2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Uzuldum canim. Ben de cok bunaliyorum ama yapcak bi sey yok. Goguslerin icin mustela kullan derim.
Yardim eden yok mu yaninda?
Saol cnm onuda bi deniyim annem var ama be bnim hatam ilk geceden annemi eve göndermek oldu ev zaten yakın evde ufak kardeşim var sorun olmaz herhalde dedim gönderdim eşim bi saate kadar idare etti ve oda yorgunluktan bitkin düştü sonra sabaha kadar oğlum ağladı ben ağladım 1 dk bile uyumadım o gece

slm kizlar oglum bugun 8 gunluk oldu. uzun sure gelmesini bekledik onun ama suan duygusal acidan cok kotuyum. lohusa depresyonuna girdim. benimseyemedim daha onu bunaliorum yaa yasayan var mi bunlari
Canım bende aynıyım çok garip bi duygu ben emzirmiycem diye ağladığımı biliyorum hep içim sıkılıyodu bi türlü mutlu olamıyo insan acayip bişi ama sakın kendini koyverme kendinle savaş muhakkak bol bol tesbih çek la havle... Hasbinallah... Lailahe illallah selavat vs hepsini oku ağzın hiç boş kalmasın allah korusun ilerlerse sonu kötü
Canım zaten lansinoh ve kakao yağı kremi kullanıyom ama olmuyo işte(

bende kullanıyorum o kremı ama benımde catladı hep cok acıyor ne yapıcaz bılmıyorum cok zor oluyor

canım usttekiler bebegin kalp atısları, alttakiler sancı. alttaki zigzagların 15 - 20 dakikalık bir nst kagıdında en az 4 kere, en az 15 atımlık esit aralıklı zirveler yapması lazımmıs. yani sivri daglar değil uzeri duz tepeler gibi. o dogum sancısıymıs. umarım anlatabilmisimdir:)

canım ben dogurmadım ama kardesimden ve kuzenlerimden dolayı göğüs için bi cok sey duydum. yardımı olur belki. zaten lanolin olan kremleri herkes biliyor (lansinoh, medela ve milkway), bunların hepsi saf lanolin hemen hemen aynı islevi goruyor, genelde lansinoh daha cok biliniyor, ama benim bildigim medelanınki (purelan) cok daha iyi ama bulması zor. bunun dısında bazı kisilere ilginc bi sekilde bildigimiz bepanthen filan iyi geliyormus. bunye meselesi tabi. hic bir sekilde iyilesmeyen bi arkadasıma doktoru gümüş nitrat al demiş. oda tereddut etti ama sanırım o son noktada kullanılabilecek bisi cunku memeden temizlenmesi gerekiyormus.
benim kardesimse bana gögus kalkanı önerdi, cunku kremde sursen sonuc olarak meme ucu bi yere temas ettiginde yeniden tahris ediyor. gögus kalkanı meme ucunu herhengi bir yere temas ettirmiyor, bu yuzden cabuk iyilesiyormus. bi de emzirirken göğüs koruyucu kelebeklerle emzirebilirsin. tabi uzun sureli değil ama en azından iyilesene kadar...
insallah kısa zamanda iyilesirsin canım...

canım bende sezeryan olcam diye gunlerdir aglıyorum, salıya kadar normal olsun diye tum sehri tavaf ettim ama banamısın demiyor. ama bizim icin hayırlısı budur belki oyle dusun. Hayırlısını iste Allahtan. benim 2 ay once dogum yapan bi arkadasım, bana kesinlikle normal dogum icin ısrar etmememi soyledi. o cok ısrar etmisti, cok zor bi dogum gecirdi bebek bi turlu inmedigi icin ebeler kaburgalarına bastırmak zorunda kalmıslar. ameliyatlı hasta gibi gunlerce yatmıs kaburgalarının agrısından, ustelik bebegide 3 kilo civarında dogdu. yine bi tanıdıgm epidural olup 10 cm acılmısken bebek bi turlu inmedigi icin acil sezeryan oldu. catı darlıgından ve ya bebegin buyuk olmasından baska problemlerde olabiliyor yani. ne olacagı belli olmaz yani sen hayırlısını dile...

doğum yapanlara maaşallah,darısı başımıza ben ne zaman doğuracağım Allahım.....

aynen canım ya delirmek uzereyim. kayınvalidemler geleli bir hafta oldu. hic anlasamıyoruz. beni deli ediyorlar, dogumdan once bu kadar kaldılarsa dogumdan sonra ne kadar kalırlar kim bilir diye odum patlıyor. ben agladıkca sinirlendikce bebegim geri geri gogsume tırmanıyor sanki( onların yuzunden normal dogum yapamıcam, cok uzuluyorum, ne dusuncesiz insalar ya(((

kızlar perşembe sabah sezaryen ile bebeğimi kucağıma aldım.
4200gram. şimdilik çok sıkıntılarımız var. özellikle gaz ve emme konusunda. zaman olunca anlatırım öpüyorum

tebrik ederim canım. Allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin. umarım sorunlarınızı atlatırsınız kısa zamanda.

canım tebrikler. zor bi doğum geçirmissin. benim en korktuğum şey suniden sonra sezeryana girmek. p.tesi suniye yatırıcak doktor büyük ihtimal. istemediğimi söylüyorum ama suyumda biraz azalma olunca daha fazla bekletmek istemiyo dr. bizim bebek 3240 gr olmuş. normal doğum için herşey yolunda gidiyo ama şu sancılarım gelseydi de suniye maruz kalmasaydım iyiydi. 1 günde de sancı gelmicene göre eli mahkum suniye giricez galiba.

canım çok geçmiş olsun ya. gerçekten çok zor bi durum olduğunu tahmin edebiliyorum. annem küçük kardeşimi emzirirken de çığlık çığlıyaydı. ben de lansinoh aldım ama işe yaramadığını duyunca üzüldüm şimdi. burda okumuştum geçen gün. bir de tahin yağını dene canım.
Allahım tüm annelere sabır versin. bu yaşanılanların hepsi birer sınama aslında. ne kadar sabredersek o kadar iyi. pes etmek yok.

hap şeklinde mi alttan koydular yoksa serumla mı verdiler canım.açılman varmıydı hiç suni verilmeden önce.ne kadar sürede oldu bilgi verir misin?bugünde yok en iyiyi pikniğe gideyimde ip atlayayım.

merhaba kızlar, sunni sancıyı sormuşsunuz ancak görüp cevap yazabiliyorum. benim suyum çok azaldığı için sunni sancı verip 36. haftada doğum yaptırdılar. sabah saat 10'da serumla sunni sancı almaya başladım. yattığımda hiç açılmam yoktu. sancıyla birlikte yavaş yavaş açılma başladı. öğleden sonra 3buçuğa kadar hiç sancı hissetmedim, sonra yavaş yavaş ağrılar başladı. açılma 6cm kadar olunca doktor suyumu getirdi. ondan sonra çok şiddetlendi sancılar, saat 4buçuk felandı, 18:30'da doğuma girdim (bu saate kadar kolumda serumla hep sancı aldım) ve 18:55'te kızım doğdu. yani toplamda 9saat sürdü sancı almam ama 4saat felan sancı hissettim. bütün gün boyunca saat başı alttan açılma muayenesi yapıldı, ve saat başı nst ye bağlanıp sancı kontolü yapıldı. başka sormak istediğiniz birşey varsa cevaplayabilirim.

alıntı yapamadım ama bebeği sarılıp olup sürekli uyuyan arkadaşım mutlaka uyandır bebeği. aç aç yattıkça değer yükselebilir. bizimki sarılık olduğunda öğlen bir uyudu, geceye kadar uyandıramadık, sonunda alıp hastaneye götürdük, değeri yükselmiş yatırdılar hastaneye. 15saat yoğun bakımda kaldı. sonra düştü neyseki de çıkardık ama sonra uyanmasa bile mamayı zorla yedirdik. çok şükür toparladı. birde sarılık için ilaç veriliyormu ki, bize vermedi doktor. sadece aç kalmasın, emmiyorsa bile mutlaka mama verin dedi.

bizde bebeği göbeği düşmeden yıkadık. doktor yıkayabilirsiniz dedi, 8.günde yıkadık bizde. zaten 9.günde göbeği düştü. maşallahı var bizim kızın hiç ağlamıyor yıkarken, gözlerini açıp bakınıyor, kafasını yıkarken bile gözlerini açmaya çalışıyor canım. ama hep annemle yıkadık, annem bu hafta gidiyor artık, yalnız kalıcaz kızımla, kendim nasıl yıkayacağım bakalım:)

canım ben suni sancıdan sezeryana dönüyorlar nasıl olsa dediklerini icin, doktorumdan yapmamasını istemistim. oda kabul etti, simdi pisman oldum. bebegin cıkısı kolay oldu mu? normal dogumdan daha zor diyorlar cunku kafam karıstı

canım merak ettim seni. uzun zamandır görünmüyorsun. p.tesi doğumun olucaktı hatırladığım kadarıyla. naptın? bi sorum yoktur inşallah.
ben de p.tesi giricem bu arada.

canım suni sancıdan sonra yani saat 18:30 da açılman ne kadar oldu? doğum sırasında epidüral yaptılar mı? yani nasıl geçti doğumun zor oldu mu? bende suni sancıyla giricem inşalah. o yüzden sordum. şimdiden teşekkürler.

bebeğim saatlerce emiyor bıraktığımda ağlıyor bugün emzirmekle geçti vaktim ama bebikom doymuyor mama yaptım yedirdim sustu sizce benim kız ememiyor mu ? ben süt sağma makinasıyla sağıp sağıp mı içireyim ?
kızlar bebeğime mamasını yedirdikten sonra uyuttum 5 dakika sonra ağlama sesi geldi gittim burnundan gelmiş mama ? çok korktum !!!

canım seni tam anlayamadım, doktorundan neyi yapmamasını isteyip pişman oldun? bu ilk doğumum ve kendiliğinden başlayan doğumla sunni sancıyla yapılan doğumu kıyaslayamam. bilmiyorum hangisi daha zor ama doğum anı zor tabiki. benim kızım 2690gr olmasına rağmen ve zordu çıkarması ama yapılmayacak birşey değil. kesinlikle normal doğumu tavsiye ederim, 1haftada ağrın acın hepsi geçiyor, iyileşmesi süresi daha kısa yani.

18:30da açılmam 8cm'di, sonrada doğumhaneye aldılar zaten, 25dk'da da doğum oldu. epidural yapılmadı bana, aslında istiyordum ama açılma 4-6cm arası epidural yapılıyormuş (bilmiyorum ne kadar doğru), hemşire muayene edip açılma 4cm dediğinde epidural istiyorum ben dedim. o da doktorumu çağırdı, doktor neden epidural istiyorsun, ağrın çok mu dedi. bende yooo birşey hissetmiyorum henüz dedim. o zaman gerek yok epidurala, zaten doğumu geciktiriyor dedi. bende hemen vazgeçtim:) sonra sancım arttı ama yapılmadı artık.

canım tesadüfen gördüm yazını.ben 3 ay önce doğum yaptım.sezeryanla. benimde kızım sürekli emmek istiyordu.bırakınca ağlıyordu.uyanık her anımız memedeydi.yakınlarımda sütümün yetmediğini bebeğin doymadığını söylediler.mama verdirdiler.2 kez mama verdim.ama içime dert oldu.bir daha vermek istemedim mamayı.beni emmesini istiyordum.inatlaştım ailemle.doktor mama şart demeden vermicem dedim.kilo takibini yaptım.aylık 600 ile 1000 gr.alması bebeğin doyduğuna ve sütün yettiğini gösteriyordu.benim kızımda çok şükür 1 kilo almıştı.doktor kesinlikle mama kullanma dedi. yani öncelikle kilo kontrolünü yap bebeğinin.kilo almıyorsa eğer sorun var demektir.doktor demeden mama verme.seni emmeyi bırakabilir.biberondan içmek kolayına gelir.mama vermek zorunda kalırsanda bence kaşık ile ver.sütüm az deme bebek emdikçe inan çoğalıyor.sağlıkla kalın.

Canlarımmm nasılsınız guzel anneler.biz iyıyız oglusumla.15 gunluk olduk bugun.mevludumuz vardı gunduz.canım oglum cicılernı gydı ve gorucuye cıktı.oy benım kuzumdur o cok sevıyorum rabbım ayırmasn evlatlarmzdan bizi.kendınzı ıyı hıssdysanz bence erkendn mevludu yapın kızlar.gogus yaralarndan soz edılmıs.benım 2 gun sutum cok verımlı degldı.o arada cok kurudu ve catladı.ne zamankı oglum eme eme sutu yeterınce cogalttı sonrasında gectı gogsumdkı sorun.hergun duş alın süte ıyı gelıyor.bu arada hamıle kaldgm kılo ındım.zaten 12 kg aldgm da gittı tamamen.bol su ıcın.bol bol da dua edin.opuyorum hepınızı

merhaba arkadaşlar, konu başlığınızı görünce göz atmak istedim. ne güzel taze anne adaylarıyla dolu burası.

Son düzenleme:
evet canım normali bekliyoruz biz de karnım iyice indi kAsıklarım yırtılacak sanki taşıyamıyorum artık bebeğim çok kıpır kıpır onun dışında bişey yok malesef
aynen canım ya nedense cok hareketlı bebegım....masallallah nısan ı gozluyorum o da yok ama agrılar gıdıp gelıo.....oy oy annem geldı neden gelmıo bu bebek deyıp duruo:) zıplıom bazen ya pat pat yuruyom :) sancılar baslasın dıe:)

artık bizde burdayız
15.03.2013 te sabah saat 08.50de oğlum doğdu epidural sezeryanla çok gzel bir duyguymuş:) az önce emzirip uyuttum
sütüm hemen gelmedi sadece saydam sıvımsı bi su gelio doktora sordum zaten içmesi gerekenin o olduğunu emdikçe sütümün geleceğini söyledi.emzirdikten sonra hiç ağlamıyo sanırım o sıvı ona yetiyo ama yinede endişeleniyorum:) doğurmayı bekleyen arkadaşlarıma sabır diliyorum. en yakın zamanda doğum hikayemi paylaşıcam şimdi çıkıyorum çok yorgun ve uykusuzum iyi geceler...

gunaydın herkese... kızlar sarılıgın gectıgını yada arttıgını nasıl anlıcaz belırtıleı varmı ki?? yoksa sureklı testmı yaptırcaz mesela bızım 14 cıktı daha yukarı cıkrasa gunden gune bunu anlamıyoum kı ben ((

bıde 15 günde gecmesımı gerekıyor???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…