz olunca...

evet arkadaşım bende de oldu geçen hafta cumartesi spinal sezeryanla doğum yaptım bende 5 gün sonra çarşamba günü anca büyük tuvaletime çıktm.Sezeryandan sonra oluyo sanırım başkalarındanda duydum
Saol canım benim içim rahatladı... Gözün aydın allah anali babalı büyütsün yavrunu... Herkesinkinide....

Merhaba arkadaslar,
Sizi zaman zaman okuyor ancak yazamiyorum. Bir merhaba demek istedim. Kızımız 17 gunluk oldu. Sürekli kucakta ve memede uyumak dışında bir sorunumuz yok, ikinci hafta kontrolünde kilo alimini az buldu doktor, ona üzüldüm ama şimdi moralimiz daha iyi, gece bir kes sütümü sagip veriyorum. Öyle tavsiye etti doktor. Durum budur bizde.

Dogum yapanları tebrik ediyorum, yapacak olanlara da hayırlı doğumlar diliyorum.

merhaba kızlar evet biraz geciktm yazmakta ama çok şükür bende kızımı kucağıma aldım.9 mart cumartesi spinal sezeryan ile çok zormuş doğum denen şey ama sonu mükemmel bitiyor.ben normal doğum ile başladım bebeğim 3.620kg idi.doktor zor bi doğum olacağını söyledi nitekim öylede oldu hastaneye gittiğimde 5-6cm açılmam vardı suni sancı verildi 5 saat öldüm öldüm dirildim ama en fazla 8 cm e kadar açıldı son bi saat açılma ilerlemedi bu arad doktorum dahil 3 kişi daha gelip gidip açılmam varmı diye baktılar canıma okudular özelliklede doktorum çok canımı yaktı sancıları geçtim açılma muayeneleri mahvetti en sonunda bağırdım yeter olmuyosa doktor bey sezeryan olayım dedim o da zaten ilerlemiyo bebeğin kafasının şişme olasılığı yüksek dedi aslında bi bakıma haklıydı çünkü ilk doğumuma göre bebek çok iriymiş çok zorlanırmışım neyse ki spinal sezeryan ile bebişimi kucağıma aldım onu ilk öpen ben oldum harika bi duyguydu.Sonrasıdanda sütüm hemen gelmedi 2 gün sonra yıkandım banyodan sonra geldi çok mutlu oldum.Bugün Zeynebimiz 1 haftalık oldu bile:) darısı tüm bekleyenlere hayırlısı ile bebişlerinizi kucağınıza alın inşallah

slm kızlar bende dün dr a gittim malesef sezeryan dedi çatım darmış. çok üzüldüm 3 kg altında olsa normal olur dedi ama geçen hafta 3.270 di kızım doğuma kadar 3.750 yi bulacak. normal olsun diye çok dua ettim ama napalım çarem yok. sezeryan olan arkadaşlara sorayım dedim iyileşme süresi baya uzuyormuş bide süt gelmesi gecikiyor mu. mama verilmesini hiç istemiyorum sonra meme almazsa diye çok moralim bozuldu. nolur içimi rahatlatacak bişeyler söyleyin:2::18::18:

canım ilk önce hayırlı olsun tuvalet meselesine gelince hastaneden çıkmadan 2.günümde fitil koydular yaptırdılar öyle çıkardılar yoksa yapması çok zor evdede yapamazsam diye doktor fıtıl yazmış ama eve gelince 2 gün sonra normal yapabilmiştim fitil dene bence cok rahatlıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…