2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

gecmisi fazla okuyamadim.demek bircok kiside ayni duygular mevcutmus.inan bende ayni duyguyu yasiyorum suanda.zamani geri alsakta yapmamis olsaydim diye.bazende niye bole dusunuyorum diyorum kendime.bide birkac kez diisari ciktik.pouuffff
insallah gecer canim yaa (
LOLOASCIM.....
sesin cikmiyo hic nerelerdesin?

Selamlar herkese bi turlu yazamadim. Oglusumla bgn evimize geldik. İlk frsatta yaziyorum :))) 15 mart ta sezeryan genel anestezinile dogumumu yaptim :)) allahima binlerce kez sukurler olsun :)) korkularim vardi hatirlatsaniz doktor bebisin zayif oldugunu soylemisti 2500 gr, oglum herkese inat 3420 gr dogdu:)) suyum azalmisti bu sebeple acil mudahele etti. Hastaneden 3300 gr ile ayrildik . Herseybyolinda cok sukur. Daha ince dogum yapmis olan bircok arkadasim seZeryani tavsiye etmisti. Ama ben jesinlikle tavsiye etmiyorum. Cok cabuk toparlamama ragmen ki doktorlar hile sasirdi kimsye tavsiye etmiyorum . Ameliyat sonucta ... Bir kez daha dusunun derim. Simdilik bu kdr . Opuyorum hepinizi.

kızlar alıntı yapamıyorum zaman yetmiyor. kızımı 2saat en fazla 3 saat içinde uyandırıyoruz. yardımsız emziremiyorum. kvalidem var ama o da bebeğe meme ucunu veremiyor. yan komşum sağolsun o gelip yardım ediiyor da günde 1 ya da 2 kez emzirebiliyorum.
ilk başta 2 defa mama verdim çok üzüldüm. sonra pompa ile sağdım artık sütümü 40-50 civarı biriktirebiliyorum ve 2 kez verebiliyorum. ama gögüs ucumu bir türlü beğenmedi. sanki işkence çekiyor gibi ağlıyor vermeye çalıştığımda. şimdi eşim philips göğüs ucu çıkarıcı almaya gitti belki göğüs ucum biraz uzar diye umut ediyorum.

doğum sonrası çok zordu. yataktan ilk kalkış çığlık çığlığaydı. çabuk ayaklandım ama ödem vucudumdan gitmedi. hatta daha da arttı kocaman ayaklarım var.

sonrası için sezaryen hakikatten çok zor. ama sütüm geldi çok şükür. Allah bu durumda olanlara sabır güç kuvvet versin. kendimizle mi uğraşıcaz bebeğimizle mi. bugun duş alabildim. eşim dikiş yerime pansuman yaptı. ara sıra sızlıyor.

canım gözün aydın çok sevindim
oğlunada maşallah süphanallah... bende bir umut belki 2500 gr değil 3000 gr olur diye bekledim ama benim kızım ölçümlere uyumlu çıktı

bende sezeryanla doğum yapmış biri olarak asla tavsiye etmem mecbur kalınmadıkça ameliyata girmeyi
iki sezeryanıda denedim ikisinin arasında spinal olan çok kolay..genel zor :)

Allah güzel yazılar yazsın cnm oğluna ..sanada kolay gelsin sütün bol olsun inşallah

Koca göbişimle geçirdiğim son akşamımdan herkese kucak dolusu selamlarr..

evet son akşam, yarın büyük olasılık suni sancıyla doğumum başlatılacak. dr. daha fazla bekletmez artık suyumda azalma olduğu için.

İnşallah korktuğum başıma gelmez kızlar. suni sancıdan sonra sezeryana gidenlerden olmak istemiyorum. Doktoruma bunu söylemeliyim.

doğum yapanlara Alahım sabır versin. Göğüs ucu acısının ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Umarım kısa sürede sorunlarınızı atlatıp düzene girebilirsiniz.

Geçmiş olsun canım.. Bir arkadaşım göğüs çatlakları, yaraları vs. için zeytinyağı önermişti. Doğuma 15 gün kala sürmeye başla demişti.. sonrasında da sürüyormuşsun ve çok iyi geliyormuş dediğine göre..

zaten günlerdir seni görmediğimde böyle bir şey olduğunu tahmin etmiştim,cık cok sevindim canım,allah hayırlı ömürler versin,biz hala bekliyoruz,divinity de doğum yaptı bi ben kaldım:)darısı basıma...

allahım hayırlı uzun ömürler versin inşallah canım,güle güle büyütesin kızçeni:)

dogum yapanlar rabbım yardımcınız olsun sızın yazdıklarınızı okudukca korkmaya basladım bebek bakımı lohusalık cok mu zor ya?

dogum yapanlar rabbım yardımcınız olsun sızın yazdıklarınızı okudukca korkmaya basladım bebek bakımı lohusalık cok mu zor ya?

çok zor değil belki ama hayatımız birden değiştiği için zorlanıyoruz. sadece sana bağımlı, senin bakman gereken bir bebek giriyor hayatına ve gece gündüz tüm zamanını alıyor. sadece şunu söyliyeyim, doğum yaptıktan sonra hamilelikteki bütün sıkıntıları unutup, hamileyken ne kadar rahatmışım dedim ben. alışana kadar hepimiz için çok zor olucak sanırım. Allah yardımcımız olsun, bebeklerimizi hayırlı evlat olarak büyütmemizi sağlasın inşallah...

Seni cok iyi anliyorum. Ben de benzer seyler yasadim. Gogus ucunu cikartmak icin once hastanede pompayla cektim gogsumu sonra ben de pompa aldirdim. Merak etme her sey yoluna girecek.
Dikislere pansuman filan yapmiyorum ben. Doktor bir sey demedi. Odem bende de olustu. Hamilelikte hic yoktu oysaki. Hala dikis yerimi goremiyorum. Karnim o kadar sarkti dusun.

Gobeginin dusmesini beklemeden bebegimi yikadik. 12 gun oldu gobek duruyor hala

bizde 11 günlüğüz bizimkide duruyor. biz 2. banyomuzu yaptık bile bişey olmaz inş

Biz de yarin yapicaz 2. Banyoyu. Su gobek de ne dusmez seymis. Doktorlar da neden yikamayin diyorlarsa. Biz bunaliyoruz dus almayinca onlar da bunalirlar.

Kızlar doğudan sonra hastanede kim kaldı sizinle? Ben esim kalsın istiyodum ama herkes deneyimli biri annen fln kalsn sacmalama diyor??? Esi kalıp da sorun yasayan oldumu?

geçmiş olsun arkadaşım Allah analı babalı büyütsün. yazdıklarını okuyunca resmen ödüm koptu dr umda bana sezeryan dedi halim şimdiden görür gibiyim. Allah hepimize sabır ve acil şifalar versin:18:

Kızlar doğudan sonra hastanede kim kaldı sizinle? Ben esim kalsın istiyodum ama herkes deneyimli biri annen fln kalsn sacmalama diyor??? Esi kalıp da sorun yasayan oldumu?

Ikisi de kaldi benle. Annem bebekle esim benle ilgilendi.

günaydın yeni anneler ve doğuramayanlar :)

son 15 gün ve hala tık yok sanırım doğurmayanlar iki elin parmagını geçmez artık o kadar azaldık ki allah yardımcımız olsun bian önce bizde kavuşalım artık bebeklerimize gerçekten çok sıkıldı karnım çok büyük artık yatakda dönerken elimle karnımı destekleyerek dönüyorum düşünün artık çatlaklarım gün geçtikçe artıyor tüm vücudum şiştikce şişiyor daraldım artık yanii

bu arada doktora göğüs ucu için bi ilaç kullaıp kullanmamamı sordum çok sıkıntı yaşanıyo bu konuda şimdiden başlasammı bi ilaca dedim hayır gerek yok kendi sütünden etrafına süreresen hiç bişey olmaz dedi bi ilaç önermedi ne kadar doğru bilemedim o kadar ses çıkıyo ki etraftan kime inanacagımı şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…