evet canım hatta doktoruma sordum nasıl vereyim yumurtayı diye
hiç fark etmez dedi
çocuk nasıl seviyorsa dedi
.ek besin olayı almış başını gitmiş arkadaşlar
biz ek gıdaya 4,5 aylık başladık
neredeyse iki ay oldu
korkmayın verin
inanın hiçbir şey olmuyor
ben peynirlerini kendim yapıyorum evde( sütün içine yoğurt koyarak sütü kestiriyorum)
o peynirin içine yarım cevizi havanda un ufak edip katıyorum
peyniri elimle veriyorum ağızlarına
maşallah gayet güzel yiyorlar
hatta kızım dişsiz nineler gibi bir de çiğniyor
bir tatlı kaşığı pekmez içiriyorum
çok az bir tereyağında bir yumurtanın sarısını pişiriyorum
inanın masada bir şey bırakmıyorlar
üzerine de bir güzel su içip uyuyorlar
kemik suyu çıkarıyorum
haftada iki ya da üç çorbasının içine koyuyorum et suyunu
et suyu çıkarırken de içine bir tüm soğan ve patates koyuyorum
su hem lezzetli hem kıvamlı oluyor
ikisi günde bir tane muz yiyor
muzlarını ya yoğurtla ya da anne sütüyle karıştırıp veriyorum
meyve pürelerini günlük olarak yiyip,
yoğurtlarını günlük tüketmelerine azami gayret sarf ediyorum
çok güzel bu
hem de daha besleyici...yumurtanın biraz sulu kalmasında bi sıkıntı olmaz di mi??ekmek içini bandıra bandıra veririm kızcağızıma
.
canim masallah size ben yogurt Bir kez pekmezle verdim.bende findik ezip peynirle verim .bide nasil iyutuyosun merak ettim benimkisi emmeden uyumuyo.denedim ama olmuyo Ille memenin basinda uyumak istiyo
Bilmiyorum ki, hemşire bana öyle dedi. Muhtemelen tüm bebekler için geçerlidir, Suriyeliler her yerde :)biz de dokuz ayı doldurduktan sonra kızamık aşısı için gideceğiz sağlık ocağına; bu durum her bebek için geçerli değil mi canım,
ben de konya dayım da :44:
soğan mıverilebiliyor mu ...
çarşamba 6 ay kontrolümüz var doktor neler önerecek merakla bekliyorum
bikaç gündür internete giremedim ve bugün geçmişi okuyup cvplarımı yazdım önce...
kızım bugün güne iştahsız başladı, napıcam böyle devam ederse bilmiyorum, çok çok iştahlı sayılmaz ama yemesi gerektiği kadarını bişekilde yerdi, bugün biberonla oynuyo mümkün değil içmiyo, biberonu değiştirmeyi denedim, kaşıkla vermeyi denedim olmuyo, kaşıkla verdiğimi ağzında tutup akıtıyo dışarı yine... meyve severdi onu bile ağlaya ağlaya yedirdim tabi o da dışarı çıkara çıkara...
doktorumuz hiçbir market ürününü önermiyorum dedi
her şeyini evde kendim hazırlamaya çalışıyorum
hazır meyve püresi ya da mama vermiyorum
bir de arkadaşlar doktorumuz ısrarla çorbalarını yarma ile yapmamızı önerdi
her çorbasının içine yarma koymamızı istedi
ikindi vakti elma sevmeyen kızıma dudaklarını ballandıra ballandıra elma yedirttim
bebeği elma sevmeyen varsa şiddetle öneririm:
bir küçük boy elmayı rendeleyin,2 tatlı kaşığı pirinç unu ve yarım çay bardağı kadar su ile azıcık tereyağını ocakta pişirin,bulamaç kıvamına gelecek,ocakta çok da durmasın,karıştıra karıştıra kıvamı ayarlayın..en son parmağınızın ucuyla sadece kokusu için tarçın atabilirsiniz...
bu tatlı şeftali,kayısı yada armut ile de yapılabilir kanımca:))
Ciddi misin? Ozellikle yarma katayim mi diye sordum. Asla dedi. Sindirmesi zormus. Verme simdilik dedi.
ay bu doktorların bir dediği diğerini tutmuyor ya
evet canım özellikle yarma koymamı istedi
ama sindirmesi niye zor olsun ki?
yarma sonuçta kabuğu soyulmuş buğday değil mi?
canım ben yarma ile yoğurt çorbası yaptım, sıkıntıları olmadı çok şükür
Yarma nereden alinir papatyacim
ben de öyle yapıyorum canım
kızım kendi yatağına yatıp , ördeğine sarılıp uyuyor
oğlumu ise çarşafın arasında sallayıp uyutuyoruz canım
ay bu doktorların bir dediği diğerini tutmuyor ya
evet canım özellikle yarma koymamı istedi
ama sindirmesi niye zor olsun ki?
yarma sonuçta kabuğu soyulmuş buğday değil mi?
canım ben yarma ile yoğurt çorbası yaptım, sıkıntıları olmadı çok şükür
biri oyle biri oyle uyuyo desene.her bebek farkli sekilde uyumayi istiyo ozaman yada farkli sekildemi alisiyo.buarada ikinci bebisim geliyo :) sekiz haftalik.insallah kizimla birlikte zorlanmam.sanki hic hamile degilmisim gibi geliyo bazen :)
biri oyle biri oyle uyuyo desene.her bebek farkli sekilde uyumayi istiyo ozaman yada farkli sekildemi alisiyo.buarada ikinci bebisim geliyo :) sekiz haftalik.insallah kizimla birlikte zorlanmam.sanki hic hamile degilmisim gibi geliyo bazen :)
Anne sutu sindirimi kolaylastiriyo.eger Anne sutude aliyosa bence Bir sorun olmaz.
Bir derdim var....kizimin poposu kutusu kipkirmizi pisik olmus sanirim canida aciyor ara ara agliyor....halbuki dogdugundan beri kakasini hic silmedim suyla yikadim ve sebamed krem kullandim...2 gundur surekli kaka yapiyor sanirim kaka asitli ve yakiyor acaba disi cikacak ondan mi? yoksa baska birseymi?bugun utalk pudra ve sudacrem aldim bakalim ne olacak...eczaci ben cocuklarima hep sudacrem kullandim dedi sebamed pek onermiyor doktorlar dedi ama bu aya kadar hic pisik olmamisti....aglamasi aci aci pamuk kizimin icim parcalaniyor her altini actigimda o kirmiziligi gorunce benim canim yaniyor....bebekler aglamasin canlari yanmasin...
hayırlı olsun yeni bebişin ne güzel beraber büyücekler
canım aslında uyuma şekillerini kendileri belirliyor
bana kalsa kızım da oğlum gibi uyusun isterim ama olmuyor işte
ayyyyyyyyyyyyy sen mutluysan çok güzel bir haber
yurt dışındaydın değil mi canım
sanırım kayınvalidenlerle kalıyordun
beraber büyütürsünüz inşallah ikisini de
bu arada sürpriz mi planlı mı?
çok şükür ki hala alabiliyorlar
Hayirli olsun arkadasim yasadigimiz bilincsiz tecrubeleri simdi bilerek sindirerek yasayacaksin....gecen aksam ruyamda bende 2.kez dogum yapiyordum cok etkisinde kaldim...
Hayirli olsun canim. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin. Insallah sorunsuz sıkıntısız bir hamilelik gecirirsin, sonra ikisi birden buyurler ne guzel kardes kardes...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?