2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Cok tesekkur ederim gayet anlasilir ama bende tik yok o zaman (

selammm..
bende takvimi bitip öyleeeeee bekleyenlerdenim:)))
pazartesi son gidiş doktora bi şekilde alacağız dedi
suni sancı tavsiye etmiyorum %90 sezeryanla sonuçlanıyor boşuna o sancıyı çekmeni istemiyorum dedi
ama ben yarın yine de suni sancı istediğimi söyleyeceğim eğer herşey yolundaysa
bu kadar bekleyip de pisi pisine sırf sancım gelmedi diye sezeryana yatmak istemiyorum ama
doktorumla fikir ayrlığına da düşmek istemiyorum ben yine taklifimi yapacağım bakalım ne diyecek..
bu arada tabi yarına kadar bir hareket olması ihtimali de var sancı vs..
çok küçük bir ihtimal ama olsun diye dua ediyorum.
benim gibi bekleyenlere allah sabır versin heleki günü dolunca insan daha bir sabırsız oluyor((

bu arada ay sonunda doğum yapacak olan arkadaşalrım
sabırsızlığınızı çokk iyi anlıyorum ama stres yapmayın bence bakın daha günü dolduğu halde hiç tık olmayanlar var bizim gibi:)))
inşallah sizler biz< kadar beklemezsiniz:)))

kızlar perşembe doktora gittik 2 cm açılmam vardı dr bekleyelimm dedi cuma tekrar gittik hala 2 cm.di. bugün sabah kanlı akıntı geldi hafif sulu bir şekilde.biraz belim ağrıyor sizce doğum başlayacak mı?çok heyecanlıyım ve korkuyorum.sizce dr.u aramalı mıyım yoksa sancılarımı beklemeliyim.
ayy ne zormuş anne olmak
dualarınızı eksik etmeyin.allah hepimizin yardımcısı olsun.

mrb arkadaslar 20 gunluk oldu kizim..ancak girebildim..nasilsiniz??kizim uykusunda surekli hareket ediyor ve sesler cikariyor..normalmi bunlar???

canım, biraz garip bi sekilde yazmısım kusura bakma:) doktorum suni sancı deneyelim dedi. ben istemediğimi söyledim. cunku bi cok kisiden suni sancı verip acılma olmuyor diye eninde sonunda sezeryana alıyorlar diye duymustum. simdi ise suni sancı hakkında senden ve daha bi kac kisiden daha olumlu seyler duydugum icin istemiyorum dediğime pisman oldum. insallah suni sancı istemedigimi unutmustur:))

seninle aynı durumdayız canım, benki hamileliğe bayılıyordum, bu kadar sabırsızlanacağımı hiç dusunmezdim ama bu saatten sonra beklemek gercekten cok zormus. psikoloji filan kalmadı bende. bende yarın gidicem, ve durumumuz belli olacak, sezeryansa salı alınacak.
takvimi bitenler birlik olalım

canım doktorun sana nisanın gelirse ara dediyse ara bence. ama boyle birsey soylemediyse sancını bekle. benim doktorum sadece sancı ve suyun gelirse gel dedi. nisan hakkında bisey soylemedi. zaten nisandan sonra hemen baslamıyor diye biliyorum ben cokda uzun olmasada bi sure geciyor. insallah dogumun baslamıstır, hayırlısı olsun:)

Son düzenleme:
bir hamilelik takvimim bile yok, anlıyor musun?????:)

canım sende açılma filanda yok mu?hani açılman varsa suni sancı verilince açılman artar herhalde. bnm dr sancı sancıdır dedi.suni sancı hakkında kim ne derse desin doğumu hızlndırıyor dedi.
herkes birşey söylüyor vallahi. hakkımızda hayırlısı.
ben sezeryan istiyordum son anda normal olsun dedim(epiduralle) bakalım nolcak.

mincir bende senin gibi heycanlıyım aslına bakarsan benimde son adet tarihine göre 1 haftadır günüm geçiyor ama benimki muhtemelen ve büyük ihtimalle geç döllenme olduğu için böyle uzuyor ben 28 martta olur diye düşünüp hamilelik takvimimide ona göre hazırlamıştım ama şimdi 4 gözle doğurmayı istiyorum ve bu süreçten çok sıkıldım gelgörki ne bi belirti ne bir iz ne sancı ne nişan ne su gün içinde arasıra karnıma adet sancısı gibi giriyo hepsi bu oda günde1-2 kez hepsi bu rabbim tez zamanda sağlıkla sıhhatle kucağımıza almayı nasip eder inşallah

Kizlar bende firsat bulup giremedim oglum 11 gunluk oldu alismaya calisiyoruz annem hala bizimle kaliyor destek olmadan cok zor, kizlar bnmde gogus ucum cok kotu oldu kanadi agladim canim cok yandi zeytinyagi, ayva cekirdegi, kremler denedim olmadi 2 gun silikon gogusle emzirdim her emzirdikten snrada bepanten krem surdum cok sukur toparlandim brz simdi silikonsuz emziriyorum sikintisi olan varsa silikon gogus ucunu denesin derim. Opuyorum hepinizi

canım benimde gebeliğimin basında kese geç göründüğü için gec döllenme olabilir demislerdi ama bi kac ay sonra doktor vazgecti bu düşünceden. gelişimi satınla uyumluymus gec döllenme yoktur dedi. bende günü gectiği icin doktora baslangıcda gec döllenme dediğini hatırlattım ama gec döllenme değildir dedi. bu arada zaten gec dollenmeye gore yeniden duzenlenen dogum tarihide bugun gecti:) bende de geceleri hafif bi sancı oluyor ama hepsi bu. insallah günü gecenler olarak bizde sag salim kavusuruz bebeklerimize, cidden zor cunku bu saatten sonra beklemek...

canım 2 cmlik bi acılma var demisti carsamba gunu, ama bebek tam olarak inmemis sanırım. acılmaya bakarken doktorum epey bi zorlanıyor, cok dar filan diyor:) senin son dakikana kadar hic bisi belli olmaz diyor. benimde gozum korktu suni sancıdan ben suni sancı istemiyorum dedim o da suni sancıyı acılman biraz ilerlemisse veririz zaten dedi. ama iste herkes farklı bisi soyluyor benimde kafam karıstı. hayırlısı olsun bakalım merakla bekliyorum:)

Son düzenleme:
bılıyorum bebegım zamanını bılıyor.ne zaman gelmesı gerektıgını de ama bazen catlayacak gıbı oluyorum.sıkıntı basıyor karnım burnum da ...arada agrı gırıyor ama gecıyor...bu hafta ıcınde beklıyorum bakalım son 10 gun ıcındeyımmmm...mılletın gunu gecmıs hala beklıolar...rabbım sabır versın bıze bebegı doganlar a da rabbım yardım etsın ..sımdı rahatsınız dıolar bebek dogunca cekecegınız var dıolar....gercektende oylee galıbaa.meme ucu yarası ıcın ben baya zamandır bepantene suruyorum.dogum dan sonrası ıcın once kullanmak gerklı dıolar..valızımız hazır beklemedeyizzzz.... dua ısteyenler var rabbım yardımcınız olsun.rabbım herkese hayırlı evlatlar versınnn rabbım kımseye yoklugunu gostermesın..(amin:)

slm kizlar oglum bugun 8 gunluk oldu. uzun sure gelmesini bekledik onun ama suan duygusal acidan cok kotuyum. lohusa depresyonuna girdim. benimseyemedim daha onu bunaliorum yaa yasayan var mi bunlari

Canım düzeliyor dert etme ve bol bol emzir bebeğini süt üreten hormon lohusa depresyonuna da iyi geliyor doktorum ve ebe hemşiremiz söyledi. Sekiz gün olmasada ilk günler ben de kötüydüm. Ağlama krizlerine girip durdum ama canımın acısına mı kızıma yetemediğime mi yoksa eyvah hayatım kaydı gibi bir endişe ile mi ağladım hala bilmiyorum ama geçiyor emin ol. Kızım en büyük keyfim şimdi hiç bir zorluğu ağır gelmiyor. İnşallah çabuk atlat ve sende bu keyfe var bir an önce.

Canım ben de üç gün sonra çıktım oda çok az. Endişe etme gaz çıkarabiliyorsan sorun yok demektir zaten. Beş güne kadar yolu var diye biliyorum.

Canım çok geçmiş olsun hazır foruma girebilmişken bildiklerimi paylaşayım istedim. Doğumdan önce tv de biyolog bir bayan anlatmıştı kesin çözüm falan diye. Bir elmayı fırında 170 derece ısıda 20 dakika kabuğu ile pişirin. Yumuşayan elmanın İçinden bir kaşık alıp bir kâseye koyün üzerine bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ekleyin krem haline getirin. Memeye sürüp 15 dk bekleyin ve temizleyin. Tarif böyle inşallah derdine çözüm olur. Yanlız iki günde bir taze yapmak gerekli diye birşey de demişti ama o kısmını tam yazmamışım.

canım eğer bebeğin günde 4kere kakasını yapıyorsa sütün yetiyor demektir kendini aldatıp etrafındakilere aldanıp mama verme yada sağıp verme çünkü sütün artmasını sağlayan en büyük etken bebeğin emme esnasınsandaki ilişkiden kaynaklanıyormuş hatta eldiven bile giydirme ben ilk günden sonra eldivenlerini bile çıkarttım benimle ten teması yapsın diye

lohusalık bunalımından bahsedilmiş ben ilk bebeğimde yaşamıştım hatta hiç unutmuyorum eve geldiğimizde neden bebek yaptım ki ne yapacam ben şimdi diye düşündüm çok zor gelmişti geceleri emzirmek hele birde dışarıya falan çıkılmaya başlandığı zaman bile insan stres oluyor eşimde buna dahil banyolar bir başka olay insanın hayatı değişiyor ama şimdi ikinci bebekte hiç böyle şeyler yaşamadım hatta bu gün eşimlede bunu konuştuk o duygularım yok çok rahatım ve çok huzurluyum dedim ve benim rahat ve huzurlu olmam bebeğimede yansıyor bunu unutmayın yaşadığınız her stres bebeğinizi etkiliyor sütten geçermiş bir proğramda izlemiştim uzman bayan diyor bebeğin altını değiştirirsiniz karnını doğurursunuz gaznı çıkartırsınız ama beek durmadan huysuzlanır bunun en büüyk nedeni annenin stresinin bebeğe geçmesidir demişti

ne guzel solemissin tatlim yaaa...
bende cok bunaldim.bir an evvel dogsun diye bekledim simdiyse iyi oldum pek solenemez.benim ilk 4 5 gun cok daha kotuydu simdi biraz daha iyi ama bilmiyorum.yalnizim hemde cok.zaten en cok oyuzden bunaldim.geldik elin memleketine sanki kendi memleketimizin suyu ciktiydiyaaaaa!!!!
valla ya bu ne boleee!!!!!
adamin biri demis esime "acmi kaldikta geldik buralara kardesim" diye.hakli adam haa...
ailemde yok yanimda ((
onceden de sikilsamda yine okadar olmuyodu.az cok disari cikma sansim oluyodu.simdi oda yok.
ama minigimide cok seviyorum.azcik ayri kassam hemen osluyorum :)))
karisik duygular icindeyim yanii.....
bende gectimi gecmedi suan anlayamiyorum bile.
insallah bizlerde atlatiriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…