canım usttekiler bebegin kalp atısları, alttakiler sancı. alttaki zigzagların 15 - 20 dakikalık bir nst kagıdında en az 4 kere, en az 15 atımlık esit aralıklı zirveler yapması lazımmıs. yani sivri daglar değil uzeri duz tepeler gibi. o dogum sancısıymıs. umarım anlatabilmisimdir:)((
canım seni tam anlayamadım, doktorundan neyi yapmamasını isteyip pişman oldun? bu ilk doğumum ve kendiliğinden başlayan doğumla sunni sancıyla yapılan doğumu kıyaslayamam. bilmiyorum hangisi daha zor ama doğum anı zor tabiki. benim kızım 2690gr olmasına rağmen ve zordu çıkarması ama yapılmayacak birşey değil. kesinlikle normal doğumu tavsiye ederim, 1haftada ağrın acın hepsi geçiyor, iyileşmesi süresi daha kısa yani.
selammm..
bende takvimi bitip öyleeeeee bekleyenlerdenim:)))
pazartesi son gidiş doktora bi şekilde alacağız dedi
suni sancı tavsiye etmiyorum %90 sezeryanla sonuçlanıyor boşuna o sancıyı çekmeni istemiyorum dedi
ama ben yarın yine de suni sancı istediğimi söyleyeceğim eğer herşey yolundaysa
bu kadar bekleyip de pisi pisine sırf sancım gelmedi diye sezeryana yatmak istemiyorum ama
doktorumla fikir ayrlığına da düşmek istemiyorum ben yine taklifimi yapacağım bakalım ne diyecek..
bu arada tabi yarına kadar bir hareket olması ihtimali de var sancı vs..
çok küçük bir ihtimal ama olsun diye dua ediyorum.
benim gibi bekleyenlere allah sabır versin heleki günü dolunca insan daha bir sabırsız oluyor((
bu arada ay sonunda doğum yapacak olan arkadaşalrım
sabırsızlığınızı çokk iyi anlıyorum ama stres yapmayın bence bakın daha günü dolduğu halde hiç tık olmayanlar var bizim gibi:)))
inşallah sizler biz< kadar beklemezsiniz:)))
kızlar perşembe doktora gittik 2 cm açılmam vardı dr bekleyelimm dedi cuma tekrar gittik hala 2 cm.di. bugün sabah kanlı akıntı geldi hafif sulu bir şekilde.biraz belim ağrıyor sizce doğum başlayacak mı?çok heyecanlıyım ve korkuyorum.sizce dr.u aramalı mıyım yoksa sancılarımı beklemeliyim.
ayy ne zormuş anne olmak
dualarınızı eksik etmeyin.allah hepimizin yardımcısı olsun.
bir hamilelik takvimim bile yok, anlıyor musun?????:)
mincir bende senin gibi heycanlıyım aslına bakarsan benimde son adet tarihine göre 1 haftadır günüm geçiyor ama benimki muhtemelen ve büyük ihtimalle geç döllenme olduğu için böyle uzuyor ben 28 martta olur diye düşünüp hamilelik takvimimide ona göre hazırlamıştım ama şimdi 4 gözle doğurmayı istiyorum ve bu süreçten çok sıkıldım gelgörki ne bi belirti ne bir iz ne sancı ne nişan ne su gün içinde arasıra karnıma adet sancısı gibi giriyo hepsi bu oda günde1-2 kez hepsi bu rabbim tez zamanda sağlıkla sıhhatle kucağımıza almayı nasip eder inşallah
canım sende açılma filanda yok mu?hani açılman varsa suni sancı verilince açılman artar herhalde. bnm dr sancı sancıdır dedi.suni sancı hakkında kim ne derse desin doğumu hızlndırıyor dedi.
herkes birşey söylüyor vallahi. hakkımızda hayırlısı.
ben sezeryan istiyordum son anda normal olsun dedim(epiduralle) bakalım nolcak.
slm kizlar oglum bugun 8 gunluk oldu. uzun sure gelmesini bekledik onun ama suan duygusal acidan cok kotuyum. lohusa depresyonuna girdim. benimseyemedim daha onubunaliorum yaa yasayan var mi bunlari
Slm kızlar çok şükür perşembe günü kızımı epiduralle kucağıma aldı çok güzel bir duyguymus abbim herkese yasatsin... Benim sorum hala tuvalete çıkmadım sezeryandan önce hafif isaldim şimdi hala tık yokböyle bişey yaşayan varmı.
Bugün oğlum 5 günlük...
Çok çok zormuş anne olmak şu an ilk defa fırsat bulabildim çok kötüyüm brn acile kaldırdılar uykusuzluk stres bünye dayanamadı serum taktılar baygınlık geçirdim
Göğüslerim paramparça olduğu için 5 gündür ağlaya ağlaya emziriyorum hatta doğum anında çektiğim sancılara bile eşdeğer diyebilirim çığlık çığlığayızemziremediğim için yavrumda aç kalıyo çok zormuş kzlar ya valla anne olmak ne zormuş
Bi an ben yapamıycam beceremiycem dedim sonra dedim napıyosun sen kendine gel
Öle işte dua edin bize göğüslerim içinde fikri olan varsa denemediğim şey kalmadı ama vardır belki sizden tavsiyeler bekliyorum
Geçmişi okuyamadım doğum yapanlar kimler bilmiyorum hepimizin gözü aydın
Herşeye fağmen anne olmak mükemmel oğlumu çok ama öok seviyorum o kadar güzel ki....
bebeğim saatlerce emiyor bıraktığımda ağlıyor bugün emzirmekle geçti vaktim ama bebikom doymuyor mama yaptım yedirdim sustu sizce benim kız ememiyor mu ? ben süt sağma makinasıyla sağıp sağıp mı içireyim ?
kızlar bebeğime mamasını yedirdikten sonra uyuttum 5 dakika sonra ağlama sesi geldi gittim burnundan gelmiş mama ? çok korktum !!!
Kizlar persembe 13;40 da epidural normal doğum yaptim.kizimda bende com iyiyiz
Canım düzeliyor dert etme ve bol bol emzir bebeğini süt üreten hormon lohusa depresyonuna da iyi geliyor doktorum ve ebe hemşiremiz söyledi. Sekiz gün olmasada ilk günler ben de kötüydüm. Ağlama krizlerine girip durdum ama canımın acısına mı kızıma yetemediğime mi yoksa eyvah hayatım kaydı gibi bir endişe ile mi ağladım hala bilmiyorum ama geçiyor emin ol. Kızım en büyük keyfim şimdi hiç bir zorluğu ağır gelmiyor. İnşallah çabuk atlat ve sende bu keyfe var bir an önce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?