2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

evet canım hatta doktoruma sordum nasıl vereyim yumurtayı diye
hiç fark etmez dedi
çocuk nasıl seviyorsa dedi

çok güzel bu
hem de daha besleyici...yumurtanın biraz sulu kalmasında bi sıkıntı olmaz di mi??ekmek içini bandıra bandıra veririm kızcağızıma

.
canim masallah size ben yogurt Bir kez pekmezle verdim.bende findik ezip peynirle verim .bide nasil iyutuyosun merak ettim benimkisi emmeden uyumuyo.denedim ama olmuyo Ille memenin basinda uyumak istiyo

çok güzel bu
hem de daha besleyici...yumurtanın biraz sulu kalmasında bi sıkıntı olmaz di mi??ekmek içini bandıra bandıra veririm kızcağızıma

ben de öyle yapıyorum canım

.
canim masallah size ben yogurt Bir kez pekmezle verdim.bende findik ezip peynirle verim .bide nasil iyutuyosun merak ettim benimkisi emmeden uyumuyo.denedim ama olmuyo Ille memenin basinda uyumak istiyo

kızım kendi yatağına yatıp , ördeğine sarılıp uyuyor
oğlumu ise çarşafın arasında sallayıp uyutuyoruz canım

biz de dokuz ayı doldurduktan sonra kızamık aşısı için gideceğiz sağlık ocağına; bu durum her bebek için geçerli değil mi canım,
ben de konya dayım da :44:
Bilmiyorum ki, hemşire bana öyle dedi. Muhtemelen tüm bebekler için geçerlidir, Suriyeliler her yerde :)

soğan mı verilebiliyor mu ...

çarşamba 6 ay kontrolümüz var doktor neler önerecek merakla bekliyorum

Ben veriyorum. bir kaç gündür çorba veriyorum ben de. Patates, kabak, kuru soğan, domates, pirinç ve bulguru haşlayıp blenderdan geçiriyorum. Birazcık zeytinyağı ekleyip yediriyorum. Yiyor kuzum, ama kendinden çok üstü başı yiyor.

mrb anneler...

bızım de bugun 6.ay aşımız vardı...bıraz huysuzuz..ve atesımız 38 oldu..hemen ustunu fılan cıkardım oğlumun şimdi biraz düştü..

tam anlamı ıle ek gıdaya gecıyoruz artık..çok heyecanlıyım :)
ama benım lıstem de pekmez,soğan,sarımsak yok... bunlar henuz verılmıyor mu acaba?

Dönem dönem oluyor öyle, endişelenme. Kızım bazen 5-6 saat hiç bir şey yemediği halde yine de yemeyi reddediyor bazen.

Ciddi misin? Ozellikle yarma katayim mi diye sordum. Asla dedi. Sindirmesi zormus. Verme simdilik dedi.

Tarifini yarin hemen denicem arkadasim meyve sevmeyen kizim belki bunu yer...sabahlari kahvaltisina muz koyuyorum hepitopu bu...bugun saatlerce ugrasip uzum taneleriyle ugrasip suyunu cikardim hatir icin icseydin bari....hatta sebze meyve filesi almayi planliyordum belki oradan meyve suyu alir diye...yarin tarcin koymayi ve pisirmeyi deneyeyim olmadi file alirim....yine soyluyorum hep soyluyorum yemeyen cocuk cok zormus coooookkkk

Ciddi misin? Ozellikle yarma katayim mi diye sordum. Asla dedi. Sindirmesi zormus. Verme simdilik dedi.

ay bu doktorların bir dediği diğerini tutmuyor ya

evet canım özellikle yarma koymamı istedi
ama sindirmesi niye zor olsun ki?
yarma sonuçta kabuğu soyulmuş buğday değil mi?
canım ben yarma ile yoğurt çorbası yaptım, sıkıntıları olmadı çok şükür

Yarma nereden alinir papatyacim

ben de öyle yapıyorum canım

kızım kendi yatağına yatıp , ördeğine sarılıp uyuyor
oğlumu ise çarşafın arasında sallayıp uyutuyoruz canım

biri oyle biri oyle uyuyo desene.her bebek farkli sekilde uyumayi istiyo ozaman yada farkli sekildemi alisiyo.buarada ikinci bebisim geliyo :) sekiz haftalik.insallah kizimla birlikte zorlanmam.sanki hic hamile degilmisim gibi geliyo bazen :)

Anne sutu sindirimi kolaylastiriyo.eger Anne sutude aliyosa bence Bir sorun olmaz.

biri oyle biri oyle uyuyo desene.her bebek farkli sekilde uyumayi istiyo ozaman yada farkli sekildemi alisiyo.buarada ikinci bebisim geliyo :) sekiz haftalik.insallah kizimla birlikte zorlanmam.sanki hic hamile degilmisim gibi geliyo bazen :)

hayırlı olsun yeni bebişin ne güzel beraber büyücekler

canım aslında uyuma şekillerini kendileri belirliyor
bana kalsa kızım da oğlum gibi uyusun isterim ama olmuyor işte

ayyyyyyyyyyyyy sen mutluysan çok güzel bir haber
yurt dışındaydın değil mi canım
sanırım kayınvalidenlerle kalıyordun
beraber büyütürsünüz inşallah ikisini de
bu arada sürpriz mi planlı mı?

Anne sutu sindirimi kolaylastiriyo.eger Anne sutude aliyosa bence Bir sorun olmaz.

çok şükür ki hala alabiliyorlar

Hayirli olsun arkadasim yasadigimiz bilincsiz tecrubeleri simdi bilerek sindirerek yasayacaksin....gecen aksam ruyamda bende 2.kez dogum yapiyordum cok etkisinde kaldim...

Poposuna zeytinyağı sür 5 dak güneşlendir canım bize iyi geldi. Birde ben alıştırma kilodu aldım 5 tane çişini taptıkta değiştirdim hava alsın çocuğun poposu yazık ya kıyamam. Eğer geçmiyorsa yediği bişeyde alerji yapmış olabilir dikkat et

Hayirli olsun canim. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin. Insallah sorunsuz sıkıntısız bir hamilelik gecirirsin, sonra ikisi birden buyurler ne guzel kardes kardes...

hayırlı olsun yeni bebişin ne güzel beraber büyücekler

cok tesekkur ederim lolocum. :) bitaraftan beraber buyuyeceklerde diger taraftan kizim ufacik citirtiya uyaniyo nasil uyuyacak bilmiyorum onu dusunuyorum oyle.tum yatak odalari ust katta ve kesinlikle uyanacaktir diger bebisim agladinda ya biz salonda yatacaz ama esimden ayri yatmak isteliyorum bakacaz artik yoksa oda dogsun insallah kizim gibide iyi huyu olursa altinci aydan sonra rahatim :)

béni sasirttin papatyacim oglumda kizim gibi uyusun diceksin saniyodum ama sen tam tersini dusunuyosun :))
sutunu hala veriyor olmanda ayrica guzel canim.cok bilincli davraniyosun sana hayranim papatyam :))
ayrica hakkimda bu kadar sey biliyor olman béni mutlu etti.evet yurtdisinda kaliyorum kayinvalidemle,beraber buyuturuz yine ama o hasta malesef uzun sure ilgilenecek bakabilecek biri degil.ayrica ameliyat olacak benim kiz kucuk bide hamileyim, hayirlisi bakalim
:)) tam planli diyemem,korunmadim cok uzerinde durmadim olursa olsun dedim,ikinciyi istiyodum ama nezaman olucagini bilmiyodum kizim icin iki sene bekledim cunku.doktorda sasirdi hemen olmasina doktorun kapisini asindirmistik cunku olsun dite :)) once korkup sasirsamda sonra alistim sevindim :))
Hayirli olsun arkadasim yasadigimiz bilincsiz tecrubeleri simdi bilerek sindirerek yasayacaksin....gecen aksam ruyamda bende 2.kez dogum yapiyordum cok etkisinde kaldim...

tesekkur ederim canim,evet simdi artik gozum kapali yaparim cogu seyi tecruve ve pratiklik kazaniyosun sonucta bende girdum hamile oldumu :)) ve oldu :))
Hayirli olsun canim. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin. Insallah sorunsuz sıkıntısız bir hamilelik gecirirsin, sonra ikisi birden buyurler ne guzel kardes kardes...

tesekkur ederim canim, insallah sorinsuz gecer cunku kisa surede oldugu icin erken dogum yada dusuk tehlikesi olabilir diye okudum netten.doktor bisey demedi bende bisey soramadim Bir dahaki sefere soracam :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…