lohusalık bunalımından bahsedilmiş ben ilk bebeğimde yaşamıştım hatta hiç unutmuyorum eve geldiğimizde neden bebek yaptım ki ne yapacam ben şimdi diye düşündüm çok zor gelmişti geceleri emzirmek hele birde dışarıya falan çıkılmaya başlandığı zaman bile insan stres oluyor eşimde buna dahil banyolar bir başka olay insanın hayatı değişiyor ama şimdi ikinci bebekte hiç böyle şeyler yaşamadım hatta bu gün eşimlede bunu konuştuk o duygularım yok çok rahatım ve çok huzurluyum dedim ve benim rahat ve huzurlu olmam bebeğimede yansıyor bunu unutmayın yaşadığınız her stres bebeğinizi etkiliyor sütten geçermiş bir proğramda izlemiştim uzman bayan diyor bebeğin altını değiştirirsiniz karnını doğurursunuz gaznı çıkartırsınız ama beek durmadan huysuzlanır bunun en büüyk nedeni annenin stresinin bebeğe geçmesidir demişti
Selamlar herkese bi turlu yazamadim. Oglusumla bgn evimize geldik. İlk frsatta yaziyorum :))) 15 mart ta sezeryan genel anestezinile dogumumu yaptim :)) allahima binlerce kez sukurler olsun :)) korkularim vardi hatirlatsaniz doktor bebisin zayif oldugunu soylemisti 2500 gr, oglum herkese inat 3420 gr dogdu:)) suyum azalmisti bu sebeple acil mudahele etti. Hastaneden 3300 gr ile ayrildik . Herseybyolinda cok sukur. Daha ince dogum yapmis olan bircok arkadasim seZeryani tavsiye etmisti. Ama ben jesinlikle tavsiye etmiyorum. Cok cabuk toparlamama ragmen ki doktorlar hile sasirdi kimsye tavsiye etmiyorum . Ameliyat sonucta ... Bir kez daha dusunun derim. Simdilik bu kdr . Opuyorum hepinizi.
Canim konya hospital de yaptimcanım hayırlı olsun. sende konyadaymıssın epidural normal dogumu hangi hastanede yaptın?
Koca göbişimle geçirdiğim son akşamımdan herkese kucak dolusu selamlarr..
evet son akşam, yarın büyük olasılık suni sancıyla doğumum başlatılacak. dr. daha fazla bekletmez artık suyumda azalma olduğu için.
İnşallah korktuğum başıma gelmez kızlar. suni sancıdan sonra sezeryana gidenlerden olmak istemiyorum. Doktoruma bunu söylemeliyim.
doğum yapanlara Alahım sabır versin. Göğüs ucu acısının ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Umarım kısa sürede sorunlarınızı atlatıp düzene girebilirsiniz.[/Q
vatana,millete hayırlı bir evlat olsun inş. size de hayırlı doğumlar rabbim tez vakitte kurtarsın inş. ALLAH nazarlardan saklasın
Bugün oğlum 5 günlük...
Çok çok zormuş anne olmak şu an ilk defa fırsat bulabildim çok kötüyüm brn acile kaldırdılar uykusuzluk stres bünye dayanamadı serum taktılar baygınlık geçirdim
Göğüslerim paramparça olduğu için 5 gündür ağlaya ağlaya emziriyorum hatta doğum anında çektiğim sancılara bile eşdeğer diyebilirim çığlık çığlığayızemziremediğim için yavrumda aç kalıyo çok zormuş kzlar ya valla anne olmak ne zormuş
Bi an ben yapamıycam beceremiycem dedim sonra dedim napıyosun sen kendine gel
Öle işte dua edin bize göğüslerim içinde fikri olan varsa denemediğim şey kalmadı ama vardır belki sizden tavsiyeler bekliyorum
Geçmişi okuyamadım doğum yapanlar kimler bilmiyorum hepimizin gözü aydın
Herşeye fağmen anne olmak mükemmel oğlumu çok ama öok seviyorum o kadar güzel ki....
Selamlar herkese bi turlu yazamadim. Oglusumla bgn evimize geldik. İlk frsatta yaziyorum :))) 15 mart ta sezeryan genel anestezinile dogumumu yaptim :)) allahima binlerce kez sukurler olsun :)) korkularim vardi hatirlatsaniz doktor bebisin zayif oldugunu soylemisti 2500 gr, oglum herkese inat 3420 gr dogdu:)) suyum azalmisti bu sebeple acil mudahele etti. Hastaneden 3300 gr ile ayrildik . Herseybyolinda cok sukur. Daha ince dogum yapmis olan bircok arkadasim seZeryani tavsiye etmisti. Ama ben jesinlikle tavsiye etmiyorum. Cok cabuk toparlamama ragmen ki doktorlar hile sasirdi kimsye tavsiye etmiyorum . Ameliyat sonucta ... Bir kez daha dusunun derim. Simdilik bu kdr . Opuyorum hepinizi.
doğum hikayem
13.03.2013 büyük gün geldi ..
sabah 8 de hastaneye gittik eşim vildan ve ben (vildan büyük kızım)
yatışım yapıldı..ameliyat önlüğünü giydim, intraket takıldı ,serum takıldı ,nst bağlandım ve saatimi beklemeye başladım
tabi ben çok sakinim diğer hastalarla zaman geçiriyorum konuşuyorum sohbet ediyorum neşem yerinde
1 gece önce ağlaya ağlaya işim bitmişti
neyse ablam geldi,kaynanam geldi başımda bekliyolar..bana başka bi oda açtılar ..aslında ben kaynanam refakatçi kalacağı için onunla yalnız kalmayım diye kalabalık oda istemiştim ama hemşireler rahat edersin diye 4 yataklı bir odayı açtılar
hemşireler saat 11:30 da odaya geldiler herkesi çıkardılar bana sonda taktılar
işte o zaman işin ciddiyetini anladım tekrar..sabahki neşem gitti yine ağlamaya başladım
sedye geldi beni yatırdılar..eşimi arıyoruz yok..amcasının oğlunun yanına gitmişti hemen gelirim diye
neyse asansör beklerken yetişti..elimden tuttu..ağlama biraz sonra kızına kavuşacan dedi
ama susmak ne mümkün ...bana taktıkları serum resmen gözlerimden yaş olup süzülüyor
içeri alındım orda hemen yine bi serum taktılar.. serum bitene kadar ameliyathane hazırlanana kadar orda 30 dk bekledim..her kapı açılışında eşimi gördüm..en sonunda gel diye işaret ettim güldü ..en son o görüşüm oldu..dr geldi biraz sohbet etti aldı ameliyathaneye götürdüler beni
bütün personel çok iyiydi..acayip ilgi ve hoşgörü vardı
masaya yattım..anestezi uzmanı geldi anestezi yapıldı resmen ikiye katladılar beni..iğne yapılır yapılmaz çok hızlandılar..
ameliyata başlamayın ben hala hissediyorum dedim..meğerse dokunma hissi oluyormuş ama acı hissetmeyecekmişim
2 adam başımda biri elimi tutuyor durumuma göre intraketten ilaç veriyor,diğeri espiri yapıyor soru soruyor beni oyalıyor..
ameliyat başlamış ...kalp atışım çok yükseldi hasta çok panik yaptı sakinleştirici verelim dedi adam sakinleştirici verdi
serum zaten damlamıyor akıyor resmen
kızımı gösterecekmisiniz dedim..ağlamazsan gösteririz dediler ..o arada karnımın üstüne bi bastırdılar nefesim kesildi ölüyorum sandım
tamam kafası çıktı dedi dr...ve bi çığlık duydum
başaşağı getirdi gösterdiler ..çok güzeldi meleğim..
ondan sonra dalıp gitmişim adam burdamısın dedi ..burdayım dedim..bende bir an gittin sandım ölü gibi bakıyordun dedi
anestezi uzmanı kadın çok cazgır bir kızın var içerde bi yaygara kopardı elimiz ayağımıza dolandı dedi
tabi ben sürekli ağlıyorum hiç susmadım..hasta çok ağlıyor bebeği getirin birdaha gösterin sakinleşsin tansiyonu çok düşüyor dediler ve kızımı getirdiler elini tuttum
kızım gitti ben kaldım..20 dk bile sürmedi kızım çıktıktan sonra dikilmem
dr başıma geldi ameliyat bitti gözün aydın tebrik ederim dedi ve gitti
tekrar beni aldılar dinlenme odasına götürdüler..anestezinin etkisinin geçmesi gerekiyomuş ordan çıkmam için
bekle bekle zaman geçmiyor..benden sonra gelenler gitti ben hala ordayım
geliyor iğne batırıyorlar tık yok..heryerim delik deşik oldu sabırsızlanıyorum ama uyuşukluğum geçmedi bi türlü
sonra ameliyat acımı hissetmeye başladım gelin bi iğne daha batırın acı hissediyorum dedim..zor güçte olsa iğneyi hissettim
gönderin beni kızım gitti açlıktan öldü ben burdayım dedim
ve çıkarıldım..eşim kapıda beni bekliyordu elimden tuttu çıktık yukarı odama geldim oda çok kalabalık herkes gelmiş
yerime aldılar makinelere bağladılar kızımı getirdiler..ellerimde aletler takılı olduğu için ilk ben emziremedim eltimle kardeşim yardımcı oldu
profösyonel gibi hemen tuttu memeyi ve emmeye başladı
benim kızlar hep uzman oluyorlar yeme konusunda
herkesin yüzü gülüyor herkes pelin çok tatlı aynı ablasına benziyor diyor
birazda bana benziyor tabi
neyse kalabalık çekildi ben daha iyiyim makineler çıktı ve kızıma kavuştum kendim emzirdim
yanımda eltimle kızım kaldı sabaha kadar ..
her işim rast gitti pelinin şansından
aslında daha çok detay var ama çok uzun olur hepsini yazmayım ..sanki ameliyathane değil başka bi ortam vardı espiriler havada uçuyordu
1 gece kaldık hastanede kendimi iyi hissettiğim için çıkmak istedim ve evimize geldik
biraz başağrım var ..günlük 3 lt sıvı tüketmem lazım..tuvaletimide fazla bekletmeye gelmiyor ameliyat yerim sızlıyor
pek yatamıyorum ..
kızımda minicik...2600 gr 48 cm
Allah herkese hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin...anne olmak isteyenlerede bu mutluluğu tattırsın rabbim..kimsenin kucağını boş bırakmasın
dogum yapanlar rabbım yardımcınız olsun sızın yazdıklarınızı okudukca korkmaya basladım bebek bakımı lohusalık cok mu zor ya?
kızlar alıntı yapamıyorum zaman yetmiyor. kızımı 2saat en fazla 3 saat içinde uyandırıyoruz. yardımsız emziremiyorum. kvalidem var ama o da bebeğe meme ucunu veremiyor. yan komşum sağolsun o gelip yardım ediiyor da günde 1 ya da 2 kez emzirebiliyorum.
ilk başta 2 defa mama verdim çok üzüldüm. sonra pompa ile sağdım artık sütümü 40-50 civarı biriktirebiliyorum ve 2 kez verebiliyorum. ama gögüs ucumu bir türlü beğenmedi. sanki işkence çekiyor gibi ağlıyor vermeye çalıştığımda. şimdi eşim philips göğüs ucu çıkarıcı almaya gitti belki göğüs ucum biraz uzar diye umut ediyorum.
doğum sonrası çok zordu. yataktan ilk kalkış çığlık çığlığaydı. çabuk ayaklandım ama ödem vucudumdan gitmedi. hatta daha da arttı kocaman ayaklarım var.
sonrası için sezaryen hakikatten çok zor. ama sütüm geldi çok şükür. Allah bu durumda olanlara sabır güç kuvvet versin. kendimizle mi uğraşıcaz bebeğimizle mi. bugun duş alabildim. eşim dikiş yerime pansuman yaptı. ara sıra sızlıyor.
bizde 11 günlüğüz bizimkide duruyor. biz 2. banyomuzu yaptık bile bişey olmaz inş
kızlar alıntı yapamıyorum zaman yetmiyor. kızımı 2saat en fazla 3 saat içinde uyandırıyoruz. yardımsız emziremiyorum. kvalidem var ama o da bebeğe meme ucunu veremiyor. yan komşum sağolsun o gelip yardım ediiyor da günde 1 ya da 2 kez emzirebiliyorum.
ilk başta 2 defa mama verdim çok üzüldüm. sonra pompa ile sağdım artık sütümü 40-50 civarı biriktirebiliyorum ve 2 kez verebiliyorum. ama gögüs ucumu bir türlü beğenmedi. sanki işkence çekiyor gibi ağlıyor vermeye çalıştığımda. şimdi eşim philips göğüs ucu çıkarıcı almaya gitti belki göğüs ucum biraz uzar diye umut ediyorum.
doğum sonrası çok zordu. yataktan ilk kalkış çığlık çığlığaydı. çabuk ayaklandım ama ödem vucudumdan gitmedi. hatta daha da arttı kocaman ayaklarım var.
sonrası için sezaryen hakikatten çok zor. ama sütüm geldi çok şükür. Allah bu durumda olanlara sabır güç kuvvet versin. kendimizle mi uğraşıcaz bebeğimizle mi. bugun duş alabildim. eşim dikiş yerime pansuman yaptı. ara sıra sızlıyor.
Kızlar doğudan sonra hastanede kim kaldı sizinle? Ben esim kalsın istiyodum ama herkes deneyimli biri annen fln kalsn sacmalama diyor??? Esi kalıp da sorun yasayan oldumu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?